Kategorier

Carina C. trådte forkert igen

Så fik Carina Christensen og hendes støttepædagoger ovre i Familie- og forbrugerministeriet fint demonstreret, at de åbenbart er stort set ligeså politisk tonedøve som forgængeren, Lars Barfoed. I hvert fald når det gælder om at regne ud, hvor regeringen bør lægge sig holdningsmæssigt i integrationsdebatten.

Det står klart oven på mediestormen om den odenseanske dagplejepædagog, som af egen fri vilje har ladet sig omvende til en særlig konservativ fortolkning af Islam og derfor nu føler sig kaldet til at iklæde sig gevandter, hvor kun øjnene er synlige, samtidig med, at hun på den sekulære stats vegne fik penge for at passe og opdrage børnene m.v.

Carina og hendes politiske rådgiver '“ som hun enten har ignoreret eller ikke er sin hyre værd – valgte at lægge sig fladt ned for den kvindelige islamistiske pædagogs idé, med denne yderst defensive udmelding:

– Det er privat pasning. Så det er forældrene, som er arbejdsgivere, og som vælger, hvem der skal passe deres børn, sagde Carina Christensen til Ritzau.

En melding, der egentlg udstiller, hvor dårlig politisk føling ministeren egentlig har.

En saglig og neddæmpet rådmand Jane Jegind (V) fik omvendt fint forklaret befolkningen i TV, hvorfor Odense kommune havde sat hælene i: Tolerancen for meget troende mennesker skal ikke gå ud over indlæringen af børnene. Det samme ville jo være gældende, hvis der i stedet var tale om et frømandsdragt. TV2-nyhederne spurgte i øvrigt også en række muslimer i går, om hvad de syntes, og selv her tegnede det sig ikke ligefrem til et flertal, der ville lade deres børn blive passet af en Burka-klædt islamist.

Bendt Bendtsen, som jeg aldrig har mistænkt for at være en klon af Albert Einstein, var ikke et sekund i tvivl om, at Carina Christensen med sit budskab var godt i gang med et politisk harakiri på først sig selv og det konservative folkeparti. Ministeren blev derfor simpelthen kørt over af den konservative leder eller 'banket på plads' som det hedder på Christiansborg.

– Fra konservativ side siger vi nej til burkaer i dagplejen. Det er uacceptabelt, at en kommune ikke kan forbyde en privat dagplejemor at bære burka. Det er et spørgsmål om danske værdier. Dagpleje er ikke bare opbevaring af børn, det handler om kompetencer og værdier sagde Bendt Bendtsen til Ritzau.

Sådan! Bendtsen melding er, hvad vælgerne vil høre, når man altså lige fraregner ganske enkelte blandt Enhedslistens, SFs og de radikales vælgere.


Carina Christensen imponerer altså ikke. Jeg synes faktisk ikke, at det er så svært at regne ud, hvad et stort flertal i befolkningen mon mener om sagen: At de næppe synes, at det er en kanongod idé at lade pædagoger, der selv har valgt at være islamister, og derfor tildækker sig selv fra top til tå, passe andre mennesker børn. På det offentliges regning.

De skal være velkommen som pædagoger, men på de samme præmisser som alle andre. Hvordan islamisterne vælger at klæde sig i deres fritid, det rager omvendt kun dem selv.

Hvis jeg var Bendtsen, så ville jeg undersøge, hvordan Carina Christensen kom så langt ud. I forvejen hænger departementschef Henrik Nepper-Christensen i en tynd tråd. I politik og tanke forbindes han mest med 'L'ancien Regime' dvs. SR-regeringen før 2001. Oveni er ministeriet i konstant fare for at blive nedlagt. Den dag er nok rykket lidt tættere på.

Carina Christensen har stadig til gode at bevise, hvorfor hun fortsat skal sidde med på regeringsbænkene efter næste regeringsrokade. For efter kun fire måneder på taburetten har ministeren nemlig kun bevist en helt udtalt manglende driftsikkerhed.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718