Kategorier

Jarls blog is over the world

På bloggen har jeg installeret et nyt webværktøj “FEEDJIT”, hvor jeg allerede efter mindre end 48 timer (ind imellem) rimeligt nøjagtigt kan se, hvor læserne af bloggen kommer fra herunder geografisk. Ikke overraskende er langt de fleste ca. 92 procent bosiddende i Danmark. Men en del af læserskaren og som udgør hele otte procent, kommer fra resten af verdenen. Jeg gætter på, at det er tale om danskere enten fast bosatte eller rejsende i udlandet.

Fra USA får jeg besøg fra en stribe læsere ca. 15-20 stykker inden for det sidste døgn blandt andet fra en læser nær 5. Avenue på Manhattan i New York (Anders). Dertil kommer læsere i Chicago (Illinois), San Francisco, Oakland, Berkely og Los Angeles (Californien) (Frederik Hj. og Richard N.),Philadelphia (Pennsylvania) (Mark G.) og Las Vegas (Nevada) (Jeppe C.). Dertil kommer to læsere i henholdvis Charlottesville og Alexandra i staten Virginia samt læsere i henholdvis Lawrence og Boston (Massachusetts) og endelig Hayden, Idaho. Dertil kommer Portland (Oregon), men her er dog noget usikkerhed for en læser (Erik) oplyser, at han opholder sig tæt på i Vancouver, Washington . Endelig sejler min egen far på den østcanadiske kyst (Resolution Island) er formentlig også registreret som læser et eller andet sted i USA.

Indtil videre har jeg registreret en enkelt læser (Lasse Birk Olesen) i Sydamerika nemlig i La Paz, Bolivia.

En læser opholder sig midt inde i Australien. Derudover læser Steffen Egelund med fra Singapore, der er en fast læser og yderligere i Fjernøsten har jeg indtil videre kunnet lokalisere en læser i Thailand.

I Mellemøsten har jeg bemærket besøg fra Alanya, Tyrkiet. Det kunne jo være en dansker på ferie? En enkelt læser er registreret i Tel Aviv, Israel (viste sig dog kun at være en israelsk IP-adresse, læseren – Frank Hellerup M.- opholder sig Danmark) samt i Iran. Fredag registrerede jeg en læser fra Riyad i Saudi-Arabien.

I Norden har jeg bemærket en fast læser (Jacob. C) fra Umeå, Västerbottens len i Sverige. Derudover har jeg noteret mig enkelte besøg fra læsere i Stockholm, Lund og Malmø samt i Norrköping, Östergötland. Der er desuden en fast læser (Jesper) fra Reykjavik, Island samt besøg fra Helsinki i Finland og torsdag fra Oslo, Norge. Fredag noterede jeg en læser fra Færøerne.

I England har der været besøg fra en læser i selve London, men også fra Colchester i grevskabet Essex (Malthe M.).

På fastlandet har jeg noteret mig besøg fra Bruxelles i Belgien, Ile-de-France, Paris samt Grenoble i Frankrig (Anders M.), samt enkelte besøg fra henholdsvis Schweiz og Bratislava, Slovakiet (Elers C.).

En læser oplyser, at han opholder sig i Ukraine, hvilket jeg faktisk kan se her torsdag morgen. Desuden har systemet torsdag registreret læsere i Kiel samt i Berlin i Tyskland. Fredag også en fast læser (Søren K.) i Utrecht/Rotterdam, Holland.

Og hvad der særligt glæder mig er, at jeg har bemærket en læser i min gamle hjemby Prag (Praha 3-distriktet) i Tjekkiet.

I Italien er der læsere blandt andet fra Rom, Latium og Tricate, Piemonte og i Spanien er der en trofast læser i Murcia (Mikkel A.) samt i Barcelona, Catalonien. Dertil kommer en fast læser på Malta (Jesper 0.)!

