Jarls blog

Uafhængig liberal blog om dansk politik

Gensyn med det grumsede flertal

Author icon

Skrevet af

Clock icon

oktober 30, 2007

Comments icon

9 kommentarer

Blogklumme i Nyhedsavisen tirsdag den 30. oktober 2007

'œAnd now the end is near. And so I face. The final curtain'. Sådan synger Sinatra, mens Pia Kjærsgaard står efterladt alene på det politiske dansegulv. V og K har lige nu al fokus på Ny Alliance, der løber både med frierierne, opmærksomheden og ikke mindst vælgerne. Isolation af DF til højre er en meget populær situation i vælgerkorpset. Helt fra den tungepiercede enhedsliste-vælger til den borgerlige direktørfrue i forstadskvarteret. Alligevel truer Pia K allerede før valget er overstået med at vælte regeringen efter et halvt år. Dermed er et 1970'ernes spøgelser vendt tilbage til dansk politik: Det 'grumsede' flertal med konstant uro og hyppige valg.
Sossernes chefstrateg Henrik Sass Larsen byder hen over midten Ny Alliance op til dans med et kontant tilbud om ministertaburetter i en ny Thorning-regering. Foreløbig har Sass fået en kurv fra Naser Khader og co. Der er dog gratis bonuspoint til S for at række hen over midten. Det er netop midtervælgere med hang til Thorning, der skal flyttes for, at hun kan blive statsminister. Meningsmålingerne har hidtil givet indtryk af, at Fogh og V-kampagnen kun kører i første gear. Fogh fik et veloplagt kontrastød ind ved at kalde S-toppens tilbud til Khader et 'desperat januarudsalg i november', fordi det underminerer S's egen 'skat kontra velfærdskampagne', når de pludselig vil give ministerposter til et parti, der vil sætte skatten ned. 1-1.

Om forfatteren

Jarl Cordua cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske program "Cordua & Steno", der sendes hver torsdag kl 10-12 på Radio 24Syv. Indehaver af Jarls Blog siden 2006. Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup. Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 2663 4128

  9 Comments

 1. JensH

  sagde den 30. oktober 2007 kl. 10:18:

  Arhh, vi er nu også en del VK vælgere som er kede af, at VKO flertallet tilsyneladende forsvinder nu. Jeg fortrækker til enhver tid DF som stabil samarbejdspartner fremfor de uberegnelige landsbytosser i NA.

  Men jeg kan da godt forstå, at man som politisk journalist ser frem til et ‘grumset flertal’ 🙂

 2. nai

  sagde den 30. oktober 2007 kl. 13:01:

  Eller måske ser frem til at man som liberal ikke skal hænge på seneste inkarnation betonsocialdemokratismen!

  /Nicolai

 3. JensH

  sagde den 30. oktober 2007 kl. 16:16:

  Nåja, de par håndfulde neo-liberalistiske drømmere det borgerlige Danmark desværre også består af er vel ikke utilfredse med, at VKO flertallet nu forsvinder. Men iøvrigt, har i ikke allerede forladt det borgerlige Danmark til fordel for NA?? Hoforganet råder jer da ellers til det i en leder idag:

  http://www.180grader.dk/leder/Leder_Den_borgerliges_dilemma.php

 4. Limagolf

  sagde den 30. oktober 2007 kl. 16:19:

  Der er mange old-school Venstrefolk der gerne så en mindre afhængighed af DF og en mere liberal politik der ikke kan føres med DF som parlamentarisk grundlag.

  Det ændrer ikke ved at NA er et center-populistisk parti ingen rigtig ved hvor står.

  /Limagolf

 5. JensH

  sagde den 30. oktober 2007 kl. 16:53:

  Na er vel nærmest at betegne som cafe latte segmentets ‘landsbytosse-parti’.

 6. Kimpo

  sagde den 30. oktober 2007 kl. 17:41:

  Storbytosser, ikke landsbytosser!

 7. Gunnar Langemark

  sagde den 30. oktober 2007 kl. 17:43:

  Jeg tror NA skal passe meget på sit omdømme. Der er en del sjov at lave for vittighedstegnerne efterhånden. På den anden side giver det jo omtale.
  Mit bud: Kolind klarer den ikke som politiker. Han kan ikke vænne sig til ikke at være chef. FDB-bosserne bliver ret usynlige. Malou Aamund overrasker alle undtagen hendes far – ved at være den største politiske begavelse NA overhovedet råder over, og hun lærer det LYNHURTIGT.
  Jeg er ikke så småforelsket i hende som visse andre. Men jeg synes jeg har luret en rap kæft og hurtig hjerne – og jeg tror hun vil kunne hamle op med de bedste.

 8. JensH

  sagde den 30. oktober 2007 kl. 19:33:

  -> #7

  “og jeg tror hun vil kunne hamle op med de bedste”

  Malou Aamund?? Hun er jo spejlblank. Prøv at læse dette interview fra Børsen. En ligegyldige og politisk korrekte fraser:

  http://borsen.dk/politik/nyhed/119051/

 9. Gunnar Langemark

  sagde den 31. oktober 2007 kl. 10:37:

  Jeg tænker ikke så meget på politisk substans, som på måden tingene præsenteres på. Men det kan da være at jeg tager fejl.

Bottom border