Kategorier

Same same, but different

Læs analyse af Det Radikale Venstres strategiskifte, Marianne Jelveds exit, pressemødet i fredags, Morten Helvegs lidte nederlag ved slaget om næstformandsposten, Margrethe Vestagers styrker og svagheder og ikke mindst partiets konkurrence med Naser Khaders Ny Alliance om midtervælgerne. Altsammen på kommunikationsforum.dk

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

4 kommentarer til “Same same, but different”

Er enig i meget af din analyse af de Radikales sitaution.

Men…
Jeg synes egentlig at kritikken af Vestager som værende for elitær er forkert. Og jeg ved godt, at det er en analyse medierne bringer ofte – og nu også Jarl. Men noget bliver jo ikke mere sandt af, at blive gentaget ofte.

For muligvis fremstår Vestager som elitær – men er det nødvendigvis en svaghed, som du skriver?
Selvom hun kan fremstå elitær (f.eks. ved brug af ordet ‘bilateral’, som, indrømmet, var lige over målet), tror jeg at hun henvender sig til de vælgere, der er træt af at blive talt til, som om de går i 1. klasse. Som man oplever med Pia K. (og er det ikke netop Pia K. – og ikke Marianne og Vestager – der taler ned til vælgerne?).

Og er det ikke meget fornuftigt? Og især som Radikal: At positionere sig i forhold til Pia K. blandt andet ved hjælp at intelligent sprogbrug? Hendes veltalenhed positionerer også R ift. Khader, der jo ikke ligefrem er nogen ørn til at kommunikere.

Og en anden ting; Din analyse af Vestager ville havde fremstået en anelse mere nuanceret (ikke at den var unuanceret), hvis du ikke kun havde fokuseret på hendes svagheder. Jeg mener eksemplevis at det er en kæmpe styrke, at hun er valgt ud fra sin kompetencer og erfaringer. Giver det hende ikke en eklatant tyngde og styrke sammenlignet med hendes kvindelige kollega i S, der ikke ligefrem blev valgt pga. hendes store erfaring i dansk politik.

Man kan omvendt spørge, om ikke Vestager blev valgt pga. sin alliance med Jelved, der sidste sommer fik Jelved til de facto at udnævne hende som efterfølger?

Nu tror jeg at du overvurderer Jelveds magt, Peter. Vestagers kunne ikke få folketingsgruppens støtte, hvis ikke hun havde nogle kvaliteter at gøre godt med.

Det er korrekt; og det samme gør sig gældende for Helle Thorning-Schmidt og den socialdemokratiske folketingsgruppe primo 2005.

Lukket for kommentarer.