Kategorier

Landbrugsstøtte, dobbelt statsborgerskab, Nordkorea, muslimske børnehaver i Østrig og Lindvig om UK-valg i Cordua & Steno.

Små 50 milliarder kr. Det er den forventede støtte fra staten og EU, som dansk landbrug modtager de næste fem år. I 2016 blev det til lidt mere end 10 milliarder kr. Det skrev Politiken forleden dag på baggrund af en opgørelse som Miljø- og Fødevareministeriet har lavet for den samlede støtte til landbruget i 2016-2020.

Bør det virkelig fortsætte? Og giver det mening at tale om et bæredygtigt landbrug med så massiv en erhvervsstøtte? Vi spørger fødevareordfører MF Christian Poll, Alternativet og Landbrug og Fødevarers formand og landmand Martin Merrild.

Det er i Cordua & Steno kl. 10.05 på Radio24syv.

Hvorfor giver vi danskere '“ hvor nogle ofte har udenlandsk baggrund – mulighed for at være statsborgere i andre lande? Kan man som statsborger være loyal mod to lande? Kan man være demokrat det ene sted og ikke-demokrat det andet sted? Det er nogle de spørgsmål, der har fået ny næring efter at et flertal af dansk-tyrkerne med tyrkisk pas '“ og som deltog i valget – stemte for at give præsident Erdogan yderligere magt og mindre demokratisk kontrol. Vi spørger Venstres indfødsretsordfører Jan E. Jørgensen og DFs ditto Christian Langballe.

2. time.

Det er en sprængfarlig situation, der er ved at opstå mellem Nordkorea og USA. Risikerer vi en krig eller en storkonflikt på skarpe våben på den koreanske halvø? I den sag er der to uberegnelige beslutningstagere Kim Jong-Un og Donald Trump. Sidstnævnte har blandt andet ikke helt styr på sejlruten for USA’s hangarskibe. Og ved vi præcist hvad Nordkoreas missiler kan nå, hvis de altså ikke eksploderer forinden? Vi spørger Berlingskes 'trumpolog' og udenrigskorrespondent Kristian Mouritzen.

Der er stor forskel på hvordan de enkelte regioner i Østrig tackler flygtningeproblematikken. Antallet af muslimer i hovedstaden Wien eksploderer og stik imod alle intentioner om integration opstår der nu tvivlsomme private muslimske børnehaver.

Vi taler med Christine Proksch, der er dansk korrespondent og lokalpolitiker i Wien.

Premierminister Teresa May har udskrevet parlamentsvalg i Storbritannien, der bliver afholdt 8. Juni. Hvorfor gør hun det? Vi spørger Niels Lindvig og får hans analyse af det kommende valg og den betydning, det får på de forestående BREXIT-forhandlingerne med EU.

Vi skal også have uddelt Ugens Fidusbamse til en værdig modtager. Skriv til os via vores Facebookside Cordua & Steno med et bud på en modtager eller med tips og idéer og kommentarer til programmet og vores emner og gæster.

Hør hele 1. time bl.a. med debat og Ugens Fidusbamse her
Hør hele 2. time bl.a. med analyse af situationen med Nordkorea og kommende valg i UK her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718