Kategorier

Thorning mangler timing

Anders Fogh Rasmussen imponerer få i disse dage, hvor en forundret og måske skræmt befolkning spejder efter politisk lederskab, der kan anvise løsninger og handlekraft, så man nu helt, men også for fremtiden kan få stoppet de hundredevis af forfærdelige afbrændinger af skoler, daginstitutioner osv.

Sammenlagt er der jo tale om det største anslag mod civilsamfundet siden krigen, men Venstres retsordførers svar er, at de unge indvandrere skal stå lidt tidligere op om morgenen, så de kan nå at blive trætte (!) Hør i øvrigt P1 Debatten i går mellem Michael Jalving og Monsør Kim Jeronimus Andersen fra Bondevennernes selskab.

Og så har vi oppositionen. Villy Søvndal giver Hizb-Ut-Tahrir verbale fortjente tæsk, hvorimod Helle Thorning-Schmidt '¦ja hvad gør hun? Det er ikke til at blive klar over. Den ene dag, er S-formanden ifølge Jyllandsposten, 'helt enig med Villy Søvndal.' 'Hizb ut-Tahrir er en rædselsfuld udemokratisk bevægelse, og jeg har aldrig fattet, hvad de laver i Danmark. For min skyld kan de ryge og rejse, og jeg føler mig voldsomt provokeret af sidste uges demonstration”

Men så læser man Politiken i dag, og da er Thorning mere eller mindre vendt på en tallerken:
“Selv om der er tale om organisationer eller personer, som man ikke bryder sig om, så er det altid bedre at tage en snak. Om ikke andet fordi man så har muligheden for at fortælle, hvor uenig man er” .

Det er altså ikke et statsministeralternativ, der taler her.

Læs hele historien herNetavisen 180Grader.

Socialdemokraterne kan ikke påstå, at de ikke var forberedt på disse situationer, hvor Thorning er pisket til at melde klart på, hvad hun mener, der skal ske osv. Efter Muhammed-krisen røg S under 20 procent, og i dagens Megafon er tendensen også at partiets vælgeropbakning siver. Partiet er med 23,2 procent to procent under forrige valgresultat. Det plejer ellers at være sådan, at en regering taber vælgeropbakning, jo længere den sidder, men på 7. år er S længere fra statsministerposten end nogensinde. Hvad der end er af forklaringer, så kan det kun være dybt utilfredsstillende for vælgere, fodfolk og ledelse i det engang så magtfulde parti.

Alarmklokkerne bimler hos Thorning, og det har kommentatorer som Dr. Mogensen også fået øje på. Det er svært at forstå, hvorfor socialdemokraterne '“ når de nu har haft så lang tid til at forberede sige – ikke kan melde simpelt, klart og offensivt ud om, hvad partiet mener eksempelvis om den perlerække af sager, der involverer Muhammed-tegninger, de udviste tunesere, unge indvandreres hærgen af landet med brandattentater mod skoler etc. og senest den islamitisk yderligtgående bevægelse som Hizb-Ut-Tahrir. Hvorfor var det ikke Thorning, der bad dem om at gå ad helvede til? Hvorfor er timingen næsten hvergang så dårlig? Come on Noa!

Med til billedet af at Thornings timing ikke ligefrem er i top, er den helt utrolige pinlige fejl med ikke at publicere tekster på hendes blog. Niels Krause-Kjær brugte Thornings manglende aktivitet på bloggen som sindbilledet på, at alting åbenbart står helt stille i S-lejren.

Hvorfor skriver Thorning ikke noget på bloggen, netop når befolkningen efterspørger, hvad oppositionens leder mener om tidens brandaktuelle (sorry!) emner? Helt ærligt, det kan da ikke være så svært.

Update: Kl 15.00 Helle Thorning mener, at Politiken fordrejede hendes udtalelser om Hizb-Ut-Tahrir. Læs mere her.

