Kategorier

Troels Lund: Vi tager ingen fanger

Skatteminister Troels Lund Poulsen trækker veksler på sin i forvejen ikke alt for store popularitet. Både venner og fjender kaster sig over Troels Lund efter, at han i går i JP kritiserede Novozymes’ direktør Steen Riisgaard for at have kastet glans over SFs landsmøde for nylig.

Vist ser skatteministeren ikke godt ud i situationen. Det ser aldrig godt ud, når magten angriber folk for at sige deres mening offentligt. Faktisk er det umuligt at forsvare i et frit demokratisk samfund. Og vælgerne? Ja de tænder også helt af på den slags spillen barsk fyr.

Så hvorfor farer 'Trolle' i flæsket på sådan en pæn mand som Steen Riisgaard en højhellig søndag på forsiden af JP?

“Det er meget farligt, når der er virksomheder, der flirter med at lade sig hylde af SF bare for at få fem minutters berømmelse på et landsmøde, sagde ministeren til JP.

Der må vel være en eller anden idé, der danner baggrund for udfaldet? Hvis ikke så er der vel kun tilbage at konkludere som Berlingskes kommentator, at der er tale om et gedigent selvmål?

Men lad os lige krybe ind i Troels Lunds hjernekiste og lede efter et motiv. Og kunne man forestille sig, at han er blevet sendt i byen af chefen? Eller har han blot helt på egen hånd taget initiativ til denne afstraffelsesaktion?

Rationalet kunne være noget i retning af, at det skal gøres klart for erhvervslivet, at dansk politik lige nu befinder sig i en fase, hvor der 'ikke bliver taget fanger', og at det ikke er gratis at hjælpe SF ved at deltage i deres PR-stunts. Dvs. at hvis flere virksomheder i erhvervslivet finder på at optræde på slap linje hos socialisterne, så bliver konsekvensen, at man ryger i 'bad standing' og ens goodwill bliver nulstillet.

Hvad betyder det konkret? Ja, at det måske på den korte bane kan blive svært at finde tid i kalenderen til møder med visse ministre for virksomhedens lobbyister. Dvs. dialogen ryger i frostboksen i en periode, mens konkurrenterne bliver inviteret inden for i stedet. Novozymes er imidlertid en så vigtig spiller ikke mindst mht. løsningen af fremtidens klimaproblemer, så det får næppe nogle langsigtede konsekvenser. Politikerne '“ uanset hvilken farve de har '“ har brug for en virksomhed som Novozymes.

Angrebet på Novozymes direktør skal også ses i lyset af, at statsminister Lars Løkke Rasmussen endelig og langt om længe er gået i 'instant rebuttal'-mode. Dvs. ethvert angreb fra oppositionen bliver mødt med et modangreb. Det så man senest, da Lars Løkke på en 1. maj gik i TV og forsvarede sig. Det plejer borgerlige statsminister ellers at springe over netop denne dag. Det understreger formentlig også, at statsministeren ikke vil finde sig i, at erhvervslivet – udtrykt på fransk – 'boller udenom' med SF.

Skatteministeren har derfor sendt et krystalklart signal til andre virksomheder, der måtte overveje samme idé, at de ikke skal forsøge på at gå Novozymes i bedene og fx optræde på socialdemokraternes kongres i efteråret. DI og andre erhvervsorganisationerne reagerer skarpt på skatteministerens udfald. Det er jo det, som medlemsvirksomhederne også betaler dem for, men også hos DI, Dansk Erhverv mfl. er man formentlig nu klar over, at VK-regeringen ikke vil finde sig i hvad som helst. Mon ikke de internt råder medlemmerne til at tænke sig om en ekstra gang før de offentligt kritiserer regeringen eller legitimerer oppositionen?

I DI og andre steder er man naturligvis oplyst om, at 'erhvervsklimaet' og rammebetingelserne formentlig får det mere svært under en S-SF regering. Det eneste man nogenlunde ved om de to partiers økonomiske politik og erhvervspolitik er, at de vil beskatte erhvervslivet og regulere det hårdere. Ude i virksomhederne har man i årevis haft en helt enkeltstående topprioritet, nemlig lavere marginalbeskatning af deres medarbejdere. Ingen tror på, at det mål bliver nemmere at opnå under en S-SF-regering. Og derfor vil dansk erhvervsliv '“ til hver en tid og uanset de knubbede ord – også finde det pæne tocifrede millionbeløb i kassen, som VK bl.a. skal bruge for at kunne genvinde regeringsmagten.

