Kategorier

Dan the Man!

Når det gælder næste års EU-parlamentvalg, så står sosserne til at få klø efter at de har valgt at satse på den unge MEP’er Dan Hvem Jørgensen som deres spidskandidat. Jeg har altid fundet ham lidt for frelst og selvsmagende til min smag.

Men, men, men. Det kan være, at denne blogger skal genoverveje sagen. I hvert fald er der thumps up til denne oneliner fra Dan Jørgensen, da han skulle præsentere sig på weekendens socialdemokratiske kongres, der endte med at vælge ham som spidskandidat:

“Jeg har ikke været TV-vært eller  »stjerne for en aften «. Jeg har ikke kørt så meget som en eneste radiostation i sænk (….) Det jeg kan tilbyde er noget andet, « lød det fra Dan Jørgensen, som lovede Socialdemokraterne, at han brænder helt inde i hjertet for at være deres mand i Bruxelles.

(Ifølge Berlingske)

Well, Dan. Jeg vil aldrig i 1000 år stemme på dig, men jeg kan fanme godt li’ din stil! 🙂

Update: Ekstra Bladet skriver mandag, at Morten Messerschmidt og Jens Rohde vil køre parløb under kampagnen med duelmøder under overskriften “Messerschmidt mod missilet”. Ekstra Bladet lader det hænge i luften, at øvrige duelmøder med Dan Jørgensen og de to herrer dermed er udelukket, hvilket i sidste ende reducerer medie-interessen for den unge socialdemokrats kandidatur. Lad os se om det går så galt. Det er i øvrigt ikke nogen spritny taktik. Eksempelvis Poul Nyrup Rasmussen var voldsomt optaget af sin egen eksklusivitet ved sidste EP-valg i 2004, men denne gang bliver det nok ikke “over-sossen”, som folk gider se.

STØT JARLS BLOG her.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

10 kommentarer til “Dan the Man!”

Jeg synes også, at han virker meget frelst på mange måder.

Samtidigt synes jeg, at han bliver ved med at kører pladen med, at “jeg er jo ikke Poul Nyrup” og nu siger han også det med at han ikke har været tv-vært eller Stjerne for en aften – hvornår begynder at han finde sin egen stil?

Jeg må sgu indrømme at jeg er Dan Jørgensen fan! 🙂

Og faktisk lige præcis af de modsatte årsager end dem Leif beskriver: Jeg synes at Dan er fortræffelig til at bryde ud af “politikerskallen” og vise folk hvem han i virkeligheden er.

Internt i socialdemokratiet og DSU går Dan under betegnelsen “Danmarks sjoveste politiker”. En af årsagerne til at han har fået den titel er de mange sjove og informative små videoklip, som han lægger ud på sin Facebook-profil løbende.

Nu er det jo måske ikke nødvendigvis nogen særlig stor bedrift at blive Danmarks sjoveste politiker. Men det er da i hvert fald et udtryk for at han har sin egen stil.

I øvrigt er jeg også ret imponeret af Dans evne til at bruge de sociale medier. F.eks. er han ophavsmand til siden http://www.8hours.dk der har fået en del omtale og hans nye hjemmeside synes jeg også viser nogle lovende takter.

@Michael

Dengang han var aktiv hørte jeg aldrig det tilnavn, men derimod et andet navn, der var mindre flatterende, men mere mundret.

Jeg må sige, at det er svært ikke at beundre Dans ihærdighed og medieflair. Respekt og ros for det!

Omvendt er Dan indbegrebet af en selvfed og selvgod politiker, og det gør ham ulidelig i selv små mængder. Men han skal nok blive til noget stort, arbejdsindsatsen i offentligheden fejler i hvert fald ikke noget.

Dan skal i hvert fald ha’ kredit for, at han tydeligvis brænder for det han skal vælges til. Han er muligvis den eneste – endnu officielle – kandidat til EP, der vitterligt vil noget med sit kandidatur.
Man fristes jo ligefrem til at sige, uha, tør man sige det i dagens politiske Danmark, men han virker jo ligefrem ægte og idealistisk. Og det sagt fra en, der ikke stemmer S

Der er ingen tvivl om, at det bliver meget udfordrende valgkamp for Dan Jørgensen.

Ironisk er det imidlertid, at han er den kandidat i feltet, der har absolut størst troværdighed som kandidat jf. hans enorme arbejdsindsats i Parlamentet, udgivelsen af europapolitiske bøger(to stykker med en tredje på vej), stærkt politisk håndværk med blandt andet støtte fra den nye K-leder til sin kampagne mv.

Derudover er der et andet aspekt, der er spændende – såfremt man interesserer sig for Europaparlaments arbejdet.

Dan ville uden problemer kunne have overtaget selv meget sikre og stærke socialdemokratiske folketingskredse blandt andet fordi, at de seneste fire år har gjort ham meget populær i Socialdemokratiet.

Alligevel har han altså valgt Europaparlamentet som kampplads, hvilket alt andet lige viser, at han rent faktisk mener det seriøst.

Det bliver stadigvæk meget svært, eftersom Rohde, Messerschmidt og Bendtsen er kendte ansigter på en helt anden måde.

At det så også viser lidt om danske mediers (elendige) dækning af det politiske arbejde i Europaparlamentet er et andet spørgsmål…

//peter

Lukket for kommentarer.