Kategorier

Jarls Blogs ministerliste efter FV07

En ven og jeg har rodet lidt med navnene. Hvis Anders Fogh spurgte mig (hvad han af mange grunde selvfølgelig ikke kunne drømme om at gøre) så skulle hverken Claus Hjort eller Bendt Bendtsen stå på listen, og der burde byttes meget mere rundt. Men da de konservative kronprinsesser er stivnet i en intern frontkrig, så bliver det kun til smårokeringer hos de konservative. Per Stig Møller og Bertel Haarder står heller ikke ligefrem for fornyelsen. Men dette er vores bedste bud, hvor kun Mads Lebech vel egentlig kan kaldes for en overraskelse. Leg gerne med og byd ind på andre navne eller alternative ministerier til de nævnte politikere nedenfor.

Statsminister: Anders Fogh Rasmussen
Udenrigsminister: Per Stig Møller
Finansminister: Lars Løkke Rasmussen
Økonomi- og erhvervsminister: Bendt Bendtsen
Beskæftigelsesminister: Kristian Jensen
Udviklingsminister: Troels Lund Poulsen
Indenrigsminister: Mads Lebech
Sundhedsminister: Jakob Axel Nielsen
Justitsminister: Lene Espersen.
Klimaminister (transport, miljø- og energiminister): Connie Hedegaard
Forsvarsminister: Søren Gade
Fødevareminister: Eva Kjer Hansen
Forskningsminister: Inger Beinov Støjberg
Social- og ligestillingsminister: Karen Jespersen
Integrationsminister: Claus Hjort Frederiksen
Skatteminister: Brian Mikkelsen
Undervisnings- og kirkeminister: Bertel Haarder
Kulturminister: Ellen Trane Nørby

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

29 kommentarer til “Jarls Blogs ministerliste efter FV07”

Jeg tror ikke på at Jacob Axel skal flyttes så hurtigt og jeg tvivler meget på at Espersen ikke skal have en kompensation hvis Connie Hedegaard får stærkt øget magt.

Realistisk bud. Kønsmæssigt er det ganske pauvert med 13 mænd og seks kvinder, og med mænd på alle de tunge ministerier.

Jeg har nogle kommentarer til de enkelte “udnævnelser”:

Udenrigsminister – har der været angivelser af at Per Stig ønsker at fortsætte? I mange af de andre bud på ministerlister er denne post i spil.

Finansminister – hvad mener du om de kontrameldinger Ulveman er kommet med? Er det blot for at holde pressen hen, eller kunne der ligge nogle andre overvejelser bag?

Økonomi- og erhvervsminister – kunne Bendt Bendtsen måske afgive nogle yderligere af sine brogede ressortområder for at sikre ro i arvefølgen? Dvs. at der kunne blive til en selvstændig erhvervsminister, eller denne ressort placeredes under fx Espersens Justitsministerium?

Beskæftigelsesminister – et godt og anderledes bud med Kristian Jensen. Det er svært at forestille sig Løkkes næstformand in spe kunne få en endnu større ressort givet at de Konservatives vægt i regeringen med valget er øget en smule.

Udviklingsminister – er det ikke en blindgyde for en ellers dygtig politisk ordfører? Skatteministeriet kunne fx være mere interessant, men så er der selvfølgelig problemerne med de Konservative.

Indenrigsminister – et godt bud, hvis Lebech ellers ønsker at droppe rollen som ubestridt bykonge. Muligvis også noget der kunne bidrage til mere ro hos de konservative.

Sundhedsminister – også et fair bud, selvom jeg godt kunne forestille mig en kvinde på denne post i stedet (eksempelvis Støjberg). Jeg har dog ikke lige overblik over, hvad de to har lavet førhen; om de fx har haft ordførerskaber på sundhedsområdet.

Justitsminister – jævnfør min tidligere kommentar: Skal hun ikke kompenseres med en ressort når Hedegaard får transport? Det kunne være erhversressorten.

Forsvarsminister – efter Fogh må han være den mest sikre udnævnelse.

Fødevareminister – vel egentlig taget kun med for at gøre kønsstatistikken mindre grum? Man kunne overveje om dette ressortområde kunne kombineres med et andet.

