Kategorier

B for Burka

Tænk, at man skulle nå at opleve den dag, hvor Pia Kjærsgaard fremstod som en langt mere moderat politiker end den tidligere radikale kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen, der til gengæld virker mere og mere fanatisk.

Torsdag i “Debatten” på DR2 blev Burka-sagen fra Odense og Gerners PR-stunt med at iføre sig et tørklæde her forleden og meget andet godt debatteret. I studiet var foruden de førnævnte damer Sørine Gottfredsen, som var klart den mest afbalancerede og mest fornuftige at høre på i debatten, samt en tørklædeklædt muslimsk kvindelig læge, Suher Othman.

Jeg må nok konstatere, at Elsebeth Gerner Nielsens synspunkter og retorik var skinger og rabiat som nogensinde. Oveni at hun ikke overbeviste nogen, så lavede den tidligere minister nogle ret urene tacklinger på Pia Kjærsgaard og Dansk Folkeparti. Og det mener jeg uden selv at være stor fan af Dansk Folkepartis også meget hårde retorik eller partiets synspunkter for den sags skyld.

Gerner var endog meget polemisk og utrolig usaglig på en måde, som radikale ellers normalt føler sig højt hævet over, og det undrer. Det Radikale Venstre har faktisk en tradition for at lade de gode argumenter frem for de store følelser tale. Gerners mere end besynderlige opførsel i TV-studiet bryder fuldstændig med den tradition. Selv den muslimske læge, der også havde stærke synspunkter, måtte distancere sig fra Gerners hadefulde angreb på DF-lederen, der virkede lidt rystet i situationen, til trods for hun jo ellers har oplevet lidt af hvert.

Som radikal kunne man umuligt være tilfreds med Elsebeth Gerners ganske mærkværdige præstation, hvor man nærmest sad med en fornemmelse over, at nu var “kæden da hoppet helt af” et eller andet sted.

Beskæftigelsesminister Claus Hjort må være en glad mand i disse dage. Jeg er sikker på, at han tager Elsebeth Gerner med i sin aftenbøn for hendes 'tørklædestunt' forleden på Gl. Strand. Sammen med Asmaa og dagplejemoren fra Odense har VK og Dansk Folkeparti fået præcis den debat, de ønsker sig: Nej til Burka i dagplejen og tørklæder – alt det der signalerer anti-demokratisk 'middelalderlig mørkeagtig mullah-tænkning', og hvor mindst 90 procent af befolkningen er enig i det synspunkt. Selv de gamle kommunister i DKP fatter ikke, hvad der mon foregår i Enhedslisten, når de kan finde på at opstille en åbenlys islamist som Asmaa Abdol-Hamid, der fx. ikke vil give hånd til mænd.

Det er heller ikke alle i de radikale, der begriber, hvad Elsebeth Gerner Nielsen og Marianne Jelved har gang i med deres hæmningsløse forsvar for religiøse symboler i det offentlige rum. Radikale frihedstænkere som Brødrene Brandes, der brugte hele deres liv på at bekrige religionens indflydelse i politik og i menneskers liv, må jo rotere i deres grave. Naser Khader kan naturligvis heller ikke forstå, hvordan Gerner med Jelveds velsignelse '“ så åbenlyst støtter islamisternes dagsorden '“ ved at provokere offentligheden med sin poseren med tørklæde sammen med Skovserkonen på Gl. Strand.

I går fik Frederiksbergs mangeårige rådmand Pernille Høxbro nok. De radikale var blevet et sekterisk elitært parti helt uden interesse for at få politisk indflydelse, lød afskedssalutten. Jeg gad vide, om hun bliver den sidste, der forlader partiet, før dette radikale mareridt er overstået. Hvis Gerners holdninger vitterlig er altdominerende, så bør Naser starte sit nye parti i morgen. Måske er Høxbros exit første raket, der fyres af, før “hovedfeltet” følger efter?

For Helle Thorning-Schmidt må tørklædesagen give mindelser til Muhammedsagen. Det værste er dog, at de radikales borgerkrig nu mere eller mindre risikerer at bryde ud i lys lue. Enhver ved, at så længe Marianne Jelved og hendes hengivne disciple '“ som udgør et flertal i partiet '“ har magten og fortsætter deres 'visnekurs', ja ligeså længe hedder statsministeren Anders Fogh Rasmussen. Marianne Jelved bærer et kæmpeansvar for, at oppositionen ikke står samlet. Når historien engang skal skrives, så bliver det ikke Helle Thorning eller Naser Khader som får skylden for, at oppositionen i årene 2005-2007 i realiteten var gået af. Men jeg gør mig ingen forestillinger om, at Jelved nogensinde indser det. For så var hun gået af som leder forlængst.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

8 kommentarer til “B for Burka”

Slam dunk!

