Kategorier

Engllemageriet på Rådhuspladsen

Ekstra Bladets nu forhenværende chefredaktør Hans Engell blev i torsdags fyret i restaurant Tivolihallen af direktør Lars Munch fra JP/Politikens Hus. Den gamle ræv Engell havde spottet, at tiden nu var kommet til at han skulle hældes ned ad brættet. Da han ankommer til det hæderkronede spisested i Vester Voldgade studser chefredaktøren over, at Munch har bestilt bord i et lille separat lokale, hvor der er mulighed for at lukke døren. Engell bemærker, om det er en “eksekverende nyhed, der skal overbringes”. Kort tid senere forlader han rummet uden at have rørt sin mad.

I timerne derefter gik der alskens rygter. Engell gør comeback i dansk politik for Ny Alliance, for hans kone sidder på partikontoret. Eller Engell skal være ny direktør for TV 2. Eller Engell har helbredsproblemer. Intet af det holdt stik, for den “faldne” Engell fortsættter som politisk kommentator på Ekstra Bladet og vil skrive bøger om sin tid i dansk politik. Det er vi mange, der ser frem til, for Engell er en blændende iagttager af det politiske spil og har en helt anden indsigt fra sine mange år som insider og 'spiller' i toppolitik og kan bidrage med helt andre dimensioner end mange af de andre kloge hoveder '“ ingen nævnt ingen glemt '“ der fører sig frem som politiske kommentatorer. Engells første erindringsbog 'På Slotsholmen' fra 1997 stopper med Schlüter-regeringens fald i 1993. Siden skete der som bekendt ting og sager i Det konservative Folkeparti, og det har især været belyst i den fremragende skildring 'Det konservative Blodbad', som finansministerens nuværende spindoktor '“ dengang journalist – Mikkel Faurholdt skrev i 2000. Men vi mangler egentlig Hans Engells side af og forklaring på, hvad der skete i disse mildt sagt turbulente år for Det konservative folkeparti. Det får vi nu, lover han. For Engell vil netop skrive om årene fra 1993 til 2000, hvor han forlod Christiansborg for good til fordel for hjørnekontoret på Ekstra Bladet.

Men hvad udløste Engells fyring? Var det Ekstra Bladets faldende oplagstal, der var røget nedunder de 100.000 eksemplarer? Måske. Men ifølge Jarls Blogs oplysninger, så handlede fyringen om, at den hidtidige redaktør på gratisavisen 24Timer Poul Madsen faktisk havde fået tilbudt direktørposten på TV2. For at holde på manden, så JP/Politikens direktør Lars Munch derfor ikke anden mulighed end at fyre Engell alt imens alle holder gode miner til slet spil. Engell fremhæver Poul Madsen som 'sin egen opfindelse', men andre indsigtsfulde iagttagere vurderer, at Engell simpelthen er blevet valgt fra til fordel for en '“ efter JP/Politikens ledelses opfattelse – bedre mand. Intriger eksisterer også i magtstrukturerne på Rådhuspladen og der kan føjes yderligere den dimension til historien, at Poul Madsen og Engell længe ikke ligefrem har været perlevenner.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

En kommentar til “Engllemageriet på Rådhuspladsen”

Er det sjovere at være adm. redaktør på Ekstra Bladet end direktør for Tv2? I min verden ville jeg da nok foretrække Kvægtorvet – eller er det bare mig?

Altså… Selvfølgelig ud over, at øl og vin formentlig flyder lidt mere omfattende på EB 😉

Lukket for kommentarer.