Forsknings-/videnskabsminister – Hvad siger du til David Trads’ bud på Lykke Friis som ny videnskabs-/forskningsminister? Jeg kender intet til Støjberg, og Friis har da i hvert fald både gennemslagskraft i medierne og en baggrund i universitetsverdenen at lukrere på. Glædeligt at du dømmer Sander ude!

Integrationsminister: Jeg kan ikke huske om andre har placeret Claus Hjort der, men når man nu ser det, virker det oplagt. Øretævernes holdeplads til den mand regeringen altid sender i byen, når der er tæsk i luften. Han fortsætter nok heller ikke for evigt, og så gør det mindre hvis han slides. Han dækker samtidig flanken af til DF med sit erklærede værdifællesskab, der virker nok så bekymrede over NA og oppositionens ønsker og krav om indflydelse på dette område.

Skatteminister – det kunne godt være udgangen. En symbolsk gestus overfor den konservative mærkesag skat er det også. Kunne Troels Lund mon være en anden mulighed?

Undervisnings- og kirkeminister – her kunne man også køre en ny ind, men Haarder virker nu ikke slidt, trods vel snart 15 år sammenlagt på denne post.

Kulturminister – behovet for kvinder og ungdom i regeringen tilsiger det. Jeg synes dog der har været nogen kritik af hendes mangel på borgerlighed i værdimæssig forstand.

Det blev lidt flere kommentarer end jeg havde regnet med!

Mon AFR vil ofre sin bonkammerat fra det jyske som Videnskabsminister på trods af dennes forbløffende evne til at hverken at være synlig eller visionær?

Er det en forfremmelse for Kristian Jensen, at blive beskæftigelsesminister i stedet for skatteminister ?

Og flytter hele trafik med over til Hedegaard ?
Mon ikke det kun bliver energi-delen hun overtager, og så er der en ekstra ministerpost i spil, til en kvinde naturligvis. Dem har i sparet lidt på.

Jeg tror (håber) Fogh kommer med større forandringer end jeres bud. (Gerne med Lykke Friis som lidt af et scoop)

I forhold til Lebech så er det desværre usandsynligt, at de to kronprinsesser netop nu vil lukke en tredje lederkandidat ind i varmen.

Det bedste man kan håbe på er, at Bendt Bendtsen i forbindelse med tildelingen af ressortområder tydeligt signalerer, hvem der er nummer et. Tidlig afklaring i arvefølgen er det eneste der kan sikre partiet mod en gentagelse af det traditionelle konservative blodbad.

Desværre er det nok at håbe for meget ….

Brian Mikkelsen har tidligere været fungerende Justitsminister. Ved godt, han har blogget mest om skat på KUM.dk i den seneste tid, men alligevel.

Jeg tror stadig mest på en indenrigminister med navnet Lene Espersen, og at Brian overtager hendes post. Rygtet siger jo, at Per Stig er megatræt af at rejse, og at han gerne vil skrive bøger. En Kulturministerpost kunne være den gode kombi, bortset fra, at han som forfatter i princippet er inhabil. Men det er vi jo nogle rettighedshavere, der ville synes var helt fint 🙂

I øvrigt er der ingen trafikminister (transport gælder ikke :-)) og ej heller nogen videnskabsminister. Tror du bare, Helge Sander kravler tilbage under sin borgmestersten, når han nu i de fleste Fogh-støtters øjne har været en stabil og produktiv minister?

Hej Jarl

Gode bud, men:

Jeg tror ikke K tør tage skatteministerposten med mindre de helt sikkert kan levere skattelettelser – i toppen! (og vil DF gå med til at love det – allerede nu?).
Jeg tror ikke man flytter JAN fra Transport så hurtigt efter hans udnævnelse – men det kan da godt være at energi flyttes til Connie (det kan bortforklares ved at JAN skal bruge hele sin energi (haha) på at gennemføre infrastrukturkommissionens anbefalinger).

Hvorfor tror du at antallet af ministerier forbliver på 18? Er det ikke mere sandsynligt, at både Løkkes og Bertels ministerier bliver delt (og der således bliver én ekstra minister fra hvert parti?). Begrundelsen for delingen af Indenrigs + sundhed ligger ligetil; dels i form af at det samtidig besluttes at droppe den kollektive aftalemodel (man skal nu forhandle individuelt med 98 kommuner); dels i form af de massive investeringer, der er planlagt på sygehusområdet.

