Kategorier

Kun udsigt til endnu mere succes for Dansk Folkeparti

Om man elsker eller hader Dansk Folkeparti, så er det målt med enhver alen en kæmpesucces. Sommeren har kun bidraget til festen, men DF kan gøre efteråret svært for Fogh.

En ubrudt sejrsrække. Sådan kan DF’s deltagelse i fire folketingsvalg bedst betegnes. Succesen bunder som bekendt dybest set i en enkel strategi om klar og uforsonlig modstand mod muslimsk indvandring til landet. Men dertil kommer, at DF blandt de borgerlige partier har banen for den rendyrkede EU-skepsis helt for sig selv.

Læs den fjerde klumme i serien om de politiske partiers dagsform, som jeg her i sommer skriver for dagbladet Information.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

8 kommentarer til “Kun udsigt til endnu mere succes for Dansk Folkeparti”

Med sagen om EF-domstolen, som Fogh naturligvis skal anerkende, står DF stærkere end nogensinde, de var i forvejen dem der stod for det nationale, og ramte en åre, og har fået stabilt gode valgresultater siden, som de eneste med den dagsorden, selvom V, K og S har fulgt med hvad angår indvandrerstramninger, har de også holdt sig lidt på afstand og vil også gerne ligge lidt luft til DF, så DF er den rene vare på området.

Jeg tror nu ikke det kommer til at skade Thulesen Dahl at han kaldte partiet “antimuslimsk”. DF-vælgerne er i sit stille sind godt tilfredse med det ord tror jeg, og partiet aldrig haft vælgernedgange når der kom skandaløse udtalelser.

Men det bliver en spændende tid for DF, de vil helt klart støtte Løkke når han bliver statsministerkandidat, men vi ved jo der er kræfter hos V og K der gerne vil samarbejde mindre, kan de komme til at stå stærkere? Og interessant er det også hvordan de kan stå, hvis det bliver en socialdemokratisk regering. Helle Thorning laver ikke samme fejl som hendes forgænger og kalder dem “ikke stuerene”, men hvor meget mon hun kan komme med i? Vi må se hvad fremtiden bringer.

@Rasmus Kristensen
Helle Thorning har hidtil forsøgt sig med invitationer til Dansk Folkeparti, og jeg kan kun forestille mig at den kurs fortsættes ud fra devisen, at Socialdemokratiet på den måde kan vise, at Dansk Folkeparti ikke får så meget velfærd med dens aftaler med VK-regeringen som den kunne få, hvis der var en socialdemokratisk-ledet regering.

Hvorfor vil DF i øvrigt “helt klart” støtte Lars Løkke? Så vidt jeg husker er han ikke just den af Venstres ministre, der har det bedste forhold til Dansk Folkeparti. Samtidig synes der at være tendenser til at man i Venstre gerne vil være mere offensive og ser DF som det der hele tiden holder dem tilbage i den protest. Lars Løkkes politiske evner ufortalt så er balancegangen mellem at engagere sit parti (især ministrene og folketingsgruppen) bag sig og sikre et velfungerende arbejdsforhold til Dansk Folkeparti ikke noget man gør ved at trykke på en knap.

Nå Jarl – håber du har haft en rigtig god ferie. Jeg har blandt andet brugt ferien på at trykke løs på dine reklamer, i håb om at du er klar på banen snart… Hvordan er udsigten?

2. Jeg forstår ikke din påstand om, at Løkke skulle have et dårligt forhold til DF. Hans forhold til de konservative er dårligt, NETOP fordi at han har tilgodeset DF på Ks bekostning.

DFs kronprins Thulesen Dahl har et fortrinligt forhold til Løkke. De deler begge glæderne ved et veldækket bord, hvor der gerne må serveres fadbamser til. (Hvad denne blogger i øvrigt IKKE på nogen måde har ondt i røven over)

3. Tak for opbakningen. Det er godt, at der i kraft af din indsats kommer lidt ind på annoncerne.

Lad mig sige med det samme, at det rent tidsmæssigt er en underskudsforretning at have blog. Im not in it for the money! (ellers var jeg død af sult for længst)

Jeg kan sige at til trods for opfordringerne, så er der MEGET langt igen til amerikanske tilstande, hvor læserne af blogs hver gerne donerer et par hundrede kr. om året til blogredaktøren. Jeg har dog indtil videre til gode at se bare ET mikroskopisk beløb tikke ind på kontoen. Nu har jeg omvendt heller ikke haft de store forventninger til fundraising, men vil da stadig opfordre til at man spytter lidt i kassen. Det tager tid at skrive blog – så jeg har ingen problemer med at bede om bidrag fra dem, der mener at de her får value for money.

Men mht hvornår Jarls blog er tilbage? Svaret er: Meget snart!

@Peter Løhmann

Jeg har så anset Lars Løkke som en der har et fint forhold til Dansk Folkeparti og har støttet Fogh utvetydigt som statsminister. Dermed ikke sagt de ikke tager sig dyrt betalt for støtten, det vil de helt sikker. Og selvom Helle Thorning gerne vil sende invitationer til DF, har hun stadig Enhedslisten, SF og Radikale på slæb, som helst ikke vil for tæt på DF.

Rasmus Kristensen;
“Jeg tror nu ikke det kommer til at skade Thulesen Dahl at han kaldte partiet 'œantimuslimsk'”

Næh, og hvorfor skulle det da også det. Bemærk iøvrigt at han sagde “på nogle stræk” – præcist hvad der skal forstås ved antimuslimsk, kan man diskutere fra nu af og til jeg bliver konge af sverige, men det er vel de færreste ikke-muslimer der ikke kan skrive under på at de på nogle stræk er imod (anti) muslimer såfremt dette blot henviser til at være imod visse islamiske dogmer/muslimske tradtioner f.eks. kvindeundertrykkelsen, stening, homofobien, begrænsningen af ytringsfriheden eller lignende ualmindeligt udbredte normer i den islamiske verden.

@Kasper F.

Jarl kaldte det jo en brøler, så det nok ham du skal rette det svar imod 😉

Ord kan være en svær ting, da jeg er kristen tror jeg på andre religioner, deriblandt islam er løgn, og en modstander, så bliver jeg vel lidt anti på den måde, samt at der er en del af dem der har udtalelser og værdier jeg er uenig i, og nogle der bygger politiske holdninger på islam, der har ført til frygtelige diktaturer. Men om den enkelte går med tørklæde, ikke vil spise gris og beder 5 gange om dagen er en privatsag jeg ikke vil blande mig i.

@Jarl
“2. Jeg forstår ikke din påstand om, at Løkke skulle have et dårligt forhold til DF. Hans forhold til de konservative er dårligt, NETOP fordi at han har tilgodeset DF på Ks bekostning.

DFs kronprins Thulesen Dahl har et fortrinligt forhold til Løkke. De deler begge glæderne ved et veldækket bord, hvor der gerne må serveres fadbamser til. (Hvad denne blogger i øvrigt IKKE på nogen måde har ondt i røven over)”

Så må jeg have læst forkert. Jeg mener blot at have læst, at der var bekymringer om samarbejdet mellem DF og VK da Løkke blev finansminister, fordi han ikke i samme grad som Thor Pedersen havde et godt forhold til DF.

Måske kan man sige, at DF har endnu mere “på bankbogen” nu hvor de har hjulpet Løkke med at ride bilagsstormen af.

Lukket for kommentarer.