Kategorier

En besynderlig valgkamp

Blogklumme bragt i Nyhedavisen tirsdag den 13. november 2007

Folketingsvalget 2007 vil næppe blive husket for et altoverskyggende politisk emne, men snarere for de mange besynderlige episoder undervejs uden egentlig politisk substans.
En del af dem står naturligvis Naser Khader og hans brogede flok i Ny Alliance for. Den ene dag var de et charmerende frisk pust i dansk politik '“ for den næste dag at fremstå som en flok ukontrollable egocentriske 'storbytosser' med indimellem mystiske forslag.
I starten fik alliancen megen medvind, mens det sidst i valgkampen konstant blæste op til heftige mediestorme blandt andet om Khaders personlige økonomi. Partiledelsens udmeldinger med krav om en dronningerunde efter valget har mildt sagt været omskiftelige, sådan at vælgerne vedblev med at være totalt forvirrede. Alliancen var næppe hjulpet af Asger Aamunds 'støtte', da han gik ud og undsage partiet sidst i valgkampen. Alene vurderet på underholdningsværdien i valgkampen, så ville det være trist, hvis de allerede må forlade dansk politik. Jeg har også stor sympati for den lille flok mennesker, der i et halvt år har kæmpet som besatte for deres drøm om en Ny Alliance. På valgdagen kan jeg godt unde dem en anderledes støtte, end den de fik fra Asger Aamund. Med venner som ham, hvad skal Ny Alliance så med fjender?
I partilederrunden søndag aften meldte Khader endeligt ud, at 'Fogh er vores statsministerkandidat'. Fogh må derfor være storfavorit til at fortsætte. 1-0 til Fogh

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

En kommentar til “En besynderlig valgkamp”

> Den ene dag var de et charmerende frisk pust i dansk politik

– ja det var så længe Khader besvarede alle spørgsmål fra journalister med et “Nu må I holde op, alle kender vores politik!” (TV-klip fra gågaden i Ã…rhus)

Lukket for kommentarer.