Kategorier

Morten Løkkegaard og Jens Rohde i front for V

Berlingske skriver torsdag aften at den tidligere TVA-vært Morten Løkkegaard bliver ny kandidat til Europa-parlamentet for Venstre.

Løkkegaard var i mange år Christiansborg-reporter for TV-avisen, så han er ikke helt et politisk badedyr. Så alt i alt vurderer jeg Løkkegaard til at være et godt og seriøst bud. Det interessante bliver nu at høre, hvad han har af Europa-politiske visioner. Formentlig har han slet ingen udover de almindelige banaliteter, men her adskiller han sig jo ikke fra resten af bondetoget, der stiller op på Venstres kandidatliste.

Det kan godt undre hvorfor at Løkkegaard skifter hest og forsøger sig i Bruxelles. Måske evner han ikke længere at tjene boxen ved at lade sig hyre som moderator ved diverse konferencer, fordi efterhånden kun få kan huske, at han engang var studievært på TVA? I dunno. Løkkegaard skal i det mindst dog have, at han faktisk har en umådelig sympatisk fremtoning.

Det kan man til gengæld ikke sige om Venstres kommende spidskandidat, som – Gud bedre det '“ og desværre ikke længere så overraskende bliver Jens Rohde, der således for comeback i politik. Det er en kendt sag, at Rohde og jeg ikke ligefrem tager lange varme bade sammen. Men jeg anerkender at EP-valget bliver en anelse mere interessant og for at det ikke skal blive fuldstændigt hyklerisk, så giver det nok også mulighed for at skrive en blog eller to om Jens Rohde, når han om ikke så længe som vanligt begynder at skryde op og blande sig i dansk indenrigspolitik. Man kan da kun sige, at Lars Løkke Rasmussen som formand for Venstres EU-kandidatudvalg ligger, som han har redt, når Rohde igen med stor sikkerhed får splittet Venstre ad i atomer med sin mildt sagt specielle facon og iltre temperament.

Når den tid kommer, at situation bliver ulidelig for Løkke, så vil jeg i al mindelighed aldrig forsømme en lejlighed her på bloggen til at erindre Venstres næstformand, at han skulle have overhørt Claus Hjorts bønner og være gået udenom Rohde.

Update: Netavisen 180Grader har været en tur i arkivet hos MetroXpress og har fundet en klumme frem fra Morten Løkkegaards hånd. Heraf fremgår det, at Løkkegaard åbenbart abonnerer på skøre teorier om at det i virkeligheden er USA, der stod bag 9.11 -massakren. Læs mere her. Jeg tror Morten Løkkegaard – inden dagen er omme – får manet alle spekulationer om at han er gak-gak-konspirationsteoretiker i jorden.

Lørdag: Efter en dags tid med Morten Løkkegaard i medierne, så har Ekstra Bladet revet ham hans besynderlige konspirationsklumme i næsen. Nu er Løkkegaard kommet på andre tanker – og siger at han ikke tror på disse konspirationsteorier. Det er nok også klogt, hvis han vil tages seriøst.

Løkkegaard har allerede fra starten af sin politiske gjort det svært for sig selv. “Planen er at gøre EU til noget mere hypet, noget mere fedt”. Sådan lyder Venstres nye EP-kandidats politiske vision. Som 43-årig er man jo stadig ung med de unge. Så vi kan sikkert se frem til i valgkampen, at Løkkegaard videre beskriver EU som et foretagende “der styrer for vildt”, “er for lækkert” eller “top-nice” eller ligefrem “mega-konge”. Fortsæt selv. Det er faktisk næsten ikke til at se at den nyslåede Venstre-politiker lever af at være kommunikationsrådgiver. Han har været kandidat i små 24 timer og allerede så småt ved at fremstå latterlig.

STØT JARLS BLOG her.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

9 kommentarer til “Morten Løkkegaard og Jens Rohde i front for V”

Ja Løkkegård kan jo bare sige at han skrev kommentaren for pengenes skyld.
Men OK han er ikke alene, det er vel kun en’ 3-4 måneder siden at Robert Fisk luftede de samme tanker i Information ( og Independent ).

Efter farcen omkring alle Ny Alliances politisk set håbløse kendisser, mom så ikke der er en del vælgere der er blevet lidt mere skeptiske overfor berømtheder som pludselig vil lege politikere?? Morten Løkkegaard skal i hvertfald ikke træde for meget ‘ved siden af’ i sin valgkamp.

Og den mand har læst Historie. Gad vide om han droppede ud af studiet, før han havde haft metode og kildekritik?! Det må man næsten tro….

Ja da jeg så conspirationsteksten på 180grader mindedes jeg hvorfor Løkkegaard mistede så godt som al troværdighed for mig.
Har han kommenteret det? Den er næsten utilgivelig.

Synes på en eller anden måde ikke som om at han virker troværdig når han udtaler sig til TV2 News.

Men jeg glæder mig til, at se Morten Løkkegaard for hypet EU.

Det værste er næsten, at endnu en rød lejesvend fra DR stiller op. Elleman, Per Stig, Hedegaard, Paula og nu Løkkegaard. Satans til røde tyveknægte.

Mon Morten Løkkegaard ville have sagt nej, hvis han var blevet spurgt af Socialdemokraterne? Jeg synes ikke umiddelbart, hans konspirationsteoretiske/venstre-ekstremistiske tankegang tyder på, han er ærkeborgerlig.

enig med Jens, Ny Alliance burde være skræmmeeksemplet på at man ikke bare burde tage kendte uden politisk erfaring ind. Valget kom jo også tidligt for dem, så de ikke kunne nå at teste kandidaterne – i dag kan alle se at Jørgen Poulsen aldrig burde være stillet op for dem (eller nogen måske).

Løkkegaard er vant til pressen da han selv har været den, og er god på skærmen, så jeg kan godt se idéen med ham. Men med det syn på USA burde det være et helt andet parti, hvis han tror Bush er en konspirator der dræber egne medborgere som undskyldning for at lave krig, så kan man da ikke vælge parti så man får en partiformand der er blandt Bush’ allernærmeste i politik?

Venstre ved EU-parlamentet bliver en blandet landhandel, med så forskellige kandidater som Jens Rohde, Kasper Elbjørn, Bent Claudi Lassen og altså Løkkegaard. (og skal næsten nævne en personlig ven ved navn Jens-Kristian Lütken :D) der var en stor chance for Venstre til fremgang, da Socialdemokratiet har skiftet Poul Nyrup ud med Dan Jørgensen (Ved ikke så meget om Dan, men overfor en ex-statsminister…)

Men jeg tror de blandede ting fra Venstre kan koste nu.

Lukket for kommentarer.