Kategorier

Its the lie that gets you!

Sagaen om Lars Løkkes bilagscirkus fortsætter. Da Løkke i december 2002 tjekkede ind på First Hotel og ifølge bilaget under navnet Jensen, så skete det ifølge ham selv i et interview med Politiken, fordi han havde været til et aftenarrangement i folketingsgruppen. Nu har TV2 kigget i ministerkalenderen fra dengang, og minsandten om ikke, at der står, at Løkke har været til et julefrokost-arrangement hos Venstres daværende reklamebureau Publicis. Nu er spørgsmålet: Har Løkke stukket Politiken en plade?
Er der i øvrigt ikke lidt lige meget? Beløbet på hotelregningen var på under 900 kroner, og beløbet er på Løkkes eget initiativ betalt tilbage for længst.
Hvad er der så tilbage at komme efter? At Løkke talte usandt til et medie.

Jeg er med på, at pressen går hårdt til den måske kommende statsminister, men der er sgu for lidt at komme efter. Seks år er længe siden. Guderne må vide, hvad man lavede en december nat for seks år siden? Og hvorfor skulle Løkke dog lyve om hvor han var henne? Jeg forstår det ikke.

Nu ser jeg, at blandt andet at Nils Giversen fra TV2 står bag historien. Det er som bekendt ham, der sammen med Christoffer Guldbrandsen, har gjort det til deres levevej manisk at jagte spøgelser hos regeringen.
Nu skal vi alle tro, at Løkke har løjet om, hvor han har været henne denne december-nat. Og hvad så, hvis han har løjet? Hvad hvis han har siddet og drukket bajere den halve nat og endt på et hotel. Er det forbudt, sålænge at han ikke har belastet de offentlige kasser?

Jeg kommer til at tænke på Oliver Stones film om Richard Nixon og scenen, hvor Nixon i Anthony Hopkins’ skikkelse forklarer, at det er selve løgnen '“ mere end forbrydelsen i sig selv – som ender med at få politikere ned med nakken. Its the lie that gets you! (Jeg kunne ikke lige finde den på You Tube) Journalister vil jagte politikeren, der fylder vælgerne med løgn. Stor eller lille. Har politikeren engang mistet sin troværdighed, så er han færdig. Derfor fortsætter jagten efter at finde beviset på Løkkes manglende troværdighed.

Alligevel, så vil jeg hævde, at der er nogle journalister, der skal til at skodde alle småhistorierne og vente til, at de har fundet et eller andet stort, som de kan forstyrre offentligheden med. Et eller andet virkeligt stort og godt med gods i. The smoking gun! Vi taler om et kontroversielt bilag eksempelvis, hvor Løkke har købt damer, som han har installeret på et hotel og beværtet med sprut, kaviar, champagne mv. Og vel at mærke på det offentliges regning. Eller at han har fået lavet badeværelse i privaten og sendt regningen til ministeriet, som så er blevet betalt af det offentlige! Ellers gider vi ikke høre mere om et par 1000 kr mig her og lidt restaurantbesøg mig der.

Jeg så også Lars Løkke i dag forklare sig hos Kaare Quist på DR1, og det stod klart, at det så ikke godt ud for finansministeren. Han forklarede sig frem og tilbage og Quist spurgte på en gang inkvisitorisk og engleblidt ind til alle bilagssagerne. Vi hørte forklaringerne '“ det er de samme '“ og det er efterhånden for meget. Løkke undskylder og beklager. Han er blevet mere moden og ansvarlig. Han har lært noget siger han. Qvist holder ham fast. Det er hans job. Men men men. Indtil videre så er det altså altsammen i småtings-afdelingen. Og hvis ikke der findes et opsigtsvækkende bilag, der sparker røv og vælter læsset, så skulle de nok overlade forargelsen til Nyhedsavisens mere og mere skingre ledere, der snart dagligt kræver Lars Løkkes afgang.

Nu er Løkke gået i offensiven. Han vil kæmpe for sit politiske liv, og jeg tror man vil se finansministeren stille op og forsvare sig selv og sine handlinger. Når som helst og hvor som helst i den kommende tid. Løkkes politiske fremtid skal afgøres nu!

Og jeg tror, at hans offensiv vil lykkes.

