Kategorier

Valgrapporten nr. 5 Tirsdag den 30. oktober 2007

Allerførst. Mandag fik jeg ny rekord på chart med 1121 hits. Tak til læserne!

Venstre
Tendens: Op
Anders Fogh fik positiv tv-tid på begge kanaler. Svedig og stakåndet ude blandt folket skrev han autografer ud i et væk. En flok kiksede DSU-aktivister uden den store kondition forsøgte at løbe efter statsministeren, men blev sat af Fogh og hans livvagter. Selvom medierne spekulerede i faremomenter og attentatforsøg ved den lejlighed, så viste statsministeren stort overskud i situationen ved at fastslå, at vi alle har ytringsfrihed også under en løbetur. Selvmål af DSU.
Fogh/Løkke-valgteamet startede Venstres buskampagne rundt i landet, hvor Fogh hele tiden bliver set med almindelige mennesker. Her gør han sit bedste for at se almindelig ud og virke folkelig. Det er næppe alle, der gennemskuer, at han er ingen af delene. På det område er Løkke ham langt overlegen. Undervejs kom Venstres nye makkerpar til at hive en afbureaukratiseringsreform op af hatten, som dog virker lovlig varmluftsagtig. 'V kører på politisk lavoktan', som Berlingske skriver i dag.
Mandag var den første dag længe, hvor Venstre stort set undgik dårligt omtale. Det kan være en tilfældighed. 24,5 procent i Gallup blev dog det foreløbige lavpunkt under Venstres valgkampagne, som ingen endnu har været imponeret af. Jeg tror på, at V snart kommer op i omdrejninger.
Og et dødsfald: I Børsen i går bemærkede Michael Kristiansen, at kontraktpolitikken '“ kun en uge inde i valgkampen '“ åbenbart er afgået ved en stille død. RIP. At Il Dottore rammer plet ser man i dag i Børsen, hvor Kristian Jensen lægger an til at aflive kontraktpolitikkens juvel '“ skattestoppet.
I Politiken i dag spekulerer Dr. Mogensen i, at Fogh i de næste dage vil stille Naser Khader et ultimatum i et forsøg på at stoppe V's tilbagegang. Indtil videre, så er det ikke strategien hos V.

Socialdemokraterne
Tendens: uændret
Helle Thorning fik stort set samme positiv omtale i TV som Fogh. Der var masser af gode billeder med en smilende, glad, charmerende S-formand, der hele tiden sagde 'Haaaaiii' og gav hånd, vinkede osv. Hun er fantastisk, undtagen i meningsmålingerne, og det er et underligt paradoks. De første aviser skriver allerede om, at 'Helle ligger under Lykketofts katastrofevalg'. De tørre tal er, at S's vælgeropbakning faktisk ikke har været dårligere siden 1920'erne. Til gengæld foretrækker 41 procent ifølge en MEGAFON-måling Helle Thorning som statsminister mod 49 procent til Fogh. Det er en formidabel opbakning til den socialdemokratiske udfordrers LEDERSKAB sammenlignet med bare for få måneder siden. Hvorfor vil de så ikke stemme på hendes parti? Forklaringen er: Villy.
Ser i Berlingske at min gamle studiekammerat på polit, Bo Sandberg, der er S-kandidat på Frederiksberg har været på Southern Cross Pub i Løngangsstræde og campaigne blandt andre Arsenal-tilhængere i ført holdets trøje. Nu tror alle, at der her bare er tale om et smart pressestunt. Sludder! Sandberg afbrød sit bryllup fordi han skulle følge 'The Gunners' en lørdag, hvor de spillede ude mod Sunderland. Link til Sandberg-kampagnen, som er en af flere kampagner, der nurses af Jarls Blog.

