Kategorier

BTs historie falder fra hinanden

Update 14.40 : BT trækker i land. Pludselig er der ikke længere tale om “nazisange”, men en sang med “nær tilknytning til nazismen”.

Det absolut glimrende og upartiske debatprogram – P1 Debat – med den altid veloplagte vært Søren Lippert – havde tirsdag BTs chefredaktør Arne Ullum (a.k.a. “Orne Ajlum”) og MEP Mogens Camre fra DF i studiet til at debattere sagen. Ullum pustede sig op og hævdede i udsendelsen, at ugebladet “Se og Hør” torsdag ville bringe klarhed over sagen i BTs favør. iflg Jarls Blogs oplysninger, så er det ikke i nærheden af at være korrekt. Tværtimod. Se og Hørs reportage vil rent faktisk bekræfte Morten Messerschmidts og de upartiske troværdige vidner som Bakken-sangerinderne Dot Wesmann og Lise Lotte Lohmanns version af det for mere end to uger siden passerede intermezzo i Grøften i Tivoli.

P1 Debat afklarede i øvrigt, at det faktisk VAR “Lied der Deutschen” – bedre kendt som “Deutschland Deutschland über Alles”, som BT beskylder Messerschmidt for at have sunget. Man ved åbenbart ikke bedre på landets mest ligegyldige avis BTs redaktion og har nu bare valgt at fremstå som dybt uvidende. Hvor trist!

Onsdag redegør BT faktisk for, hvorfor at avisens uvidende journalister oprindeligt skrev, at Messerschmidt havde afsunget “nazi-sange” dvs. flere sange, der var nazistiske. Der redegøres egentlig udmærket for alt det faktuelle omkring “Lied der Deutschen”. Sangens første vers er kompromitteret af Hitler-styrets uomtvistelige misbrug af sangen og verselinjerne kan i øvrigt let misforstås som uopfyldte tænkelige territorialkrav. Men så kommer BT-kampagnejournalistens Jacob Heinel Jensens fordrejede konklusion:

“Men hverken Skytte eller Wessmann er åbenbart klar over sangens nære tilknytning til nazismen.”

I lørdags i BT var der tale om flere “nazisange”. Nu er der tale om en sang med “nær tilknytning” til nazismen. Forvrøvlet og forkert oven i BTs hastige tilbagetog fra hvad avisen oprindeligt skrev. Nu bagefter finder journalisten pludselig på, at ringe til sagkundskaben udi det tydske, der alle som én forklarer, at der er tale om den tyske nationalsang, men hvor visse vers ikke synges af hensyn til Tysklands ikke altid voldsomt tyskvenlige/sprogkyndige nabolande. Ikke én kilde bekræfter BTs oprindelige påstand om der var tale om “nazisange”.

Hvis der var retfærdighed til, så blev journalisten som minimum irettesat for at skrive forkerte ting på grund af uvidenhed eller elendig eller manglende research, men det kan man godt glemme alt om. Desværre. BT havde lagt én vinkel, og den fastholder de lige indtil, at redaktør Ullum bliver fyret. Sådan er det.

Jarls Blog opholdt sig i går på åstedet – Grøften i Tivoli – hvor der blev indtaget et vist antal velskummende fadøl. Og selvom stemningen var vel løftet ved vort bord, ja så blev der – naturligvis – ikke afsunget sange og højre arm forholdt vi helt roligt, mens hånden sikkert favnede ølkrusets hank. Det kunne jo være, at der sad en mavesur SFU’er et eller andet sted, der ville kunne misforstå situationen!

I Grøften kunne den altid venlige restauratør Eriksen ved vort bord kort konstatere, at absolut ingen af hans mere end 43 ansatte i restauranten kan bekræfte Torben Lunds og hans samlevers historie. Man har hverken set eller hørt Morten Messerschmidt opføre sig som beskrevet i de såkaldte “borgerlige aviser” som Berlingske Tidende og BT, der på denne løse baggrund alligevel fortsat fremturer med påstanden om, at Morten Messerschmidt har “heilet” i Carstensens gamle have.

Det er skandaløst, at disse medier tilsyneladende sådan bare uden videre sælger ud af deres jounalistiske integritet!

Må jeg ikke istedet anbefale Dagbladet Politikens rekonstruktion af den famøse dag i Tivoli for mere end 14 dage siden.

180 grader har også en artikel, der beskriver, hvordan ophavsmanden til historierne, Torben Lund, er som sunket i jorden. Vi har altså tale om en mand, der ellers arbejder som journalist på DK4, men som IKKE tager sin telefon. Tjah. Hvorfor mon?

Til gengæld ville – eller kunne – Lunds samlever Claus Lautrop i går i TV2-Nyhederne kl 22 – til trods for adskillige opfordringer fra Nyhedsvært Jesper Steinmetz – IKKE fortælle den undrende danske befolkning, hvilken “nazisang” Messerschmidt skulle have sunget i Tivoli. Jeg synes Morten Messerschmidt skulle se at få undersøgt hvorvidt, der kan føres en sag mod både Lund og Lautrop for injurier og bagvaskelse.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

5 kommentarer til “BTs historie falder fra hinanden”

Efter BT-logik skal vi nu til virkelig at passe på. Den tyske nationalsang blev sunget i Hitler- tiden og derfor er den nu i flg. BT en “nazisang”. Hitler var meget glad for Richard Wagners musik og den er derved ikke stueren mere. Går du ind og hører Lohengrin, Valkyrien eller Siegfried har du givetvis nazisympatier og tager du til opera i Bayreuth er den helt galt, for det var vist en slem nazirede under 2. Verdenskrig. Og hvad med Der er et yndigt land? Den blev under krigen sunget af Frikorps Danmarks nazikollaboratører, så skal vi nu til at passe på med den, når BT er i nærheden?
Mogens Camre
medlem af Europa Parlamentet

Den danske presse er til tider skandaløs. Mine tanker går til den forurettede.

#3-> Mogens:

Det er ikke alle vælgere, som er lige stupide. Nogle af os blogger endda meget aktivt.

Du, Morten og Hr. Krarup har min fulde respekt – I siger jo kun sandheden usminket. Eufemismer er der nok af – bare læs Politiken.

Lukket for kommentarer.