Kategorier

Spindoktorer hyret til valgkampen

Statsministerens spindoktor Michael Ulvemann og forsvarsministerens spindoktor Jacob Winther blev i dag arbejdsløse sammen med resten af regeringens personlige rådgivere. De to nævnte blev dog samtidig hyret af Venstre. Deres indsats er altså ikke direkte finansieret af offentlige midler.

Ulvemann skal være Anders Foghs skygge rundt i valgkampen præcis som Michael Kristiansen gjorde det i 2001 og 2005.

Venstres næstformand Lars Løkkes oppasser bliver netop Jacob Winther.

Indtil for et par dage siden lå det i luften at Beskæftigelsesministerens informationschef Charlotte Boline Jepsen skulle være Claus Hjorts personlige rådgiver i valgkampen, men hun sagde op i ministeriet for et par dage side for at tiltræde en stilling som direktør hos foreningen af Statsautoriserede revisorer. Hendes evt. rolle i valgkampen er derfor uafklaret.

De konservative plejer at køre med et lignende arrangement. Dvs. det ventes at blive Bendt Bendtsens spindoktor Lars Lemcke, der skal opmuntre den konservative leder, mens Lene Espersen får god rådgivning af Morten Langager fra justitisministeriet, der i øvrigt er regeringens længstsiddende spindoktor.

Idéen med disse folk er, at de skal tage telefonen, rådgive, trøste, opmuntre og hjælpe politikerne med at træffe de rigtige beslutninger i forhold til pressen finde på rigtige punchlines osv. Dertil kommer, at de skal sortere i henvendelserne, når pressen ringer.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718