Kategorier

I valgkampens skygge

Jarls Blog har haft en sommerpause fra tasterne på en lille måneds tid. Tiden er dog ikke kun blevet brugt til at ligge på stranden i Nice nedsvælgende kølige fadbamser under en sol-beskyttende parasol og i temperaturer omkring de 30 grader. Naturligvis har man fulgt lidt med i, hvad der er sket politisk. Og det er jo ikke ligefrem det store.

Blandt de mest opsigtsvækkende begivenheder var dog, at Helle Thorning-Schmidts spindoktor Lars Kaspersen pludselig fik ny hyre som kommunikationschef i Post Danmark. Forklaringen på skiftet lød, at lønnen var væsentligt mere attraktiv. Der er nævnt en årsløn på 1,4 mill. kr. plus fri bil og fryns, og det er i alle tilfælde pænt mere end sosserne kan tilbyde. Ekstra Bladet mente dog at vide fra 'onde tunger på Christiansborg', at det var Skibsrederens foretrukne medierådgiver Svend Gunbak, der havde skaffet Kaspersen jobbet, men det gør selvsamme Gunbak meget ud af at afvise rundt omkring. Det er forståeligt, når Gunbaks virksomhed i en opsigtsvækkende sag i foråret efter sagsanlæg fra deres tidligere kunde og PostDanmarks konkurrent Citymail er blevet fradømt at have Post Danmark på kundelisten '“ også selv om at Gunbak har anket domsafgørelsen. Omvendt er det en kendt sag, at Gunbak og Kaspersen er private venner, der sammen for mere end 10 år siden drev en lille konsulentbiks i Københavns indre by, indtil Gunbak efter nogle år købte Kaspersen ud af selskabet.

Man kan indvende, at det er lidt af et handicap for Helle Thorning-Schmidt personligt, at hun mister sin presserådgiver, når nu flere iagttagere med Ralf Pittelkow i spidsen spår folketingsvalgets komme allerede i september. Omvendt har Kaspersen lovet at føre processen med at udvikle partiets nye strategi til ende. Det er under alle omstændigheder en bet og en ydmygelse for en statsministerkandidat at blive fravalgt på dette tidspunkt. Også selv om at Kaspersen bedyrer, at han “tror på Helle”. Tjah, det skal han jo sige.

Der findes dog også folk i og uden for Socialdemokratiet, som mener, at Lars Kaspersens virke i partiet på det længere sigt ikke kommer til at sætte de store spor, og nogle af socialdemokraterne på Borgen ånder såmænd nok lettet op over nu at få ham ud af vagten. Blandt grundene er, at Kaspersen med sin kendte radikale baggrund på flere måder var lidt af en fremmed fugl i partiet. F.eks. ulejligede han ikke sig med at blive medlem, og så er han på ingen måde kendt som den store diplomat.

Foreløbigt er Helle Thorning taget på en velfærdskampagne rundt i landet, der bl.a. indebærer opsætning af outdoor-annoncer i de store byer. Det er i øvrigt en kampagne, der bærer Kaspersens signatur. S-strategien er enkel og let gennemskuelig: Thorning skal rundt og fedte for de offentlige ansatte, og ligeså snart, at Fogh har blæst i valgbasunen, så fremlægger S en række forslag, der overbyder regeringens i forvejen uansvarlige overbudspolitik i forhold til de offentlige ansatte. Det eneste skatteborgerne kan trøste sig med – på den korte bane – er, at Thornings valgløfter formentlig ikke bliver indfriet, fordi regeringen vinder valget overbevisende. Det viste de første meningsmålinger i hvert fald lige her før den politiske sæson går i gang.

Til gengæld er de konservatives krav om skattelettelser mere eller mindre forduftet henover sommeren. Det er sikkert sket i erkendelse af, at Fogh-regeringen har besluttet at brænde det såkaldte “økonomiske råderum” af på de offentligt ansatte, netop for at forhindre Thorning i at komme til, og naturligvis sikre sig selv tre-fire år mere på regeringsbænkene. Som skatteborger er det deprimerende nyheder, men de offentlige ansatte kan formentligt godt begynde at glæde sig.

Læs i øvrigt Timme Bisgaards Munks betragtninger om Lars Kaspersens exit på kommunikationsforum.dk

Hvem skal være Helle Thornings nye spindoktor? Følg med i gættekonkurrencen, naturligvis hos Garby på dansk-politik.dk

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

2 kommentarer til “I valgkampens skygge”

Ã…h Jarl, du lyder jo helt radikal når man læser dine stikpiller til den førte økonomiske politik. Man bliver så varm om hjertet som ung RU’er 🙂

Velkommen tilbage fra sommerferie i øvrigt – ser frem til efterårets artikler…

Mvh Jacob Packert

Lukket for kommentarer.