Kategorier

Danmarks kedeligste politiker-site II

Socialdemokratiets politiske ordfører Henrik Sass Larsens indsats er – efter min mening – langt mere overbevisende end forgængeren Lotte Bundsgaards.

Det er dog ikke alle journalister på Borgen, der er vildt pjattet med 'Sass', som har det med – på primadonnavis – at ignorere deres telefonopkald, når han ikke har lyst til at komme i avisen eller i TV. Det må man have forståelse for, da man ikke kan fortænke manden i at undlade at tage en tur på en hvilken som helst mediekarrussel.

Sass er dog efter nogles mening ganske 'spindoktorstyret' dvs. at S-spindoktor Lars Kaspersen helst skal indover på råd, før end den politiske ordfører kan tage en beslutning om at medvirke i et TV-indslag eller i en artikel. Det er for længst blevet moderne tider i socialdemokratiet med masser af rådgivere, og senest er P1-Debatværten Søren Lippert blevet S-kommunikationsrådgiver. Ikke desto mindre kunne man måske alligevel forvente af Sass, at han var lidt mere selvkørende efter immervæk en 20-25 år i politik.

Absolut selvkørende er derimod Sass’ hjemmeside www.henriksasslarsen.dk, som Jarls Blog i dag tager under kærlig behandling:

Aktualitet 0
Sass har en fortid som projektleder i det navnkundige PR-firma 'Gunbak & Kaspersen' fra 90’erne, og han var med til at starte PR og kommunikationsvirksomheden 'Rostra' op. Begge virksomheder var/er specialiserede i politisk kommunikation med valgkampe etc. Derfor kan man på alle måde have en forventning om, at Henrik Sass Larsens personlige website simpelthen “sparker røv”. Det gør det på ingen måde.

Den sidste offentlige tale, som Sass har holdt, er '“ ifølge hans website '“ en grundlovstale i 2006, altså for nøjagtigt et år siden. Det giver naturligvis et helt forkert billede af en politiker på dette niveaus reelle aktivitetsniveau.

Der er ingen andre nyheder på den personlige hjemmeside, dog har socialdemokraternes dovne pressetjeneste placeret en nyhedsticker i højre side af sitet, hvor de nyeste af socialdemokraternes pressemeddelelser m.v. ligger. Her finder man i øvrigt et debatindlæg af Henrik Sass Larsen fra Berlingske dateret den 31. maj i år, så det er altså ikke, fordi Sass er politisk passiv. Han er tilsyneladende blot bedøvende ligeglad med sin hjemmeside.

Design 2
Sidens design er en standardvare, som alle de andre socialdemokratiske folketingsmedlemmer også benytter sig af. Der er en bjælke med en flot rød farve, men det er koldt og klinisk renset for spræl og action. Informationerne er kun en smule ud over, hvad der kan stå på bagsiden af et visitkort. Portrætbilledet er ok.

Indhold 1
Det politiske indhold på sitet er meget symptomatisk for socialdemokratiets situation p.t. Derfor indeholder den blot en kort tekst med dette simple budskab i min fortolkning: Det socialdemokratiske projekt handler om velfærd, der derfor skal udvikles og udbygges og som vi vil forsvare imod alle tænkelige borgerlige overgreb.

Det er det velkendte princip KISS (Keep It Simple, Stupid!) fra den politiske kommunikation, der anvendes. Det er i og for sig ikke så dårligt, men jeg mener bestemt at kunne huske, at Bill Clintons hjemmeside ved præsidentvalget 1996 indeholdt nogle flere visioner om, hvad han ville.

Samlet karakter 3
End of conclusion: Henrik Sass Larsens hjemmeside er endnu et bevis på, at danske politikere på ingen måde tager Internettets muligheder for at nå vælgerne alvorligt.


Sådan gør jeg: Jeg bedømmer fremtrædende politikeres websites i tre kategorier, hvor man i hver kategori kan opnå fire karakterer. Dvs. det samlede maksimale pointtal der kan opnås, er 12 og det laveste: et rundt nul.

Se tidligere anmeldelse af Bendt Bendtsens website

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

24 kommentarer til “Danmarks kedeligste politiker-site II”

Designet er ganske rigtig kedeligt, og Venstres slår den med flere længder. Måske der her kan anes en forskel i tilrådighedsstående midler.

