Kategorier

Mange bække små'¦

Historierne om Lars Løkke Rasmussens kritisable omgang med offentlige midler har åbenbart ingen ende. Og i dag kan Nyhedsavisen bringe endnu en historie, der involverer Løkke og en påstand om misbrug af skatteborgernes penge.

Dagens historie fra Nyhedsavisen føjer dermed endnu en brik til billedet af en politiker, som skalter og valter med skatteborgernes penge. Befolkningen stiller sig uden tvivl spørgsmål som, hvordan Løkke som finansminister kan sidde på pengekasse og kræve mådehold af andre, når vi alle kan læse, at han i løbet af sin mangeårige toppolitiker-karriere drikker, ryger, går på disko og casino og tager på udlandsrejser for skatteydernes penge? Hvordan kan en sådan mand blive landets næste statsminister? Og hvordan kan det lade sig gøre, når Løkkes til den tid forgænger som statsminister tilsyneladende lever som en munk i sammenligning?

Det kan være, at Rom-turen foregik i Ruder Konges tid og skulle have haft et fagligt indhold samt at beløbet stadigvæk ikke er fantastisk højt. Men det er ikke længere interessant. Spørgsmålet er hvor længe disse historier bliver ved. Indtil videre må man sige, at oppositionen effektivt bruger historierne til at skyde til måls efter rigets finansminister, og karaktermordet på Løkke må siges at være lykkedes til fulde. Selv Uffe Thorndal må snart trækkes frem fra mørket og hædres for sin ihærdige indsats for at få Løkkes påståede misbrug af skatteborgernes midler for dagens lys!

Måske Løkke i denne situation ligefrem føler trang til – for sig selv – at citere Shakespeares Henry V: “Oh hard condition.”

Denne blogger mener alligevel, at Lars Løkke bliver Venstres næste statsminister under den forudsætning, at Anders Fogh Rasmussen forlader skuden til fordel for det store udland. (De udsigter ser mere lovende ud nu end nogensinde før, hvis man skal tro også internationale medier) Jeg forestiller mig ikke at hverken Dansk Folkeparti eller De Konservative kan stikke en kæp i hjulet for skuffeplanerne om, at gøre Løkke til Foghs afløser både som Venstres formand eller statsministerkandidat. Derfor kan aviserne herunder Simon Andersen på Nyhedsavisen godt tale sin egen forside-historie op i dag og bjæffe op om, at 'Løkke er færdig', men som politisk analyse holder det udsagn ingen steder vand.

Der er dog den mulighed, at Fogh af den ene eller den anden grund bliver hjemme '“ taber regeringsmagten ved et kommende valg og først derefter overlader magten til Løkke. Sker det, så har befolkningen mulighed for at sige nej til Løkke ved et valg, hvor han står i spidsen for Venstre. Tidshorisonten er så 4-5 år, og til den tid har befolkningen glemt alt om disse sager. Medmindre at der 1. dukker endnu et bilag op, 2. som er på et langt større beløb, 3. fremstår mere kontroversielt og 4. i øvrigt er foregået i Løkkes ministertid, og som 5. får Dansk Folkeparti til at blive løse i kødet mht. til deres støtte. Jeg skal ikke kunne sige, at det findes, men indtil da så regn med, at Løkke bliver statsminister på et eller andet tidspunkt.

Men at mediernes historier slider på Lars Løkke er evident, men jeg kan ikke se, at det får nogen egentlig politisk betydning. Endnu.

Update: Nu har Jonas SchrøderBerlingske fundet ud af at det faktisk var hele sundhedsudvalget i det daværende Frederiksborg Amt, der i sin tid var i Rom og brændte i alt 100.000 kr. af på et weekendophold helt uden fagligt indhold. I udvalget sad der både blandt andet en SF’er et par sosser, venstrefolk og et par konservative. Det er stort set alle folk, der ikke rigtig er med i politik mere. Socialdemokraterne har den mulighed at lade Løkke tage ansvaret for det hele, lade målet hellige midlet, og derfor fortsætte med at fyre løs på finansministeren for at slide hans troværdighed op. Risikoen er, at Sosserne fremstår som en flok selvgode hyklere og derved selv taber troværdighed. Jeg er ikke i stand til at vurdere, hvad der er klogest. Peter Mogensen har i hvert fald én pointe: Anders Fogh Rasmussen havde skamredet denne sag til det alleryderste!