De konservative
Tendens: Op
DF'erne skumlede i går over, at Jakob Axel Nielsen mfl. havde lagt afstand til VK-regeringens støtteparti. DF krævede derfor, at Bendt Bendtsen skulle sætte dem på plads, men blev naturligvis ignoreret af K-partiformanden. Heri ligger et drama, men DF skal nu lære, at de ikke længere har vetoret i dansk politik, hvilket uden tvivl passer de konservative MFere og tillidsfolk og flertallet af K-vælgerne glimrende. Jakob Axel Nielsen får kultstatus nu internt i partiet og Bendtsen får en gang skyld et par anerkendende nik. “Nok er nok”, sagde Gitte Seeberg ved Ny Alliances start. Det er ikke kun i NA, man mener det.
Bendtsens tropper svarer nu på Ny Alliances kändis-effekt og stiller nu med tidligere TV-vært på DR Paula Larrain (altså efter først at være vraget af Ny Alliance). Det er godt nyt til Bendtsen og Co., men dårligt for MF Helle Sjelle. For Larrain stiller op i Københavns Storkreds. K får to mandater i København, og det bliver 'Den Stive' og Paula, der kommer ind. Bendtsen var overstadig glad på TV2 News her til morgen, hvor han roste Larrain og sluttede af med at konstatere ' '¦og så er hun en god journalist'. Utvivlsomt, men siger det noget om hendes politiske kvalifikationer? Helle Sjelle har været en flittig partisoldat på Borgen, men vælgerne hælder hende efter alt at dømme ned af brædtet til fordel for en 'Vild med Dans'- deltager. 'Politik er dejligt', som gamle Ninn sagde engang.
I Politiken i dag udstiller 'centrale politiske ordførere' uenighed om strategien overfor Ny Alliance. Godsejer Christian Wedell-Neergaard anbefaler en nænsom behandling af Khaders tropper. Tjah godsejeren sidder på K's alleryderste mandat, der for længst er forduftet.

Ny Alliance
Tendens: Uændret
NA var i går i krydsild hos Steffen Kretz på DR1, og indtil videre med den bedste valgvideo. Alle NA's kändis-kandidater stillede op i små klip, hvor de hver især havde fået lov at sige en linje, der skulle vise, hvad NA vil i dansk politik. Det var enkelt, og det virkede. Naser Khader klarede sig nogenlunde fejlfrit igennem præsentationsprogrammet, selvom at han virkede lidt træt. Det er der ikke noget at sige til. Det er nogle opslidende dage for toppolitikere.
Presserådgiverne hos Ny Alliance har længe været på overarbejde med Lars Kolind og Jørgen Poulsen. Kolind indrømmer nu, at han har dummet sig og sparer os alle for bortforklaringerne. Ny Alliance har ellers bildt os andre ind, at de er et nyt parti, hvor alle ikke skal have de samme meninger. 'Vi skal væk fra den der Christiansborg-tankegang”, har Naser Khader tidligere forklaret. Alligevel så svarer alle kandidaterne præcis det samme mht., hvem NA peger på efter et valg. Det er fordi, at de har fået en sms fra NA’s førerbunkeren om, hvad de skal svare, afslører tv2.politik.dk i dag. Så nu ligner Ny Alliance åbenbart alle andre partier mht. til topstyring m.v.

SF
Tendens: Op
Villy rider på succesbølgen. Intet stopper ham og SF.
Så for at holde det ud, så hælder vi lige lidt malurt i bægeret.
Desværre slipper vi ikke for at skulle høre på den rædselsfuldt selvsmagende Kamal Qureshi. Jeg kender ingen i det politiske miljø, der kan holde ham ud. Qureshi fører sig nu frem med den pointe, at den tidligere chilenske flygtning Paula Larrain aldrig havde været folketingskandidat, hvis K's asylregler havde været gældende i 1974. Tillykke til Qureshi for at føre sig frem i valgkampen med noget, der smager en smule af politisk substans, selvom at det er med lidt kontrafaktisk historieskrivning. Det er meget hvis og såfremt, hvad så? Men det er dog et fremskridt. Ved sidste valg skulle vi til ulidelighed høre på Qureshi flæbe over, at han havde fået en kindhest af en forbipasserende, mens han hængte valgplakater op. Der var tale om et anslag mod demokratiet, fik vi at vide. Såmænd. Der er så mange måder at komme i pressen på.

De radikale
Tendens: Ned
Aviserne begynder allerede at spekulere i valgets tabere og polyppernes konge i dansk politik Trafikordfører Martin (U)Lide(lig)gaard står til at ryge ud i Sjællands storkreds. Der vil sandelig blive grædt tørre tårer I Ny Alliance over, at de bliver Lidegaards banemand: En af Margrethe Vestagers drabanter dømmes allerede nu ude. En stor skalp i Khaders bælte! De radikale bløder, men det var forudset.
Hvor de gamle som faldt er der ny overalt. De radikales gruppenæstformand. Martin Østergaard træder i karakter som et ny talent i dansk politik. Han virker faktisk som en glimrende debattør -. Veloplagt, seriøs og skarp. Nu begynder det at dæmre for mig, hvorfor de radikale valgte ham i stedet for den ferske Morten Helveg Petersen.