At det ikke nødvendigvis skal være både uaktuelt og indholdstomt, hvad der står på en af disse standardhjemmesider for en socialdemokratisk politiker, synes jeg Kristen Brosbøls hjemmeside er et bevis på: http://socialdemokraterne.dk/default.aspx?site=kirstenbrosboel

Andreas:

Fogh har intet ud af at svare manden. Bo Elkær er en mand med en sag. Fogh er da i sin gode ret til ikke at lade sig interviewe af en mand, som han ikke har tillid til, vil fremstille hans synspunkter fair og i den rette sammenhæng. Pressekorpset kan jo stille alle de spørgsmål de vil om Irak på det ugentlige pressemøde, og folketingspolitikerne kan stille alle de spørgsmål de vil i salen. Irak er en politisk sag, hvor der er forskellige opfattelser. Thats it. Grundlaget for krigen har været diskuteret frem og tilbage.

Det er en fis i en hornlygte, som har til formål at fremstille Ekstra Bladet som nogle særligt bidske vagthunde. Men det virker da vældigt provokerende på nogle journalister, at statsministeren ikke gider snakke med en af dem. Helt ærligt, det må han sgu selv om. Der er ikke noget flertal imod ham nede i folketingsalen, så der er jo ligesom ikke noget at komme efter!

Bo Elkær fremstillier sig selv som en eller anden Bob Woodward og Carl Bernstein. Det står ikke helt klart for mig, hvorfor han skulle være det.

Nu vi er ved spørgsmål udenfor emnet: Hvilke WAP-sider benytter du (om nogen) for at holde dig opdateret? Jeg er meget irriteret over, at de danske avisers WAP-sider skal plastres til med billeder. Jeg vil bare have en kronologisk oversigt over nyheder, som jeg kan klikke mig videre til. Findes det?

@Peter Løhmann:
Er det ikke RSS der løser dit problem, det løser i hvert fald mit nyhedsbehov.

/Nicolai

Tjo, men jeg er p.t. i en situation, hvor jeg beklageligvis skal køre meget i bus, og så er det en god måde at dræbe tiden på.

Jarl:

Takker. Jeg har heller ikke været i stand til at fremprovokere den store forargelse, men der kunne jo ligge mere i sagen end jeg er klar over.

Peter og Nicolai:

Man kan på glimrende vis få stillet sin internetnarkomani vha. Opera Mini. Opera Mini er en gratis Java-applikation som virker med stort set alle moderne mobiltelefoner.

Programmet giver adgang til internettet (ikke WAP, men internettet!) ved at anvende telefonens dataforbindelse. Det foregår på den måde at Opera Mini henter og viser hjemmesider efter at de er blevet komprimetret af en server i Norge. Komprimeringen begrænser datatrafikken og letter på den måde presset på pengepungen. For selvom programmet er gratis, skal man stadig betale sit teleselskab for sit forbrug.

Det er et GENIALT koncept som giver adgang til stort set alt på nettet – så længe der ikke er tale om Flash og Java og sådan noget. Og igen: ikke det mobile internet, internetTET!

Jeg bruger Opera Mini meget, og jeg betaler som regel ikke mere end 150-200 kr om måneder for det. Til gengæld kan jeg holde mine nyhedsabstinenser på et udholdeligt niveau. Og det er en fair deal for mig.

Som et plus kan man også slå billeder fra i programmet hvilket yderligere forbedrer hastigheden og sparer penge.

Kan varmt anbefales.

Opera Mini: http://www.operamini.com/

Jarl igen:

Jeg vil gerne tilslutte mig de andres opfordring. Det kunne være interessant at kende lidt til dit medieforbrug. Hvilke sider læser du og hvor meget etc? Hvis du vil ud med det, selvfølgelig, det er måske lidt af en forretningshememlighed 😉

9:

Andreas.

Det er ej hemmeligt.

Jeg læser/skimmer Berlingske, Politiken, Nyhedsavisen, Børsen, JP, Ekstra Bladet, Weekendavisen, A4, politik.tv2.dk på nettet, og bruger vel en lille time dagligt på det. Læsningen begrænser sig dog til udvalgte artikler inden for dansk politik, erhverv, lidt kultur og opinion.

Jeg bruger ikke alt, det der fancy RSS osv. Fra tid til anden kigger jeg især forbi politiken.dk og berlingske.dk for at se om der skulle være lidt “breaking news”.

Om morgenen lader jeg TV2news eller P1 morgen køre i baggrunden, men kun hvis der er en eller anden politisk historie, der interesser mig.

Jeg lytter ofte til P1 fra kl 9 og frem til 13, mens jeg arbejder. Kl 17 lukker jeg op for P1 Orientering, hvis jeg husker det.

Hvis der er en eller anden spændende historie oppe og vende så lader jeg også TV’et køre især på TV2News, der efterhånden er gode til at hive begavede analytikere i studiet.

