Kategorier

Sangen om “Jensen”

Solen står efterhånden ikke op, uden at der også er en ny sag om Lars Løkke Rasmussen at berette om i frokostavisen Ekstra Bladet. Det gode humør ved pinsefrokosterne rundt omkring i det ganske land blev sikret med bladets fantastiske historie om den daværende indenrigs- og sundhedsminister, der ved midnatstid i 2002 tjekkede ind på et pænt hotel på Vesterbro efter et aftenarrangement i Venstres folketingsgruppe under navnet 'Jensen'. Og han var 'ganske alene', betroede finansministeren uopfordret Ekstra Bladet i et opklarende interview, hvor Løkke slet ikke så noget mærkeligt i, at receptionisten fejlagtigt havde skrevet 'Jensen' på regningen. Bilaget blev i øvrigt i første omgang indleveret i Indenrigs- og sundhedsministeriet, så det kunne refunderes, men som var det en guddommelig åbenbaring, så kom Løkke pludselig i tanke om 15 måneder senere, at der da vist var sket en fejl med det bilag. Derfor gjorde han selv opmærksom på fejlen, og betalte nu selv sin hotelregning. Helt af egen lomme. Der var absolut INTET mystisk ved det, fastslog Løkke. Ja, der var vel ikke noget at komme efter, fristes man næsten til at slutte'¦.

Jeg spår at uendelige ufortalte variationer over temaet 'Lars Løkke Jensen' på Vesterbro-hotel ved midnatstide vil få latteren til at runge henover silden og snapsen i de næste par døgn. En statsministerkandidat in spe, der latterliggøres blandt danskerne. Det er gift for enhver politikers troværdighed, og denne historie vil ikke blive glemt.

Vil den så forhindre Lars Løkke i at blive statsminister, som Simon Andersen og Ekstra Bladets lederskribent påstår? Ikke på det foreliggende grundlag. Nu består Ekstra Bladets redaktion ikke kun af politiske idioter. Der findes blandt andet også en Hans Engell, som i sin i øvrigt velskrevne og sylespidse kommentar søndag fastslår, at Dansk Folkeparti vurderer, at Lars Løkkes bilagscirkus ikke interesserer DFs vælgere. Endnu. Det er jo spørgsmålet. Der foretages mange ligegyldige målinger, men her er da et indlysende behov for at se, hvad DF'erne siger til Lars Løkkes troværdighed. Men indtil videre så satser DF på Pia Kjærsgaards berømte næse for, hvordan 'silden står i folkehavet'.

Berlingskes kommentator Thomas Larsen læses af denne blogger af den simple årsag, at læsning af mandens skriverier trods alt giver et kendskab til, hvordan verden ser ud set gennem regeringschefens briller. Larsen er blevet fortalt af 'far', at han (Fogh) har haft møde med Pia Kjærsgaard i fredags, og at DF mere eller mindre har lovet at frede Løkke medmindre at det ikke bliver værre med alle disse bilag. Løkke har '“ ligesom Fogh '“ prioriteret at tilgodese DFs synspunkter i sin ministertid. DF er simpelthen nøglen til at kunne vurdere om Løkke falder. Der går ellers nogle rygter på Christiansborg om, at Claus Hjort Frederiksen efterhånden nærer store betænkeligheder ved at overdrage hans og Foghs 'livsværk' til finansministeren. Hjort '“ som altid har haft et lidt nervøst gemyt '“ er, hvis rygterne altså taler sandt, ikke er helt tryg ved om Løkke kan vinde det næste valg med alle disse sager i bagagen. Det gør nemlig finansministeren til et lidt for let offer for dirty-campaining '“ en disciplin Claus Hjort, som det er mange bekendt, selv kender alt til og ved, hvordan man udfører. Men nu er det ikke Hjort, der bestemmer arvefølgen på statsministertaburetten. Det er Fogh og 'Mama DF' i fællesskab, og her står sagen indtil videre. Jensen eller ej.

Søndag er Ekstra Bladet udkommet med endnu en historie om, at Lars Løkke '“ sammen med en hel stribe andre af Don Øs venner '“ har fået lov at købe et sommerhus i den nye Lalandia-park ved Billund. De har alle fået 75.000 krs kendisrabat for et sommerhus, der koster omkring 2,2 millioner kr. Det er ikke alverden, men det mest forunderlige ved det hele er, at Lars Løkke Rasmussen i det hele taget har bragt sig selv i sådan en situation. Ekstra Bladet kan derfor bruge dagens Løkke-historie til endnu engang at tegne billedet af en politiker, som er grådig og rager til sig af penge '“ både af stort og navnlig af småt. Jeg tror efterhånden ikke, at vi har set den sidste Løkke-historie.

N.B. Mine damer og herrer – Dr. Madsen er endelig og langt om længe tilbage og har genåbnet sin konsultation og lægger ud med en blogpost om netop…ja rigtigt gættet…Minister Rasmussen og Hr. Jensen.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

7 kommentarer til “Sangen om “Jensen””

Det’ sguda lidt mærkeligt. Hans dømmekraft er åbenbart ikke helt så velafbalanceret som man gik og bildte sig ind.

Tak for den gode dækning.

Ja, tak til Jarl for ihærdighed og lumske kommentarer.

Problemet med Lars Løkke tror jeg, er, at han ikke helt har krænget amtspolitikeren af sig: et par vennetjenester her og der, lidt småfuskeri, en løs repræsentationskonto, nogle fede udlandsture med lidt luksus på 3 og 4 stjerne hoteller, plus ikke så meget kontrol fra landsdækkende medier.

Altså for meget bodega, og for lidt big league, for meget fadøl og for lidt champagne.

Han har ikke helt forstået, at han er rykket en klasse op.

At han ikke endnu har forstået, at man som kommende statsminister absolut intet skal have at gøre med brovtende vulgærkapitalister som Don Ø bør være en lærestreg, som han aldrig glemmer.

På en måde er det godt – rent præventivt – at historierne kommer frem nu. I fremtiden vil Lars Løkke forhåbenligt indse, han skal være en munk før han kan blive en slam-dunk som statsminister.

En ting er Lars Løkkes lettere lemfældige omgang med skattepenge. Trods alt kan man sige, at det (indtil videre) stadig væk er i småtingsafdelingen.

En anden ting er hans decideret manglende format. Og så kan det godt være jeg er moralist, men undskyld mig, hvad laver manden under dæknavn på et hotel 50 meter fra Colbjørnsensgade…???

En dansk statsminister skal ikke være munk, han skal bare ikke være en gris.

@3 – Jeg har det helt omvendt. For min skyld kan danske politikere – også en statsminister – gøre helt som de har lyst til i deres fritid. Skulle det måske være diskvalificerende for en statsminister-kandidat, at vedkommende dyrker hardcore SM-sex med sin kone? Eller lever et heftigt single-liv med ny erobring hver weekend? Så længe det er lovligt og ikke går ud over arbejdet, synes jeg, der må være frit spil. Og jeg er glad for (og stolt af) den danske tradition med, at pressen i det store og hele ikke blander sig i politikernes privatliv.

Men når LLR sender regningen for fadbamser midt om natten eller naturfilm på hotellet videre til skatteborgerne, hopper kæden af for mig. Uanset beløbets størrelse.

Man kan konstatere, at der er væsentlig forskel på at have rod i bilag for 1000-vis af kroner og så at glemme at betale for en is i Irma…

Lukket for kommentarer.