Kategorier

Rohdes mulige comeback

Allerede i februar i år spekulerede denne blogger om Claus Hjort Frederiksen ville lokke sin 'søn' Jens Rohde tilbage til dansk politik, men ifølge Jyllands-Posten i dag, så gør beskæftigelsesministeren for tiden faktisk alvor af sagen, for at få den kuldsejlede radio-direktør ombord på Venstre-skuden igen '“ denne gang som regeringspartiets spidskandidat ved EP-valget til næste sommer.

Hvis Jens Rohde lod sig kåre som Venstres EU-spidskandidat, så skal han velsagtens have en garanti fra V-toppen om, at han kan vende tilbage til dansk politik igen evt. som minister? For det var vel en tilsvarende garanti som Bertel Haarder havde med i lommen ved EP-valget i 1999, da han stod øverst på liste V.

Venstres næstformand Lars Løkke Rasmussen har den utaknemmelige opgave at finde en god og navnlig kendt spidskandidat, der kan matche socialdemokraternes forventelige spidskandidat Poul Nyrup Rasmussen. Sidste gang stillede Venstre som bekendt op med Karin Hvem-Jørgensen som spidskandidat, og resultatet blev en katastrofe for partiet. Klogeligt har hun nu valgt at trække sig.

Der er ingen tvivl om, at Jens Rohde er noget mere kendt. Men spørgsmålet er om han ikke i mange V-vælgeres bevidsthed er en nulbon, der har kørt TV2 Radio i sænk og har skandaliseret sig selv under sidste valg, hvor han to dage før valget sammen med Ekstra Bladets Bent Falbert og Claus Hjort Frederiksen frejdigt fantaserede i pressen om at socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen skulle have været spion for Venstre. Denne utidige indblanding i valgkampen gjorde Anders Fogh Rasmussen så rasende på især Claus Hjort, at statsministeren ikke tog telefonen fra beskæftigelsesministeren og lagde ham på is frem til valgnatten. En erfaren iagttager beskrev det dengang som, at “Claus har tabt sutten!”

Nu er politikere og i særdeleshed ikke Venstres top normalt tynget af de store moralske overvejelser, men er det klogt at overtale Jens Rohde til at blive Venstres spidskandidat? Er han efter sit forsøg på at blande sig i valgkampen egentlig uegnet som spidskandidat? Det er jo nemt for Socialdemokraterne gang på gang at rive ham denne sag i næsen. Det vil slide hans i øvrigt ikke specielt store troværdighed op.

Hvem forestiller sig i øvrigt at Venstres tidligere politiske ordfører med det kæmpestore ego kan holde kæft og lade være med at blande sig i storpolitikken på Christiansborg og i øvrigt undgå at lave splid og spektakel i Venstre? Der findes næppe noget menneske i dansk politik med så mange fjender som Jens Rohde, så der bliver ikke givet ved dørene, når han kommer til at kvaje sig og lader sine “missiler” slippe løs.

Jarls Blog ser vi frem til at kunne skrive en masse historier om Jens Rohdes gøren, laden og laven ballade under en EP-valgkamp.

So just go ahead and make my day!

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

12 kommentarer til “Rohdes mulige comeback”

Jeg kan stadig blive lidt chokeret når jeg husker tilbage på da nyheden om Henrik Sass kom frem. Ham være spion for Venstre? Jeg synes det lød virkelig usandsynligt. Og det synes de fleste andre nok også, da han stadig er toppolitiker.

Rohde er et kendt navn, der vil være mere uimponeret når han debatterer med Nyrup og de andre spidskandidater (er de valgt?), og han vil sige synspunkterne højt, så de vil nå længere ud end hvis Karin Riis Jørgensen sagde dem.

Som politisk ordfører var han den hårde forsvarer af Anders Fogh Rasmussens politik, både overfor opposition og kritiske borgerlige. Det må utvivlsomt have givet ham nogle fjender, og som spidskandidat for et parlament hvor han ikke skal tænke på at være loyal overfor Fogh, kan han blive mere ustyrlig. Omvendt får EU-parlamentet meget lidt opmærksomhed, så det kan være han kan være toppolitiker der, uden at det skader partiet det helt store. Så kan Fogh takke sin ordfører på den måde.

Jeg siger: Et vovet valg, men det går nok når nu det er EU-parlamentet.

Jeg synes nu stadig, han skulle være integrationsminister. Dårligere end Birthe Rønn Hornbech ville han under alle omstændigheder ikke være.

Jeg er simpelthen altid imponeret over dine overskrifter, Jarl 😉

Jeg glæder mig også meget til at følge dette kommende valg. Hvornår er det egentlig? i 9?

Det som jeg tror Jens Rohde kan gøre som kandidat er at skabe noget større opmærksomhed omkring et sådant EP-valg, hvilket der i den grad er brug for.
Jeg tror specielt unge mennesker bedre kan lide en ung person, som Jens Rohde, der går ud og siger noget vovet, end en eller anden tør politiker, som aldrig før er blevet set på TV.
Som du nævner, så er problemet netop at det er svært at få en “mundkurve” på ham.

