Kategorier

Har kommentatorerne indflydelse i dansk politik?

Ja, i nogen grad, Det mener et nyt – og ret så grundigt – speciale skrevet af to nyslåede cand comm.’ere Thomas Brodersen og Mads Young Christensen. Men specialet slår dog klart fast, at kommentatorerne ikke påvirker de politiske beslutninger.

Specialet er interessant, fordi det forsøger at afdække kommentatorerne og deres motiver. Hvem er kommentatorerne? Hvordan arbejder de, og hvordan bliver de egentlig brugt af medierne? Og hvad med deres egne holdninger i forhold til deres analyser af det politiske spil? Hvad er i øvrigt forskellen på en “analytiker” og en “politisk kommentator”?

I øvrigt medvirker via diverse interviews en perlerække af kommentatorer, politiske journalister samt en enkelt blogger, hvis navn min beskedenhed forbyder at nævne her.

Skulle man give en læsevejledning til dem, der ikke er så stiv i den mere højpandede del af kommunikationsteorien, så kunne man måske forsøge at læse nogle af de givne interviews og selve specialets konklusion.

Læs specialet her. ¨

STØT JARLS BLOG her.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

En kommentar til “Har kommentatorerne indflydelse i dansk politik?”

Lukket for kommentarer.