På den korte bane har Troels Lunds udfald ikke ligefrem hjulpet på regeringens popularitet og chancer for genvalg. Og stilkarakterne ved udførelsen (“meget farligt…”) kan også diskuteres, men set på den lange bane, så giver hele øvelsen måske alligevel god mening. Især hvis virksomhederne forstår budskabet og retter ind. Og det tror jeg, de gør. Og så ser verden anderledes ud. For så har Troels Lund jo 'taget en kugle' for at øge chefens genvalgschancer. Den slags hård valuta er godt at have stående på kontoen til den dag, hvor regeringschefen omdanner sin regering.

Læs også Peter Mogensens analyse af sagen.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

31 kommentarer til “Troels Lund: Vi tager ingen fanger”

Jarl, det er måske lidt et sidespor, men hvad er din vurdering af Lars Løkkes TV optræden d. 1. maj? Jeg var selv lidt overrasket over, at han selv stillede op i stedet for at sende en politisk ordfører eller andet. Risikerer han ikke at skade sin troværdighed som statsministers ved at give 30 sekunders kommentarer til en hver lille sag, hvor medierne stiller sig til rådighed?

3. Som jeg har skrevet før, så har Løkke skiftet strategi efter at det stod klart, at han ikke vil vinde valget udelukkende ved at spille rollen som “statsmanden”, der populært sagt “svæver over vandene og kan overhøre/ignorere alle angreb fra alle de andre, der pjasker rundt herhjemme i andedammen”.

Oppositionens angreb bider – og nu må han altså slå fra sig. Både for at få respekt hos befolkningen, men også for at vise sine egne, at han stadig tror på en fremtidig valgsejr. Og Løkke går forrest i kampen, som lige nu tegner til at blive en “total krig” mod oppositionen frem mod valget.

Så mister Løkke nu noget af sin “statsmandspatina”? Næh. Egentlig ikke. Han har faktisk meget lidt at miste og alt at vinde ved at give Villy Søvndal nogen på frakken.

Den anden strategi virkede tydeligvis for alle ikke, så nu prøver han med en ny. Det er ikke raketvidenskab.

Og så har man – og partiets folk – det meget bedre med sig selv og hinanden, når man slås mod en synlig fjende. Det vil rejse Venstres kampgejst. Det blive spændende at se om det om nogle uger vil kunne ses i meningsmålingerne. Det er jeg lige ved at tro.

Kære Jarl
Som altid interessant og well put indlæg. Blot som supplement:
At regeringen vil true erhvervslivet til at makke ret og huske, hvem der passer bedst på dem, lyder umiddelbart som en interessant og måske klog strategi. Men også som udtryk for, at man i den grad er presset.
Og der ligger vel også en regulær undervurdering af erhvervsbossernes evne til at se og tænke politisk. Enig med Krause i, at det ikke ligefrem er politisk tæft og forståelse, der trives bedst i hjørnekontorerne i dansk erhvervsliv, men alligevel? Hvad tænker du om det?
Glem iøvrigt ikke, at regeringen straffede Vestas for virksomhedens kritik af regeringen sidste år ved ikke at invitere Ditlev Engel med i Vækstforum. Underlig arbejdsmetode, og så sidder man i dag med et Vækstforum uden den drivende kraft i vindmølleindustrien, som ser ud til at hive ordrer hjem, selv om alle de kloge ellers havde lagt an til Vestas-nekrologer.
Signalet her er tindrende tydeligt: Vestas klarer sig åbenbart fint uden at være på god fod med regeringen. (Og mon ikke Vestas kunne have hjulpet regeringen lidt i testcenter-sagen?)
Umiddelbart synes jeg, at Troels Lunds angreb er en hidtil uhørt blottelse af, hvor bange regeringen reelt er for Villy Søvndal. Og den slags kan jo blot være med til at gøre SF og oppositionen stærkere?

5. Kære Troels,

Jeg tror, at det er en ret vigtig FÆLLES erkendelse for regeringen, at den ER presset. Det – og så enigheden om at kæmpe til sidste blodsdråbe for at bevare regeringsmagten, var måske det vigtigste “uofficielle” resultat, der kom ud af regeringsseminaret.