Hør i øvrigt Peter Mogensen kommentere på Løkkes fremtidsmuligheder for at nå statsministerposten.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

10 kommentarer til “Mange bække små'¦”

Den politiske betydning, som sagerne og deres slid kan få, er vel i forhold til Lars Løkkes muligheder for som statsminister at vinde næste valg. Specielt hvis de bidrager til, at han står svagt op til valget, og de konservative og DF som en konsekvens heraf ikke før valget tør binde sig alt for meget til ham som statsministerkandidat.

På nuværende tidspunkt tror jeg du har ret, Jarl.

Men hvor længe kan Løkke blive ved at holde til det her? Hvor længe har det varet nu? En måned? Halvanden måned?

Hvad sker der i de kommende uger, hvis bilagene bliver ved med at vælte frem, OG Fogh i stadig stigende grad ligner en mand, der “skal sydpå”?

Vil dele af Venstres folketingsgruppe, så turde ytre sig klarere internt såvel som eksternt, når Fogh har sluppet grebet en smule?

Og hvad med baglandet? Hvad siger bestyrelsesmedlemmerne rundt omkring i landet? Der skal vel bare en enkelt eller to meningsmålinger, der viser, at befolkningen ikke har tillid til Løkke, til.

Så begunder det måske for alvor at rumle.

Måske vil andre personer mene, at de er bedre egnet end Løkke?

Jeg er heller ikke enig med Nyhedsavisen. Løkke er ikke færdig endnu. Men det begynder at knirke. Din egen klumme er også et tegn på det, Jarl.

2. Der er i hvert fald mindst én afgørende forskel. Ritts Ritz-besøg fandt sted IMENS hun var minister. Denne historie er gammel – syv-otte år – og den fandt sted FØR Løkke var minister.

3. Jeg tror det vil afhænge af en uafsløret mulig “forbrydelse” af noget større omfang end hidtil set hos Løkke. Ekstra Bladet mfl. kan jo ikke skrive flere historier om at han har indleveret et par hundrede kroner og to ølbilletter i forbindelse med en frokost, som ministeren nok selv burde have betalt. Dagens historie handler om 1000vis af kroner og er derfor både ny og interessant. Men den er også tudsegammel – og nu er der oven i hatten også folk fra oppositionspartierne, som er indblandet i weekendturen til Rom. Det udligner det en lille smule, men omvendt er Løkke den eneste blandt de der udvalgsmedlemmer, der i dag har noget at miste.

Venstres folketingsgruppe holder kæft – HELT KÆFT – nu. Hvis Lars Løkke får færten af, at en eller anden forsøger at dolke ham i ryggen, så er vedkommende færdig – senest hvis/når han kommer til magten i Venstre. Jeg er sikker på, at mange MF’ere ringer og opmuntrer ham i disse tider. Løkke er ikke en, der tilgiver folk, og hans paranoia er – som den er hos så mange politikere – fuldt udviklet. Det er nok ikke blevet bedre her i den sidste tid…

Jeg tror for eksempel ikke på, at retsordfører Kim Andersen får nogen glorværdig tid som politiker under Løkke. Andersen hånede Løkke da han vandt et kampvalg om hvem der skulle være EP-kandidat for Ã…rhus Amt tilbage i 1989. Det er ikke glemt. Så jeg vil næsten tro at Kim Andersen er blandt de få i Venstres Folketingsgruppe, som virkelig håber på at Løkkes karriere lider skibbrud. For ellers kan Jeronimus Andersen skyde en hvid pind efter sine hede ministerdrømme!