Update FREDAG

Det er tydeligt, at Venstre her fredag har skiftet taktik. Nu er Finansordfører Peter Christensen blevet udnævnt til en slags 'œBilagsordfører', der skal forsvare Løkke med næb og klør overfor pressen. Jo mere der snakkes om Løkke og hans bilag – jo mere er folkestyret i fare er Christensens pointe. Løkke selv er krøbet i flyverskjul efter at doneret ca. 13.000 kr. til Børnecancerfonden. Det skal nu være slut med at blive kørt rundt i manegen som en træt gammel hanelefant. Det er nok en klog strategi af Løkke IKKE længere at udtale sig. For derved at undgå at bidrage til at alle disse småhistorier fortsætter med at sætte den politiske dagsorden.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

31 kommentarer til “Its the lie that gets you!”

På Tv2 havde de fundet et tidligere amtsrådsmedlem (for S) der forklarede at Løkke’s forklaring på new-york turen var løgn. Det var rimeligt tyndt det hele, og Løkke brugte sådan set mest tid på at forklare hvordan Tv2 ikke havde styr på fakta i den foregående nyhedsudsendelse.

Hvem der har ret i hvad, er det vel nærmest umuligt for os andre at afgøre, men det hele synes at være noget af en heksejagt..
Men ikke desto mindre står Løkke tilbage med alvorlige skrammer på sit image.
Det er ikke store ambitioner der præger landets journalistiske redaktioner hvis dette småteri er det mest interessante at kaste de sparsomme journalistiske ressourcer efter.

Jeg kan ikke undslippe biledet af en mand der spankulere igennem ministerkontoret lettere bagstiv , stopper op og flirter med sekretæren mens han aflevere en håndfuld kvitteringer på en samlet værdi af 241.75 for derefter at smutte ind og sludre med Don Ø.
Lars Løkke Jensen fejl er, at han har gjort ting der let kan omsættes til billede i folks hoved og det er det der vil fælde ham, eller i det mindste svække ham.

Hej Jarl,

hvad med en post om DF’s “antimuslimske” giga selvmål?

Lars Løkkes bilag er ved at være gennemtyggede. Jeg tror også han kommer ud af det på den anden side uden de store problemer, hvis der iøvrigt ikke bliver fundet mere.

/Limagolf

“Hvad er der så tilbage at komme efter? At Løkke talte usandt til et medie.” Der er vel det at komme efter – hvorfor Løkke taler usandt til et medie? Og efterlader det ikke hans troværdighed at han prøver at dække over fejl med nye løgne? Og var det på eget initiativ han betalte regningen tilbage? Og hvordan ser hans troværdighed ud efter udtalelsen om det famøse bilag med Jensen hvor han meget skråsikkert siger at han var berettiget til pengene, men kun betalte for at undgå mytedannelser

“Du vælger altså at betale for en regning, du ikke selv skulle have betalt for, fordi du vil ikke have nogen mytedannelser om din person.

 »Ja, 100 procent. Og der ikke andet i det «. ” http://politiken.dk/politik/article506592.ece

Og efterlysning om “the smoking gun”. Så går den overordnede kritik jo ikke på skamløs misbrug af offentlige midler, men mere en utiltalende smålighed og nidkærhed med egne midler. Havde det bare været damer og champagne havde der dog været lidt format over det. 😉

Det mest alvorlige må dog være hans forsøg på at bortforklare sine fiksfakserier med løgne. Kan man dybnest set tiltro ham at forvalte landet, når han gang på gang viser sig i stand til at være uhæderlig og lyve for egne interesser (ja jeg ved godt det lyder skærende naivt – men politikerne bør i det mindste prøve at opretholde illusionen om at de er hæderlige mennesker)

Jeg tror ikke på at denne sag er færdig, og jeg deler ikke Jars optimisme om at Løkke vil lykkes med en offensiv. Denne sag vil slide ham ned og følge hanm i laaang tid. Han vil sandsynligvis overtage stolen efter Fogh. Hvordan han klarer et valg er en helt anden sag og afhænger jo helt og aldeles af hvordan sosserne gebærder sig. Jeg tolker deres meget afdæmpede tone i bilagsdebatten som at de ønsker hårdt at Løkke bliver modkandidat til næste FV-valg. Og så hamrer de troværdighedesnæven på ham hver dag i en valgk(l)amp. Den gruppe der nok vil være mest påvirkelig i denne henseende kunne givetvist tænkes at være den berømte blå bjarne, som sosserne vil vise at Løkke blot klatter deres penge væk på cafeer og hoteller imens de ikke kan få den velfærd de ønsker. Med en strammere udlændingelinie fra sosserne kan det godt blive en hård kamp. Vi læner os tilbage og rækker ud efter popcornene til den tid.