Lykke Friis nævnes også. Umiddelbart en meget mere troværdig kandidat end Jens R. Men er hun interesseret?

Jeg har engang set et foredrag med Lykke Friis og hun var fremragende. Kommunikere kan hun i hvert fald. De faglige kvalifikationer skulle nok også være i orden. Cand. scient. pol., London School of Economics, chef i DI, prerektor på KU.

Tilgengæld har jeg meget svært ved at se hvorfor Lykke skulle have lyst til at forlade en god, sikker og formentlig vellønnet karriere til fordel for politik og alt hvad det fører med sig.

Rastløshed måske.

3. Jep! I juni 09 der afholdes EP-valg hvert femte år.

JEG kan nu godt undertrykke min begejstring, unge ven! 😉

4. Lykke F. er klart mere troværdig.

Læg i øvrigt mærke til, hvor tit hun demonstrerer sin politisk-taktiske begavelse. Hun har ikke noget behov for at lægge alle sine æg i én kurv, men er “venner med” både V og K. Jeg tror faktisk ikke, at Lykke F. lige nu og her er interesseret i at komme tiol Bruxelles, men den dag kan jo komme, hvor hun ønsker at udleve sine evt. politiske ambitioner.

Og så må man jo spørge sig selv: Hvorfor i alverden skulle hun så nøjes med at blive medlem af Europa-Parlamentet, når begge regeringspartier formentlig hjertens gerne vil have hende som minister?

Lykke Friis er jo 10-20 gange så politisk begavet og langt mere raffineret end de fleste af de kvindelige ministre, som sidder og fylder pladsen ud på regeringsbænkene. Undtagelsen er måske lige Connie Hedegaard, der – uanset hvad man mener om hende politisk – både har til gården og gaden – intellektuelt, retorisk og formentligt også taktisk.

Lykke Friis vs. Ulla Tørnæs eller Carina Christensen? HA! Hun ville blæse dem begge ud af banen.

Så hvorfor i alverden dog spilde Lykke Friis talent på Europa-parlementet? Det kan hun da gøre, når hun skal pensioneres om 20-25 år.

[…] Desuden kan det selvfølgelig også altid anbefales at tage et kig Jarl Corduas meget kompetente indlæg omkring den politiske situation i Danmark. Blandt andet har selv samme person i dag analyseret hvordan Venstres tidligere Politiske Ordfører, Jens Rohde eventuelt vil stå som spidskandidat i Europa-Parlamentet. […]

Nu skriver jeg noget, jeg ikke har belæg for, men alligevel: Vil man ikke kunne finde noget tilsvarende eller endnu værre om den aktuelle statsministerkandidat på den anden fløj? Har hun ikke ret ekstravagante vaner? Er sandheden ikke, at stort set alle toppolitikere i større eller mindre grad har skejet ud på skatteydernes regning? Hvilken minister i den foregående socialdemokratisk/radikale regering ville fremstå ren som sne, hvis man gennemgik flere års repræsentationsudgifter med en tættekam? For medierne gælder det vel bare om at finde et påskud for at kunne starte en lavine, som det har været tilfælde med Løkke.

>8
Mon ikke man havde fundet noget på dem så???

Ritt gik af som minister for 30 år siden for noget langt mindre slemt end det her. Mon Løkke går af?

@JanChris
“Er sandheden ikke, at stort set alle toppolitikere i større eller mindre grad har skejet ud på skatteydernes regning?”

Det tror jeg næppe – men mon ikke at pressen læser bilag fra samtlige ministre p.t.? Hvis der er noget, hører vi nok om det.

De fleste politikere kan godt finde ud af at betale for deres sprut og smøger selv, så at generalisere fra LLR synes jeg er lidt tyndt.

@RasmusE Går LLR af? Nej, det gør han vel ikke – men mon ikke, oppositionen finder lejlighed til at citere fra AFR tale om pamperi et par gange eller ti?

LLR troværdighed er i hvert fald væk. Men hey! Karsten Nonbo er stadig formand for Færdselssikkerhedskommissionen så i Venstre er der åbenbart ikke tradition for, at skandaler koster poster…

10,11

Det er jo i virkeligheden meget enkelt. Så længe dansk folkeparti ikke synes, at der er et problem. Well, så er der ikke noget problem.

Har man 90 mandater bag sig, så får man ret.

Jeg har lidt svært ved at tage Nyhedsavisens afsløring alvorligt. Det er otte år siden at Løkke tog til Rom for at deltage i et arrangement, som han angiveligt havde tænkt sig at deltage i.

Det kostede altså for otte år siden 13.000 kr. Der skal da nok være dem, der synes, at det er et problem.

Men jeg vil alligevel råde oppositionen til at lade denne sag fare.

Jeg er med på, at Sosserne har lov til at køre alt det de kan på Fogh og hans ministre, men grænsen må alligevel gå ved november 2001.

Simon Andersen spår at Løkke er færdig som kronprins. Det er vist at puste sin egen historie op til mere end den kan bære. Det er trods alt ikke Nyhedsavisen, der bestemmer hvem der bliver Venstres næste formand.

Lukket for kommentarer.