Kategorier

Asmaa med til at sikre Fogh genvalg

Blogklumme bragt i Nyhedsavisen den 22. september 2007

I den ellers lidt tynde bunke med opmuntrende politiske sager på Anders Foghs ministerkontor i Prins Jørgens Gård er der én, han er særligt optaget af og luner sig ved. Det er sagen om Enhedslistens beslutning om at opstille Asmaa Abdol-Hamid til folketinget. Ethvert nyt kapitel i sagaen om den kontroversielle islamistiske politiker, der nægter at give hånd til mandspersoner, skaber glæde langt ind i de borgerlige rækker. I meningsmålinger nærmer Enhedslistens vælgeropbakning sig spærregrænsen på to procent. Alt sammen i takt med, at gamle venstrefløjskoryfærer på stribe i øvrigt har smækket med døren og sagt farvel og tak. Oven i finder andre medlemmer det nødvendigt at danne fraktioner til forsvar for Enhedslistens dogme om at være ateistisk. Så vidt er det kommet i et parti, der sværger til Karl Marx, der ellers mente, at 'religion er opium for folket'. Enhedslisten har ellers forsøgt at skærme Asmaa af blandt andet ved at gennemgå TV-træning, for ligesom alle andre politikere at undgå at sige, hvad hun i virkeligheden mener. Det kniber dog lidt for Asmaa at holde sig ude af mediernes søgelys. Hun har i sommeren 2006 været på Koran-skole i Yemen med 'religionsundervisning' på dagsordenen dvs. næppe noget der forbindes med demokrati eller tolerance mellem religionerne. Forventeligt har medierne kastet sig over sagen, og endnu en brik er blevet lagt til billedet af Enhedslisten, som en flok lalleglade halalhippier, der tolererer formørkede islamister i deres kreds. Anders Fogh? Ja, han glæder sig over udsigten til at profitere på det stemmespild, der bliver resultatet, hvis Enhedslisten falder for spærregrænsen ved næste valg.

Læs evt. artikel om David Troels Garby og min ringhed på fagbladet “Journalistens” hjemmeside.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

12 kommentarer til “Asmaa med til at sikre Fogh genvalg”

For det første så vil jeg godt bede om dokumentation for at Asmaa skulle være islamist.

For det andet Enhedslisten har aldrig været ateistisk – Enhedslisten er et sekulært parti, hvorfra stammer din idé om at Ateisme er et dogme for os – næh det må være en FORDOM hos dig.
Som det fremgår af Enhedslistens politiske vedtagelser: “Troende af enhver religiøs observans såvel som ikke-troende er velkomne som medlemmer af Enhedslisten, men det er vigtigt for os at understrege, at religion er en privatsag, og at en sammenblanding af kirke og statsmagt er utilstedelig. En sådan sammenblanding ser vi i dag i en række lande, heriblandt beklageligvis Danmark.”

For det tredje. Karl Marx har aldrig skrevet at “Religion er opium for folket”

Det Marx skrev i “'Kritik af den hegelske retsfilosofi “omkring religion var væsentlig mere nuanceret . Der stod helt præcist: “”Den religiøse elendighed er på en gang udtryk for og protest mod den virkelige elendighed. Religionen er den betrængte skabnings suk, den er en hjerteløs verdens hjerterørelser, den er åndløse tilstandes åndsindhold. Den er folkets opium.”

For det fjerde var det Asmaa der selv oplyste om sit Yemen-ophold allerede 20. april iår i en artikel i Information http://information.dk/139023
her beskrives hendes oprør mod kvindeundertrykkelse i Yemen.

Men måske kunne du spørge dig selv, hvorfor historien om Asmaa i yemen i 2006 pludselig dukker op nu, hvem der har placeret den i danske medier og hvorfor ingen fandt det interessant da det var at læse allerede 20. april.

Uha Jarl, det ser ud som om du har provokeret de gamle DDR-nostalgikere, folk der får stiv pik når de hører ordet “gulag” og nyttige idioter fra liste Ø.

Men nu har Bjarne Thyregod – i dette tilfælde – en god sag.

Asmaa’s besøg på en koran-skole er vel næppe en aktuel nyhed.

Bjarne: Sødt, meget sødt. Dit forsvar for religionen siger alting. Jeg kan kun håbe at Karl Marx rejser sig fra graven, og hævner sig grufuldt på dig.

@ Bjarne:
Du skriver: “For det tredje: Karl Marx har aldrig skrevet at religion er opium for folket”.
Få linjer senere citerer du så Marx: “Den [religionen] er folkets opium”.

Øhh, er det kun mig der synes du modsiger dig selv?
Du er tydeligvis (og heldigvis) bedre hjemme i marxismens tåger end undertegnede. Men at Asmaas sammenblanding af politik og religion er i modstrid med de vedtægter, du selv fremhæver, kræver ingen dybere forståelse af Enhedslistens holdninger – det kræver blot evnen til at læse indenad.

@ Thyregod:
Det må have været en ordentlig koger, der blev fyret på det opstillingsmøde. Det skæbnesvangre ved Enhedslistens aktuelle situation er, at I nu står med en kandidat, der gerne vil have min stemme, men ikke kunne drømme om at give mig hånden. Hvad tror du selv?