Enhedslisten
Tendens: Ned
DRs Christian Gundtoft tog i går med Asmaa Abdol-Hamid til Malmø, hvor hun opsøgte vælgere, der var ramt af 24årsreglen. Vi hørte om, hvor forfærdelig uretfærdig reglen er, selvom at man i dag kan læse i JP, at reglen virker helt fantastisk hensigtsmæssigt. Det kan undre at Asmaa var 'på valgfremstød i Malmø', for danskere bosiddende i Malmø kan jo ikke stemme. Det var så et mediestunt fra Asmaas side. Respekt for det. Ok, hvad var så Gundtofts undskyldning for tage med Asmaa derover, hvis det ikke var valgdækning? Udover at Enhedslisten er en flok håbløse kommunister, så er de – ved at fokusere så meget på Asma – også rent kommunikationsmæssigt nogle amatøragtige fjolser, der fortjener at ryge ud af folketinget. De har også formået at få Asmaa i Pan-bladet, så der kunne blive sat endnu mere fokus på hendes ikke så voldsomt fjerne islamistiske fortid. Flot!

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

44 kommentarer til “Valgrapporten nr. 5 Tirsdag den 30. oktober 2007”

Hej Jarl – ubetinget nettets skarpeste og mest vedkommende-underholdende danske politiske kommentarblog du her har banket op!

Hold pusten og det gode arbejde vedlige!

De bedste hilsner fra Nicolai Z. Fich

Dav Nicolai!

Tak for ros. Men man kan godt savne savsmulden ligesom “VadiEU 2004” 😉

Jan Kjærgaard Ekstra Bladet tager notorisk fejl når han i dag om Vad-kampagnen skriver “at vælgerne blev væk”. Mogens Vad (V) fik 16.000 stemmer med udgangspunkt i Bornholm og Frederiksbergs kredse og med modstand fra store dele af Venstres establishment.

Tag fx Dan Jørgensen (S) med Ã…rhus amt i ryggen og støtte fra Svend Auken. Han fik det samme stemmeantal, men blev altså valgt. Blandt andet fordi at S havde en ordentlig spidskandidat.

Enig med Nicolai i at denne blog er den pt. skarpeste politisk-kommentator blog.

Og tak for den befriende ærlighed angående Kamel Qureshi – han er ganske enkelt ulidelig at høre på.
Jeg undrede mig i den grad også over hvordan DR prioriterer når de valgte Asmaa-i-malmø historien.

Er du overbevist om at Paula kan “slå” Helle Sjelle ?
Godt nok er hun kendt fra TV, men;
1) Utroværdigt først at have forsøgt sig hos NA
2) Underligt først at komme ind så “sent” i valgkampen – lugter af levebrødspolitiker
3) Hun har ingen politisk erfaring

3. Per Stig Møller bliver kun nr.1. fordi han er mindst ligeså kendt som Paula Larrain, er langt mere troværdig og har en konservativ superkreds på Frederiksberg. Sjelle ryger ud, fordi hun ikke er så kendt som Larrain. De tre punkter spiller – underligt nok – ingen rolle hos flertallet af vælgerne. Det er kun nørder som dig og mig, der går op i det.
Det siger jo alt, at Larrain overtager Stig Ellings kreds. Kredsen er åbenbart en slags vandrepokal blandt kendisser 😉

Hell-o Jarl

Formidabelt – informativt og underholdende som altid.

I modsætning til “Superman” mener jeg nu ikke Paula L.’s indtog på den politiske scene lugter af levebrød.

Men jeg undrer mig over, at man ikke har haft hende klar til medierne… Havde hun ikke, med sin faglige baggrund, set den komme? Indtil videre har vi jo kun hørt NA og Kamal Q. stikke til hende.

Er desuden enig i, at Kamal Q.’s angreb er usagligt. Jeg synes faktisk det tenderer det perfide.

God vind!