Så ser jeg gerne “Debatten” på DR2, hvis der igen er et interessant emne og naturligvis fast Jersild og Spin.

Læser ALT, hvad Henrik Qvortrup, Arne Hardis og Hans Mortensen, Michael Kristiansen, Hans Engell, Anders Krab-Johansen samt Peter Lautrup-Larsen, TV2 skriver!

Så læser jeg Peter Mogensen, skimmer Thomas Larsen, men læser næsten aldrig Pittelkow eller Erik Meier Carlsen, men indimellem Helle Ib, BT og David Trads, Nyhedsavisen.

Håber det er svar nok? 😉

Rasmus.

OK! Godt ord igen! Jeg strammede vist Gores udsagn. Måske fordi at jeg har været udsat for Bush’ propaganda!!! 😉

Tak igen. Du er bredt orienteret. Dog, desværre, uden de store overrakselser 😉 Men i Danmark er der heller ikke så meget glemt guld i krogene. Det er de store spillere som leverer de bedste produkter. Og så er der dig selv og – rising star – Kristian Madsen.

En interessant oversigt over dine yndlingskommentatorer, dog.

Mht. Pittelkow så læser jeg heller ikke meget af det han skriver. Men når jeg endelig læser noget, siger jeg til mig selv at jeg burde holde mere øje med ham. Han har sine holdninger, men han er velskreven og underholdende, og han har indsigt.

Erik Meier Carlsen gider jeg slet ikke. Jeg forstod ikke hans underlige fjerde allicane.

Og hvad så med de danske bloggere? Dine kolleger. Er der nogen du lytter til? Sådan ca. som du lytter til de politiske kommentatorer?

Og… Nu bliver jeg måske besværlig 🙂

Kunne du skrive et indlæg og besvare Klaus Rothsteins spørgsmål fra hans artikel om politiske kommentatorer i Euroman?

Hvad udtaler du dig helst om?

Hvad ved du mest om, når du selv skal sige det?

Hvad er du mest: kommentator eller analytiker?

Hvad er dine forudsætninger for at kommentere politik?

Hvornår har du haft allermest ret i en forudsigelse?

Hvornår har du taget allermest fejl?

Hvem er de 5 vigtigste personer i dit professionelle netværk?

Har du politikere blandt dine private venner?

Hvordan opfatter du din egen rolle i demokratiet og debatten?

Hvem er dit forbillede som kommentator?

Hvilket politisk parti er du eller har været medlem af?

Hvem stemmer du på?

Hvorfor er der så få kvinder i branchen?

Hvilken dansk politiker, synes du, kommunikerer bedst?

Hvem er Danmarks bedste politiske kommentator (du må gerne pege på dig selv)?

Det er bare idéer. Ting jeg gerne vil vide. Du må selvfølgelig helt selv om hvor meget du vil svare på og hvordan etc.

Men jeg lytter opmærksomt. Og det tror jeg også mange andre gør.

You decide, som de siger 🙂

@ Jarl

Aha, meget interessant. Du stemte konservativt ved regionsvalget i 2005!

Hvis man husker listen over det konservative vokskabinet (inklusive Mads Lebech), er der da vist kun een, der ikke hører med i det støvede selskab, men som har stort politisk potentiale, nemlig Benedikte Kiær.

Tager jeg fejl?
Well, hun fik i hvert tilfælde min stemme.

Hende er der sku’ gods i. Bare hun ikke bruger al sin politiske energi på at tale hospitaler og skadestuer i Regionen, for hun har tilsyneladende rigtigt meget mere at byde på.

Tak for tippet, Andreas! (“du er bare alletiders” som det lød i en træls Kinder-reklame for år tilbage 😉 )

Hvad siger du til internetavisen 180grader? Kan den noget af det du mener de andre svigter?

Peter:

Velbekomme.

Nina:

Jeg tillader mig at fremføre mine betragtninger, så kan Jarl komme til senere 🙂

Personligt var jeg begejstret da 180 gik i luften. Der var kritik i krogene allerede første dag, kritik som bl.a. gik på det fornuftige i at skrive en avis på ideologisk brændstof. Dét har jeg ingen problemer med, og jeg var helt enig med stifteren, Ole Birk Olesen, i at Danmark manglede en rigtig borgerlig avis.

Det var altsammen meget godt, og 180 viser da også mange gode takter. Fx er klummerne ofte interessante. Og det er i det hele taget spændende at følge et nyt medies udvikling.

