Kategorier

Foghs reformer bliver med midten

Blogklumme bragt i Nyhedsavisen den 15. november 2007

Valget er overstået, og Anders Fogh kan tørre sveden af panden. VKO-flertallet bestod lige akkurat, men politikken vil derimod blive justeret. I den kommende tid vil regeringen forsøge at lave reformer henover midten og primært med Socialdemokraterne. Helle Thorning har en klar interesse i at deltage i forlig om kvalitetsreformen, hvor milliarder af kr. over de næste år skal bruges på at renovere skoler, sygehuse og offentlige bygninger og infrastruktur. Pia Kjærsgaard vil forsøge at bevare den gamle VKO-blok, men Fogh har lært lektien: Liberale midtervælgere flirtede med Ny Alliance helt frem til valgdatoen. Kun fordi Naser Khader fremstod rystende svagt til sidst, valgte de at stå af i sidste øjeblik og stemte på V og K. Bendt Bendtsens tropper fik et rimeligt valg, ikke fordi partilederen selv var ligefrem en fantastisk kommunikator, men fordi Khader var en ren katastrofe i sammenligning. Fogh vil forsøge at inddrage Ny Alliance i alt, hvad der nu skal ske i dansk politik Dvs. småjusteringer på asylområdet, ambitiøse klima og miljøtiltag, en skattereform og ikke mindst fremskaffelse af flere kompetente hænder til landet. Pia Kjærsgaard må derfor vænne sig til, at VKO-dagene reelt er slut. Frem til at Fogh formentlig midt i perioden overlader nøglerne til statsministerkontoret til Lars Løkke bliver den politiske kurs midterorienteret. Præcis det som Ny Alliance har efterspurgt. Pia Kjærsgaard vandt nok valget, men det bliver faktisk Ny Alliances idéer, som vil præge den førte politik.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

13 kommentarer til “Foghs reformer bliver med midten”

“Pia Kjærsgaard vandt nok valget, men det bliver faktisk Ny Alliances idéer, som vil præge den førte politik.”

Jeg tror, at det er den mest præcise analyse af valgresultatet endnu. Læg dertil, at skat for alvor er kommet på dagsordenen – ikke takket være de konservative, men netop NA – så nu både V og K taler om lavere skat, K endda maks. 50%. Konklusionen må da være, at NA på mystiske vis har sejret “ad Helvede til …” – uden det efterfølgende “godt”.

JP’s leder i dag lægger ikke fingrene imellem: “Storbytosserne” får læst og påskrevet, med rette efter min mening, – men de har altså formået at sætte en ny dagsorden.

Nu har jeg set flere skrive det, men er det virkelig så sikkert at Fogh vil overlade Lars Løkke statsminister posten?

@ 2

Jeg tror det i høj grad vil afhænge af, om Fogh kan få en international toppost i løbet af perioden.

Der afholdes klimatopmøde under dansk lederskab i 2009, som også er året hvor der skal findes en nu kommissionsformand. Fogh vil nok gå efter den post eller evt. posten som EU’s nye faste formand. Men han vil da nok holde kortene tæt til kroppen, således at han kan fortsætte som statsminister, hvis han ikke får en af de gode internationale poster.

“VKO-dagene er forbi” synger I alle henførte, som om Pia var Satan selv.

Kommer an på, hvor længe halalhippierne bevarer grebet om medierne. DF er og bliver folkets røst. Den kan begrænses og manipuleres af mainstreammedierne op til et valg, som vi netop har set (DFs mærkesager holdt bevidst ude eller vendt 180 grader), men måske stopper heldet en dag.

Må jeg minde om, at jeg trodsede meningsmålinger og pep-talk fra Jarl og co. og satsede på DF-fremgang.

På et tidspunkt vælter mediemagten, og så vil vi set et klart indvandringsresistent VKO få 60% af stemmerne.

