Kategorier

Skatten ned i syltekrukken

Blogklumme fredag den 23. oktober 2007.

VKO holder Anders Fogh ved magten, men i det daglige får statsministeren brug for at arbejde med et bredere flertal. Det giver Pia Kjærsgaard ham lov til så længe, at der ikke bliver pillet afgørende ved den stramme udlændingelovgivning. Derfor indeholder det såkaldte 'regeringsgrundlag' flere indrømmelser til midterparterne.
Ny Alliance og De radikale får for eksempel den indrømmelse, at ulandsbistanden eller 'negerpengene', som Thor Pedersen kalder dem, bliver sat op til niveauet fra før 2001.
Regeringen foreslår også en skattereform med henblik på at sænke skatten på arbejdsindkomster. Det bliver derfor spændende at se, hvorvidt det bliver Socialdemokraterne eller Dansk Folkeparti, som enten bærer en sådan reform igennem eller ender med at få skylden for at aflive den. DF er dog udstyret med vetoret og kan derfor aflive alle forkromede idéer, der måtte komme på bordet.
Foreløbig skal en skattekommission de næste to år mure sig inde og overveje nye skattesystemer. Resultatet er givet på forhånd: Skatten skal ned på den sidst tjente krone, hvilket vil sige, at dem der tjener mest, naturligvis får mest ud af en ny skattereform.
Fogh kan de næste par år læne sig tilbage og afvise al skattedebat ved at henvise til, at 'en skattekommission arbejder'. Det var i øvrigt samme arbejdsform, som han brugte da en velfærdsreform blev diskuteret, hvor Venstre holdt op med at mene noget om velfærd, mens velfærdskommissionen arbejdede. Da arbejdet forelå, skrottede regeringen dog hovedparten af idéerne.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

2 kommentarer til “Skatten ned i syltekrukken”

Upålidelige rygter på Christiansborg vil vide at Fogh har fået en ny spændende hobby: Han samler på syltekrukker……….og gråhårede ministre, ikke at forglemme.

Lukket for kommentarer.