Kategorier

Friske forsyninger til politiske junkies

Jeg havde egentlig planlagt her på valgdagen at gå og hygge mig med lidt prognoser mht. hvilke kandidater, der ryger i Folketinget.
Men hvorfor dog gøre det, når Dr. Madsen allerede har haft åben konsultation og kommet med glimrende prognoser for de enkelte landsdele?

Hvem afgør valget? Det gør tvivlerne da, har medierne endnu engang i deres uendelige visdom regnet ud. Jakob Nielsen tager denne himmelråbende banale observation under kærlig behandling.

Hvad skal jeg lave i aften? Jeg har planlagt at drikke øl og møde en masse mennesker – politikere, kandidater, journalister, kampagnefolk, frivillige, hangarounds og deres koner og kærester. Jeg starter hos Søren Pind i Bredgade, hvor der er fadøl og en storskærm pr. kanal. Så må vi se, hvor langt jeg når. Jeg ville også gerne et smut omkring Ny Alliance og Socialdemokraterne. Venstre i Øksnehallen holder jeg mig dog fra…

FV05 fulgte jeg fra Singapore live på TV2 via internettet. På grund af tidsforskellen så var klokken to om natten derude, da den første exitpoll røg på skærmen kl. 20. Men Dr. Egelund og jeg havde lagt bunden på en god restaurant og sad nu med dåseøl i tropenatten og fulgte slagets gang. Anderledes, men hyggeligt! Dennegang skal jeg dog ud og tale med flere mennesker. Men hermed en særhilsen til Steffen E., Onkel Egon og alle de andre gode folk ude Øst for Suez!

Jarls Blog har fået mange nye læsere her under valgkampen. Før valget lå bloggen ved dagligt vande på omkring 400-500 unikke hits. Nu er der omkring 1000. Mandag havde bloggen ny rekord med over 1500 unikke hits. Jeg vil gerne takke læserne for opbakningen og for de mange pæne ord som jeg har fået med på vejen af åbenbart begejstrede læsere under denne valgkamp.

I går aftes holdt Dansk Kommunikationsforening årsmøde og min blog blev fremhævet i diskussionen. Jeg forstår på flere mødedeltagere, at Lisbeth Knudsen dog udtalte sine forbehold. Hun var således “ikke imponeret”. Sådan må det nok være, taget i betragtning af at jeg har tilladt mig selv at kritisere og hudflette hykleriet hos Fru Knudsen og hendes wonderboy.

Kl. 16.21

Som det ligger lige nu, så tror jeg stadigvæk mest på VKOY-muligheden. Hvis ikke, så bliver det VKO igen.

Læs Gallup-målingen fra kl 12 her, hvor NA kun for 2,3 procent og fire mandater.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

16 kommentarer til “Friske forsyninger til politiske junkies”

Godt valg til dig også, Jarl!

Kristian Madsens nattebeskæftigelse vidner om en ganske særlig natur. Man bør læse hans prognoser og derefter overveje hvilken indre nørd det kræver at give sig i kast med sådan et projekt. Jeg gætter på at Kristian var typen som altid var 10 sider foran i regnehæfterne i folkeskolen. Ikke fordi han var 10 sider bedre end de andre gode elever, men fordi han ikke kunne stoppe igen. Forunderligt at iagttage for os andre dovne gennemsnitstyper. Respekt.

Hej Jarl,

Som trofast læser vil jeg også takke for DKs bedste blog. Det har været helt suverænt under valgkampen.

Vh Rasmus

Kære Jarl,

Tak for hilsenen i kommentaren ovenfor. Jeg har fulgt din blog herunder valgkampen som en del af den danske avisrunde hver morgen. Mange tak for gode analyser og indsights. Når man tidligere har arbejdet i politik, som du og jeg, trækker det jo lidt i det højre ben, når der udskrives valg. G&T er dog godt for andet end malaria, så jeg vil tage en ekstra for dig i aften med tanke på sidste valg 😉

Så vil jeg lige hive en valgkanin op ad hatten: Hvorfor har udenlandsdanskere ikke stemmeret? Svenskere, nordmænd etc der bor udenfor deres respektive hjemlande, har alle valgret til deres valg. Rødebede passet giver mange fordele rundt om i verden, men de basale rettigheder som dansker er der åbenbart ikke styr på.

Nu vi er ved samme: Tv2’s net er blevet endnu dårligere siden sidst vi sad og så valgaften. Det er umuligt at følge med der. Samtidig har DR valgt at blokere adgang til live TV for alle IP adresser udenfor Danmark. Summa summarum: ingen valgaften på nettet for udenlandsdanskere.