NB: Ser at CEPOS har lavet en undersøgelse, der viser, at halvdelen af befolkningen politi og restsvæsen skal have mulighed for at slå hårdere ned på den type uroligheder, der fører til brændende skoler, biler og containere, og hvor unge går i kamp med politiet. Læs mere her.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

7 kommentarer til “Thorning mangler timing”

Helle Thorning-Schmidt har altid været opportunistisk ud i det ekstreme. Se blot dette – endnu grellere – eksempel fra den første Muhammed-krise: Først opfordrede hun i Folketingssalen til, at “regeringen tager afstand fra tegningerne”, for et par dage senere ynkeligt at trække i land, da hun mødte hård kritik for sin udtalelse: “Jeg mener, regeringen skal understrege, at profet-tegningerne ikke på nogen måde repræsenterer den danske regerings holdning til islam. Men jeg mener ikke, det er regeringens opgave at tage afstand fra tegningerne som sådan.”
Læs også om hendes næsten daglige holdningsskift på asylområdet: http://omnial.blogbar.dk/2007/11/08/helle-tumling-schmidts-zigzagkurs-pa-asylomradet/
Det har næsten et komisk skær, og hvis ét eller flere af de store medier beslutter sig for at udstille hendes zigzag-kurs, risikerer hun, at hendes troværdighed bliver permanent ødelagt.

->Jarl!
Jeg fatter ikke, hvor Fogh er henne. Hvorfor træder han ikke i karakter, og giver nogle konkrete bud på, hvad der skal gøres for at stoppe denne vanvittige punker-jihad? Hvorfor er han ikke mere synlig, mere “ledende”? Hvad er dit bud, lad mig høre!
I det hele taget er der jo stort set ingen politisk handlekraft netop nu: De Radikale og De Konservative er øjensynlig gået i flyverskjul, Enhedslisten er ved at blive kvalt af al den uld, de har i mund, Socialdemokraterne rager punch-drunk omkring, og Venstre – dem aner du ikke, hvor du har. Kun DF siger nogenlunde det samme, som de altid har sagt (og bliver behørigt belønnet i seneste meningsmåling), mens Villy S. scorer nogle billige point på at spanke HuT’erne uden i øvrigt at angive konkrete forslag.
Va’ fa’n har de gjort ved mit land, dude!
Er sandheden den, at vore politikere simpelthen er lammede. At de ikke aner deres levende råd. At de ikke TØR komme med konkrete forslag (undtagen Søren Pind, peace be on him), at de er lammede af skræk for, at ethvert forslag vil blive skudt ned i flammer af den uhellige alliance af “progressive” medier, godhedindustrien og almindelige “gutmenschen” i offentligt lønnede erhverv?
Men først og fremmest: Hvor fa’n er Fogh? Lad mig høre dit bud på hans og de øvrige politikeres mærkelige lammelse.

Jarl. Berolig dig. Helle T er tilbage i sporet, efter din opstrammer(?)

Se Anders F få baghjulet af Villys og Pias tandem:

Dr2 Debatten dd : Voldsomt hærværk begået af andengenerationsindvandrere med afbrænding af biler, skoler og vuggestuer er blevet dansk virkelighed. Hvem bærer ansvaret for de unges hærgen og den stigende ekstremisme, og hvordan kommer Danmark videre? Debat med Helle Thorning, Karen Jespersen og Pia Kjærsgaard, Naser Khader, Villy Søvndal og Johanne Schmidt.
Vært: Jesper Larsen.

Kim Andersen var ualmindeligt pinlig at høre på i P1 Debat. En svag, svag, svag politiker, som absolut intet havde at byde på udover opkastfremkaldende floskler i lange baner.

Helle Thornings problem er nok at det er andre der leder partiet… under den første Muhammed-krise gik hun ud og forsvarede statsministerens linje, men samtidig gik Svend Auken, Mogens Lykketoft og Poul Nyrup ud og kritiserede statsministeren, og de 3 herrer er mere kendte og selvom Helle var formand var der lidt mere vægt i de 3 mænds ord.

Der skete jo det samme for Anders Fogh, da den tidligere formand for hans parti, Uffe Ellemann, også kritiserede regeringen. Men Fogh havde jo været statsminister i 4 år så han kunne være lidt ligeglad med hvad Uffe sagde.

Men hvorfor er hun passiv denne gang? Jeg giver de første to kommentarer ret i at hun er en blandt mange. Også Fogh er passiv, det er reelt kun DF, Villy og Søren Pind der har udtalt sig. Og hvis Kim Andersen repræsenterer regeringens linje burde det ikke være så svært for oppositionen at sætte hårde angreb ind og lykkes med dem.

Lukket for kommentarer.