Kategorier

Forfulgt landsfader slår igen Så skete det igen. E…

Forfulgt landsfader slår igen
Så skete det igen. En absolut toneangivende dansk politiker føler et presserende behov for at komme ud blandt folket og virkelig vise, at han er i samklang med befolkningens ønsker og behov. Og at han lytter til dem! Denne blogger vil gerne i et svagt øjeblik tro på, at fx Helle Thorning-Schmidt virkelig vil lytte til folk, men at Anders Fogh vil lytte til nogen? Endsige høre på nogle nydanskere fra indvandrerghettoen Vollsmose i Odense? Come on – get real!
Nej, Foghs store 'tour de integration' er, hvad det er: En vaskeægte photo-opportunity! Mediestuntet handler om at vise en statsminister, der er optaget af integrationsproblemerne. Kræver det, at han render kejtet rundt på sine hjulben, mens han foregiver at spille fodbold med en flok indvandrerdrenge badet i blitzlampernes skær, så fint med ham. Han elsker opmærksomheden. Det er formentlig én af grundene til, at han blev politiker.
Nuvel statsministerens integrations-rundtur, der skal sætte 'fokus på alle de positive indvandrerhistorier' har været planlagt længe, men integrationsproblemerne har i dagligdagen næppe Anders Foghs største opmærksomhed. Det der får ham op af ministerstolen er '“ naturligvis – at han og Claus Hjort på sigt har lyst til at blive siddende det samme sted. Og de udsigter er dårlige, så længe medierne interesser sig for og skriver om hans delvis tabte slag med de 'socialistiske ballademagere' – pædagogerne i BUPL og de naive forledte forældre.
Så den 'planlagte tur' er kommet som sendt for himmelen, så statsministeren SELV kan sætte dagsordenen, og medierne fulgte naturligvis pænt med.

Men ret skal være ret. Der er point til spindoktorerne for denne gang at iklæde regeringschefen korrekt påklædning, så vi denne gang undgik latterlige billeder af Fogh i slips og træningsdragt.
Der er også point for, at regeringschefen gik i offensiven og skældte medierne ud for kynisme, fordi de selvfølgelig passede deres arbejde, gennemskuede hans stunt og tillod sig at foreholde ham dette i form af et enkelt kritisk spørgsmål.
Fogh har det bedst, når han optræder i en selvretfærdig offerrolle som forfulgt omsorgsfuld statsfader, og har mulighed for at vende argumentationen om, når pressen beskylder ham for spil for galleriet. Foghs taktik er at vende kanonen 180 grader rundt mod spørgeren og bebrejder pressen, at den skyder ham alle mulige motiver i skoene. Og så gjorde han en dyd ud af nødvendigheden og stod ved, at turen rundt netop gjalt om at skabe opmærksomhed hos medierne om positive integrationshistorier. Det er et ældgammel retorisk trick, som Fogh (og Pia Kjærsgaard) ofte bruger med stor succes. Det får ham til at virke folkelig samtidig med, at pressen fremstår som elitær, kynisk og køwenhawneragtig. Den slags går rent ind ude ved kakkelbordene!

I øvrigt er integrationsturen smart fundet på. Positive integrationshistorier? Hvor fan ligger den kritiske vinkel i det for statsministeren? Denne mediedag blev vundet af Fogh og Co!

Det er egentlig utroligt, så overrendt Volsmose er for tiden. Måske man skulle starte en mindre krig et eller andet sted i Danmark, så kommer kongehuset og regeringschefen farende med pressen i hælende. Det kunne så gå hen og blive en ny lovløs turistattraktion. Ligesom Christiania!

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718