Hvem end I er, så er det en meget stor ære at have jer alle som læsere. Det er morsomt at vide, at man ligefrem har en verdensomspændende læserskare! 😉

Man har naturligvis til hver en tid lov til at forblive anonym som læser, men hvis I har lyst, så giv jer endelig til kende her på bloggen. Og lad os alle høre, hvorfor I bor udlandet og evt. hvad I foretager jer derude. Jeg er i hvert fald nysgerrig!

Opdateres!

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

30 kommentarer til “Jarls blog is over the world”

Her en hilsen fra en (blandt flere?) San Fransisco-læser. Jeg læser første år af min overbygning i Statskundskab (KU) på UC Berkeley.

Mens jeg er i udlandet får jeg faktisk det meste af min ajourføring i dansk politik fra Jarls Blog. Det kan ikke være anderledes. Det er de skarpeste, ærligste og modigste analyser af dansk politik, man finder her. Tak for det.

Hej Jarl,

Sidder her i Las Vegas og klikker ind på din blog i alt fald en gang om dagen. Især under valgkampen var det spændende, at følge med.

Jeg er pt. bosiddende i USA af den mest logiske grund; en kvinde, selvfølgelig.

Fortsæt det gode arbejde

/Jeppe

Hej Jarl,
LIgger ud for Resolutions Is. Udmundingen af Hudson strait, og fisker rejer i ny is og kulling.

Herligt at kunne holde sig orientert om det politiske når man er på arbejde.

Alt det bedste
Knud

Hej Jarl,

Jeg er en af dine læsere på Manhattan (mit universitets bibliotek ligger på 5th. Ave/Washington Sq).
Super blog; ikke at jeg altid er enig, men jeg synes dine analyser er indsigtsfulde uden at blive naivt (og bitter) borgerlige forklædt som værende intellektuelle (ala 180grader).

Tak

Hej Jarl
Følger din blog for at følge med i dansk politik. Jeg bor på Island for at få udenlandsk erhvervserfaring, prøve at betale 36% i skat. Jeg vil nærmest betegne mig som politisk flygtning, forladt af alle liberale.
🙂
Fortsæt bet fine job
Jesper

Hej Jarl.

Det er faktisk ikke i Portland, du har en laeser. Det er naermere betegnet i Vancouver – en forstad, som ligger paa den anden side af Columbia River og dermed i staten Washington.

Jeg kommer ligesom dig fra Bornholm, og er saadan set bare paa lidt rundrejse herovre. I oevrigt glimrende valgkampsdaekning, der gjorde det overfloedigt at kigge de oevrige medier igennem.

Hejsa,

Hermed en hilsen fra Philadelphia. Jeg tilbringer dette semester på University of Pennsylvania i forbindelse med mit studie på CBS. Før jeg tog herovre var jeg blot en sporadisk læser af din blog, Jarl, men ikke længere. Den er uden tvivl den bedste internetkilde til hvad der rør sig i dansk politik – og selvom man sidder på den anden side af Atlanten vil man gerne følge med i hvad der sker derhjemme.

Mvh. Mark

Hej Jarl,

Klag til forbrugerombudsmanden – dit program “FEEDJIT” duer ikke. Jeg læser din blog hver dag fra Singapore. Måske er forbindelsen til Singapore sløret – det er jo en politistat som du ved 😉

Keep up the good work. Du har by far den bedste danske blog, og er ene mand istand til at levere analyser, som de store aviser ikke kommer i nærheden af. Eksempel: for lang tid siden skrev du at Hjorth-Frederiksen var på vej ud i kulden. Jeg tror det er 6 mdr siden, kort tid efter dannelse af NA. Ingen aviser havde den historie, og ingen tog den op. Et halvt år senere er det nu mere eller mindre konventionel visdom blandt journalisterne på borgen. Måske skulle de journalister følge din blog lidt tættere? Det kan du så se med dit nye program om de gør.

Bedste hilsener

Steffen

Hej fra Kiev i Ukraine,

Som udlandsdansker mister man jo sin stemmeret til danske valg, men det har ikke forhindret mig i at følge valget m.v. via din og en håndfuld andre blogs.