Ja, det er et klart tegn på, at man er presset. Og hvis man ellers kan sin Macchiavelli, så skal illoyalitet straffes. Ellers mister folk jo respekten.

Mht Vestas, så er analysen af det du hentyder til – som jeg husker det – en anden i regeringen. Regeringen synes, at Vestas var et nummer for smarte, da de skød skylden på regeringens støttepolitik for at de besluttede at lukke ned i Danmark for at starte ny produktion op i Kina og USA (hvor det fremtidige marked også er). Mig bekendt har regeringen en udmærket dialog med Vindmølleindustrien omkring testcenteret. Men klogere mennesker end jeg, må gerne byde ind her.

Mht erhvervsbossernes evne til at tænke politik. Med mit kendskab til erhvervslivet, så er man udmærket til det både i DI og de øvrige organisationer. Det står værre til i de enkelte medlemsvirksomheder, men fx. A.P. Møller har mig bekendt altid været superdygtige lobbyister, der har kendt deres besøgelsestid. Det samme gør sig gældende for Novo Nordisk mfl. Tænk bare på, hvor elegant en Mads Øvlisen altid har evnet at begå sig i det politiske sfære.

Min opfattelse er at Vestas meget direkte forsøgte at afpresse regeringen, og det blev ikke vel modtaget – og det ville nok være tilfældet uanset regeringens farve. Forholdet er dog ikke værre end at Lykke Friis besøgte Vestas så sent som i torsdags. Vil dog – modsat Mylenberg – være lidt forsigtig med at spå om Vestas’ økonomi, der er utroligt meget spin omkring mølleordrerne i branchen og man forsøger, at få selv små ting til at se imponerende ud. Men sådan er det…

Regeringen ER presset, og TLPs udfald er en reaktion på at presset nu også kommer fra erhvervslivet, hvor den politiske hukommelse ikke er meget længere end til forrige dags Børsen. For TLP har jo ret i at man har fået meget af det, man har ønsket sig: lavere skat på erhverv og arbejde. Og alligevel så brokker man sig – jeg hører i hvert fald en noget negativ stemning mange steder, som sjældent underbygges af fakta, men mere af følelser af stilstand (ja, det tror pokker, når landet lige er på vej igennem en krise af historiske dimensioner). Så TLP var ude med et nødvendigt budskab, men udførelsen var ikke specielt flot…

Atter bliver man meget klogere her. Synes dog det er meget at kræve af den gode Troels Lund, at en sådan trussel dels skal afsendes elegant og samtidig i Macchiavelli’s ånd være rå og direkte.

Hvis denne valgperiode var et Tour de France kan man vel nærmest sige, at sidste uge betød afslutningen på de flade etaper, hvor det røde hold har fået lov til at køre nogle nemme sejre hjem. Det er som om deltagerne pludselig har ramt pyrenæerne, hvor der skal kæmpes nogle hårde kampe om kostbare sekunder. Det blå hold angeriber nu med både kaptajnen og de væsentligste løjnanter. Jeg glæder mig godt nok til afslutningen i alperne, hvor de hårdeste stigninger findes; det er tydeligt, at det ikke bliver for sarte sjæle.

Jeg er derfor glad for Troels udbrud allerede her, selvom det umiddelbart synes som om det blev hentet hurtigt. Men det kan have kostede det røde hold en hjælperytter eller 2 at hente det ind; jf. jarls pointe.

Jarl er du sikker på, at erhvervslivet som helhed foretrækker den nuværende regering, frem for alternativet?

Lønstigninger i det offentlige, manglende skattelettelser og ikke mindst nye skatteregler ift. hjemmearbejdspladser og gaver, som både skal indberettes og kontrolleres har ikke ligefrem skabt venner.

I lobbykredse er jeg ikke stødt på nogen som frygter en ny regering… Snarere tværtimod.

9. Ja 100 pct.

Bevares. Du kan finde masser af kritiske røster, hvor erhvervsfolk brokker sig over manglende reformer og skuffelse ved det nu nævner.

MEN alligevel finder DI mfl. et stort tocifret millionbeløb frem til VK, når der bliver blæst i valgbasunerne.

