Kategorier

Valggyserne

Opdateres!

RETTELSE Thor Pedersen ER inde. (Københavns Radio tog fejl – Beklager)

Desværre ser det ud til, at Claus Hjort Frederiksen får det ene af Venstres fire mandater i storkredsen. Lars Løkke Rasmussen, Sophie Løhde og Thor Petersen får de tre øvrige mandater.

Charlotte Antonsen ENDTE MED AT TRÆKKE DET KORTESTE STRÅ og kommer ligesom Hans Andersen ikke ind.

Løkke, Løhde, Hjort og Thor Pedersen sætter sig på de fire V-mandater. (Kilde: Politiken)

Tre konservative kandidater slås om to mandater i Nordsjællands storkreds, og Pia Christmas-Møller løber med det første mandat. Lars Barfoed vinder det andet mandat knebent foran Benedikte Kiær.

I København slår Helle Sjelle den tidligere TV-vært Paula Larrain i kampen om de konservatives andet mandat. Det første mandat går sikkert til Per Stig Møller.

En eller anden klaphat tilsyneladende uden interesse eller viden om valg på Ritzaus Bureau har skrevet i formiddag at Søren Pinds mandat i Københavns Storkreds skulle være i fare. Det er det ikke. Pind’en fører klart i stemmetællingen over alle øvrige kandidater.
Rikke Hvilshøj får det andet venstremandat i København.

I Københavns Storkreds lå Manu Sareen til at slå veteranen Lone Dybkjær om det enlige tilbageblevne radikale mandat efter valgkatastrofen i går. Men Dybkjær ser faktisk ud til at løbe med mandatet alligevel.

Og lidt nyt fra min fødeø: På Bornholm slog Peter Juel Jensen knebent og meget overraskende – bortset fra ham selv – tidligere MF Thor Gunnar Kofoed i dysten om Venstres sikre mandat på klippeøen. Adspurgt af DR Bornholms friske udspørger Kjeld Pedersen om han så have tænkt sig at skulle sidde i 30 år i folketinget ligesom Venstres MF’ere tidligere har haft for vane, svarede Juel Jensen ikke specielt ydmygt. “Nej, men nok i 20 år”. Det bemærkning bliver utvivlsomt husket af bornholmerne.

Socialdemokraterne har et internt race kørende i Sjællands Storkreds, hvor Hækkerup nr. 4 Ole Hækkerup (Bror til Nick, gift med Karen og søn af Klaus) blev valgt som nr. 5 ud af 7 socialdemokater! Tillykke til Ole!

De radikale sloges længe om det enlige mandat i Sjællands Storkreds. Efter 10 ud af 12 kredse lå en af Vestagers faste væbnere Martin Lidegaard side om side med Simon Emil Ammitzbøll. Men til sidst og på målstregen vandt Simon Emil Ammitzbøll. Vi er mange, der ikke vil savne manden med polypperne. Stort tillykke til Simon!

Socialminister Karen Jespersen har fået et pænt valg i Østjyllands Storkreds – kun overgået af Svend Auken.

Jens Hald Madsen er ude af Folketinget. De tre V-mandater i Københavns Omegns Storkreds går i stedet til Bertel Haarder, Gitte Lillelund Bech og Uffes datter Karen Ellemann.

Venstres finansordfører Peter Christensen fik det ottende V-mandat i Sydjyllands Storkreds. Tillykke til Peter, der faktisk femteflest personlige stemmer.

Eva Kjer Hansen har vundet Venstres første kredsmandat i Sydjylland. Også tillykke til, Eva!

DF’eren Martin Henriksens vandt partiets andet mandat i Københavns storkreds efter tæt løb med tre-fire andre DF’ere. Det første gik sikkert til Peter Skaarup.

Det fjerde mandat i Københavns Storkreds ser ud til at gå til Yildiz Akdogan.

Følg valgresultaterne her.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

18 kommentarer til “Valggyserne”

den radikale kamp på Sjælland ser også meget spænende ud. Jeg tør i hvert ikke spå endnu

På TV2/News siger rapporteren at det skulle være Jette Bergenholz-Bautrup der er på vej tilbage i Folketinget, bakket op af hendes faste skare af gamle klienter fra hendes tid som socialrådgiver.

Løkke, Thor og Hjorth – De gode maskuline venstrefolk, sådan !!

Selvfølgelig bliver Thor 10 år mere som finansminister.

I som elsker den tåbelige fornyelse for fornyelsens egen tomme skyld, må lære lidt om substans :o)

@Kimpo: I som afviser enhver fornyelse, må lære lidt om tåbelige vælgere, der kræver fornyelse 😉

Personligt er jeg meget tilfreds med ikke længere at skulle se Jens Hald Madsen længere, han var fuldstændig argumentresistent.

