Kategorier

Så er Oliver tilbage

Fra 'de udstødtes ø' er SFs smertensbarn Kamal Qureshi '“ manden, der fik saboteret sin egen politiske fremtid ved at rode sig ud i en pinlig boligsag, hvor han udgav sig som boligudlejeren “Oliver” '“ nu tilbage. Dennegang satser den københavnske politiker med hang til medieeksponering for (næsten) enhver pris på det engang så sikre kort på venstrefløjen: “DF-bashing”

Kamal Qureshi sammenligner MEP (DF) Mogens Camres – som vanligt skingre – udtalelser på weekendens DF-landsmøde om, at 'Islam skal smides ud af Europa' med den sølle Jonni Hansen fra det efterhånden snart glemte danske nazistparti, DNSB. Qureshi mener desuden, at Folketingets partier skulle tage mere afstand fra Camres udtalelser.

Nu er det som bekendt på grund af Grundlovens bestemmelser om religionsfrihed i forvejen umuligt at sende folk ud af landet, blot fordi de abonnerer på Islam som livsfilosofi. Så det er svært at se, hvordan Camre '“ og de mange DF'ere, der klappede af ham '“ vil realisere denne ret så omfattende deportations-opgave. Formentlig vil ikke engang Pia Kjærsgaard hjælpe til med det.

I dette land er der dog ganske mange tidligere centrum-venstre vælgere, som i dølgsmål hader muslimer og ønsker dem sendt hen – i bogstaveligste forstand- hvor peberet gror. Nogle af dem stemmer i dag på Dansk Folkeparti, og for dem – og alle os andre – er Mogens Camre end tydelig markør i denne debat.

Det var statsminister Poul Nyrup Rasmussen, der for ca. 10 år siden fra Folketingets talerstol stemplede Pia Kjærsgaard og Co. med ordene: 'Stuerene bliver I aldrig'. Socialdemokratiske vælgere, der mente, at S ignorerede indvandrer-problemerne fik ved den lejlighed endnu et argument forærende for at sige farvel og tak til Nyrup og Co. I dag har socialdemokraterne lært lektien og begår ikke længere den slags fejl.

I SFs strategi indgår tydeligvis, at det skal lykkedes over tid, at få tidligere centrum-venstre vælgere, som for tiden stemmer på Pia K, tilbage i folden. Det er gruppeformanden Ole Sohn, der tegner SF-butikkens strategi, og det er øjensynligt lavet den analyse i partiets top, at man skal vare sig med at klistre nazi-mærkater på DF, netop fordi den slags dæmoniserende retorik får den helt modsatte og dermed uønskede effekt hos de vælgere, som S-SF gerne vil i kontakt med.

Det var formentlig derfor, at Sohn i dag måtte korrigere brushovedet Qureshi. Sohn var nemlig ikke enig med sin partifælle, da han sammenlignede Mogens Camres retorik med den, som benyttes af den danske nazistleder Jonni Hansen.

“Jeg bryder mig ikke om den udtalelse. Den er ikke rimelig,” sagde Ole Sohn til Berlingske Tidende.

Sohn fik i stedet sat diskussionen på sporet, da han nu spurgte til, hvordan DF havde tænkt sig at løse opgaven? Qureshi lod sig dog ikke bevæge af den finere nuance i Sohns DF-kritik. I senere interviews blev det derfor pludselig til, at DF skyldte svar på, hvor mange 'godsvogne' og ' stadions', der skulle bruges til deportation og internering af muslimerne.

Og så var SF igen lige vidt, for så blev DF'erne igen lagt over i kassen med forklædte nazister. Qureshi skal nok høste point internt hos venstrefløjen i partiet, men han er ikke god for Villy Søvndal og Sohns langsigtede strategi mht. hvordan centrum-venstre genvinder midten i dansk politik. Og i sidste ende: regeringsmagten.

STØT JARLS BLOG her.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

9 kommentarer til “Så er Oliver tilbage”

Jeg forstår godt hvorfor Qureshi bliver sur, som troende muslim at skulle høre på at man skal smides ud af landet er da ikke særlig fedt fra en politiker.

Men helt ærligt – Mogens Camre. Han er snart ikke folkevalgt længere da DF har fået nok af ham. Han er et tågehorn som kun har overlevet i partiet pga sin socialdemokratiske fortid, som får ham til at se stueren ud.

