Naturligvis bliver Frank Jensen Københavns næste overborgmester, men hvordan fordeler de øvrige poster sig? SF står til et kanonvalg ved dette kommunalvalg, men i København fremstår partiet trods ventet pæn fremgang allerede som taber. Dansk Folkeparti i København kører med en anderledes opstillingsmodel sammenlignet med andre partier. Her er det nemlig ikke listens nr. 1 Birthe Skaarup på 70 somre, der er partiets borgmesterkandidat. Det er derimod listens nr. 2 Carl Christian Ebbesen. Hvorfor nu det?
Læs min analyse, som jeg skriver for lokalavisen Bryggebladet.
2 kommentarer til “Hvem bliver borgmestre i København?”
Hej Jarl
Du har sikkert ret men det er grusom læsning:
Bo Asmus Keldgård som miljø og trafikminister, det vil lukke mange arbejdspladser i kommunen. Endvidere vil det sikkert ikke bedre administrationen i magistraten efter katastrofen Bondam.
Mikkel Warming som Socialborgmester – han må da være dømt ude efter mishandlingerne på tokanten, han kan umuligt selv ønske at fortsætte så vingeskudt han er på det område.
Hvis de radikale kan opnå en borgmesterpost, bør det så ikke gå til kampagnelederen Manu Sahren, han vil endvidere være et godt bud til integrations borgmester?
@ Jarl. Meget fin analyse. Havde nu heller ikke forventet andet fra din hånd.
@ Ole
Ingen kan forvalte teknik- og miljøområdet værre end Bondam. Ikke engang Kjeldgaard eller Warming.
Warming vil helt sikkert klamre sig til socialforvaltningen, og prøve at holde alle skabslågerne godt og grundigt lukkede – så ikke alle skeletterne falder ud af dem under en ny borgmester på posten!
Sareen er primært drevet og optaget af, at blive valgt til Folketinget ved næste valg. Han er allerede blevet købt med en statsrevisor-post for De Radikale (bl.a. også for IKKE at have skiftet til Ny Alliance i sin tid). Hans indsats i kommunalvalgkampen skal mest ses som skadesbegrænsende i forhold til Bondams udprægede upopularitet.
Under alle omstændigheder, så bliver det et spændende valg!