Jeg ser Løkke og Venstre er godt i gang med at brænde annoncekroner af allerede for at få sit budskab ud. Hvis jeg var ham ville jeg bruge løs af krigskassen. Og når den så var tom, så ville jeg sende Venstres partisekretær over til DI og spise frokost med DI-direktionen og et budskab om at man nu fylder kassen op igen. Og ved du hvad? Det betaler erhvevslivet hjertens gerne for at slippe for en S-SF regering. Og det er billigt sluppet i forhold til hvad miljøregulering og afgifter fra en ny regering vil komme til at koste erhvevslivet. Den alm. lille virksomhed har næppe det perspektiv for øje, men det har de større og betydende virksomheder.

Nej hvis jeg var lobbyvirksomhed så ville jeg glæde mig til en S-SF regering. Der ville virkelig blive brug for deres kunnen. Så jeg kan godt forstå dem. Deres marked vil kun blive meget større af en Ole Sohn som erhvervsminister!

Nu er der jo også en del forskel på interesserne for industrien samlet og den del af industrien, som producerer ‘miljøvenlige’ produkter. Sidstnævnte gruppe er jo konstant ude efter at få fingrene ned i statskassen uden skelnen til samlet skattetryk, generelle rammevilkår, finanspolitisk holdbarhed mv. I modsætning til den samlede industri i dk, der normalt ikke ønsker regeringsindblanding via erhvervsstøtte, har denne nye ‘grønne’ industri en anden strategi, som er langt mere i overensstemmelse med socialisternes tankegang (statslig planlægning via erhvervsstøtte til udvalgte sektorer). Jeg har fx undret mig over, hvordan undergrupper i di kommer ud med andre holdninger end organisationen samlet indenfor disse områder…

Generer det virkelig ikke en frihedselskende (: liberal) kommenatator, at en frihedselskende (: liberal) politiker forsøger at true erhvervslivet til at holde kæft og betale gildet?

#12

Vores liberale politikere er med tiden blevet ganske lige så liberale, som friskt hakketkød fra Superbest er blevet friskt. Etiketten svarer ikke altid til indholdet.

@ 10 (Jarl),

Jeg ved (i overordnede træk) godt, hvad du mener, men kan du ikke selv se den lidt sære argumentation: DI betaler til Venstre, derfor kan Venstre true DI?

Samtidigt er Vestas og Novozymes vel gode eksempler på “større og betydende virksomheder”, der ikke nødvendigvis har mere at vinde under en borgerlig regering, end under alternativet. Troels Lund Poulsen / regeringen kan dog have nogen held med at synliggøre virksomhedernes egeninteresser – det behager næppe SFs kernevælgere at agere nyttige idioter for kapitalen, og det er vel stadigt dårlig branding, når man opleves at egoistisk agitere for flere statsstøttekroner til sig selv og sine aktionærer. Derved har du nok ret i, at take-no-prisoners strategien kan hjælpe til at true virksomheder til tavshed og/eller samarbejde.

I øvrigt tillader jeg at citere mig selv fra en kommentar 8. april på netop denne blog. Sammenhængen var en lidt anden, men meningen består: “Et andet interessant citat er Troels Lund Poulsen i sit modsvar til Dansk Folkepartis kritik (http://www.berlingske.dk/politik/lene-espersen-df-skader-det-borgerlige-danmark):

– DF er i deres gode ret til at sige, hvordan de ser på tingene. Men for regeringen er det afgørende, at vi bekæmper den fjende, der er. Det er Socialdemokratiet og SF, siger Troels Lund Poulsen.

Illustrerer det ikke meget godt Ole Birk Olesens pointe om, at man mangler at vise at man *vil* noget (konstruktivt) med magten? At man ikke forholder sig til kritik, men argumenterer, at det er bedre at regeringen er regering *bare fordi*.”

Det kan godt være, at Jarls rationale for hvorfor skatteministeren gør som han gør, er rigtigt, men i min verden fremstår TLP bare som en hysterisk kælling, når han opfører sig sådan.
Han vender jo fuldstændigt verden på hovedet, som om erhvervslivet skulle være til for regeringen og ikke omvendt.

Og er VK-regeringen ikke efterhånden i en sådan forfatning, at erhvervslivets organisationer holder op med at kaste penge efter projektet. Det er jo normalt fornuftige folk som er vant til at arbejde med investeringsrisiko og den slags. Og man behøver jo ikke være ekspert for at se, at der er en meget reel risiko for at alle de mange penge bliver tabt.

Og hvordan det her nogensinde kan blive et problem for S-SFs er mig en gåde. V der slås med erhvervslivet, det er lige så godt som når S slås mede fagbevægelsen. Det kommer kun den anden side til gode.

