Kategorier

Australsk migrant-løsning, lukning af ekstremist-hjemmesider, det udsatte, men mindst ringe demokrati og militær krise truer Østersøen i Cordua & Steno torsdag

Styrer Østrig med sine mange tiltag reelt EU’s flygtningepolitik? De fik i al fald held med at skabe et samarbejde, der stoppede Balkan-ruten for migranter. Landets udenrigsminister Sebastian Kurz, melder nu ud, at EU bør gøre som Australien og sende alle illegale migranter, der kommer i synkefærdige både over Middelhavet, tilbage til Afrika eller internere dem i lejre væk fra Europa. “EU må klart definere, at enhver, der forsøger at komme illegalt til Europa, mister sin ret til at søge asyl, siger Kurz. Vi har en telefon igennem til Christine Proksch fra Wien for en analyse af situationen.

Hør med i Cordua & Steno fra kl 10.05 på Radio24syv, hvor vi også skal have uddelt Ugens Fidusbamse.

Regeringen vil lukke ekstremistiske hjemmesider, holde radikale udenlandske imamer ude fra at forkynde her i landet samt straffe religiøse forkyndere, der prædiker vold og andre udemokratiske værdier i en læringssituation. Hos Socialdemokraterne er man positive overfor disse tiltag, mens andre bl.a. hos LA er noget mere forbeholdne eller er modstandere og ser forslagene som udhuling af frihedsrettighederne grundfæstet i Grundloven. Yderligere vil regeringens integrationsminister Inger Støjberg af afdækket det demokratiske sindelag hos flygtninge og indvandrere. Debat mellem retsordførerne Trine Bramsen MF(S) og Christina Egelund MF(LA).

Demokratiet er den mindst ringe styreform, fordi det er let at slippe af med politiske ledere, som tyranniserer befolkningen og kører landet i sænk. Men demokratiet er også den mest udsatte styreform, fordi den udsat udefra for kritik   fra udemokratiske styreformers topstyrede mediesystemer som indoktrinerer deres befolkninger mod demokrati.   Udsat indefra fordi kritikken af demokratiet er blevet styrket de senere år bl.a. som følge af mislykket integration af nytilkomne. Det mener forfatter og kommentator ved Berlingske Klaus Kjøller som har udgivet en lille bog om emnet: Demokrati '“ mindst ringe, men mest udsat. Han er gæst i 1. time

For nylig skrev fhv. brigadegeneral og historiker Michael H. Clemmesen en kronik i Berlingske, hvor han advarer, at en militær krise truer i Østersøen:

'Det er vanskeligt at se, hvorledes Rusland efter begivenhederne i april kan undlade at reagere skarpt på den amerikanskledede flåde- og flyøvelse, BALTOPS 2016, fra 3. til 18. juni i Østersøen med omkring 35 skibe og 70 fly. Formålet er at øve flådeoperationer '“ samt at demonstrere viljen til at forsvare Baltikum mod det russiske militære pres. Da Putin ikke kan vise svaghed ved at ignorere øvelsen, håber jeg, at vi overvejer vores reaktioner, hvis russiske styrker optræder endnu kraftigere end i april, og menneskeliv går tabt.' Michael H. Clemmesen er gæst sidst i 2. time.

Har du idéer til programmet eller spørgsmål og kommentarer til vores gæster så skriv til os via vores Facebookside Cordua & Steno.

Hør hele 1 time her  

Hør hele 2 time her

 

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718