Kategorier

Ministerkirkegården

Venstres i mands minde mest inkompetente gruppeformand Svend Erik Hovmand har i dag stillet 'sit mandat som gruppeformand til rådighed' og peger selv på den degraderede fødevareminister Hans Chr. Schmidt som et fornuftigt bud som efterfølger. Hvis ikke Hovmand selv havde fået idéen, så havde han nok fået hjælp af partiets stærke mand Claus Hjort Frederiksen.

Naturligvis er det Venstres gruppe, der vælger deres egen formand, men alle ved godt at Schmidt er partiledelsens kandidat, så det skifte kommer til at gå glat igennem. Men det vil ske også helt uden begejstring, bortset fra at de fleste MF'ere glæder sig over at slippe af med den komplet uduelige Hovmand. Så, Schmidt kan faktisk kun få succes i sit nye job.

Schmidt, der er en utrolig festlig herre, er 100 pct. loyal mod Anders Fogh Rasmussen, men det hjalp ham ikke, for den gæve sønderjyde har hverken toppet i avisernes lister over ministres popularitet eller været specielt synlig i medierne. Det skyldes dog også at hans ministerressort ikke ligefrem egner sig til den store mediebevågenhed. Med andre ord: Fødevareministerposten er en ministerkirkegård, så nu ved Eva Kjer Hansen, hvad der venter hende: Vælgernes glemsel og chefens utaknemmelighed.

Karen Jespersen er startet sin ministergerning med at gøre lidt op med sit image som rabiat på udlændingeområdet. Foreløbigt er det blevet til en udtalelse til støtte for muslimske kvinders ret til at bære tørklæder. Omvendt vil den nye socialminister slå et slag for de liberale frihedværdier. Det bliver spændende at se, hvordan de bliver fortolket i Karen Jespersens version.

Til alle venstrefolk og liberale kræfter, der meldte sig ind i partiet i 1985 og frem til 1998, er det nu blevet endnu mere tydeligt, at Venstre '“ Danmarks såkaldt 'liberale parti' styres af en taburetklæbende komplet holdningsløs, kynisk opportunist, som lader alle og enhver '“ selv politiske vendekåber og politikere, der blot sidste år var medlem af socialdemokratiet '“ fylde op på regeringsbænkene. Blot så længe, at det styrker hans regerings chancer for genvalg. Med Karen Jespersens udnævnelse latterliggør Fogh dermed partiets kadrers politiske arbejde, og han træder på Venstre-MF'eres årelange blindt-loyale indsats for partiet.

Under Fogh er der således kortere fra VS til regeringsbænkene end fra VU og til en ministerpost.

Men jeg bilder mig nu ikke ind, at et mandfolk M/K en skønne dag rejser sig i Venstres folketingsgruppe, kigger Fogh og Hjort i øjnene, drager chefens dispositioner i tvivl, og spørger regeringschefen ligeud, hvad det egentlig er, som han har gang i med Jespersens udnævnelse. Der har været et mandfolk i folketingsgruppen, men han skiftede som bekendt til Ny Alliance.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

15 kommentarer til “Ministerkirkegården”

Christian Mejdahl?

Men Anders Fogh har sikkert været for længe i København til at forstå hans jyske lune 🙂

Wauw, det er en af de stærkeste kritikker, jeg nogensinde har set dig komme med! Jeg håber lidt at det går, som du siger, og der må da også være mange i Venstre, der er utilfredse med at blive holdt nede på den måde af Darth Fogh…

Udover det er jeg ret enig i dit indlæg; Statsministeren tager, hvad han kan finde, for hans regering er simpelthen ved at køre træt…og gå i stå. Der skal større og mere markante udskiftninger til i regeringen. Store rokader og nye folk på posterne… Jakob Axel Nielsen er da noget af det friskeste jeg har set på en taburet i lang tid!

Mvh Jacob Packert

Hmm, jeg synes nu ikke J.A. Nielsen ser så frisk ud endda, snarere faktisk lidt som klicheen på gymnasiets lidt tunge ungkonservative. Men helt enig i en træt regering, men det må altså også være svært at blive ved at kæmpe mod sine holdninger fordi chefen har en anden strategi (gad vide hvor Eva Kjer har det om aftenen, når hun går i seng, tæller dage til ministerpensionen??)
Det skal da ikke være løgn at den seneste udnævnelse (K. Jespersen) får NA til at fremstå som det eneste liberale parti i folketinget, og de frister da mere og mere.
Det sjove er at hendes popularitet blev bygget op omkring hendes rolle som outsideren, der turde udfordre dogmerne i soc.dem. Den rolle bliver meget svær at spille nu når hun er ovre på den fløj, hvor der ikke er nogen modstand mod hendes holdninger, hverken fra en humanistisk eller en liberal fløj. Så kan man vælge at blive anonym, hvilket nok ikke ligger til K. Jespersen, ellers også kan man blive rabiat, men den position er ligesom optaget af DF, desuden er der ikke længere meget vælgertække i netop det.
Den seneste udnævnelse sætter en af de tidligere debatter herinde i relief, hvor S. Pind forsvarede at det var rimeligt for liberale at stemme på V, fordi det trods alt var bedre end S, og med NA til at rokke båden skulle det hele nok gå godt.
Jeg tvivler kraftigt, men så længe venstresocialistiske kollektivister kan blive udpeget til regeringen, så går min stemme sgu til NA, så må vi se om de er i stand til at rokke AFR ud af magtforblændelsen…

