Kategorier

Khader som Venstremand?

Naser Khader afsvor i går liberalismen, da han forlod Liberal Alliance. Nu tænker han sig om i to måneder som løsgænger, men de fleste bud går på, at han ender med at melde sig ind i Venstre. Vel er partiet ikke specielt liberalt eller 'liberalistisk' om man vil, og det er efterhånden noget småt med de selvstændige politiske varer på hylderne. På den måde er Venstre et perfekt valg for Khader! Der er så dog lige det problem, at han skal æde Venstres stramme indvandrerlovgivning plus naturligvis samarbejdet med Pia Kjærsgaard. Det var ellers modstanden mod DFs indflydelse, som Khader og Ny Alliance slog sig op på, men det kan jo være, at 'Paris er en messe værd'?

I går stod Venstres politiske ordfører og gruppeformand klar med en åben invitation til Naser Khader, men selv fabulerede hovedpersonen om at vende tilbage til De Radikale. Det mente Morten Østergaard '“ ham der udgør halvdelen af den radikale ledelses-duo 'dame med hund' – var hypotetisk. Dermed må jeg for engang skyld give Østergaard ret i en vurdering.

De konservative skulle også være meget interesserede i at få Khader ombord, men så må man vel formode, at han som en anden kamæleon redefinerer sig selv ideologisk for pludselig at kunne kalde sig konservativ. Men i disciplinen 'politisk tranformation på rekord tid” er han '“ det må man lade ham '“ en sand mester '“ måske kun overgået af Karen Jespersen og Pernille Rosenkrantz-Theil!

Hvad er der så i det for Venstre at få Khader ombord? De får blandt andet en politiker med indvandrerbaggrund, som måske kan sige lidt af de hårde ting om integrationen, som 'hvide' politikere ikke kan. Forestillingen om, at Khader skulle have et særligt potentiale som integrationsminister anser jeg dog omvendt for at være helt ude i skoven. Khader har nu et halvandet år demonstreret, at han slet ikke magter en ledelsesopgave, så det vil være galimatias på Birthe Rønn-niveau, hvis Fogh indlemmer ham i regeringen. Men lad endelig Khader være “solist i grebningen”, hvor han kan dyrke sine kæpheste. Det vil være bedst for ham, for Venstre og ikke mindst vælgerne.

Jeg giver det 70 procent chance – eller risiko om man vil – for at vi ser Naser Khader som medlem af Venstres folketingsgruppe inden sommerferien.

STØT JARLS BLOG her.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

8 kommentarer til “Khader som Venstremand?”

@Jarl
“Naser Khader afsvor i går liberalismen, da han forlod Liberal Alliance”

Det er nok bare semantik det hele, men jeg synes du her begår samme fejl som Peter Mogensen, der på sin blog morer sig over, at Khader overså navneskiftet til Liberal Alliance, hvis han ikke mener han er liberal.

Som jeg husker det, Khader skrev, så lavede han et skel mellem liberalist (som han ikke var) og liberal (som han var). Som sagt er det nok mest semantik, men med tanke på at der skelnes mellem disse to begreber i fx amerikansk politik, så synes jeg det ville være mest fair at bruge Khaders egne ord – han har afsvoret at være liberalist, men ikke at være liberal.

Det er vel lidt samme tilgang til de to begreber, som en anden partistifter, Simon Emil Ammitzbøll, betjener sig af. Altså, at borgerlighed og liberalisme har både et rettigheds- og et økonomisk aspekt i sig. Såvel Ammitzbøl og Khader synes at kære sig meget om det første, og meget lidt om det sidste.

“Men i disciplinen 'politisk tranformation på rekord tid' er han '“ det må man lade ham '“ en sand mester '“ måske kun overgået af Pernille Rosenkrantz-Theil!”

– Og Karen Jespersen!

Ja, tja… Al politiken ufortalt er Ammitzbølls stemme en hindring i sig selv (selvom min mand siger, han langt bedre kan holde ham ud på radioen end på tv). Han bør virkelig finde en dygtig stemmetræner. Den irriterende klang kan kureres.

Jeg er langt hen af vejen enig i at Venstre ville passe Khader bedst. Her behøver han ikke lave så meget og han kan passe sin skrantende foredragsvirksomhed, ved siden af Folketinget.

Min anke i forhold til dit indlæg går på om et medlemskab af de konservative skulle kræve særlige ideologiske krumspring eller kamelslugning, det mener jeg ikke det gør.

Da de i sin tid lancerede Ny Alliance sagde Khader, at de fire tog udgangspunkt i “social-konservatismen” (hvilket på dansk er et underligt begreb, man lad det ligge). For det andet er konservatismen jo i sig selv en ideologi eller et værdisæt der læner sig op af Khaders egne værdier om demokrati, markedsøkonoomi, ytringsfrihed og retsstat.

At Khader ville have svært ved at møde begejstring nede i KU med sine synspunkter er nok sværere at forestille sig, men de er også ind imellem lidt småtossede i den biks.

Kære Garby,

Nu er det altid noget rod med dobbeltnegationer i sætnigner, fordi man må spekulere på, om skribenten virkelig mener det, han skriver og bare formulerer sig dårligt, men…

Khader ville møde meget begrænset tiljubel i KU, skulle han beslutte sig at være konservativ.

/ Jacob Hedegaard
NF, KU

Lukket for kommentarer.