Og det bliver bare ved… Nu er tidligere amtspolitikere ud og sige at Lars Løkke lyver. De (Uffe Thorndal m.fl.) har ganske vist et mega-horn i siden på Løkke, men den slags slider alligevel når fakta er så usikre.

Jeg har stor respekt for Løkkes politiske og sociale færdigheder, og at manden ryger og drikker skal ikke trække ned, og alligevel… For det virker lidt som en mand, hvor grænserne har været lidt flydende.
Ikke fordi beløbene er store, men netop fordi de er små – hvorfor overhovedet udsætte sig for det, Løkke nu går igennem, for 10-12.000 kr. over nogle år? Ja, ja, vi har nok alle hørt nogle historier om at Venstre i det nordsjællandske har haft nogle lidt større armbevægelser end længere vestpå, men jeg håber virkeligt at Løkke får strammet op. Ellers går der sgu Per Hækkerup i hans karriere.

Jarl mht det med offensiven, tror jeg du tager fejl. Hvis man ikke er hvid som sne,skal man nok ligge lavt, ellers provokerer det dem, der altid ligger i hullerne, jfr seneste melding fra tre tidligere amtsrådspolitikere. Selv om sagerne efter min opfattelse ikke er store, og det ikke synes helt fair, tælles der nu over Løkke. Og det fordi han netop igår gik i offensiven, og så siger man ting, som bliver grebet inden man kan nå at stave til klejnekasse. Man må så håbe for de personer, der angriber, at de har deres på det tørre. Men det er jo en helt anden sag. Mon ikke også der bliver en lille sidehistorie eller to her.

Ã…åååh nej – det bliver mere og mere ynkeligt. Nu tager Søs Marie Serup ansvar for at Løkke løj overfor politiken.

http://nyhederne.tv2.dk/politik/article.php/id-11601263.html

Det var selvfølgelig fordi hun var kommet til at slå op i kalenderen den 5. og ikke den 6. december. Yessir – den tror vi på…….. Jeg har rundetårn i kommision – nogen købere?

9. Jeg forstår stadig ikke – hvorfor at det er interessant hvad Løkke lavede disse dage. Det er vel skatteyderne uvedkommende. Han kan have røget fede eller været i kirke. Det er vel ligegyldigt?

Helt enig- fuldstændigt ligegyldigt. Jeg er også helt enig med dig i netop pointen i blogindlægget “at det er løgnen i sig selv”.

Jeg synes at han formår at gøre et lille problem ret stort ved at lyve sig langt ind i nogle besynderlige historier om at så var han til det ene og så det andet arrangement, og det iøvrigt var hans sekretær der tog fejl af datoerne. Hvem vil stemme på en mand der bevidst lyver dig op i ansigtet for at redde sin egen røv?

Og ærligt talt – at lade Søs Marie Serup stå frem og tage skylden – det er da næsten så tåbeligt at man kun kan tro at det er uden Løkkes vidende. For – med al respekt – kommunikationsfolk, og ikke mindst de politisk ansatte, har mildest talt ikke den højeste troværdighed i forvejen.

Og hans seneste kommentarer om at nu vil han ikke høre mere til den sag. Suk – ren opfordring til at lede videre. Det vil jeg nu ikke kalde at være offensiv.

Vi har bestemt ikke hørt det sidste til hans bilagsrod.

Eller som Sanne Salonomsen ville have udtrukt det:
http://www.youtube.com/watch?v=rEtLcsCptOk

Ville du mon ha’ forklaret
sagt mig som det bare er.
I dit ansigt ku’ jeg se et lille tegn,
men din stemme gav var blot endnu en løgn

Det’ ikke det du siger
det’ mere løgnen i sig selv
det’ alt det du fortier
det’ måden du får sagt farvel.