@3. Enig. Og han vil gå meget stille med sine EU-ambitioner for ikke at blive den berygtede lame duck. Mon ikke Løkke og AFR har haft en stille snak – ellers tager de den nok snart.

I øvrigt et spændende projekt med regeringsomdannelsen. Mon regeringen kan genopfinde sig selv?

@4. Respekt til Kimpo. Du holdt fast i troen.

3. Ja, men han går næppe i valgkamp igen om fire år. Venstre skal gennemføre et generationsskifte inden, og behovet for det indser Fogh selv før alle andre.

@4 knapt så meget respekt for Kimpo

– at min fremtid skal bestemmes af pensionister og strudse som har forbrugt og spist deres temmeligt store del af kagen – modsat min egen generation som ikke har oplevet andet end at skulle spare og rydde op efter tidligere generationer for mig ærligt talt ikke til at sove særlig trygt om natten, og “folkets røst” der er trods alt stemt på andre partier end DF.

Det ville klæde den borgelige regering plus det er tid, til netop at arbejde bredt – det har Anders jo selv sagt “og jeg holder altid hvad jeg lover” har han selv sagt i alle de seks år han har været ved magten plus i sin valgkamp, så han burde ikke have andet valg. samtidigt kan jeg godt forstå at ny alliance skal med, at sikre statsminister post på ét oversøisk medlem kunne koste meget dyrere i sidste ende.

@7 Søs:
Sludder. liste O er “ansvarlig venstrefløj”.
DF-vælgere tænker på at land, verdensdel, civilisation kan hænge sammen til længere end i morgen – modsat den sædvanlige uansvarlige som via medierne fortsat gafler knapt 50% af stemmerne, samt en del bløde uansvarlige højrefløjsere.

@ Kimpo 4 (8)

Jeg vil nu også stille mig meget kritisk over for enhver der påstår, at netop de er folkets røst. DF har fået 13,8 pct. af stemmerne, et rigtigt flot og fortjent resultat, ingen tvivl om det, men at kalde det folkets røst er da elitær snobberi af værste skuffe!

Men respekt også herfra, ikke mindst for anerkendelsen af DF som det de er, nemlig socialister '“ ansvarligheden er vel et spørgsmål om smag…

@ 4+8 Kimpo: “DF holdt bevidst ude” -Pia var ret sen til selv at komme ud af start hullerne – men da hun så først gjorde så kom hun også rigtig godt efter det, respekt for det (hov apropos tidligere disk. kimpo: er pia ikke en kvinde? eller er der noget jeg har misforstået?)Og ja det virker åbenbart at virke forsmået men DF har i mange år vist at de er fortræffelige til at gå i brechen for deres holdninger.
“DF-vælgere tænker på at land, verdensdel, civilisation kan hænge sammen til længere end i morgen” – nå ja kimpo for dansk folkeparti er jo kendt for at tænke globalt – eks. mht til ulandshjælp, for at tænke på civilisation – du har ret miljøambitionerne vil ingen ende tage i DF
længere end til imorgen – jeg hører ikke DF tale om nedsættelse af skatter selv om det er det øko. vismænd anbefaler igen og igen, men tværtimod vil de gerne dele ud af statskassen sammen med Soc. – det har din formand endda opfordret HTS til ved en af de sidste valgrunder.

Søs, det handler om den muslimske masseindvandring og børneproduktions indflydelse på den moderne verden. Det er problem nummer absolut 1 i mange år fremover. Ved siden af dette, blegner andre (økonomiske) justeringer/reformer.

Og ja, selvfølgelig findes der dygtige kvinder med rygrad, men kvindekønnet ejer generelt ikke politisk tæft eller interesse.

PS, mht ulandshjælp, hvem kan dokumentere at det ikke tværtimod har negativ effekt etc. etc. etc. At tænke fornuftigt på fremtiden er ofte det modsatte af globaliseringsfreaksnes tanker.

Lukket for kommentarer.