Jeg kan godt lide tanken om Kristian Jensen som beskæftigelsesmin. – men jeg tænker det også kunne blive Indenrigs. Alternativt: kunne man ikke forestille sig Claus Hjort på den plads? (til at forhandle med kommunerne)

Under alle omstændigheder bliver det spændende at se

– j

De gode bud:

Claus Hjort som Integrationsminister. En mulighed jeg selv havde overset. En fighter, der tåler en masse tæsk. Samtidig ikke regeringens største politiske aktiv, så en der kan undværes, hvis han ikke står distancen.

Kristian Jensen som Beskæftigelsesminister. En slags forfremmelse væk fra den notorisk upopulære post som Skatteminister. Også et ministerium der trænger lidt mere ungdommelig dynamik efter Claus Hjort. Samtidig en chance til Kristian Jensen for at få lagt sparekassebestyrerimaget fra sig.

Dårlige bud:

Jakob Axel Nielsen flytter ikke ministerium allerede. Period.

Connie Hedegaard får ikke tre ministerier samlet. Det er vist aldrig set før at man er x-, x- og x-minister. Der er for mange ressortområder at holde styr på.

Endelig bliver der flyttet rundt på de store ministerier. (Udenrigs-, Justits-, Økonomi- og Erhvervsministeriet). Jeg tror/håber at Bendt Bendtsen og Lene Espersen byttter ministerium.

12.

Det er da bestemt en mulighed. Men jeg tror ikke at hun slipper alt hvad hun har i hænderne (et nyfødt barn) for at stå i spidsen for et integrationsministerium. Men indenrigsministeriet er helt sikkert en mulighed. Der er jo efterhånden nærmest blevet et forretningsministerium.

Jeg er med på at Transport (det tidligere Trafikministerium) ikke bliver flyttet med over i Klimaministeriet, da det simpelt hen er for stort.

Nu er jeg miljøskadet af faktisk at have arbejdet i det ministerium, men der er altså tale om en koncern (sådan kalder man det in-house) med ejerskab af Post Danmark, hele vej- og baneområdet, DMI, luftfartsvæsenet mv. Som liberal er jeg enig i, at store dele af området kunne privatiseres, men som landet ligger er der tale om et ministerium som dels altid vil have en masse dumme sager (alle danskere kan tale med om hvor irriterende trafikområdet er), dels en masse drift af området, som ikke passer for en minister, der vil holde miljøprofilen højt.

Tænk jer lige en Connie Hedegaard i Trafikudvalget, som vil høre om det tredje banespor til Ringsted…

Ja, det var ikke for at afspore debatten, men vi kommer nok ikke udenm en Transportminister, og der passer Jacob Axel Nielsen faktisk udmærket i profilen.

D. 16. november havde jeg følgende indlæg på Dr. Garbys blog. Det holder stadig, Mads Lebech bliver ikke minister.

Mads Lebech som indenrigsminister lyder jo udmærket og fornuftig, og er for Lebech sikkert også fristende.
Han er imidlertid ikke så dum, at han tager imod et evt. tilbud.
Lebech véd godt, at siger han een gang farvel til borgmesterposten på Frederiksberg, så smadrer han den konservative bastion i det 'œrøde hav', København.
Det er hverken i Lebechs eller i partiets interesse.

Der er dertil ikke nogen indlysende efterfølger til Lebech på Frederiksberg, og uden ham vil den konservative dominans på Frederiksberg forsvinde som dug for solen ved næste kommunalvalg.
Mads Lebech ER Frederiksberg!

Der venter formodentlig stadig 15-20 gode og sikre borgmesterår til Lebech. Skulle han virkelig sætte det over styr for et par år på en ministertaburet, og så stå tilbage som menigt folketingsmedlem, når Helle Thorning erobrer regeringsmagten næste gang, og med udsigt til 6-10 år på oppositionsbænken? Glem det!

@ Morten Bay

Det er helt rigtigt at PSM er træt af at rejse.
Men han er på ingen måde træt af udenrigsministerposten – tværtimod!

Per Stig fortsætter så længe VK-regeringen består. Basta!

@ Kenneth

Det er muligt, du er ret mht. Mads Lebech, men der kan også fremføres modargumenter.