#15 Jarls forklaring lyder meget tilforladelig, og det gør din alternative også. Occam’s Razor (When competing hypotheses are equal in other respects, the principle recommends selection of the hypothesis that introduces the fewest assumptions and postulates the fewest entities while still sufficiently answering the question.) tilsiger vist, at TLP blot er det som han fremstår som 😀

#7 “Vil dog '“ modsat Mylenberg '“ være lidt forsigtig med at spå om Vestas' økonomi, der er utroligt meget spin omkring mølleordrerne i branchen og man forsøger, at få selv små ting til at se imponerende ud. Men sådan er det'¦”

Vestas er et børsnoteret selskab, der netop har fået danmarkshistoriens største rammeaftale/ordre på plads for anseeligt 16 mia. kr. Som børsnoteret selskab kan man ikke pumpe den slags ordre til noget større end det er.

#6 – Vindmølleindustrien har et udmærket forhold til Regeringen. Og jo, de sidder ganske vist ikke med i Vækstforum. men ikke desto mindre var mølleindustrien rigt repræsenteret på det første store møde i Esbjerg.

14.

Vestas og Novozymes er internationale firmaer der betaler skat hvor det er mest fordelagtigt og de flytter skatte betalingen den dag S-SF kommer til mens de vil vælte sig i masser af planøkonomisk erhvervsstøtte til de af politbureauet udpegede morgendagens vindere, imens vil resten af danske erhvervsliv krympe sig under det socialistiske åg – udflage opgaver og fyre i titusindevis af arbejdere der er blevet snydt til at tro Villy kan hjælpe dem mod globaliseringen – virkelighede er de enste svar på fremtidens udfordringer kommer fra Liberal Alliance der vil tiltrække udenlandske virksomheder til Danmark og give vækst, velstand og velfærd.
Troels Lund får ca 0 point for hans indsats – måske Lars er imponeret men resten af den undrende befolkning, erklærer ham gal.

Med hensyn til regeringens og Løkkes angreb på SFs og Søvndals troværdighed: Er det ikke en ret farlig strategi, i betragtning af, at hovedparten af de nuværende ministre er blevet grebet i løgne, som ville ha’ kostet dem jobbet, hvis DF gad overholde grundloven, og i betragtning af at en af dem render rundt med tilnavnet Komiske Inger?

Eller med andre ord, hvem vil du helst købe en brugt bil af, Peter Christensen, Claus Hjort eller Villy Søvndal?

11. God kommentar der nuancerer diskussionen. Tak for den,

12. Næh egentlig ikke. Jeg græder sgu ingen tårer over at Steen Riisgaard vil være venner med centrum-venstre og får lidt slag for det. Jeg forstår Troels Lund et eller andet sted. Men jeg holder mig i denne omgang til at analysere situationen. Er du ked af det?

14. Nu er der stor forskel på at true enkeltvirksomheder og så DI… DI vil aldrig nogensinde drive det så vidt at man stillede op på SFs landsmøde og føre sig frem som Steen Riisgaard. Det er DI-toppen da alt – ALT – for kløgtige til. Tro mig. Det er meget politisk tænkende mennesker.

Garby. Naturligvis støtter DI VK. Er paven katolik? Støtter LO socialdemokratiet? Lad nu vær….Altså ikke engang Henrik Sass forestiller sig at DI en dag støtter S i valgkampen. Du burde heller ikke lide af den slags vrangforestillinger. 🙂

18. Vestas geninvesterer – ud fra min ringe viden – rub og stub, så der er ikke meget at betale skat af… De udbetaler heller ikke aktionærudbytte af samme grund…

“Naturligvis støtter DI VK. Er paven katolik? Støtter LO socialdemokratiet? Lad nu vær'¦.Altså ikke engang Henrik Sass forestiller sig at DI en dag støtter S i valgkampen. Du burde heller ikke lide af den slags vrangforestillinger.”

Lad nu være. Det var ikke det jeg skrev. Der er vel bare en grænse for hvor mange penge DI og Finansrådet gider smide efter V&K – eller er dansk erhvervsliv virkelig så bange for Sass og Sohn?

@ David og Jarl > DI støtter også Socialdemokratiet og Radikale økonomisk, i det omfang partierne retter henvendelse om det. Jeg ved ikke med SF. Det er ikke en vrangforestilling.

