Kategorier

Hvad med arbejdsudbuddet?

Beskæftigelsesministeren fylder rundt i morgen, tirsdag. 60 somre bliver det til. Landets magtelite, hofsnoge, Thomas Larsen på Berlingske m.m. vil tirsdag eftermiddag stå i kø til receptionen med deres vingaver pakket ind trææsker, karton eller cellofan.

Claus Hjort Frederiksen har også selv bevilget sig selv en fødselsdagsgave. Han har villet lappe lidt på det ramponerede image som regeringens hårde hund, bulldoggen, pittbull’en, airdale-terrieren eller som vi på Jarls Blog kalder ham, når han giver den i rollen som intern skarpretter: Clausescu.

I dag har beskæftigelsesministeren medvirket i et såkaldt fødselsdagsinterview i Berlingske, hvor han slår på tromme for, at mænd tager mere barselsorlov. Claus Hjort fortæller en rørende historie fra 1970'erne om hans søn, der var ked af, at hans far arbejdede for meget. Den unge Hjort kvittede sit travle job i landsbrugsministeriet for at tilbringe mere tid med familien. Umiddelbart en meget sympatisk beslutning. Bulldoggen er altså i virkeligheden en familyman. Respekt for det.

Men hvorfor kommer beskæftigelsesministeren med denne historie/dette forslag nu? Dette land skriger som bekendt på arbejdskraft, og skattepakken man er ved at forhandle på plads, er ifølge de konservative netop blevet til, fordi den lille regeringspartner vil gøre noget for at øge 'arbejdsu'bu'et”, som det hedder på fynsk. (Credit: Hans Mortensen, Weekendavisen!) Det hænger jo ikke sammen, at regeringen '“ med den ene hånd vil have folk til at arbejde mere, mens beskæftigelsesministeren med den anden hånd vil have folk til at gå derhjemme og passe deres børn. Det er altså anden dag i træk, at Claus Hjort udfordrer de konservative.

Beskæftigelsesministeren er, som tidligere nævnte her på bloggen, ikke helt overbevist om, at han rent faktisk bliver genvalgt ved folketingsvalget. Mange vil formentlig ryste på hovedet af en sådan analyse, men Claus Hjort er født skeptiker. Med rette. Som tidligere nævnt, så bliver det et meget tæt løb mellem Venstres ministre i Nordsjællands Storkreds, hvor udover Claus Hjort også Lars Løkke Rasmussen og Thor Pedersen stiller op. Venstre står til at få fire mandater, men ved et dårligt valg så kan partiet ende med kun at få tre valgt. De tre nævnte er alle mænd forbi deres grønneste ungdom. Det kunne meget vel tænkes at også en kvinde vil kunne blande sig i racet dvs. enten veteranen Charlotte Antonsen MF eller den nye og purunge folketingskandidat Sophie Løhde.

Ved at føre sig frem som et familiemenneske og eksponere de blødere sider af sit væsen, så reparerer Claus Hjort måske lidt på sit image som stenhård teknokrat, der svinger pisken over de arbejdsløse. Det kunne jo være '“ og jeg gætter kun '“ at beskæftigelsesministeren har fået målt sin personlige popularitet hos kvinder og konstateret, at den var helt i bund. Det kunne sådanne løse og uforpligtende tanker jo ændre lidt på i positiv retning. Foreløbig har Claus Hjort overladt det til arbejdsmarkedets parter at finde ud af en løsning på spørgsmålet om fædreorlov, men her er regeringen netop ikke en uvæsentlig part i forårets overenskomstforhandlinger på det offentlige område. Hjorts idéer lapper også lidt på forholdet til de offentlige ansattes faglige organisationer, som stadig ryger af raseri over Thor Pedersens '“ efter deres opfattelse – lidet diplomatiske vendinger om de offentligt ansattes lønforhold. Det er i øvrigt andet år i træk, at Thor Pedersen bringer regeringen i krise og de offentligt ansatte på krigsstien.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

4 kommentarer til “Hvad med arbejdsudbuddet?”

Kunne også være, at det er en coverhistorie for det rod, der forhåbentlig er i skatteforhandlingerne. Hvis de bryder sammen idag, hvor fristen udløber(please, please, please!!!) ville det være godt, hvis folk er optaget af noget andet indtil i aften…

To VKO-flertalsmålinger – til trods for skatteballade og Thor Pedersens travetur i spinatbedet – og en øget tiltro til Fogh som statsminister taler for, at Fogh med lidt større sindsro end i sidste uge kan udskrive et valg. Så når Hjortefar har fødselsdag er det da en kærkommen lejlighed til at aflede opmærksomheden, så der er arbejdsro hos Mikkel Faurholt?

@Morten:

Spændende tanke, men der skal en hel del mere til for at aflede opmærksomheden fra de forhandlinger.

Jeg er holdt op med at gætte på en dato for valget.

Ups – Hjorts reception er tirsdag og ikke i dag, mandag, som jeg oprindelig skrev. Beklager forvirringen. Tak til Morten for at gøre opmærksom på fejlen!

Lukket for kommentarer.