Kategorier

Ny Alliance rigtigt godt fra start

Naser Khaders tropper er kommet fint ud af starthullerne her i valgkampens tidligste timer. De første målinger giver Ny Alliance omkring 8-10 mandater. Mere interessant er, at partiet ser ud til at blive tungen på vægskålen.

Partilederen klarede sig fint i valgkampens første TV-partilederdebatter. Det bliver spændende at se hvor længe Khader kan holde tempoet oppe. Foreløbig kan han køre med asylbørn-sagen, og skal man tro målingerne, så hænger vælgerne ved, selvom at partilederen ikke entydigt vil pege på Anders Fogh som statsminister efter et folketingsvalg.

Nu hiver Ny Alliance to kendte kandidater op af hatten, nemlig generalsekretær Jørgen Poulsen fra Røde Kors og erhvervsmanden Lars Kolind. Det er begge respekterede folk, der vil give det nye parti bredde og ikke mindst tyngde. Der er topkarakter til Ny Alliances pressefolk for at have timet offentliggørelsen af de to kandidater lige her i startfasen af kampagnen.

Det bliver i øvrigt spændende at se, hvorvidt dansk erhvervsliv kommer til lommerne for at støtte det meget fattige parti. Efter valget står Dansk Industri m.fl. i kø for at fedte sig ind hos partiet. Kender eksempelvis Esplanaden, Danske Bank, Hans Skov Christensen og DI's bestyrelse deres besøgelsestid, så er det nok nu at de sender en millioncheck til Khader og Co.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718