/Nicolai

p.s. det med at folketingsgruppen ville skåle i champagne hvis du meldte dig ud, efterhånden tror jeg sgu du har ret, for mere præcis kan udnævnelsen ikke analysere 😉

“Til alle venstrefolk og liberale kræfter, der meldte sig ind i partiet i 1985 og frem til 1998, er det nu blevet endnu tydeligt, at Venstre '“ Danmarks såkaldt 'liberale parti' styres af en taburetklæbende komplet holdningsløs, kynisk opportunist, som lader alle og enhver '“ selv politiske vendekåber og politikere, der blot sidste år var medlem af socialdemokratiet '“ fylde op på regeringsbænkene. Blot så længe, at det styrker hans regerings genvalg. Med Karen Jespersens udnævnelse latterliggør Fogh dermed partiets kadrers politiske arbejde, og han træder på Venstre-MF'eres årelange blindt-loyale indsats for partiet.”

Det er hørt!
Jeg vil have meget svært ved at forstå det, hvis Venstres medlemmer ikke snart gør oprør. Hvis ikke det er grund nok til oprør, at man slukker årsmøde-mikrofonen for det kritiske bagland, så bør det være det, at man decideret bespotter partiprogrammets ideologi.

Må man tage ideologierne med sig ind i himlen?

Har regeringen gemt en pose penge, som Karen Jespersen nu kan begynde at bruge af?

Angående problemerne med psykisk syge, så hører de lige så meget under Lars Løkkes resort, og har man blot et lille indblik i sygehusverdenen springer det endda meget markant i øjnene, hvor meget der er skåret i det psykiatriske område de sidste ti år – dvs. både af den tidligere og den nuværende regering.

Det er bitterligt ærgerligt, men en af forklaringerne på, at det uden den store larm er lykkedes at skære på netop det område er vel, at psykisk syge ikke er begavet med en kæmpe-organisation som Kræftens Bekæmpelse til at fremme deres sag.

Det peger så igen, efter min mening, på det fejlagtige i at se sig blind på, om en ventetid er en eller to måneder til en rutineoperation, fremfor at løfte blikket lidt og se, hvor det er sundhedsvæsenet virkelig skranter.

To citater fra i formiddags af Karen Jespersen, som må skræmme en hver liberal:

“Jeg mener, at en hovedopgave i den tid, vi lever i, er at kæmpe for de liberale frihedsværdier.”

“Jeg oplever, at jeg fuldstændigt grundlæggende står for de samme ting, som jeg hele vejen igennem har stået for.”

(http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2007/09/12/132100.htm)

Jeg ved godt hvad VS’ere mener er liberale frihedsværdier, og det er ikke de samme som jeg finder er liberale frihedsværdier!

Da Karen Jespersen meldte sig ind i Venstre blev hendes deltagelse i en vist nok yderligtgående gruppe hos Venstresocialisterne, som drog tvivl om visse demokratiske forhold, hevet frem.

Jakob Axel Nielsen er uden tvivl en dygtig mand, når det gælder forhandlinger og praktisk politik. Men han er absolut den blandt de dårligste argumentatorer og retorikere på Borgen.

Har endnu ikke set en debat eller et interview, hvor han har været andet end en katastrofe rent argumentatorisk (og det kommer fra en mand, der gerne lader sig opstille under Nasers faner…)

Jeg håber, de giver ham noget skærmtræning, ellers skal det nok gå galt, når han skal diskutere Kattegatbro, road pricing og Fehmern-forbindelse med mere erfarne kræfter.

@garby

Hovhov unge Garby – ikke genere Jeopardy!-Søren (Kaster) her på min blog!

I det Herrens Ã…r 1996 kom jeg hjem fra Cirkusbygningen med et stereoanlæg til 10 kilo og Gyldendals encyklopædi efter heldig optræden i hans daværende TV-program.

At han så siden kan score kassen på at fylde varm luft i konservative ministre, ja det får altså være, min ven! 😀

@Jarl

Næ vent nu lige et øjeblik Onkel Jarl – det er skam ikke den gode Søren Kaster jeg er efter i denne omgang, det er nok nærmere at man kan bruge 30.000 af skatteydernes penge på en aktivitet, der må siges at være ganske partipolitisk og så tørre den af på ministeriets regning.

At Søren Kaster kan få sig selv til at udskrive en regning på 30.000 kroner for fem-seks timers arbejde er sku’ i sig selv ganske imponerende.

Jeg ville sgu også tage 30.000 for fem-seks timers arbejde, hvis jeg skulle have de to i skole. Når man tænker på at jeg faktisk er uddannet til det, burde jeg måske forfølge den vej i stedet for en folketingstaburet.

Men fem-seks timer er slet ikke nok…

Jakob Axel Nielsen har i øvrigt lige været i TV2 og repetere en eller anden spindoktor-sætning om Dash-8-havarierne. Desværre kom han også til at sige, at “han ikke kunne sige noget kvalificeret endnu”. Ikke godt at være ukvalificeret minister, n’est pas?

Vh
Grandfætter Morten

Ps Søren Kaster, Sisse Fisker, Søren Bryder…har vi flere udsagnsnavne?

Lukket for kommentarer.