Kategorier

Khader kårer Fogh

Blogklumme bragt i Nyhedsavisen torsdag den 8. november 2007.

Så fes den sidste spænding ud om, hvem der er statsminister, når valglokalerne lukker på tirsdag kl. 20. Ny Alliance har droppet kravet om en dronningerunde. Dvs. at Anders Foghs regering nu ikke længere skal gå af. Dermed kan Fogh forhandle med Ny Alliance fra en position, hvor han sidder på taburetten, hvilket alt andet lige stiller ham stærkere. Naser Khader stiller til gengæld fem krav, som han næppe alle får igennem, da det også kræver medvirken fra Dansk Folkeparti. Jeg har tillid til, at Fogh efter valget evner at strikke et holdbart kompromis sammen. 1-0 til Fogh for Khaders klare udmelding.
Villy Søvndals valgløfter koster 68 milliarder kr. at gennemføre. Pludselig kommer der spot på SF's vilde overbudspolitik. Det har ellers været et valg, hvor Villy stort set har kørt på frihjul på mediesiden. 2-0.
De kreative folk i SR-lejren har smart designet et asyludspil, der stikker en kile ind imellem Fogh og Khaders synspunkter. Fogh sætter alt ind på, at overbevise de usikre vælgere om, at flygtninge – hvis forslaget vedtages – vil vælte ind over grænsen og undergrave den stramme indvandrerpolitik. Venstres valgresultat kan meget vel afhænge af, hvordan de usikre vælgeres bedømmer SRs asyludspil. Indtil videre har en måling dog vist, at et flertal i befolkningen støtter en SR-dagsorden om, at afviste asylansøgere skal have lov til at bo og arbejde uden for asylcentrene. 2-1.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

En kommentar til “Khader kårer Fogh”

Lukket for kommentarer.