At gøre Mads Lebech til minister nu kunne jo åbne for følgende løsning på det konservative arvefølgeproblem: Lebech får ministererfaring frem til næste valg, hvor han afløser Per Stig som folketingskandidat i slotskredsen. Samtidig går Bendt Bendtsen på pension og Lebech overtager lederposten. Dermed undgår man den truende konflikt mellem de to kronprinsesser, der begge har væsentlige ulemper som konservative ledere, som Lebech ikke har.

Med hensyn til Frederiksberg tror jeg, der ville være en mulighed for at bringe den tidligere radikale rådmand Pernille Høxbroe i position som afløser, hvis man i tide begynder at profilere hende effektivt overfor borgerne på Frederiksberg, hvor sympatien som udgangspunkt altid er for de konservative.

Måske kan Lebech endda efter sin borgmestertid vende tilbage som borgmester, samtidig med at han passer lederposten og Folketinget. Det var jo det, hans forgænger Aksel Møller gjorde 1955-58. Han havde orlov som borgmester, mens han var indenrigs- og boligminister i Erik Eriksens regering. Kunne Lebech gøre ham den kunst efter? Aksel Møller blev slidt op af det, men det kan jo være, Mads Lebechs konstitution er lidt stærkere.

@ Nikolaj

Super indspark i debatten, god research og interessante spekulationer. Altid lækkert at blogge på Jarlens blog.
Men jeg må desværre skuffe dig.

For det første er jeg overbevist om, at Lebech selv er nået frem til selv samme analyse, som jeg fremkommer med.
Jeg er også ret sikker på, at Lebech tidligere er blevt tilbudt en ministerpost, men at han har takket nej.

Din teori om at Lebech overtager PSM’s kreds har jeg også hørt, men det er – af samme årsag – lidet sandsynligt.

Dertil forekommer det mig endnu mindre sandsynligt, at de to kronprinsesser (og især deres respektive og magtfulde baglande) vil tillade, at “lukke en ræv ind i hønsegården”.

Lebech er bykonge på Frederiksberg, her har han rod, herfra hans verden går.
Lebechs netværk rækker simpelthen ikke ud i landet.

Så vidt jeg ved tillader styrelsesloven ikke længere, at en borgmester kan holde minister-orlov (ret mig, hvis jeg tager fejl). Og selv i det tilfælde, så vil en sådan situation kaste de konservative på Frederiksberg ud i en krise og heftige magtkampe. Og er der noget de konservative er gode til, så er det at slås.
Det ved Lebech godt.

At køre Pernille Høxbroe i stilling er helt utænkeligt. Det konservative bagland på Frederiksberg styres af 2., 3. og 4. generations-konservative!

Jeg holder fast i min analyse; Mads Lebech bliver ikke minister, og han bliver heller ikke folketingskandidat efter PSM.

@ Jan Madsen

Regeringer har det bare med at vokse ;o)

Det er vel noget med at man gerne vil have nye ind – samtidig med at det ikke altid er lige let at skille sig af med de gamle.

I øvrigt vrøvlede jeg, da jeg sagde at antallet af ministerier i dag er 18. Det er 19 – netop fordi regeringen blev udviddet med én i forbindelse med at VK-regeringen fik lov til at udpege ny EU-kommissær: Så fik V kommisærposten og K fik en ministerpost til.

Jeg tror det er usandsynligt, at antallet af ministerier bliver skåret ned (som Jarl antager i sin analyse) – men anser det omvendt for mere sandsynligt at antallet bliver udvidet med to (til 21 i alt). Og det vil så selvfølgelig betyde én ekstra fra både V og K.

Og så er de to oplagte ministerier at dele jo Indenrigs/sundhed og undervisning/kirke

– bræstrup

Statsminister: Anders Fogh Rasmussen
Finansminister: Lars Løkke
Udenrigsminister: Per Stig Møller
Økonomi- og Erhvervsminister: Lene Espersen
Miljø-, klima- og energiminister: Connie Hedegaard
Justitsminister: Bertel Haarder
Indenrigsminister: Søren Gade
Sundhedsminister: Eva Kjer Hansen
Forsvarsminister: Bendt Bendtsen
Skatteminister Brian Mikkelsen
Beskæftigelsesminister: Kristian Jensen
Transportminister: Jacob Axel Nielsen
Integrationsminister: Claus Hjort Frederiksen
Socialminister: Karen Jespersen
Undervisning- og videnskabsminister: Lykke Friis
Kulturminister: Ellen Trane
Famile- og forbrugerminister: Inger Støjberg
Kirkeminister: Carina Christensen
Udviklingsminister: Troels Lund Poulsen