Hej Jarl

Som ny i blogverdenen har jeg to spørgsmål.
1) Hvordan fandt du på at blogge?
2) Hvem tror du dit publikum er? Hvem ved du med sikkerhed dit publikum er?

Jeg har tænkt mig, at analysere din blog i en skole opgave, håber du vil hjælpe mig lidt på vej.

Mvh
Line

Jeg tror også Asmaa vil komme til at koste vælgere for Enhedslisten. Ikke pga om hun passer til gamle Marx-dogmer, men pga folks syn på Enhedslisten. Vi får billeder i hovedet af folk der i 70’erne gik i kollektiv, delte alt og skulle være nøgne. Nu kommer der en stærkt religiøs muslim der ikke vil vise andet end ansigtet og ikke give hånd til mænd og skal forsvare hippiernes parti.

Uanset hvad Asmaa siger, vil hun fremstå om en der ikke helhjertet kæmper for lighed mellem kønene, homoseksuelles rettigheder og religionsfrihed (hvor hun i øvrigt var en af dem der meldte JP pga tegningerne). Villy Søvndal har været så klog at han godt kunne se problemet. Mens Rune Lund, Pernille Rosenkrantz og Frank Aaen som Morten siger, har taget en ordenlig koger ved opstillingsmødet.

Hej Bjarne,

Alt det med. at Asmaas rejse kommer da frem nu, fordi aviserne finder det er interessant at hun har været i Yemen. Hvad er din pointe? Det kan da godt være, at journalisterne har fået hjælp af jeres politiske modstandere. And so what? Befolkningen mener, at Asmaa er islamist – og at hun sætter sin religion over grundloven. Nu påstår hun muligivs noget andet, men hendes troværdighed har da længe været væk. Ingen forstår, hvorfor hun ikke vil give andre mennesker hånden. Det siger jo alt.

Marx-citatet er muligivis en stramning, men du er vist den eneste, der mener, at det ændrer den gamle tænkers synspunkt på religion afgørende. Det er derfor en diskussion om ord, når du mener, at jeg tager fejl omkring Enhedslistens holdning til religion. Okay så lad os sige at I er ikke-religiøse. Jeg konstaterer at en hel del af jeres medlemmer også mener, at der med Asmaa som folketingskandidat er skabt tvivl om jeres holdning til religion

Det er komisk, at I ikke kan se, at med hende som folketingskandidat, så gavner I kun jeres politiske modstandere. Pia Kjærsgaard og Fogh er jublende lykkelige for at Asmaa opstiller for Enhedlslisten. Personligt vil jeg ikke savne Enhedslisten i folketinget, så fortsæt da endelig med hende ombord!

2. Jeg forholder mig ikke til, hvorvidt at det er en nyhed. Jeg konstaterer blot, at medierne nu interesserer sig for Asmaas “højskoleophold” i Yemen, hvor Koranen og for os meget fremmedartede skikke har været på dagsordenen på en måde, som igen problematiserer hende og hendes partis forhold til vores sekulære virkelighed – og endnu engang har skabt debat. Det bliver ikke sidste gang.

6. Hej Line

1.

a. Fordi jeg ikke kunne lade være at blande mig samfundsdebatten.

b. Jeg gad ikke vente på, at Berlingskes debatredaktion nossede sig sammen til at afgøre om de ville bringe mine debatindlæg
c. Der var emner og sider af den politiske virkelighed som jeg kunne bibringe, som andre medier af forskellige grunde afstod fra.

d. Jeg ville have et talerør for mine synspunkter, som var helt mit eget.

e. Jeg lever lige akkurat af min skribentvirksomhed. Min blog er et udstillingsvindue for mine evt. talenter på området.

2. Mit publikum er:

a. Venner, bekendte og familie

b. Politisk interesserede danskere – mange nuværende og tidligere partipolitisk aktive. Formentlig fortrinsvis fra Socialdemokratiet, radikale, Venstre, NA og Konservative.

c. Enkelte, måske nogle, men slet IKKE alle Politiske journalister

d. Enkelte, måske ligefrem nogle, men langtfra ALLE politikere

e. Formentlig de fleste politiske partiers pressetjenester og de fleste aktive spindoktorer.

f. Tilfældige besøgende.

Jeg vil godt understrege, at der er IKKE tale om en undersøgelse af nogen art. Det er bare mit kvalificerede gæt ud fra, hvad jeg hører og, hvem der i øvrigt blander sig i debatten her på sitet.

Jeg håber det er svar nok – ellers så send mig en mail, så kan jeg uddybe. Held og lykke med opgaven!

vh

Jarl

Jeg vil nu komme til at savne Enhedslisten 🙁

De er så dejligt klare i mælet og er derfor et taknemligt eksempel på socialismens farer.

Ja, man skal aldrig undervurdere effekten af et godt skræmmeeksempel!

“Hvis i stemmer på helle, får i Asmaa med i købet!”

🙂

/Limagolf

Lukket for kommentarer.