Venstres bagland kan ytre meget, men det er kun journalister, der tager deres synspunkter alvorligt. Der er INGEN historiske fortilfælde et oprør fra baglandet, der er lykkes. Løkke, Fogh og Hjort har HELT styr på dem.

Mange bække små..
Tidligere har det været diskuteret om Lykke er “en værdig statsminister” Faktum er efterhånden at Lykke fremstår som overvægtig med gule tænder, med hang til at lade det offentlige betale for hans personlige rejser og restaurants besøg, og dermed ikke helt kan adskille egen og offentlig økonomi. At der ikke er et alternativ til Lykke er hans held, men spørgsmålet er om ikke venstre vil gå voldsomt tilbage ved næste valg. Trenden i samfundet med fitness og styr på dig selv og din krop (ligesom Fogh) stemmer dårligt overens med Lykke. Så måske de konservative skulle sende nogle kommende politikkere i gymnastiksalen, for at hente de stemmer?

Som du beskriver, så bliver det hele tiden mere og mere besværligt for Lars, at stå som en troværdig person overfor den samlede danske befolkning.

Jeg synes på samme tid at det er sjovt at se at der også findes andre politikere, der har samme tendenser. Hvilket nærmest gør det legalt, at lade statskassen betale?
Jeg synes bare sommetider man skal se på, hvad nu hvis det var en privat virksomhed. Bliver lederne ikke også der sommetider tildelt forretningsrejser, der har mindre fagligt indhold?

@Kristian Skriver Sørensen
“Jeg synes bare sommetider man skal se på, hvad nu hvis det var en privat virksomhed. Bliver lederne ikke også der sommetider tildelt forretningsrejser, der har mindre fagligt indhold?”
Det er netop ikke en privat virksomhed, og der gælder netop med rette helt andre standarder for udgifter som de facto offentligt lønnet tillidsvalgt end der gør som direktør.

At sammenligne amtsborgmestre eller ministre med direktører i private virksomheder har ingen gang på jorden.

Indtil videre virker det mest som om, at det er medierne, som har kørt historierne om Lars Løkke. Oppositionen har behørigt holdt sig tilbage, fordi de ikke selv har holdt sig tøvet med at afholde skatteyderbetalte rejser, som intet eller
kun ringe fagligt indhold har haft.

F.eks. kunne læserskribent i berlingeren (tidligere ansat ved det danske handelskammer i San Fransisco), for et par dage siden, berette om sosser der holdt møder med kun ringe fagligt indhold i byen. Typisk blev disse møder holdt tæt op ad en weekend, så sosserne ikke kunne undgå at opholde sig weekenden over i San Fransisco…

Min pointe: Selvfølgelig fortjener Lars Løkke ikke at blive skånet, såfremt han har frådset med skatteydernes penge, men offentligheden fortjener at skytset rettes mod det hele etablerede politiske system, som åbenbart har haft, (og stadig har??), den holdning, at man frit kan skalte og valte med midler, som man ikke selv har tjent, men blot skal forvalte på bedste hvis på borgernes vegne. Hverken mere eller mindre.

Hver dag et nyt bilag lader det til. Idag kom det så frem at han havde indlogeret sig under falsk navn på et vesterbrohotel, og fået pengene tilbage fra ministeriet efterfølgende. Naturligvis bedyrer han sin uskyld med at det er hotellet der er kommet til at skrive forkert navn på regningen.

http://www.berlingske.dk/article/20080509/danmark/80509015/

Omend vi stadig ikke har haft de helt store skandaler på plakaten er jeg imponeret over at journalisterne kan blive ved med at finde ting frem. Denne drypvise afsløringsstrategi må slide utroligt hårdt på Løkke. Til trods for at der ikke umiddelbart er en anden kandidat til tronen, så begynder jeg at tvivle på at vi vil se Løkke som minister efter et valg (selv om Ritt og den røde skole gør hvad de kan for at hjælpe den arme Lars).

Lukket for kommentarer.