Men jeg må alligevel sige at jeg overordnet set er skuffet. Der mangler substans i 180’s historier, de er ofte for refererende og alt for sjældent undersøgende. Men jeg tror jeg ved hvorfor: bemandingen er for dårlig.

Nu er journalistik jo normalt meget refererende, så det er ikke så underligt at det også gør sig gældende for 180. Det er bare ikke det vi har brug for i Danmark i dag. Vi har brug for dybere, mere indsigtsfulde historier som kan åbne flere menneskers øjne for hvorfor Danmark har brug for mere borgerlighed. Historier om hvordan velfærdsstaten slår fejl. Historier om hvordan staten griber ind og skaber problemer der hvor den kunne holde snuden for sig selv. Med andre ord journalistik som viser konsekvenserne af den manglende borgerlighed. Det er sådan noget vi mangler. Og det var sådan noget Ole Birk skrev i sin bog, så de kan jo godt.

I stedet får vi fx det her:

Kvinder storforbrugere af porno

Drop nummerpladen på fronten og undgå fartbøder

Det er svært at se hvad sådanne historier tilfører af kvalitet til den danske kulturkamp.

Men jeg tror som sagt jeg ved hvorfor 180Grader.dk er er lidt halt. Så vidt jeg ved, er de kun tre personer ansat på redaktionen, og det er ikke mange til at drive en hel avis. De knokler altså røven ud af bukserne, og det er al ære værd. Det trækker bestemt heller ikke ned at de gør det med de rigtige intentioner.

Tilbage står alligevel billedet af tre hårdt pressede mennesker som ikke har overskud til at levere kvalitet, men må fægte sig igennem dagen med korte refererende historier.

Kære Nina,

Tak for spørgsmålet.

180grader er for mig at se et vigtigt produkt for enhver borgerlig-liberal med vinkler og historier, som ellers aldrig ville være blevet skildret. Jeg mener fra mit hjerte, at Ole Birk og Co. har fortalt unikke historier som andre medier ikke ville have taget op. Der har da helt sikkert været et par smuttere indimellem, hvor man har undret sig lidt over nyhedsprioriteringen, men sådan må det være på en ny avis med en lidt urutineret redaktion.

Overall, så er jeg mere end tilfreds især når – som Andreas rigtigt påpeger – tænker på, at det er et produkt, der er produceret af en meget lille redaktion.

180 grader er uomgængeligt for mig. Det erstatter ikke Berlingske m.v., men det er et vigtigt korrektiv til alle de andre historier, der kører.

Andreas -> Jeg syntes nu, at nyheden om kvinders pornoforbrug var interessant. Det er jo oftest fra feminister, man skal høre klagesangen om den øgede pornoficering af samfundet. Og så er det relevant at vide, at det ikke kun er mænd, der støtter den her frygteligt undertrykkende industri, hvor modellerne kun spiller med for ikke at ligge og dø i rendestenen.

Jarl, jeg synes det er et fortræffeligt projekt du har gang i, med den her gennemgang af politikernes egne hjemmesider.

Personligt kigger jeg meget efter, om en hjemmeside har f.eks. et RSS-feed. Det har Henrik Sass’ ikke. Faktisk er det forbavsende så få politiske sider, der lader folk som mig skimme deres indhold igennem min feed-reader. Chancen for at jeg vil kigge forbi deres hjemmesider på et senere tidspunkt er meget lille.

Jeg vil gerne erklære mig enig med Nikolaj i at mangelen på et nyhedsfeed nærmest skriger: amatør!

Jeg har personligt tidligere henvendt mig til både Søren Pind og Anders Samuelsen for at bede dem om at tilføje et nyhedsfeed til deres hjemmesider. Samuelsen sendte mig et meget kort, men venligt, svar og Søren Pind hørte jeg aldrig fra. Men de har begge to fået nyhedsfeeds på deres hjemmesider i mellemtiden, så det virkede da 🙂

Et tilbagevendende problem med nyhedsfeeds er at det ikke er til at forklare udeforstående hvad det lige er det går ud på. Fornylig så jeg denne video som gør et helt godt stykke arbejde ud i kunsten at forklare hvad nyhedsfeeds er for ‘nåed’:

http://www.commoncraft.com/rss_plain_english

Den kan man så spamme alle sine venner og bekendte med. Tid til at få verdens øjne op for nyhedsfeeds!

Jeg ville i øvrigt ønske at aviserne udgav deres politiske kommentatorers analyser som nyhedsfeeds. Det ville gavne mit overblik over over den politiske sladder, og jeg ville slippe for at holde aviser 😀

Lukket for kommentarer.