Kategorier

Efter Q-ball og Lotte

Faste seere af Jens Olaf Skærsilds spinprogram har bemærket, at der er kommet en ny holdbesætning. På K-forum sammenligner jeg det nye holds kvaliteter og svagheder med det tidligere holds ditto.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

14 kommentarer til “Efter Q-ball og Lotte”

Jeg er ikke så vild med Helle Ib. Hendes analyser bærer meget tydeligt præg af, at hun stemmer på enten De Radikale, Socialdemokraterne eller Ny Alliance.

Vel talt på K-Forum!

De andre kommentatorer er helt sikkert mindst lige så kloge som dr. Q – de er bare ikke halvt så underholdende.

Jeg så det første afsnit af Spin med Krause-Kjær. Så havde jeg fået nok. Uden Qvorturp er det program intet værd.

Jeg har oplevet Qvortrup live en enkelt gang.

Han besøgte mit universitet sammen med Lotte Hansen.

Lotte Hansen indledte forestillingen med et – i det store og hele – kedeligt og akademisk PowerPoint-show fyldt med pile og figurer. (Som hendes bog, har jeg ladet mig fortælle.)

Derefter gik Qvortrup på med en bunke udskrevne A4-ark i hånden som eneste virkemiddel. Han havde kun sig selv, men holdt alligevel forsamlingen tryllebundet helt til sidtse sekund med en blanding af humor, indsigt og glødende passion.

Den evne er ikke noget som hænger på træerne. Gode talere er en sjældenhed. Og gode talere med indsigt er stort set ikke til at opdrive.

Jersild og Spin bliver aldrig helt det samme igen.

Enig i betragtningerne om Krause. Han er på mange punkter en god mand, men han har ingen finger på pulsen. I sin tid har han sådan set heller aldrig selv haft succes med noget som helst politisk, hverken i KU (hvor han excellerede i pinlige nederlag) eller hos De Konservative (hvor han var væk så hurtigt, at ingen opdagede ham). Det gør det altsammen lidt pudsigt, at han skal kloge sig om, hvad andre gør rigtigt eller forkert. Sådan lidt “Monday quarterback”-agtigt.

Kenneth Thue Nielsens optræden forleden fik mig alvorligt til at tænke på Bernard Woolley fra “yes, Minister” og “Yes, Prime Minister”: Sjældent har så mange sætninger været overdoseret med metaforer. Det var dog skrækkeligt. Ikke en eneste sætning uden. Pyha hvor amatøragtigt.

Dr. Q. tilbage! Hvad man ellers kan sige om ham, så er han frygtløs og interessant.

Helle Ib kunne være god. Men ulig nr. 1 ovenfor, tvivler jeg på, at hun sætter sit kryds så langt til venstre, at det realpolitisk ville kunne gå at have både hende og en (anden) borgerlig i samme panel.

Peter, det er ikke noget problem, men jeg vil godt understrege, at min vurdering ikke er baseret på et enkelt tv-interview, eller en enkelt artikel.
Her kan du først læse et lille uddrag fra Ralf Pittelkows klumme i Jyllands-Posten d. 25. november: (…)”Fredag aften fik Rønn Hornbech således følgende ord med på vejen fra en kommentator i Nyhederne på TV2:  »Hun repræsenterer om nogen den her borgerlige strømning, der vil have en mere menneskelig og en mere positiv og forståelig integrationspolitik. « Her blev dagdrømmene til et regulært politisk indlæg.”
http://jp.dk/meninger/pittelkow/article1181279.ece
Det “politiske indlæg” blev leveret af Helle Ib, og det kan ses på sputnik.dk under Programmer/Nyhederne/23.11/19-Nyhederne.
Man kan i hvert fald med absolut sikkerhed slå fast, at Helle Ib ikke er borgerlig, hvad angår værdi- og udlændingepolitikken.

Hmm ja og nej.

Jeg må indrømme, uden at have set omtalte interview før og sekundært fordi jeg af princip får kvalme af Pittelkow, at jeg har hørt noget i den stil i min omgangskreds mange gange, det matcher faktisk også min egen holdning.

Jeg har svært ved at se at den holdning er længere væk fra de borgerlige end DFs retorik… menneskelige, positive og forståelige regler – det bør ikke være borderlige værdier?

At kalde Lotte Hansen en eftersnakker er ikke fair, men der var bestemt betydelig niveauforskel på Henrik Qvortrup og Lotte Hansen.
Når det så er sagt, er det jo en ligegyldig analyse. Der var jo ingen der så Jersild og Spin på grund af den politiske analyse eller værternes indsigt i politisk spin. Man så det for at høre Qvortrup tilsvine politikerne og pressecheferne på Slotsholmen.
Derfor er det ret ærgerligt, at han ikke deltager. Det var virkelig godt fjernsyn.

Peter, ja man kan selvfølgelig godt være borgerlig med de holdninger, Helle Ib giver udtryk for, men lad mig så sige det på den måde, at hun i hvert fald ikke tilhører dem, der sympatiserer med Venstres højrefløj eller Dansk Folkeparti.

Altman (og andre)

Sådan cirka hvor tror du da at Helle Ib placerer sit kryds ?
Og hvad baserer du det på ?

Nu er det ikke så tit jeg læser nogle af Helle Ib’s analyser, men jeg er ikke i tvivl om at de sikkert er saglige og gode nok. MEN;
hun forekommer mig at være drøn kedelig.
Bevares, Jersild & spin skal naturligvis ikke være rent stand-up comedy, men Qvortrup “skarphed og frækhed” er også det eneste der har fået mig til at se programmet.
Men at Helle Ib skulle være “for” borgerlig til at kunne være i programmet med Krause eller Qvortrup har jeg ganske svært ved at forstå.
Så enig med Janchris i #9, og nej Altman, det betyder ikke “ikke-liberal”

@11

Det kommer helt an på, hvad man mener med “Venstres højrefløj”. Hvis man bruger den traditionelle venstre-højre akse vedr. den økonomiske politik og de individuelle frihedsrettigheder, vil jeg mene at Venstres højrefløj er dem, der ikke er vilde med Foghs socialdemokratiske projekt, ønsker skattelettelser, mindre stat og mere decentralisering.

Ud fra den definition, der efter min opfattelse er mindst lige så vigtig som den “værdipolitiske” – som åbenbart altid handler om udlændingepolitik – kan man ikke sige at Venstres højrefløj grænser op til DF, snarere tværtimod.

Og når jeg hører Helle Ib på TV o.l. lyder hun som en, der hører til de traditionelle borgerlige jf. denne definition. Og det er nok ud fra den observation at man ville mene at Helle Ib sammen med Krause-Kjær ville være to af mere eller mindre borgerlige observans, hvilket nok ikke ville være godt for programmet.

@9 JanChris: “Venstres højrefløj” er på ingen måde vilde med DF og den socialdemokratiske velfærdslinie. “Venstres venstrefløj” accepterer DF og er i bund og fanget i lighedsmageriet helt på linie med Socialdemokratiet og DF.

Lukket for kommentarer.