Kategorier

Ritts korte flirt med de borgerlige

Socialdemokraterne presses til at droppe ethvert samarbejde med VKO-blokken på denne side af næste års valg til Borgerrepræsentationen.
Alt har sin pris. Det har overborgmester Ritt Bjerregaard måttet sande efter, at Socialdemokraterne tidligere på efteråret brød med 2 ½ års tæt samarbejde med SF og de radikale for i stedet at indgå budgetforlig med de borgerlige VKO-partier.
Overborgmesteren fik dermed en gang for alle vist de radikales Klaus Bondam og rivalen fra SF Bo Asmus Kjeldgaard, hvem der bestemmer i byen. Men siden har Socialdemokraterne været i defensiven. Partiet er blevet mere og mere isoleret og er under konstant beskydning fra de radikale og venstrefløjen, som øjner muligheden for at score stemmer og mandater på Ritts bekostning ved kommunalvalget om nøjagtig et år.
Samtidigt mærker S også presset fra den traditionelle støtte i den københavnske fagbevægelse, som i stigende grad føler sig fristet af at støtte rivalerne i SF.
Læs hele analysen, som jeg skriver for den københavnske lokalavis Bryggebladet her.

STØT JARLS BLOG her.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

5 kommentarer til “Ritts korte flirt med de borgerlige”

Jeg kan da tilføje at jeg længe har hørt om at fagbevægelsen har været klar til at droppe Ritt. Især Metal var meget modstræbende i deres støtte, da de ikke oplevede nogen opbakning til deres dagsorden, som på lokalniveau i høj grad handler om bevaring af industriarbejdspladser. Den slags var der ikke plads til når det handler om kreative zoner og lækker storby. Senest har polemikken omkring industri i havneområder og den eventuelle lukning af mange hundrede industriarbejdspladser på Man B&W i Sydhavnen skabt fjendskab ml. Ritt og Metal (som er et af de stærke fagforbund på lokalt niveau).
Uden nogen konkret viden om det kan man også spørge sig selv om hvor populært billig-boligerne har været i den almene sektor som blev helt koblet af til trods for deres selvforståelse som leverandører af billige boliger til folket.
Det har længe været kendt stof for folk der har at gøre med kommunen, men det bliver efterhånden også tydeligt for offentligheden at Ritt går efter enhver mulig konfrontation hvor hendes forgænger klappede alt af med baglandet. Det kræver en stærk hånd og gode allierede at tage konflikter på alle spørgsmål, og man kan spørge sig selv i hvor mange gode allierede der er tilbage på Rådhuset. Jeg synes S fremstår mere og mere handlingslammet. Det er nok også derfor – som du fremhæver – at det er nødvendigt med en negativ kampagne mod Bo Asmus. Det er simpelthen ikke noget positivt at fremhæve fra egen lejr!

@Nikolaj, 1
“Især Metal var meget modstræbende i deres støtte
[…] Senest har polemikken omkring industri i havneområder og den eventuelle lukning af mange hundrede industriarbejdspladser på Man B&W i Sydhavnen skabt fjendskab ml. Ritt og Metal (som er et af de stærke fagforbund på lokalt niveau).”

Man kunne også tilføje, at Metal må regnes blandt Helle Thornings støtter (se fx Jakob Nielsens biografi), og det har nok ikke bidraget til Metals begejstring for Ritt Bjerregaard, at hun lancerede Den Røde Skole på en måde, så man oplevede det som pissen i nælderne.

2. Nu er det ikke Metal, men HK som har presset på i kommenterede artikel.

Det burde jeg egentlig have præciseret i artiklen.

Men bortset fra det, så har Metal altid stået for mig som den klart fornuftigste del af Dansk Fagbevægelse.

Jeg så godt at det var HK i det konkrete tilfælde, men ville bare lige tilføje at hun skam har lagt sig ud med større dele af fagbevægelsen 🙂
Om det handler om landspolitik tror jeg er mere tvivlsomt, nok mere at man i Kbh har vænnet sig til at Kramer tog alle med på råd før der blev truffet beslutninger. Det var jo også derfor at borgerne følte at det ikke blev hørt – for de gjorde de sgu ikke. Det hele blev afgjort gennem direkte forhandlinger med alle interesseorganisationerne. Pludselig har vi en OB som laver borgerinddragelse, snakker med de borgerlige, ikke vil høre på fagbevægelsen, ikke interesserer sig for de selvoptagede herrer i den almene sektor men i stedet allierer sig med et privat firma (Kuben) osv.osv.
Jeg tror simpelthen der er tale om en masse forsmåede organisationsfolk, som ikke længere bliver hørt og derfor er klar til at slå tilbage så snart chancen byder sig…
Om Metal er de mest fornuftige er vist kun på en relativ skala 🙂

“Pludselig har vi en OB som laver borgerinddragelse,…”

!?!?!?

Siden hvornår har Ritt lavet borgerinddragelse?

Just asking?

/Limagolf

Lukket for kommentarer.