Det er jo en fuldstændig vanvittig kommentar Mogens Camre kommer med. Jeg tror på ingen måde at den politik DF har i forhold til flygtninge er hvad danskerne ønsker. Den almindelige dansker vil bare gerne have at deres problemer bliver taget seriøst. Desværre er der en stor del af befolkningen – specielt den ældre – der føler sig truet af flygtninge. Det handler om at give dem et seriøst alternativ, hvor integration spiller en aktiv rolle. Det gør både SF og S med deres integrations udspil og jeg tror ikke det afgørende er om en halv sløv politiker kommer med en hård reaktion, på en vanvittig udtalelse fra en afdanket politiker.

@ Rune
“Jeg tror på ingen måde at den politik DF har i forhold til flygtninge er hvad danskerne ønsker”

Hmm, de klarer sig da ellers meget godt ved valg og i meningsmålinger, og på udlændingepolitiken ligger de nok på linie med endnu flere.
Måske er det din opfattelse/ dine fordomme om DF’s flygtninge politik den er galt med ?
Det kunne jo også være at Mogens Camres udtalelser ikke just er i takt med partiets politik, men i stedet et skingert indlæg. Måske man ikke skal vurdere partiets politik ud fra hvad en snarligt pensioneret europaparlamentariker vrøvler ud på et landsmøde, men i stedet forholde sig til partiledelsens udmeldinger, partiprogrammet og partiets politik i praksis.
På den måde undgår vi at debatten bliver fyldt med følelsesladede og fordomsfulde udsagn.

Og hvorvidt SF og S har et seriøst udspil, så er det da tankevækkende at det først kommer nu, efter tre valgnederlag som følge af udlændingepolitiken.
Så kan man jo overveje hvem der har været i bedst kontakt med vælgernes ønsker, og hvem der driver populistisk politik – ikke at jeg iøvrigt har noget imod populisme i et demokratisk samfund.

Med hans baggrund in mente, er det intet mindre end bizart at se Kamal Qureshi sætte sig op på sin høje hest og moralisere over Dansk Folkeparti. Manden har i bedste fald en særdeles tvivlsom karakter og er i værste fald noget, jeg ikke vil skrive her. Se også: http://kortlink.dk/5t46
Selvfølgelig er Camres udtalelse dum – han skulle i stedet have sagt “Islamismen skal sendes ud af Europa”, men det var den eneste skingre røst, der lød fra det landsmøde, og manden er som nævnt under alle omstændigheder snart fortid i politik.

@ JanChris

Ja jeg har også svært ved at tage ham alvorligt, forstår dog godt han bliver sur over Camre. Men da Camre snart er færdig kunne man lige så godt ignorere ham, det synes Sohn jo også.

Jeg har fundet Qureshi’s kirkepolitik kvalmende – han har krævet homo-ægteskaber i kirken og kvindelige præster og siger han går ind for ligestilling. Da han er muslim synes jeg det virker underligt han vil blande sig i andres religion, han har valgt den nemme løsning, jeg får stor respekt for ham den dag han kræver kvindelige imamer og at homoseksuelle kan blive viet i moskéen.

@ Rasmus Kristensen

Selvfølgelig bør Kamal da rette sit ligestillings-skyts mod forskelsbehandling i den danske Folkekirke! Også som muslim (uanset hvor troende han i måtte være).

Det væsentlige er, at forholdene i Folkekirken reguleres af den danske stat. Forholdene i landet moskeer er ikke underlagt samme regulering.

Både ikke troende borgere og borgere med andet religiøst tilhørsforhold har naturligvis ret til at have en politisk holdning til, hvordan Folkekirken bør være indrettet. Netop fordi den ikke er uafhængig af staten.

Mon ikke i øvrigt, at Kamel som den gode sekularist han er, vil holde inde med sin kritik af Folkekirken (eller i hvert fald udtrykke den væsentligt anderledes), når kirke og stat er adskilt i Danmark.

@ Ole Mikkelsen

Tja, alle holdninger er jo rundet af noget, så jeg skammer mig ikke over at have den holdning fordi jeg er kristen og tænker at en udenfor “sagtens kan”, mens hans egne, som ser ud til at have det langt sværere med kritik, siger han ikke noget til, mens han får nogle gratis points ved at få nogle kristne til at se gammeldags ud. Det er desuden tankevækkende at på venstrefløjen skal man helst se ud som om man er imod kristne men for muslimer. Sådan ser det i hvert fald ud udefra.

Men jeg er også tilhænger af en adskillelse af kirke og stat, så vi kan få rene linjer.

Intet menneske i dette land ville ane, hvem Jonni Hansen var – med hans mor som mulig undtagelse – hvis ikke de honette blev ved med at sammenligne DF med ham og hans hird i Greve. Det er sgu ved at være lidt trættende.

Lukket for kommentarer.