Arbejde med it fik mig til Ukraine, og et skattetryk på ca. 0,1%, “kun” 50% afgift på biler og et par andre ting gør, at jeg aldrig flytter tilbage til DK igen 🙂

Jeg er ikke enig med #10 i, at dette er den bedste danske blog… i den kategori vinder uriasposten. Men god og velskrevet. Så tak for det 🙂

Hej Jarl, jeg er bange for du mister din bolivianske laeser naar jeg forlader La Paz i morgen – hvis ikke lufthavnen er blokeret af sure arbejdere. Saa faar du muligvis en et par dage i Sao Paulo, men saa burde det ogsaa vaere slut med Sydamerika for mit vedkommende for denne gang.

13. (Af hensyn til alle læsere at med “HFR” menes formentlig Foghs søn, Henrik Fogh Rasmussen, som er bosat i USA.)

Jamen han skal være velkommen ligesom alle andre! 😉

Hej Jarl

Jeg er ved at tage en master i politisk økonomi ved University of Essex, Colchester. Mens jeg er i England følger jeg med i dansk politik primært igennem din blog, som efter min opfattelse giver de mest indsigtsfulde analyser af hvad der foregår derhjemme. Tak for det!

Hej Jarl,

Jeg må skuffe dig lidt på den israelske læser. Det er nu blot undertegnede, der på arbejdsgiverens netværk i Nordsjælland åbenbart har en israelsk IP-adresse.

Mvh.
Frank

Tak til de studerende i USA, Frederik, Mark og Anders for jeres tilbagemelding. Jeg kan se via Google Analytics, at der faktisk også er en dansker på Stanford Universitet i Connecticut, der læser med. Formentlig også en studerende!

Ligeledes tak for hilsen fra Malthe, der er studerende i Colchester, England.

Tak til den fastboende Jeppe, der åbenbart blev lokket til spillebyen af en kvinde! 😉

Og så er der de rejsende liberalister henholdsvis min landsmand Erik i Nordamerika i staten Washington, og Lasse Birk (Ole Birks yngre bror) som i sin tid hjalp mig med det tekniske med denne blog, og som er på en større jordomrejse p.t. i Sydamerika.

Tak Frank for at tage illusionerne fra mig om, at jeg blev læst i Israel! 😉

Også en tak til de fastboende hårdtarbejdende, men knapt så skatteplagede læsere Jesper i Reykjavik, Island, Nikolaj i Ukraine og Dr. Egelund i Singapore (som faktisk popper op via Google Analytics)

Endelig en hilsen til Jacob Christensen oppe i Umeå i Västerbottens Län, Sverige.

Endelig tak for hilsen fra min gamle far, Knud, der er kaptajn på en rejetrawler ud for det nordøstlige Canada.

Lige inden du går så langt som også at takke fuglen der i øvrigt fløjtede uden for dit vindue, da du startede denne blog, og din mor for altid at give dig Krølle-Bølle-is om sommeren da du var barn, hvad så med alle os trofaste læsere, som ikke pt. er beriget med spændende rejsemål? Vi har vel strengt taget mere brug for det, nå!

Hej Jarl,

Jeg er nu rimelig sikker paa, at laeseren fra Portland er undertegnede. Couchsurfing.com registrer mig nemlig ogsaa som bosiddende i Portland, selvom jeg loggede ind paa siden fra computeren i Vancouver.

Venligst,
Erik

Jeg flyttede til USA p.g.a. et job i Silicon Valley og har boet næsten to år her i San Francisco. Tidligere boede jeg i Irland og, for en kort bemærkning, i Italien. Jeg forlod Danmark i 2001 og har egentlig ikke den store lyst til at vende hjem. Jeg følger dog med i danske forhold – både igennem netaviser, TV og blogs, hvoraf denne nok er den mest interessante.

Hej Jarl!

Jeg følger med fra det lille land Malta (dog er jeg ikke besøgende hver dag, men jeg får læst det meste), hvor jeg i øjeblikket studerer jura som erasmus-studerende (udveksling mellem europæiske universiteter). Du mister dog den “maltesiske” læser når jeg til februar vender tilbage til Danmark. Så vil jeg følge fra en dansk IP-adresse. For din blog er god. Så tak for det.