Gode updates tak 🙂

Dr. Mogensen’s pointe er nok at Fogh gerne vil have et styrket Ny Alliance da NA ligger tættere på ægte V+K politik end DF gør, og han er træt af den der med at Pia trækker ham rundt i en snor. Et styrket NA skal blot være på basis af mandater fra DF+S+R+SF+Ø
Og den kan måske vinkles ved at servere en NA pakke som visse S+R+SF vælgere også er enige i. Igen må de fleste vælgerer vel tænke “Hvad er der i det for mig ?”
Pakken skal indeholde ny udlændinge politik, skattereform, og fremadrettede miljøtiltag – så tror jeg den er hjemme 🙂

Mht. at NA dikterer kandidaternes mening om hvem der skal lede en dronningerunde, så kan det da ikke være overraskende at ALLE kan svare korrekt. Naser Khader har jo kørt på den udmelding i flere måneder – selv uden vejledende SMS havde der nok også været konsensus 😉

Ang. afstemning af holdningen til dronningerunden så vil jeg da lige tilføje at jeg trak på smilebåndet de to tre gange, hvor Khader kom til at sige at han pegede på AFR som statsminister – nå nej kongelig undersøger. Eller endnu bedre da han sagde noget i retning af kongelig statsminister – nå nej undersøger 🙂
Måske er det faktisk lidt svært at holde styr på selvom man har øvet sig 😉

/Nicolai

Jeg vil også gerne komplimentere din blog, selvom vi politisk set ikke helt er på bølgelængde.
Jeg vil dog erklære mig helt uenig med dig, når du skriver, der er stor opbakning til Thorning-Schmidts lederskab i befolkningen. Det er ikke rigtigt. Af en meningsmåling, Rambøll Management har lavet for Jyllands-Posten, fremgår det, at 64,2% af de adspurgte mener, Fogh er den bedste leder, mens 19,9% peger på Thorning-Schmidt. Det er da en forskel, der vil noget. Læs selv mere: http://jp.dk/arkiv/?id=1146320
I denne måling er forskellen mellem, hvem vælgerne foretrækker som statsminister i øvrigt 13%:
http://jp.dk/arkiv/?id=1145902
Som du selv skriver, er det lidt et paradoks, at Thorning-Schmidt klarer sig så godt, samtidig med, at Socialdemokraterne går tilbage. Måske skyldes det, at hun alligevel ikke har gjort det helt så godt, som medierne vil have det til. I hvert fald viste en måling, at Anders Fogh (!) efterfulgt af Villy Søvndal faktisk har været den bedste hidtil:
http://www.dr.dk/Nyheder/Temaer/Politik+temaer/2007/Valg/2007/10/29/173249.htm
Endelig vil jeg også erklære mig uenig i påstanden om, at Morten Østergaard er et politisk talent. Han er blot endnu en ung radikal, der er fuldstændig blottet for virkelighedsfornemmelse. Hvis man har hørt ham debattere i Folketingssalen, vil man vide, at han er naiv og godtroende helt ud i det ekstreme. Hvis det stod til ham, kom der 200.000 udlændinge til Danmark hvert år.

@JanChris

Og så gør du det igen, glemmer at tage DF-brillerne af…

'Endelig vil jeg også erklære mig uenig i påstanden om, at Morten Østergaard er et politisk talent. Han er blot endnu en ung radikal, der er fuldstændig blottet for virkelighedsfornemmelse.'

Det er da vist klassisk relativisme vi her er ude i! Hvilken virkelighed? Hvis fornemmelse? Come on, Morten Østergaard er ikke din kop te, fair nok, men derfra og så til at sige, at han ikke er et politisk talent er da komisk. Lad os få en ordentlig analyse af hans manglende evner, så kan vi tage den derfra.

'Hvis man har hørt ham debattere i Folketingssalen, vil man vide, at han er naiv og godtroende helt ud i det ekstreme. Hvis det stod til ham, kom der 200.000 udlændinge til Danmark hvert år.'