Håber at Jacob Bjerregaard får det sidste mandat for Socialdemokraterne. Jeg kan i hvert fald ikke se hvad Jette BB skal gøre godt for på tinge.

Hej Jarl

Lige inden valget efterspurgte jeg noget insiderviden om hvem Venstrefolkene selv ser som de kommende stjerner.

Der nævnte jeg blandt andet min undren over Jens Hald Madsens fald fra tinderne – for blot et par år tilbage talte jeg med Venstrefolk der spåede ham en lysende fremtid. Blandt andet var han på tale som jensbys arvtager.

Hvad er der dog sket? Nu er manden røget helt ud af tinget..

MVh
Stefan

11, Hej Stefan,

Jens Hald Madsen fald kan nok bedst forklares med valgkredsreformen. Han var tidligere opstillet i Lejre-kredsen i Roskilde Amt, men han har altså flyttet fordi kredse er blevet nedlagt m.v. Og så har der været konkurrence fra Uffes datter plus at Venstre har mistet et mandat. Måske skulle Hald være blevet i Sjællands Storkreds, men det er svært at sige. Den der har lavet de bedste analyser af den situation er nok Jens’ selv. Han skal nok komme tilbage en dag.

Hvem er Venstres “kommende” stjerner.

Lars Løkke og Kristian Jensen er vel et eller andet sted allerede stjerner.

Jeg synes ikke at der er nogen som venstrefolk sådan går og har vildt høje forventninger til, men som offentligheden ikke har fået øje på.

Kommende stjerner (med streg under kommende)må da være kvindene især i Venstre. Venstre mangler virkeligt kvindelige, stærke profiler; nu har de kun Tørnæs, Hvilshøj og Eva Kjer(!). Og selvom de har Karen Jespersen som stærk, kvindeprofil, tror jeg ikke hun appellerer specifikt til det kvindelige segment. Men jeg spår Ellen Trane og Sophie Løhde en stor fremtid i dansk politik. Måske ikke i denne regeringsperiode, men nok næste gang de borgerlige vinder regeringsmagten. Karen Elleman får nok ikke nogen glorværdig politisk karriere; hun sidder i Ruderdal kommune og har efter sigende ingen politisk tæft overhovedet…

Det er synd for Jens Hald, men jeg tror alligevel aldrig han ville blive minister. AFR synes vist han er lidt for meget form, og lidt for lidt indhold…

Måtte lige dele hvad jeg har hørt på vandrørene 🙂

Kommende stjerner (med streg under kommende) må da være kvinderne især i Venstre. Venstre mangler virkeligt kvindelige, stærke profiler; nu har de kun Tørnæs, Hvilshøj og Eva Kjer(!). Og selvom de har Karen Jespersen som stærk, kvindeprofil, tror jeg ikke hun appellerer specifikt til det kvindelige segment. Men jeg spår Ellen Trane og Sophie Løhde en stor fremtid i dansk politik. Måske ikke i denne regeringsperiode, men nok næste gang de borgerlige vinder regeringsmagten. Karen Elleman får nok ikke nogen glorværdig politisk karriere; hun sidder i Ruderdal kommune og har efter sigende ingen politisk tæft overhovedet…

Det er synd for Jens Hald, men jeg tror alligevel aldrig han ville blive minister. AFR synes vist han er lidt for meget form, og lidt for lidt indhold…

Måtte lige dele hvad jeg har hørt på vandrørene 🙂

tåbeligt at Ole Hækkerup tager et mandat, selvom han fik 1000 færre stemmer end Vibeke Grave, som røg ud. Mærkeligt at valgsystemet fungerer sådan.

@ Anders Nielsen

Tja, måske, men det er jo konsekvensen af at have lokale kredse, hvor listestemmerne i de enkelte kredse fordeles efter de personlige stemmer. På den måde er personlige stemmer i de befolkningsrige kredse mere værd end personlige stemmer i tyndt befolkede kredse.

Den yderste konsekvens af din kritik (hvis det altså var en kritik) ville være at ophæve alle lokalkredse og gøre Danmark til en stor valgkreds på linie med Europaparlamnetsvalgene. Så ville man være sikker på, at det var dem med flest personlige stemmer, der kom ind.

Alt dette er selvfølgelig under forudsætning om at alle partier anvendte sideordnet opstilling 🙂

@16 Peter Terkelskov

Man kunne vel også bare udelukkende lade de personlige stemmer afgøre det, og så lade listestemmer være listestemmer i stedet for at dele dem ud. Det kræver ikke ret meget at lave den ændring.

I Østjyllands storkreds kom Ejvind Vesselbo ind på trods af, at han fik færre personlige stemmer end Irene Simonsen.

Lukket for kommentarer.