– Jesper

Hej Jarl,

Hermed en hilsen fra en læser med slovakisk IP-adr. Den danske koloni er ikke så stor, så jeg er desværre nok den eneste – men jeg forsøger at sprede rygtet om Danmarks bedste blog.

Vil efter alt at dømme følge bloggen hernede fra de næste to år som ansat på ambassaden.

Hej Jarl,

Din læser fra Murcia i Spanien er såmænd endnu en bornholmer. Så vidt jeg kan vurdere havde vor veje nær krydset hinanden i DI hvor jeg havde studiearbejde i Poul Scheuers presseafdeling frem til 1999. Nu driver jeg virksomhed i Spanien hvor jeg siden 2004 har været gift med en af de indfødte.

Som udlandsdansker må man gøre en aktiv indsats for løbende at holde sig orienteret og samtidig forsøge at nuancere sin holdning til de hjemlige debatter. Det er her en stor gave at man kan lytte til P1s debatter over net-radio, men med DRs klare politiske slagside udgør de borgerlige bloggere et værdfuldt supplement.

Tak for det slidsomme arbejde med at opretholde en god og skarp blog.

Hej Jarl,

Jeg er så din Grenoble læser, arbejdende og fastboende i Frankrig på 9ende år.

Selvom man er berøvet stemmeretten (fraset Mickey Mouse parlamentet og diverse lokalråd) som dansker i udlandet, mister man jo ikke interessen for hvad der foregår politisk, heller ikke i det gamle hjemland. Din blog er klart en af de mest interessante og velskrevne i kategorien danske politiske blogs.

Bravo, c’est du bon boulot!

Du kan tilføje Utrecht/Rotterdam til den imponerede liste! Jeg bor i Utrecht og tager i øjeblikket en M.Phil. i finansiering (i Rotterdam).

P.S. – lidt ‘trivia’: Om end hollandske politikere sjældent imponerer mig (fx deres behandling af Hirsi Ali!), så vil jeg dog rose dem for én bedrift: Skattetrykket i Holland (som pct. af BNP) er lavere end det var i 1975. Uhyre få lande kan prale af en lignende udvikling!

Mange af kommentarerne til denne tråd har talt om, at de som udlandsdanskere ikke har stemmeret. Hvad er de gode og indlysende argumenter imod at give danske statsborgere, der er bosat i udlandet, stemmeret? Jeg kan ikke umiddelbart komme på nogen. Så vidt jeg ved fjernes statsborgeres stemmeret ikke i de fleste andre vestlige lande, hvis de skulle flytte til udlandet.

Danske statsborgere der er udstationeret, fx militært eller på den danske handelsflåde, hvis jeg husker rigtigt godt stemme. Så det kan ikke være de praktiske argumenter, der taler imod.

–> 27

Så vidt jeg husker er det selveste grundloven der forhindrer det, selvom den åbenbart kan bøjes til ikke at omfatte danskere som er udsendt af staten.

Jeg kender ingen andre lande hvor statsborgere mister stemmeretten ved at bosætte sig undenfor landets grænser, men måske er der andre eksempler?
Personligt ville jeg p.t. hellere have stemmeret til valg i Frankrig, men det kræver selvsagt fransk statsborgerskab og med de danske regler på området er dobbelt statsborgerskab desværre udelukket. Med andre ord: man tvinges til at skrotte det danske pas for at blive aktiv demokratisk borger igen, og det går vi så og tænker lidt over hernede………

Jeg skallige huske at takke Elers, Søren K., Anders, Jesper, Mikkel og Richard M. for jeres svar! Virkelig interessant at høre lidt om, hvorfor I er der, hvor I er m.v.

Man kan ret faktisk beholde sin stemmeret, hvis man regner med kun at være udeboende i en kortere periode. Man skal så søge om at komme på valglisten. Jeg mener at det drejer sig om perioder op til 2 år.
At det så ikke ser gunstigt ud med motivationen for at rejse hjem de næste 2 år er en anden sag 🙂

Lukket for kommentarer.