Indenrigs- og sundhedsministeriet splittes op for at markere større fokus på sundhedsområdet. Et ministerium for klima, miljø og energi bliver ligeledes oprettet. Dernæst lægges posten som undervisnings- og videnskabsminister sammen for at skabe bedre sammenhæng mellem skole, gymnasier og universiteter. Endeligt bliver kirkeministeriet igen selvstændigt (eller får i hvert fald ikke den samme minister som uddannelserne).

Der er – til stor overraskelse – ingen rotation på statsministerposten. Som ny finansminister ses partiets unge blomst, Lars Løkke. Før han bliver formand skal han have indblik i finanserne og oparbejdet et godt forhold til finansordførerne fra radikale, alliancen og DF.

Udensrigsministeren hedder fortsat Per Stig. Han er for dygtig og har for gode kontakter til, at han kan undværes. Endvidere er ministeriet for tungt til at kunne klares af Lene E., der ikke indlysende besidder de kvalifikationer, der kræves for at bestride posten.

Lene E. kan til gengæld få lov at prøve kræfter som økonomi- og erhvervsminister. Bendt Bendtsen overlader pladsen for at skabe nogenlunde balance mellem Lene E. og Connie H., der til ingens overraskelse forbliver klima-Connie og nu får det nye ministerium for miljø, klima og energi.

Bendt bliver til gengæld forsvarsminister, så han kan blive ved med at se militærparader og gå til bal hos dronningen – så er konen også glad.

Søren Gade bliver ny indenrigsminister – populær i partiet og svær at hade, hvilket bliver en fordel, når kommunerne skal over knæet i 2009 for at bryde aftalen mellem KL og regeringen.

Det oplagte bud som ny sundhedsminister er Eva Kjer, der noget ufortjent blev degraderet til fødevareminister. Hun er jysk, troværdig og kvinde og derfor god at have på fjernsynet, når det drejer sig om flere stakler, der er døde på ventelisterne.

Skatten får Brian Mikkelsen. Han er sur over kun at være kulturminister, for selv om man kommer til OL og fodbold i Parken, nytter det altså ikke noget, når Connie og Lene har tunge ministerier. Han vil derfor gerne have et økonomisk ministerium og det får han så.

Ny integrationsminister er Claus Hjort. Han er alligevel på vej ud og kan lige så godt gå ned med et brag. Det er alligevel far Anders, der kommer til at styre udlændingepolitikken med asylsøgerne og nationalt kompromis osv. Alternativt kommer Louise Gade ind. Hjort kan så få posten som fødevareminister.

Beskæftigelsen bliver lagt i hænderne på Jacob Axel Nielsen. Hvorfor ved jeg ikke, men noget skal han jo lave.

Bertel H. bliver ny i Justitsministeriet. Lykke Friis bliver undervisning- og videnskabsminister – måske for de konservative for at skabe lidt balance.

Ellen Trane bliver ny kulturminister. Troels Lund bliver udviklingsminister og som kirkeminister ser jeg Carina Christensen efter familie og forbrug lægges i hænderne på Inger Støjberg

Jeg anser det for helt utænkeligt, at partileder og vicestatsminister Bendt Bendtsen skal beklæde så beskeden en ressort som forsvarsministeriet. Hans nuværende ministerium blev jo netop udvidet i sin tid, for at det skulle være “tungt” nok til ham. Det går ikke at gøre ham til forsvarsminister, det ville være en slag i ansigtet på den konservative selvforståelse – og Bendt Bendtsens egen. Når Bendtsen ikke – som naturligt ville være, historisk set – i sin tid blev enten udenrigsminister eller finansminister, så var det jo primært fordi, han kompetencemæssigt ikke ville kunne mestre et af de to traditionelt næst- eller tredjetungeste ministerier

Det er da pudsigt, at posten til stadighed benævnes ‘Forskningsminister’, når nu det rette navn i flere år har været ‘Videnskabsminister’…det gælder i øvrigt stort set alle medier…i den udstrækning Helge Sanders ministerium bliver husket i debatten, jf. #21Jespers ministerliste…

Det er fuldstændigt perverst mange ministerier, jeg har forsøgt at beskære listen lidt, reelt set bør den halveres engang til.

