Hvad kan man bruge en politisk blog til? Det forsøgte Dagbladet Politikens kommentator Peter Mogensen og min ringhed at give et fornuftigt svar på lørdag aften i programmet “Deadline”på DR2.
Se debatten her (ca. halvvejs inde i programmet)
En anden blogger – Kasper Hyllested – har måske i skuffelse over debatten i Deadline lørdag aften – skrevet et ret så interessant og tankevækkende indlæg om politiske blogs, som fortjener opmærksomhed.
11 kommentarer til “Jarls blog i Deadline”
Det gjorde du ret godt, Jarl Cordua. Godt tv. At DR ikke rigtig ved, hvad en blog er, kan du jo ikke gøre for. Men du fik tilgengæld gjort noget for fremme blogger-sagen. Det kan jo være, DR lærte noget.
Tak! :-)Jarl
Det var da så absolut et godt indslag.
Jeg fandt i hvert fald ud af at jeg har gået og udtalt “Coruda” forkert når jeg begejstret har anbefalet Jarls blog til venner og bekendte 🙂
Da Kim Møller for noget tid siden (vist nok i januar) blev interviewet til Berlingeren i forbindlese med en historie om DR’s brug af politiske kommentatorer, skrev jeg på min egen blog at jeg mente Jarl var et oplagt bud på en blogger der kunne række ud over blogmediet og ind i de etablerede. Det har nu holdt stik nogle gange. Fuldt fortjent. Tillykke med det!
Indtil videre har Jarls optræden i de gamle medier dog mest handlet om blogs som noget nyt. Hvornår ser vi en blogger kommentere på andet end blogs? (Kim Møller er vist stadig den eneste som har haft den ære. Netop i forbindlese med den omtalte historie i Berlingeren?)
Hej Andreas,
“Cordua” udtales næsten ligesom den sydspanske andalusiske by “Cordoba”, hvor “b’et” altså er blødt eller snarere udtales som et næsten stumt “v”. Tyske forfædre tog for nogle hundrede år siden konsekvensen og ændrede stavemåden. Det er meget få, der fanger både udtale og stavemåde første gang 😉
Med hensyn til dit sidste spørgsmål, hvornår ser man, at bloggere kommenterer på andet end lige netop blog-fænomenet:
Faktisk er dette lykkedes for mig – i al beskedenhed – ved to lejligheder for ganske nylig:
I Berlingske
http://www.business.dk/article/20070425/medier/70425042/
og i Politiken:
http://politiken.dk/indland/article289195.ece
Og mange tak for opbakning og anbefaling, Andreas! Det værdsætter jeg 🙂
Jarl:
Velbekomme. Og tillykke med de to historier. Dem havde jeg ikke fanget.
—
Jeg har lyst til at sig her i denne sammenhæng at jeg ser et kæmpe lys i Kristian Madsens blog som Jarl også linker til i sin blogroll. Jeg ved ikke meget om ham, kun at hans blog er virkelig god.
Hvis han vil, kan han få et stort publikum. Også fordi han ikke er borgerlig. Og der er virkelig en ledig plads i blogosfæren til en ikke-borgerlig debattør. Særligt en som ikke er Rune-gak-gak-fanatiker – som Lars Findsen på Crack kalder venstreekstreme i Uriaspostens kommentarer. (Naturligvis med henvisning til Rune Engelbreth Larsen.)
http://www.kristianmadsen.com/
@andreas
Jeg opfatter også Rune Engelbreth som stærkt venstreorienteret, selvom han i debatten på Hardisken forleden med Kim Møller, Uriasposten præsenterede sig selv som tilhørende “Centrum-venstre”. Det er vist kun ham selv, der mener det. Han der var Minoritetspartiets nu tidligere leder og det venstreekstreme “Faklens” gamle redaktør er i min bog langt ude på venstrefløjen. Selv hævder han ikke at være socialist. Det kan godt undre.
Ikke desto mindre så skriver Rune Engelbreth fast i Politiken og har også sin egen blog. Det er da fint, at Politiken sådan lægger spalter til en yderliggående venstreorienteret skribent. Det er sikkert for at fange det segment hos deres læsere. Men enhver kan jo læse hans ting og så selv danne sig en mening om det. Gå evt. via dette link: http://www.uriasposten.net/?p=4466 eller direkte til Engelbreths blog hos Politiken: http://engelbreth.weblog.dk/
Jeg er meget enig med dig med hensyn til Kristian Madsens blogger-potentiale.
Jeg har læst Kim Møllers indlæg som du linker til. Og det er glimrende. Ikke mindst det ironiske screen capture fra valget i 2005. Tag den, Rune!
Nej. Rune Engelbreth er ikke socialist, siger han. Og dér tror jeg ham faktisk. I hvert fald socialisme forstået som en sammenhængende samfundsteori. Engelbreth er ikke ideologisk socialist.
Men han er så afgjort venstreorienteret. Uden at der per definiton er noget ondt i det. Betegnelsen “kulturrelativist” er mere dækkende. Det er også den betegnelse Kim Møller anvender. Så vidt jeg husker var Faklens fulde titel: “Faklen – Et stridsskrift for humanister; relativister og erkendelsesterrorister”. Så erklæret relativist er han da. Og det er i min bog så himmelråbende latterligt og studentikost som det kan blive. Relativisme er ikke bare en naiv ideologi, den er også ond fordi den ikke kan kende forskel på rigtigt og forkert og derfor alt for ofte støtter det forkerte.
Med hensyn til Politikens affære med Rune Engelbreth, så skal man ikke have for høje forventninger til den avis. Signaturen abb er for eksempel ikke altid lige skarp. Ligesom Mogensen vitterligt er dybt, dybt uinteressant.
Du kender vel Kristian Madsens brilliante take på Mogensen. Citat:
Mogensen lever op til forventningerne i sit seneste blogindlæg Stiler Khader mod borgerkrig?.
Og som kommentar til dette og den seneste tids tørklæde-virvar, vil jeg linke til Krarups glimrende artikel fra Tidehverv fra maj sidste år: Systemet Politiken.
Og dér røg jeg vist ud af en tangent.
God søndag aften til alle!
Hej Jarl
Meget flot indsats i Deadline, det klarede du rigtigt godt.
Og Kristian Madsens vinkel på Peter Mogensen er ikke skudt ved siden af. Jeg har flere gange kæmpet mig igennem Mogensens artikler, men for dælen hvor er de dog kejtede – hvis det var sådan han lavede spin for Nyrup, så forklarer det en del ting…
Ja, Jarl det var en god præstation.
Fandt ikke lige ud af hvorfor Peter Mogensen var inviteret i studiet, når han alligevel bare sad og gentog det du sagde. Det kommer der ikke meget analyse ud af : )
Fint indslag i deadline, – la familia rimanara fierezza
kh cc