Nu har jeg prøvet at finde ud af hvor du har tallet 200.000 fra, men udover fra din blog kan jeg ikke rigtigt finde noget '“ er det bare mig, eller…

Jon Herstad, hold nu op. Du ved lige så godt som jeg, at vi alle sammen ser verden ud fra vores (politiske) virkelighedsopfattelse. Min er ikke helt som din, og det er muligt, det irriterer dig, men det kan jeg ikke rigtig gøre noget ved.
Morten Østergaard er de facto ikke et politisk talent, når han uden det mindste lillebitte forbehold vil have åbnet grænserne for alverdens asylsansøgere og udenlandsk arbejdskraft. Det gik galt i 70’erne, 80’erne og 90’erne, og man er da ikke nogen dygtig politiker, hvis man vil have disse tilstande genindført – blot i endnu større omfang. Enhver ved jo, hvilke økonomiske-, demografiske-, kulturelle-, religiøse- etc. konsekvenser, indvandringen har haft.
Jeg kunne også sige, jeg ikke synes Morten Østergaard er særlig intelligent eller velformuleret, men det må jeg nok heller ikke mene, når jeg nu er potentiel DF-vælger.

P.S: 200.000 er bare et tal, men der kommer 46.000 i forvejen, og Morten Østergaard vil have mange, mange flere ind. Har du hørt ham tale om, at der er grænser for, hvor stor en indvandring, Danmark kan gabe over?

– Jeg vil også sige tak for en god blog. – Og
Jeg er nu ikke så forundret over at Paula Larrain
er endt som konservativ. Ikke alle latin amerikanske flygtninge er venstreorienterede, og når man har hørt hende tale om sin baggrund og værdier så har det nu lydt meget af en traditions bevidst konservatisme.
Og ja Kamel Q er plat,men måske det der nager ham er, at han da slet ikke ville have været her, hvis reglerne havde gjaldt dengang.

Jeg er ganske enig i at man ser verden ud fra sit eget perspektiv/ståsted. Og nej det irriterer mig bestemt ikke, at vi ser verden forskelligt, jeg påpeger bare det ejendommelige i dit indlæg:

'Han er blot endnu en ung radikal, der er fuldstændig blottet for virkelighedsfornemmelse'

Altså, hvis man er ung radikal med en anden virkelighedsopfattelse end dig, så er man ikke noget politisk talent. Det holder jo ikke! Jeg er heller ikke særligt enig med Hr. Østergaard '“ er formentligt meget mere enig med dig på mange områder '“ men derfor er han ikke et mindre politisk talent.

Ang. indvandringspolitikken gennem 70'erne, 80'erne og 90'erne er vi ganske enige om, men derfra og til at konkludere følgende:

'(…) man er da ikke nogen dygtig politiker, hvis man vil have disse tilstande genindført – blot i endnu større omfang. Enhver ved jo, hvilke økonomiske-, demografiske-, kulturelle-, religiøse- etc. konsekvenser, indvandringen har haft'

Jo det kan man godt være, man er bare grundlæggende uenig med JanChris.

'Jeg kunne også sige, jeg ikke synes Morten Østergaard er særlig intelligent eller velformuleret, men det må jeg nok heller ikke mene, når jeg nu er potentiel DF-vælge'

Jeg antager du refererer til Connie Hedegaard debatten ovre på professorbloggen, så skrev jeg at det var en udokumenteret holdning(!). Drop nu den der offer mentalitet som dyrkes i dele af DF. Jeg har på intet tidspunkt nedgjort hverken DF eller dem der stemmer på dem. Det er dig der snakker om, at du ikke er flov over at stemme på DF og antyder at der er særlige regler for potentielle DF-vælgere. Ikke jeg!

' Har du hørt ham tale om, at der er grænser for, hvor stor en indvandring, Danmark kan gabe over'

Nej det har jeg ikke, men jeg har heller ikke smidt et vilkårligt udokumenteret tal på bordet.

Jarl
“Kredsen er åbenbart en slags vandrepokal blandt kendisser ” – herlig kommentar.

Men angående:
“De tre punkter spiller – underligt nok – ingen rolle hos flertallet af vælgerne. Det er kun nørder som dig og mig, der går op i det.”

Ha ha, måske. Tror så jeg har lidt mere “tillid”
til vælgerne end dig. Eller er det et udsagn du bygger på noget f.eks. historiske valgresultater hvor kendte har deltaget ?
(du har givetvis betydeligt større indsigt i valgkampagner og tidligere valgresultater end jeg)

Forøvrigt interessant udvikling nu hvor Paula siger at det var NA der først henvendte sig til hende, og derefter hende der afviste dem – hvilket så har ført til det Thomas Larsen kalder et forsøg på karaktermord fra NA’s side.
Hvem mon løber med sejren/troværdigheden ?