Statsminister: Anders Fogh Rasmussen
Udenrigsminister: Per Stig Møller
Skatte- og Indenrigsminister: Bendt Bendtsen
Økonomi- og Finansminister: Lars Løkke Rasmussen
Justitsminister: Lene Espersen.
Social-, Sundhed- og Klimaminister (transport, miljø- og energiminister): Connie Hedegaard
Forsvarsminister: Søren Gade
Kultur-, Undervisnings- og kirkeminister: Bertel Haarder

@ Fri Kapitalist:

Forsvaret kan lægges ind under udenrigs (på nær civilforsvaret, som kommer under indenrigs-). Så er der én post mindre.

Skat kommer tilgengæld under Økonomi- og finans

– bræstrup

@ Jesper

Jeg må tilslutte mig, hvad Nikolaj skriver om BB – han bliver ikke degrderet til justits.

hvis Lene overhovedet bliver flyttet fra justits, hvorfor så ikke til Indenrigs?

Og jeg tror heller ikke på, at man flytter Søren Gade fra forsvarsmin. If it aint broke, don’t fix it!

Ej heller vil K have skatteministerposten – med mindre der er en klar aftale med DF om at lette skatten – og det tror jeg ikke på!

Hvis Bertel flytter fra undervisning, tror I så ikke den går til Brian?

– bræstrup

At påstå, at Lebech er blevet tilbudt ministerposter før – uden at det skulle være kommet ud – det er direkte dumt.

Lebech vil straks sige ja, tak til en ministerpost. Men kun såfremt PSM samtidig trækker sig. Der er en gentleman-aftale mellem de to om, at Lebech ikke stiller op, så længe PSM er opstillet. Ville Lebech i folketinget, så havde han sagtens kunne komme det. Og PSMs plads var så i stor fare.

K’s position som dominerende på Frb. er ikke truet, fordi Lebech går af. Det viser hans egen historie. Da han overtog posten var han relativt ukendt og uerfaren. Alligevel præsterede han faktisk at give K absolut flertal igen, selvom det var soldet op af Winther.

Flemming Brank kunne uden problemer overtage, det samme kunne Margit Ørsted. Eller også kunne han køre den unge Tina Gonzalez-Schelbeck i stilling. Det ville være et sats, men det var det også, da Aksel Møller som meget ung blev borgmester, og da Lebech selv blev det. Det har K store traditioner for at gøre. Altså satse.

Og borgmestre kan godt bevilges orlov, hvis de bliver ministre. Thorkild Simonsen overvejede det, men droppede tanken og brugte lejligheden til at køre Flemming Fadøl i stilling (stor fejl).

I øvrigt synes jeg, at det ville være lidt betænkeligt, hvis Sanders fhv. spindoktors kone overtager hans post. Lidt for indspist til min smag.

(bliver siddende)
Statsminister: Anders Fogh Rasmussen
Udenrigsminister: Per Stig Møller
Miljø og energi: Connie Hedegaard
Økonomiminister: Bendt Bendtsen
Skatteminister: Kristian Jensen
Justitsminister: Lene Espersen
Socialminister: Karen Jespersen
Familie og forbruger: Carina Christensen
Transportminister: Jakob Axel Nielsen
Fødevareminister: Eva Kjer Hansen
Kulturminister: Brian Mikkelsen

(nye, gamle ministre)
Finansminister: Lars Løkke Rasmussen
Indenrigsminister: Søren Gade

(Nye ministre)
Forsvarsminister: Troels Lund Poulsen
Integrationsminister: Louise Gade
Videnskabsminister: Lykke Friis
Udviklingsminister: Inger Støjberg (Tørnæs)
Udervisningsminister: Tina Nedergaard (Bertel)
Beskæftigelsesminister: Søren Pind (Hjort)

Jeg er ikke sikker på hvorvidt der sker ændringer på de sidste 3 poster, så der tar jeg forbehold.
Det er også muligt at et eller flere ministerier vil blive lagt sammen eller nedlagt. Jeg håber også lidt på et comeback til Henriette Kjær – Vi får se.

Lukket for kommentarer.