Kategorier

Ny Alliance presser K på skattepolitikken

Ny Alliances ambitiøse skatteforslag med en personskat på maksimalt 40 procent sætter nu dagsordenen for regeringens ministermøde. Det hævder Netavisen 180 grader.

'På gårsdagens ministermøde i Statsministeriet appellerede de Konservative indtrængende til Venstre om at hjælpe dem i kampen mod det nystiftede parti Ny Alliance. Det erfarer 180Grader.dk fra velinformerede kilder.

Appellen var klar: Hvis ikke regeringen vedtager skattelettelser inden næste valg, så risikerer de Konservative at miste et anseeligt antal mandater til Ny Alliance, som i sin første levetid har markeret sig med et krav om maksimalt 40 procent i skat til alle danskere.

Kravet har i dag fået opbakning fra folk i Venstre også. Partiets finansordfører Peter Christensen sagde fra morgenstunden, at regeringspartierne under ét vil komme til at tabe stemmer, hvis der ikke sker noget på skatteområdet.

Ny Alliances ambitiøse skatteforslag på max 40 procent i indkomsttskat fortjener ros. Det er muligt, at forslaget ikke er finansieret, men det åbner nu op for den skattediskussion som Anders Fogh Rasmussen, Claus Hjort Frederiksen, Troels Lund Poulsen og nu også skatteminister Kristian Jensen ikke vil have og har forsøgt undertrykt igennem flere år.

De konservative derimod fastholder '“ på skrømt – et krav/løfte til vælgerne om skattelettelser, som dog ingen i regeringen '“ og slet ikke statsministeren '“ tager alvorligt. Alle ved, at Bendtsen er så glad for og stolt over at være minister. Hjemme på gården har den konservative leder efter sigende hængt menukortene fra middagene hos dronningen op på væggene til fri beskuelse for enhver, der gæster økonomi- og erhvervsministeren privat. Han længes ikke ligefrem efter at overstå den politiske karriere for dernæst at søge tilflugt i anonymitetens glemsel. Tværtimod så angler Bendtsen mest efter lidt mere sildesalat og pynt til at hænge på kjolejakken. Dertil skal han bruge nogle flere år på taburetten. Ak, Bendtsen er en svag minister med en udtalt latterlig forfængelighed, og det bliver så groft udnyttet. C’est dommage!

Derfor er der heller ikke en levende sjæl, der tager en trussel alvorligt, om at K kunne finde på at bryde ud af regeringssamarbejdet. Det ved først og fremmest Claus Hjort og Anders Fogh, og det udnytter de to til de konservatives generelle store frustration. Og heri ligger i øvrigt forklaringen på det historisk dårlige forhold, der eksisterer imellem V og K for tiden.

Nu spiller hjernen bag stort set al Ny Alliances – kendte og ukendte – politik Anders Samuelsen et skatteforslag på banen, som åbenbart presser de konservative til på en eller anden måde at demonstrere overfor vælgerne, at netop de er garanten for skattelettelser.

Men de tre liberale MF'ere Peter Christensen, Søren Pind, Leif Mikkelsen samt de konservative kan godt spare sig. For 'far' vil ikke give skattelettelser.

– Det er fuldstændig uaktuelt, fordi der mangler et økonomisk råderum til at give danskerne lavere skat på arbejde, lyder den kontante besked fra statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) ifølge Jyllands Posten onsdag eftermiddag.

Han opfordrer oprørske partifæller til at rette ind efter regeringens linje:

“I sidste valgperiode gennemførte vi velfærdsforbedringer og skattelettelser, men jeg er bare nødt til at sige, at der ikke er råderum til skattelettelser her og nu, så diskussionen er fuldstændig uaktuel, og alle gør klogt i at holde sig til regeringsprogrammet.”

“Far spiller præcist den samme plade' uanset, hvordan de stakkels mennesker på Jyllands-Posten spørger:

Så beskeden til de Konservative fra kontrolfreaken i Prins Jørgens Gaard kan læses her i min oversættelse:

– Kære uduelige venner, læg jer nu hen og dø. Det er ærligt talt ikke min hovedpine, at Ny Alliance går på strandhugst hos jer.

Til de liberale MF'ere er den arrogante besked:

– Ret ind eller forsvind!

En dag, så er der jo nok én eller anden, der tager ham på ordet!

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

En kommentar til “Ny Alliance presser K på skattepolitikken”

Lukket for kommentarer.