@ JanChris

Jeg synes nu godt man kan tale om politiske talenter hos nogle, man er fundamentalt uenige med og som man egentlig synes lukker noget vrøvl ud. Jeg syntes f. eks. at Pernille Rosentkrantz-Theil var et stort politisk talent med nogle rigtig gode kommunikative egenskaber selv om jeg var fundamentalt uenig med hende.

På samme måde er Kristian Thulesen-Dahl hos DF og Morten Østergaard hos de radikale begge politiske talenter, som man vurderet ud fra deres professionelle egenskaber godt kan respektere selv om man er uenige med dem.

Okay, så er det dit synspunkt at man er skudt i hovedet hvis man kan gå ind for en friere indvandring end man har i dag, men det er da ikke ensbetydende med at manden ikke er dygtig set fra en radikal optik.

Jon Herstad, nu mener jeg, at jeg faktuelt kan dokumentere, at Morten Østergaards politik vil føre til mere vold, mere ekstremisme, mere ghettoisering, større sociale udgifter etc. Kan Morten Østergaard dokumentere, at det ikke er tilfældet? Nej, det kan han ikke, for der er ingen fortilfælde for multikulturelle samfund, der underbygger hans virkelighedsbillede. Hvis han var en dygtig politiker, ville han punkt for punkt pille ovenstående argumenter fra hinanden. Det har han ikke gjort, og det kan han formentlig ikke gøre.
Det, jeg i særdeleshed har fundet bemærkelsesværdigt, når jeg har hørt ham, er som sagt, at han ikke har det mindste forbehold over for især uhæmmet import af udenlandsk arbejdskraft. En god politiker fremstiller ikke kun verden i sort/hvid. Nuancerne skal også med. Er det i øvrigt ikke et mantra, venstrefløjen har rejst rundt med de sidste mange år?

@ Superman

Jeg kommer til at tænke på CD, der fik valgt Svend Bergstein ind i Folketinget en gang i 90’erne efter at han som Major Bergstein med pegepind havde redegjort for den første Irakkrig på DR. Så man skal ikke undervurdere vælgernes evne til at stemme på kendisser uden politisk baggrund 🙂

16 m.fl Martin Østergaard har rædselsfulde synspunkter, men er rimelig god til at formidle dem. Jeg er glad for – at nogle af jer – har fanget den pointe.

15. Paula Larrain

Det vi er vidne til er en spinkrig af værste skuffe, som også er meget ustrategisk og som måske har bund i jalousi m.v.

I politisk kommunikation er der noget, der hedder pendul-effekten. Ny Alliance har fået pæn – men dog ikke ubetinget – medvind den første uge. Jeg tror, at vi vil se, at vinden er ved at vende endnu mere i de kommende dage.

Det er nu kommet frem, at hun i følge NA skulle være for politisk ustabil til, at de vil stille hende op. Det kan næsten kun være NA’erne der er kilde til den oplysning. Dvs. et karaktermord på en politisk modstander. At Thomas Larsen skriver det, det kan man ikke bebrejde ham.

18.
Nej Sv. Bergstein blev udnævnt som forskningsminister i Rødkløverregeringen i 1993. Han er i øvrigt formand for de konservatives vælgerforening i København i dag.

Der var også ham SAS piloten der nødlandende et fly, hed han ikke noget med Rasmussen?

Han blev valgt ind, men vi har da ikke hørt fra ham siden?

/Limagolf

Stefan Rasmussen, mener jeg.

Vi må heller ikke glemme “smør-40” Suzanne Bjerrehuus, der også var valgt ind en kort overgang for de konservative.

MORten Østergaard har store babyøjne og virker som en sød og blød tøjbamse.

Han kan gafle kvindelige vælgere, fordi de fleste kvinder (og da især de radicoole) ikke stemmer ud fra politiske hensyn, men ud fra personlig identifikation.

Valget af Morten Østergaard som næstformand er et af mange (man skal heller ikke gøre ham værre end han er) eksempler på vor politiske kulturs forfald.

Dette har jeg forlængst blogget om, men man kan vel ikke forvente at nye bloggere skal have styr på de politiske blogs tradition og historie.

Stefan Rasmussen sad som konservativt byrådsmedlem heroppe i Frederikssund i nogle år, men trak sig vist tilbage af helbredsgrunde ved kommunesammenlægningen.

