Kategorier

Berufsverbot hos Enhedslisten

Så oprandt endelig dagen, som vi er mange, der længe har ventet på: 180grader er udkommet!

En bidsk borgerlig netavis skrevet af borgerlige journalister tager nu fat på de mange historier – som den etablerede del af dagspressen med deres overvægt af venstreorienterede journalister efter 180 graders redaktør Ole Birk Olesens mening – ikke tager fat på.

180 grader åbnede i dag i alle tilfælde med en historie, der klart udstillede venstrefløjens hykleri:

'Da vores hidtidige rengøringsmedarbejder har sagt op, søger vi en ny til rengøringen på Enhedslistens landskontor '¦ Du skal være medlem af Enhedslisten.

Sådan skriver Enhedslisten i en jobannonce på deres hjemmeside.
Enhedslisten tager i deres partiprogram afstand fra forskelsbehandling på baggrund af køn og race, men har ingen betænkninger ved at kræve en særligt politisk overbevisning af deres rengøringspersonale.

'Når det er en politisk forening er man i sin gode ret til kun at ansætte mennesker, der er medlem af foreningen, så vi alle sammen er loyale over for hinanden. Det er også sund fornuft,' siger Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Jørgen Arbo-Bæhr.

180grader: Hvad ville I sige til, hvis en virksomhed sagde, at de ikke ville ansætte nogen, der var medlem af Enhedslisten?

'Det giver ikke nogen mening, for en virksomhed er ikke baseret på, at man laver politik. Den er kun baseret på, om man er god til det arbejde, som man skal lave.'

180 grader: Jeres rengøringsassistent skal vel heller ikke lave politik?

'Vores rengøringsassistent indgår i et kontorfællesskab på linje med dem, der udfører de politiske beslutninger i det daglige. Dem der gør rent skal også have muligheder for at blande sig og give gode råd til hvordan alt muligt andet skal gøres.'


Nu er jeg et eller andet sted bedøvende ligeglad med, hvem Enhedslisten ansætter til at gøre rent. Men alligevel. Tænk at partiet nedlader sig til at indføre en de facto sindelagskontrol af dem, de skal have til at feje gulvet på deres kontorer. Det er jo totalt latterligt, men hvad? For min skyld, må de ansætte, hvem pokker de vil.

Det er hykleriet hos partiet, der ikke er til at holde ud. For Enhedslisten skal nok bjæffe næste gang, at der er mistanke om noget der minder om berufsverbot et eller andet sted i det private. Til den tid vil deres argumenter dog klinge noget hult, når man nu ved, hvordan de selv sorterer i deres personale og kræver partibog for et simpelt stykke rengøringsarbejde, men det giver jo god mening, når man nu ved at sådan fungerede systemet i Frank Aaen og andre kommunisters lykkeland som det hedengangne DDR.

På den anden side: Hos Enhedslisten behøver man jo ikke sige, hvad man i virkeligheden mener, for at blive til noget i partiet. Det er imamernes foretrukne politiker lige p.t. Asmaa Abdol-Hamid det bedste eksempel på. Så hvis man nu i virkeligheden er anarko-kapitalist (hard-core liberal), men står og mangler et velbetalt rengøringsjob, så kan man jo bare lyve om sine meninger og betale partikontingentet. Enhedslisten tager nemlig ikke engang deres folketingskandidaters egentlige meninger alvorligt, så alt tyder på, at de nok heller ikke i sidste ende gider sindelagskontrollere rengøringspersonalet.

I alle tilfælde tillykke til 180 grader!

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

4 kommentarer til “Berufsverbot hos Enhedslisten”

Enhedslisten ansættelsespolitik i forhold til rengøringshjælp – Er det virkeligt den værste uretfærdighed borgerlige i det her land udsættes for? Hvad bliver den næste tophistorie – at Frank Aaen er en hykler fordi han var i Afghanistan i 80’erne? Eller at Villy Søvndal kører i en for stor bil?

Jeg havde håber på andet og mere, end endnu en hjemmeside der syntes de røde er dumme. De fleste artikler, kunne også være blevet læst som postings hos en af de utallige Kim-varianter på nettet. Indtil videre minder det lidt for meget om Dagbladet Arbejderen med omvendt fortegn.

Ellers er jeg meget enig i hvad du skriver om Asmaa og Enhedslistens linje i forhold til islamister.

Mvh
Niels

Niels:

Giv nu lige drengene en chance. 180 Grader har eksisteret i én eneste dag. Er det ikke lidt tidligt at dømme dem ude? Eller inde for den sags skyld?

Beslutningsgrundlaget er for lille. Man kan endnu blot sige om man syntes projektet er sympatisk eller ej og om designet og det første indhold er af et nogenlunde format.

At diskvalificere hele projektet på første dags tophistorie er lettere useriøst.

Lukket for kommentarer.