Kære Jarl. Hav en forhåbentlig fornøjelig aften. Jeg har fortalt mine venner herude at Jarls Blog er stedet for gode spin og pol analyser, så mon ikke du vil kunne se at der er en lille enklave af faste singapore læsere af din blog.

kærlig hilsen
steffen

Godt at se, at drengene Øst for Suez er vågnet 🙂

Det er grundloven der er årsagen til, at danskere bosat i udlandet ikke har stemmeret. De sidste par år har problemet især været oppe i forbindelse med dannskere bosat i Malmö – som vel at mærke arbejder og betaler skat i Danmark.

Endelig er jeg helt enig i betragtninger omkring bloggens kvalitet. Jarls Blog er uden diskussion danmarks bedste politiske blog.

Vred, borgerlig og anti Thomas Larsen. Hvad mere kan man ønske sig.

Hej Jarl,

også tak til dig fra de ungradikale rækker. Jeg ytrer altid en lille begejstring når min RSS-reader vidner om et nyt indlæg fra dit domæne. Det har været interessant at læse analyser af lidt højere/lidt skarpere kvalitet end dem, man har kunnet finde i aviserne under valget. Særligt dine daglige tendens-analyser har givet et godt fingerpeg om, hvorvidt vi selv gik i den rigtige retning i liste B.
Derfor: keep it going – og skulle du i aften nå videre end Pind, S og NA vil døren også stå åben på Idealbar hos de Radicoole (evt. med en ‘Vestager Slammer’ som velkomst 🙂 ).

Bedste valghilsner,
Jacob Packert

Hej Jacob!

Tak for din varme hilsen og de pæne ord, som jeg blev glad for.

Og tak for invitationen til IDEAL bar. Det kan ikke udelukkes at jeg kigger forbi jeres “Valvåka”, som svenskerne siger 🙂

Hej Jarl,
jeg er jo en af de mange anonyme, som har rost din blog under valgkampen, men hvorfor ikke dele den ud offentligt…
Her i Informations redaktion i Paris må vi følge valgaftenen på DR storskærm fra Maison du Danemark på Champselysees. Det er ikke helt det samme som dengang jeg selv dækkede danske valgaftener på Christiansborg…. Vi arme udlandsdanskere uden stemmeret må derfor m.a.o. vende os mod blogs som din for at følge med i den politiske sladder fra sidelinjen. Så få nu ikke alt for mange tømmermænd i aften og nat. Der er jo en blog, der skal skrives….
gode hilsener
Annegrethe

Fra Sverige (hvor jeg ikke har adgang til dansk tv via kabel) kan meddeles, at DR åbner for sit net-tv på dagen, men hvor stabilt det bliver, er ikke godt at vide. Ved ikke hvordan det bliver med TV2 – jeg mindes jo udmærket begivenhederne fra 1998, hvor alle andre end redaktørerne på de to kanaler vidste, at alle vidste, at prognoserne viste i forskellig retning.

Jamen selv tak. Selv om vi ligger langt fra hinanden politisk har din blog været en daglig kilde til seriøs, saglig og nuanceret refleksion over valget.

@Pietro
Til gengæld for prisen må en international streaming jo give DR mulighed for at opkræve medielicens i hele verden, de har jo adgang til at modtage DR 😉

/Nicolai

Kære Jarl,
Jeg er en af de nye læsere, der er dukket op i din statistik her under valget – venligt henvist fra Kristians blog. I er et godt makkerpar. Når I bliver enige om noget, må det være sandheden 🙂
Og tillykke med sejren i aften… Vi tager jer næste gang

Hej Jarl – tillykke med sejren – og næsten alle du gerne ville have ind kom vel ind – flot klaret 🙂

Det var mig, der nævnte din blog i et spørgsmål til Lisbeth Knudsen (jeg spurgte om vi ikke kunne få varedeklarationer på de politiske kommentatorer på aviserne – og nævnte så, at jeg her i valgkampen med stor glæde har fulgt din blog, som jo er dejlig klart deklareret!) og jeg synes, hendes reaktion var temmelig voldsom, men jeg havde nok bare glemt, at journalister også tager ting personligt (selv om de jo altså er født helt objektive) – og mit gæt er, at hun ikke er superpjattet med kritik af Thomas Larsen 🙂

15. Hej Trine-Maria,

Ok! Interessant.

Ja, Lisbeth Knudsen har det hårdt med alle sine selvretfærdige insisteren på at fremmane et af alle forlængst gennemskuet billede af avisens politiske kommentatorer, som “uhildet”.

Det kan være. at Berlingskes ejer David Montgomery kunne spare Thomas Larsens løn ved at erstatte hans analyse med et RSS-feed med Statsministeriets pressemeddelelser! 😉

Lukket for kommentarer.