Svend Bergstein blev “placeret” i et nyopfundet og meget svagt forsknings-ministerium til CD efter at han havde gjort sig til yndlingssvigersøn som mediedarling under den første gulf-krig. Det siger en del om hvad Mimi havde at arbejde med dengang.

Fortjent med de mange hits, har først for nylig opdaget din blog, men kan slet ikke vente med at se dine daglige analyser. Superunderholdende og intelligent. Meget bedre dækning end de daglige medier.

Tvivler ligesom visse andre dog på, at Paula Larrain vil ryge i folketinget. Jeg ved ikke om det er ren ønsketænkning fra min side, men jeg tror virkelig hellere de konservative vælgere vil have Helle Sjelle, end endnu en kändis uden noget politisk budskab/erfaring.

Ok, der er flere kendte kandidater end jeg lige kunne komme i tanke om – men nu er jeg heller ikke gammel nok til at kunne have stemt på disse;
Elling, Bergstein, Bjerrehus, Rasmussen – og hvad med Riskær ?

Khader vil ikke kommentere mundhuggeriet mellem Paula og kilden fra NA – hvilket vel i og for sig taler til Paula’s fordel, og vel også bekræfter Thomas Larsens karaktermord.
Til gengæld er andre konservative utilfredse, herunder naturligvis Sjelle.
Hvorfor har man lige valgt den “sikre” københavnske storkreds? Kunne man ikke opstille Paula i en anden kreds f.eks. Fyn/Bornholm, hvor kendis-effekten så kunne tiltrække de fornødne ekstra-stemmer ?
(lidt ligesom Venstre har gjort med Karen Jespersen i Østjylland (Faurskov) selvom hun bor i Dragør)

15.

Superman.

“Tror så jeg har lidt mere 'œtillid'
til vælgerne end dig”

Der findes mange mange eksempler man kunne drage frem, hvor vælgerne falder for kendthedsfaktoren fremfor substans.

Man taler om at vælgerne lider af politikerlede etc. Efter valget i 2001 blev jeg til gengæld ramt af en alvorlig omgang vælgerlede. Den reletivt ukendte og – indrømmet – heller ikke særligt karismatiske John Winther (MF kons) røg ud til fordel for Charlotte Dyremose. John er en dygtig politiker, flittig, tænker politiske tanker (hvilket de færreste politikere faktisk gør), arbejdsom og et strategisk geni. Frk nordsjælland med det kendte efternavn slog ham by far i personlige stemmer ved valget, og blev få dage senere de konservatives social ordfører. Det var ved samme lejlighed hun udtalte til lorry, at hun “skam kender alt til armod og social nød – jeg brugte næsten en hel dag under valgkampen med at dele pjecer ud på Vesterbro Torv”!!!! Et uforglemmeligt øjeblik i dansk politisk historie.

Anyway, der er nævnt flere eksempler af andre her, men synes lige denne skulle med.

Fantastisk indlæg, igen!
Det er virkelig en fornøjelse at læse dine analyser, som både har skarpe pointer og en skarp sproglig kant 🙂

Med hensyn til Larrain, hvem tror du har ret? At NA vragede Larrain eller Larrain vragede NA? Jeg har læst begge parters forklaringer og umiddelbart lyder Larrain forklaring mest plausibel.

Uhh… Thomas Larsen skal i aften i deadline kommentere på V’s nedtur i meningsmålingerne, det skal nok blive underholdende 😛

Det skal nok blive sjovt
Gad vide hvornår pressen rigtigt begynder at grave lidt i de historier som omgiver Paula Larrain. Hvorfor hun forsvandt fra DR, hvorfor hun blev skilt fra Morten Løkkegaard, og de andre skilsmisser som hun vist skulle have haft en finger med i…

Var der nogen der så tvavisen i går?

Asmaa var i Malmö for at møde folk der var påvirket af 24års reglen.

De går så ind i en lejlighed. Manden i huset, en ingeniør med indvandrerbaggrund giver hånd til blondinen og strækker den også frem til Asmaa. Han må dog trække den tilbage igen og nøjes med at lægge hånden på eget hjerte.

En moderne muslim møder Asmaa.

Hun bliver vel fredet op til valget. Der er jo kun 180 grader som alternativ til MSM, og de lefler jo for cafe latte typerne.