Jarl, vi har begge arbejdet derinde, men kommer da ikke galt afsted ved at indrømme det. Så vidt jeg fik at vide, er det ikke en hemmelighed.

Jeg holder med David og @16 i vurderingen af, at forskellen på de to blokke er så forsvindende lille, at DI er nødt til at spille på begge heste.

Ift. DI’s otte brancheorganisationer, så ved jeg, at mindst én af dem har et bedre forhold til ordførerne i en kommende “rød” regering.

@Rasmus
Mens jeg arbejdede i di, hørte jeg kun om, at V, K og R blev støttet økonomisk.. Ikke at jeg arbejdede i en funktion, hvor jeg fik viden om den slags, men bare for at sige, at det vist ikke er almen viden, hvis S også får generelle støttekroner 🙂

“Ift. DI's otte brancheorganisationer, så ved jeg, at mindst én af dem har et bedre forhold til ordførerne i en kommende 'œrød' regering.”
<- det må nok være en af dem, som jeg henviste til ovenfor. For sådanne er liberale eller personer med økonomisk indsigt (der ikke repræsenterer særinteresser) jo ikke særlig interessante.. :-S

24. Jeg vil blot lige understrege, at jeg ikke har gjort mig til talsmand for at DI eller andre af erhvervslivets organisationer skal, kan eller vil give penge til S og SF.

Jeg prøver bare at sige, at der da må komme et tidspunkt hvor DI lukker kassen i overfor V og K og venter på, at de igen får styr på deres sager – f.eks. efter et valg, når Lars og Lene er sent på “permanent vacation” fra dansk politik. Jeg har nemlig på fornemmelsen at V og K i den nuværende stand, kan bruge 200 millioner på valgkampen, uden at det vil rykke alverden ved resultatet.

@25> Altså, Jonas, jeg er enig i din spekulation om visse branchers ønske om statstilskud, men den branche jeg tænker på, er modstander af alle statstilskud, men er bare træt af, at regeringen har haft en voldsom slingrepolitik på området.

Familie- og Forbrugerministeriet, Skatteomlægning og Helge Sander er nøgleord i den sammenhæng.

@David> Nej nej, det prøver jeg heller ikke at skyde dig i skoene 🙂

Det er ikke kun Løkke der kan. Fra Berlingske: “Nu slår gruppeformand i SF, Ole Sohn tilbage.

– Hvis jeg var dansker ville jeg forvente af min statsminister, at han bekæmpede udlandsgælden, arbejdsløsheden, fattigdommen osv. I stedet har vi en statsminister der tilbringer al sin tid på Facebook, siger Ole Sohn i en pressemeddelelse og uddyber:
-Og når han løfter blikket fra skærmen, kan han ikke finde på andet end at angribe SF. Det er en hån overfor danskerne og de velfærdsforringelser og fyringer i skole- og sundhedssystemet, som Danmark oplever lige nu.”

*fnis* man skulle tro, valget var i næste uge.

@29

Jeg går virkelig og ønsker mig valget snart kommer. Nøj en gang mudderkastning der konstant er lige nu, og jeg kan slet ikke se hvordan man kan lave reformer på denne side af et valg. Hvis Løkke venter 1 ½ år, vil politikerleden stige meget indtil.

Jeg tror så Løkke venter. Han har gennem et stykke tid virket sur i debatten, men det synes jeg også Søvndal er begyndt med, så et års valgkamp vil sikkert slide på ham. Synes så Helle Thorning har mere overskud end tidligere, så frygter at en evt. SF nedgang vil gå over til S og blive hos rød. Men synes virkelig luften trænger til at blive renset.

det er nok desværre udelukket med et valg inden sommer. Bortset fra det, har Sohn jo en pointe: Statsministeren skal da ikke nedværdige sig til at kommentere tilfældige udfald fra modstandere på internettet, hvis han vil pille en oppositionspolitiker ned, kan han tilkalde en J-P-luderjournalist (de har rigeligt) og gøre det dér. Venstre kan jo tilsyneladende også disponere frit over TV2-fox’s sendeflade (hej Søren Gade), så til nød kan han gøre det via dem. Det er en beklagelig nyskabelse, at statsministeren slæber sit job gennem sølet på den måde, statsministeren skal holde sig for god til den slags bagateller.

Lukket for kommentarer.