Kategorier

Morten Henriksens hemmelige sider…

Den gode Morten Henriksen fra Berlingskes skrappe Christiansborg-redaktion har forfattet et par linjer om min ringhed og bloggen i øvrigt:

“Den liberale blogger Jarl Corduas blog er altid et besøg værd. Han er den mest velskrivende politiske blogger, og er god for en aktuel politisk analyse på næsten alle hverdage. Cordua har en fortid i Venstre tilhørende den mere liberale fløj. Det bærer hans analyser præg af. Han nyder især at spidde Anders Fogh Rasmussens midtsøgende politiske kurs '“ og Søren Pind er altid helten på den hvide hest.”

Min kommentar er, at Søren Pind nok på mange måder snarere er dansk politiks svar på en anti-helt, fordi han ofte kommer galt afsted, og så er han vist heller ikke lige typen, der rider rundt på hvide heste. Men sympatien – den vedkender jeg mig 😉

Men tak til Morten, for de pæne ord. De luner i oktober!

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

2 kommentarer til “Morten Henriksens hemmelige sider…”

Det er i hvert fald godt at se, at Morten Henriksen har begreb om kildekritik 😉 Men det er en fortjent ros du modtager, Jarl.

Til gengæld synes jeg nogle gange, at der for både politikere, aktive partiorganisationsfolk og medierne går lidt “vi leger USA” i den, når snakken falder på blogs. I USA har blogs jo en nyhedsSKABENDE funktion, og man kan bl.a. i New York Times læse nogle ganske interessante tanker fra de journalister, der følger kandidaterne i deres busser: De føler ikke de er med til valget, som i stigende grad “sker” på nettet. Virkeligheden er blevet virtuel, “the campaign trail” er bare en teaterscene man betræder for at kunne levere noget til den virtuelle verden.

Det er slet, slet, slet ikke tilfældet i Danmark – og det er rigtig ærgerligt. Men vi er – som altid? – vel ti år bagud i forhold til amerikansk politik. Derfor er det også farligt, hvis danske journalister begynder at dække dansk politik som om den lignede amerikansk politik, og dermed tillæger de stadig få danske politiske blogs der findes alt for stor betydning.

Den slags politiske blogs, som vi i Danmark virkelig savner, er dem der kan sætte dagsordenen, fx ved at afsløre politikere. I øjeblikket har vi nogle (ex)partisoldater, der ikke er helt tossede med deres parti, der analyserer som politiske kommentatorer, og så desuden en pæn mængde nationalliberale blogs, der er meget optagede af hvad de ser som trusler mod Danmarks eksistens.

For mig at se bliver det først rigtig spændende, når de politiske kommentatorer på nettet krydser over og laver indhold der mere minder om politisk journalistik. Det er vel egentlig dét Ole Birk Olesen med 180grader forsøger?

Lukket for kommentarer.