Måske er det på tide at ægte borgerlige laver en avis?

@JanChris
Peter Terkelskov (16) siger det hele, bare fordi man fører en anden '“ og i dine øjne uansvarlig '“ politik end modstanderne, kan man godt være et politisk talent! Thuelsen-Dahl vs Rosentkrantz-Theil er et fremragende eksempler herpå…

'(…) jeg faktuelt kan dokumentere, at Morten Østergaards politik vil føre til mere vold, mere ekstremisme, mere ghettoisering, større sociale udgifter etc. Kan Morten Østergaard dokumentere, at det ikke er tilfældet? Nej, det kan han ikke, for der er ingen fortilfælde for multikulturelle samfund, der underbygger hans virkelighedsbillede.'

Brillerne JanChris, brillerne!

@Kimpo
Nej, vi kan ikke alle være den første! Vi skal jo også træde vores første barneskridt…

Ang. din kæphest '“ feminiseringen '“ så er vi mange der venter i spænding på at Ole Thestrup skal blive MF'er, så vi kan få lidt testosteron på tinge…

Paula Larrain får det en københavner.kreds af den indlysende årsag, at partiets ledelse vil af med Helle Sjelle og ikke vil have Mogens Lønborg ind.
Der kan da ikke være andre forklaringer…

Jon Herstad, så det er altså i princippet fuldstændig ligegyldigt, hvad man siger, bare det lyder overbevisende og bliver fremsat på en flot måde. Fakta er ikke så vigtige. Jeg kan godt se, hvor du vil hen. Det er måske derfor, så mange kendisser strømmer ind i de politiske partier i øjeblikket.
Bortset fra det, er der da en del dygtige politikere på venstrefløjen. Det vil jeg da ikke benægte.

Narhhh, det er måske lige at stramme den, men okay hvis vi kan mødes der…

“Bortset fra det, er der da en del dygtige politikere på venstrefløjen. Det vil jeg da ikke benægte”

Men de vil jo alle som en åbne grænserne, så hvordan kan de så være dygtige i din optik?

MK

Nu har jeg ingen insider viden om det konservative folkeparti, men hvad har ledelsen imod Helle Sjelle – hun forekommer da mig at være et udemærket kort af have på hånden ?
og hvad har Lønborg gjort galt ?

Jeg mener bare at med en kadidat hvis “kvalitet” alligevel primært består i en kendis-effekt, bliver det jo et spørgsmål for partiet om vor hun kan hente den største marginal-effekt, altså hvor kan hun bedst tiltrække de ekstra stemmer der vil ekstra mandat. Og her forekommer det mig at hun nu opstiller i en kreds hvor partiet iforvejen har stærke kandidater til de to sikre, og at der alligevel næppe bliver en tredje.
På f.eks. fyn står Bent Bendtsen derimod lidt alene som et stærkt navn – så måske var hendes nytte-værdi større her ?

Hell-o Superman

Jeg forstår så afgjort din pointe. Og den kan så sandelig også være fornuftig.

Men det mener den konservative ledelse altså ikke. Det er jeg på det nærmeste villig til at blægge hovedet på blokken for.

Jesper Skov spørger: “Hvordan skulle en 'œægte' borgerlig avis se ud?”

Her inden jeg ser dyner, kan jeg da sige, at det skal være een som ikke freder folk, blot fordi de er unge smukke og lækre. Man skal gå mere efter indhold end form, og man skal ikke, som 180 grader, betragte den værdipolitiske højrefløj med mistænksomhed og fordømmelse.

Jyllandsposten siger du måske, men nej. JPs journalister er dels for røde i udenrigsstoffet, og dels tør de ikke gå op mod den etablerede konsensus om fredning af populære og/eller bløde/”humanistiske” personer. (Dvs enhver som giver indtryk af at ville skrive under på samtlige godhedsreligionens bud).

En borgerlig avis må nødvendigvis vedstå sig en vis maskulinitet og vilje til konflikter og polemik.

Paula Ls indtræden på scenen skal selvfølgelig ses som det demokratiets sygdomstegn det er, og behandles derefter, dvs. med total afklædning af NA, K og Paulas person.

Der skal hugges med en økse og snittes efter med kirugisk præcision. Fænomenet skal lægges i graven og enhver der blot overvejer at stemme på hende, skal skammes ud.

Lukket for kommentarer.