Kategorier

Analyse: De bliver MF’ere for Københavns Storkreds

Fra: Bryggebladet nr. 17/2007.

Sikkert valgte:
Helle Thorning Schmidt (S), Christine Antorini (S), Karen Hækkerup (S), Rikke Hvilshøj (V), Søren Pind (V), Per Stig Møller (K), Lone Dybkjær (R), Manu Sareen (R), Anne Grethe Holmsgaard (SF), Kamal H. Qureshi (SF), Peter Skaarup (DF), Martin Henriksen (DF) og Naser Khader (NA).

Gode chancer
Johanne Schmidt-Nielsen (Ø), Marion Pedersen (V), Charlotte Engell (NA), Helle Sjelle (K), Paula Larrain (K), Ida Auken (SF), Özlem Sara Cekic (SF) Asmaa Abdol-Hamid (Ø), Bo Sandberg (S), Jacob Bjerregaard (S), Charlotte Fischer (R) og Karen Storgaard (DF).

Boblere:
Poul F. Hansen (V), Morten Bay (NA), Trine Mach (SF), Mikkel Sarbo (R) og Jette Bergenholz-Bautrup (A) og Lone Yalcinkaya (V).

Internt i partierne er der nogle spændende derbyer mellem kandidaterne. Størst interesse samler sig nok om, hvorvidt den tidligere TVA-studievært Paula Larrain med det spritnye medlemskort til De Konservative kan slå det siddende folketingsmedlem Helle Sjelle.
Socialdemokraterne kæmper også en kamp for at få mellem fire og fem mandater, og her kan alt i princippet ske, fordi Helle Thorning-Schmidt løber med alle de personlige stemmer, hvilket gør resten af mandaterne  »billige « for de øvrige kandidater. Stemmer vælgerne på en anden socialdemokratisk kandidat end Thorning, tæller stemmen nærmest dobbelt, og det er kandidaterne godt klar over.
De kæmper lige nu en hård, men fair kamp om de personlige stemmer. Favoritpositionerne holder DSU-formanden Jakob Bjerregaard, der har en organisation af frivillige i ryggen, samt den tidligere formand for Socialdemokraterne i hovedstaden Bo Sandberg, der også er en garvet rotte udi kampagnekunsten plus har et godt netværk til de faglige organisationer.
Skulle Venstre få et tredje mandat i København, er det usikkert, hvem det går til. Det siddende folketingsmedlem fra Dragør, Marion Pedersen, er favorit, men måske kan hun trues af enten Lone Yalcinkaya eller den tidligere DR-journalist Poul F. Hansen.
Musikeren m.m. Morten Bay, kan måske også blande sig i striden om Ny Alliances eventuelle 13. mandat.
SF står til at få et kanonvalg denne gang. Ida Auken og Özlem Cekic synes næsten sikre, og så kan det alligevel forpurres af et godt personligt valg til Mellemfolkeligt Samvirkes formand Trine Mach.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

7 kommentarer til “Analyse: De bliver MF’ere for Københavns Storkreds”

Hej Jarl

Jeg er muligvis farvet, men Poul F. Hansen som bobler…..Manden udsendte en DF-lignende pressemeddelelse efter sit valg til kandidat og virker derefter som om han er gået under jorden i Sibirien. Hans kreds er ikke den mest aktive og jeg nægter simpelthen at tro på at Poul F. Hansen klinger specielt “sæt kryds ve mig”-agtigt. Yalcinkaya er “the one to watch” – god kreds, godt netværk, kvinde – og en oplagt mulighed for V-vælgere til at sende et signal ved fravalg af Rikke og tilvalg af kvinde med en anden etnisk baggrund. Poul F. kommer ikke i top 5 – det sætter jeg en genstand på!

Mon ikke også Jildiz Agdogan fra den store socialdemokratiske Brønshøjkreds er med i opløbet?

Eller Jette Bauttrup der støvsuger alle plejehjem på Amager for stemmer

Jeg tror personligt at personer som Michael Lange og Torben Raahede ender over Poul F Hansen når stemmerne er talt for Venstre. Og jeg tror meget mere på Lone Yalcinkaya. Rikke Hvilshøj kommer nok ind, men ikke med massiv støtte, jeg har endnu ikke mødt nogen der indrømmede at kunne lide hende!

Hvorvidt Marion Pedersen har nok i den amargerkanske lokalpatriotisme er deriomed et åbent spørgsmål? Det har hun nu nok!

Limagolf

Lukket for kommentarer.