Og her siger vi så farvel til Løkke…

Tjaaaa, han er en benhård overlever, og med kvaliteten af oppositionskandidater skal man sgu også være ualmindeligt klodset for at tabe næste FV. Han falder for angreb fra egne rækker er min profeti. Tidspunktet er mere jokeren her. Det kommer an på hvor hurtigt Fogh fordufter. Og så god weekend!

14.

“Han falder for angreb fra egne rækker er min profeti.”

Hvem skulle det være? Det kan jeg faktisk slet ikke se for mig. Fogh kan rive tæppet væk under ham, hvis det kommer dertil at Løkke har tabt alt troværdighed.

Der er ingen andre, der kan overleve at falde Løkke ryggen, som jeg ser det. Og vælger Fogh at fjerne ham – så kommer angrebet FORFRA – og ikke bagfra.

Jeg skrev: “Nu er Løkke gået i offensiven. Han vil kæmpe for sit politiske liv, og jeg tror man vil se finansministeren stille op og forsvare sig selv og sine handlinger. Når som helst og hvor som helst i den kommende tid. Løkkes politiske fremtid skal afgøres nu!”

Det er tydeligt, at Venstre her fredag har skiftet taktik. Nu er Finansordfører Peter Christensen blevet udnævnt til en slags 'œBilagsordfører', der skal forsvare Løkke med næb og klør overfor pressen. Jo mere der snakkes om Løkke og hans bilag – jo mere er folkestyret i fare er Christensens pointe. Løkke selv er krøbet i flyverskjul efter at doneret ca. 13.000 kr. til Børnecancerfonden. Det skal nu være slut med at blive kørt rundt i manegen som en træt gammel hanelefant. Det er nok en klog strategi af Løkke IKKE længere at udtale sig. For derved at undgå at bidrage til at alle disse småhistorier fortsætter med at sætte den politiske dagsorden.

En bilagsordfører fornuftig ide. Løkke har på ingen måde selv kunne håndtere denne (disse) sag(er). Men Foghs tilfredshed må efterhånden kunne ligge på et ret lille sted. For hver gang Løkke prøver at lukke en flanke ned åbner han op for en anden. Som eksemplet hvor han sætter et revisionsfirma til at gennemgå regninger. Udførelsen er blot ikke særlig smuk, og ved valg af revisionsfirma samt mængden af bilagsmateriale der gennemgåes åbner han op for flere nye angreb. Så selv om Fogh erklærer denne sag afsluttet en gang for alle, så er sandheden jo desværre det modsatte. Med en bilagsordfører er der forhåbentligt kommet lidt mere snor i Løkke.

Og hvor skal angrebet komme fra – tjaaa, jeg tvivler på Fogh. Jeg tror ikke der er nogen der tør angribe økke i hans nuværende magtposition. Men lad os se efter næste valg hvor stærk han er. Jeg vil tro at bilagssagen vil give ham så mange ridser i lakken, at flere godt kunne vælge at skifte til Konservative – især hvis BB forsvinder. Venstres hårde tilknytning til DF vil heller ikke gøre det nemmere at holde på vælgerne hvis de konservative gør fronten til DF skarpere. Og for nu at forvilde mig helt ud i de tågede spekulationer er det mit gæt at Løkke muligvis godt kan holde Statsministerposten efter næste FV, men vil være så svækket i forhold til de konservative at et oprør lurer. Og mon ikke den ægte Jensen så er et bedre bud. Noget så troværdigt som en bankrådgiver fra jylland. Betydeligt mere spiseligt for venstrevælgerne end den udsvævende Løkke.Pure speculation of course. Men bliver spændende at se

Jeg synes, at vi efterhånden godt snart kan begynde at drage paraleller mellem Lars Løkkes bilagssag og Bill Clintons forhold til Monica Lewinsky. Uanset at begge er fanget i større eller mindre løgne (I did not have a relationship with that woman… Miss Lewinsky) kan medierne snart risikere at vælgerne trættes så meget af at høre om småregninger for 6, 8, 10 år siden at sympatien skifter over i Løkkes favør – ligesom det skete med Bill Clinton i sagen med Monica Lewinsky. Berettiget eller ej.
Republikanerne ødelagde deres chance for at generobre det Hvide Hus, ved at gå så hårdt til Clinton, at mange vælgere begyndte at føle sympati for ham. Og indtil videre er den eneste, der har tabt muligheden for en fremtidig politisk karriere Hørsholms snart tidligere borgmester Uffe Thorndahl. Ikke Lars Løkke.