Men jeg må også sige at jeg savner nogle radikale der ikke fuldstændigt er gået fra snøvsen. Dem savner jeg som venstremand, der gerne vil have nogle andre legekammerater end de kollektivistiske, nationalkonservative kræfter i landet.

Er liberalisme, sådan i gammeldags forstand med frie markeder og frie tanker, bare fuldstændigt umuligt i Danmark?!

Arrrrgh!

/Limagolf

Hvorfor hopper Naser ikke bare over i Venstre? Han ville passe som fod i hose i V, der også ville kunne bryste sig med danmarks mest profilerende muslimske politiker. Naser må da også savne en partiledelse der bakker hans synspunkter op?

Elsebeth Gerner kammede fuldstændig over i går. Hun udstillede sin monumentale uvidenhed ved at vise en tørklædeklædt Pia Kjærsgaard fra et besøg i Iran i 2001 og betegne det som hykleri, når DF-lederen samtidig kritiserede tørklædestuntet fra forleden. Ved Gerner ikke, at det er lovpligtigt at gå med tørklæde i Iran og de fleste andre islamiske lande? Pia Kjærsgaard ville enten være blevet anholdt eller i bedste fald smidt ud af landet, hvis hun havde insisteret på at gå rundt uden tørklæde.
Gerner Nielsen strøede også om sig med andre uhyrlige påstande: Dansk Folkeparti kaldte alle muslimer for nazister og kræftknuder, og hvad ved jeg. Hun var fuldstændig fra snøvsen. Man har på fornemmelsen, at hun, Jelved og Vestager foretrækker martyrdøden frem for at komme ned på jorden til os andre og forholde sig til virkeligheden, ligegyldigt, hvor politisk ukorrekt, den end måtte være.
Helle Thorning-Schmidt er svag nok i sig selv, men med Enhedslisten og Det Radikale Venstre som parlamentarisk grundlag, har hun så godt som ingen chance for at besejre Anders Fogh ved det kommende valg.
Hvad angår Naser Khader, er det kun et spørgsmål om dage eller uger, før han forlader De Radikale. Jeg tror ikke, han starter sit eget parti, så det eneste mulige scenario ville være et skifte til Venstre. Med ham og Karen Jespersen på plads før det kommende valg, ville oppositionens chancer for at vinde være minimale.

Sjælendt har jeg i mit liv oplevet (og jeg kan med sikkerhed sige at jeg har gjort mig mange sære erfaringer som de færreste nogensinde kommer til) noget så absurd og grotesk plat som Elsebeth Gerners ‘tørklæde-happening’ Debatten på dr2 var ligeledes plat dum naiv m.m. fra især Gerners side !

Gerner Nielsen er uden for pædagogisk rækkevidde, har været det længe, og vil formentlig også vedblive at være det! Med hende som legekammerat behøver Thorning-Schmidt ingen fjender.

@Jarl:
Du skriver, at 90 pct. af befolkningen bakker op om regeringens linje i burka/tørklæde-debatten i den forløbne uge. Jeg er tilbøjelig til at give dig ret, men lurede på om du (eller andre læsere herinde) har set en måling på det? Det kunne jo være yderst interessant læsning…

Ask@

Det er mit eget sjussede gæt. Jeg tror det er i underkanten. Det er nok snarere 95 procent. Restgruppen er islamister, store dele af Enhedslisten, Elsebeth Gerner og de allermest rabiate radikale, som åbenbart har overtaget i det parti for tiden.

Ask og Jarl:

En god indikator på at det rent faktisk forholder sig således, er vel at stort set alle partierne mener det samme om tørklæder. Fratrukket Enhedslisten når det gælder Asmaa (men ikke dagplejere) og de hallal-radikale.

Partierne ved godt hvad der fungerer i meningsmålingerne. Og for de flestes vedkommende er det ikke en blød linie i disse sager.

@Andreas:

Partiernes opførsel er ganske rigtigt ofte en indikator på befolkningens holdning, da partierne løbende får lavet målinger. Men de kan bare umuligt have nået det i denne sammenhæng, hvorfor de må have reageret på deres mavefornemmelse.

At det så ikke kræver en ph.d. i politisk kommunikation at regne ud, at man ikke skal forsvare en burka-klædt dagplejemor som DF, K, V eller S er noget andet.

Det jeg var ude efter, var en måling, der viste befolkningens holdning helt præcist… Men den må jeg så undvære 🙁

Lukket for kommentarer.