“Jeg har rundetårn i kommision – nogen købere?”

De er begyndt at øve sig på det!

21. Forestiller man sig virkelig at Løkke skulle have kørt rundt på cykel som amtsborgmester?

Eller har han for morskab skyld kørt rundt i amtet? Det er fuldstændig vanvittigt at det bliver en sag.

Selvfølgelig hyler tågehornet Lars Bo Langsted med de andre professorer, som ser chancen for at profilere deres institutter med den indlysende påstand om, at Løkke skal betale ALT tilbage som han ikke kan dokumentere er tjenstligt.

Fint nok. Lad os så få udvidet hele undersøgelsen til SAMTLIGE borgmestres kørselsregnskab fra før 2001. Jeg tvivler på, at det fører noget fornuftigt med sig.

Denne diskussion er ved at gå i selvsving i medierne.

Det er ca. 340 pr. dag eller en dobbelttur på 170. Man skal vel også hjem.

Det lyder af mange ture, men hvordan ser da andres køreselsbudgetter ud?

Det er over 8 år siden, så umiddelbart lyder det forkert at de mener der er tilbagebetalingspligt, med mindre de antyde at det er rent svindel.

Tror der er mange som ikke har orden i bilagene som LLR.

Manden har for borgernes penge tilsyneladende kørt uvedkommende taxa-kørsel for, hvad der svarer til en pædagogmedhjælpers årsløn.

Jeg er fuldstændig ligeglad med, om andre borgmestre har gjort det samme (hvad jeg dog ikke tror). Manden lader til at være en pamper.

I mine øjne har han en chance for at genvinde sin troværdighed, han kan bekende sine synder og fremstille sig selv som en re-born, der har genvundet respekten for skatteydernes penge. Alt hans svindleri stammer tilsyneladende fra hans borgmesterdage, så måske kan han køre den hjem på forældelsesfristen.

Min respekt for ham kan dog ikke vinde tilbage. Stemmen havde han nok aldrig fået alligevel, men respekten betyder vel også lidt 🙂

“Forestiller man sig virkelig at Løkke skulle have kørt rundt på cykel som amtsborgmester?”

Det er der vist ingen der gør.
Men jeg kunne godt tænke mig at vide, Jarl, mener du, at skatteborgere skal betale for Lars Løkkes taxature til Venstre-møder?
Og mener du virkelig helt alvorligt, at vi skal acceptere den slags skalten-og-valten med vores skattepenge fra de folkevalgtes side som en naturlig ting?

En så indarbejdet praksis med ikke at dokumentere hvor turene er gået hen og i hvilke anledning er totalt hul i hovedet og skal ikke accepteres.

Men der hviler fanme også en gevaldigt ansvar på embedsmændene. Den slags skal de stoppe. Og det gælder flere af sagerne i “Lars Lykke gates”.

26. Naturligvis synes jeg ikke det. Jeg har nu set udsendelsen og har ændret holdning.

27. Helt enig! Embedsmændende skulle have smidt bon’erne tilbage i hovedet på ham, da de erfarede at de ikke var udfyldt korrekt.

28. Som embedsmand i Frederiksborg amt under Løkke kan jeg godt love dig or at man IKKE gjorde ham opmærksom på den slags petitesser medmindre man altså havde et nært forestående karriereskift i tankerne. Men man kan undre sig over revisionen…..

@29
Det er muligt at stemningen var sådan og det er muligt, at dem med ansvaret for bonerne blev skriftet ud hele tiden. Men du kan ikke år efter år side og udbetalte de mangelfulde boner uden at gå til din chef. Amtkommunaldirektøren må han vel trods alt have haft lidt respekt for. Det er sgu en embedsmand pligt.

Ja revisionen det undre også mig, men det synes jeg tit er tilfældet i den slags sager

Ville noget sådant sjusk ikke netop blive opdaget idag, hvor tilsynsmyndighederne efter Farum-sagen har fået flere og hårdere redskaber i deres tilsyn med (amts-/regions)kommunerne?

Det kunne faktisk være en interessant journalistisk historie, hvor en juraprofessor endelig kunne blive brugt for sin faglighed og ikke bare for sine eventuelle clairvoyante evner…

Lukket for kommentarer.