Jarls blog

Uafhængig liberal blog om dansk politik

Stem på tirsdag

Author icon

Skrevet af

Clock icon

november 16, 2009

Comments icon

19 kommentarer

Så er det i morgen tirsdag, at danskerne går til stemmeurnerne for at vælge byråds og regionsrådsmedlemmer. Kommunalvalgkampen har efter min vurdering været den kedeligste i mange år. Formentlig fordi kommunekasserne er ekstraordinært slunkne i disse tider og at der er forbløffende lidt forskel på kommuner, der er ledet af Venstre, Socialdemokraterne og de konservative.

Jeg plejer at spille med åbne kort med hensyn til mine egne præferencer her i valgkampen, og så er der også en del kandidater, som jeg personligt kender og derfor holder øje med.

I min nye hjemkommune Gentofte regner alle med, at den konservative Hans Toft genvinder borgmesterposten trods en hård S-kampagne for forandring. I morgen stemmer jeg på min gamle ven kommunalbestyrelsesmedlem Mogens Vad (V), som jeg førte EU-kampagne for tilbage i 2004. Mogens har gjort det godt i de sidste fire år og fortjener at blive genvalgt. Han er nr. 3 på listen, så det skulle ikke være umuligt.

Til Regionsråd Hovedstaden stemmer jeg til gengæld konservativt, og det bliver på min gamle veninde Benedikte Kiær, der er nuværende viceregionsborgmester og spidskandidat for sit parti. Jeg håber hun og de øvrige borgerlige for en gang skyld evner at finde sammen og vippe Vibeke Storm Rasmussen af pinden.

Jeg vil dog også skæve til, hvordan det kommer til at gå min ven og gamle studiekammerat Bo Sandberg som er kandidat for socialdemokraterne til Region Hovedstaden.

På Frederiksberg stiger spændingen om det lykkes for den nye konservative Jørgen Glenthøj at bevare posten. Det tror jeg lykkes, selvom at der er megen fut i den socialdemokratiske udfordrer Katrine Lesters kampagne. Min anbefaling og sympati ligger imidlertid hos min gamle ven Nikolaj Bøgh, som stiller op for de konservative, selvom at jeg også håber på, at Venstres Jan E. Jørgensen får et godt valg. Endelig genopstiller en af de faste læsere til kommunalvalget på Frederiksberg, nemlig det nuværende konservative kommunalbestyrelsesmedlem Mie Harder. Held og lykke til Mie!

I København stiller en af læserne op, nemlig venstrekandidaten Lasse Grosbøll. Jeg tror, at han kan gøre en god figur i Borgerrepræsentationen. En anden fast læser Rasmus Ole Hansen er også på listen og har min sympati. Hos de konservative virker Rasmus Jarlov som en lovende kandidat og så kan man håbe for Simon Emil Ammitzbøll at LA kommer ind.

I Odense stiller min gamle VU-kammerat Peter Spenner op for Venstre. Jeg håber på et godt valg til Peter, selvom at de nok får Anker Boye tilbage ved roret.

En gammel VU-kammerat H. C. Nordahl Thomsen stiller op for Venstre i Hillerød. Han er nr. 7 på listen og fortjener et godt valg. Hos socialdemokraterne forsøger en læser Mikael Lemberg at blive valgt samme sted. Held og lykke til Mikael.

I Ã…rhus stiller en læser op for de radikale. Det er Søren Højlund Carlsen. Jeg håber for Søren, at han kommer ind i byrådet.

– Og hvorfor skal man stemme på tirsdag? Det skal man, fordi man derved opnår retten til at brokke sig de næste fire år…

Læs i øvrigt Kristian Madsens suveræne analyse af de lokale muligheder for borgmesterskift rundt om i landet.

Om forfatteren

Jarl Cordua cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske program "Cordua & Steno", der sendes hver torsdag kl 10-12 på Radio 24Syv. Indehaver af Jarls Blog siden 2006. Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup. Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 2663 4128

  19 Comments

 1. Thomas L

  sagde den 16. november 2009 kl. 12:58:

  Det er meget godt, men jeg synes ikke rigtig, der kom noget argument for overskriftens “Stem på tirsdag”.

  Tvært imod præsenteres fine argumenter for ikke at ulejlige sig ned i den lokale fugtige gymnastiksal for at sætte et fedtet kryds ud for et af de mange socialdemokratier.

 2. Søren Seerup

  sagde den 16. november 2009 kl. 13:52:

  Ser meget frem til dine analyser af valget udfald, skal vi sige onsdag morgen?

 3. Lisbeth Svenningsen

  sagde den 16. november 2009 kl. 13:58:

  Tør du komme med et bud på hvordan udfaldet af valget bliver sådan i store træk. Hvem vinder, hvem taber…

  Det er jo den slags forudsigelser vi kan bruge til vurdere kvaliteten af politiske kommentatorer 🙂

 4. Jarl Cordua

  sagde den 16. november 2009 kl. 14:12:

  1. Du har ret. Læs min tilføjelse i bunden af blogposten.

  2. Nej. Der sover jeg.

  3. Prøv at læse mine analyser for information.

  Og læs også Information i morgen, hvor jeg har en kommentar om valget.

 5. Mette Abildgaard

  sagde den 16. november 2009 kl. 14:27:

  Hej Jarl

  Det er rigtigt dejligt at læse, at du stemmer Konservativt til regionsrådsvalget. Benedikte er en fantastisk dygtig kvinde, som har gjort det enormt godt de sidste fire år.

  Personligt stemmer jeg på listens nummer fem, Christoffer Reinhardt. Benedikte er sikret et kanont valg, det interessante bliver hvem der får lov at følge hende. Her foretrækker jeg en ung og engageret kandidat som Christoffer, frem for en af borgmestrene, som har så rigeligt andet at se til.

  Rigtig godt valg imorgen!

  Venlgist Mette Abildgaard

 6. Lasse Grosbøl (V)

  sagde den 16. november 2009 kl. 14:48:

  Tak for din støtte Jarl!

  Hvis jeg bliver valgt ind, så giver jeg en kold fadøl… 🙂

  Mht. prognoser, så lægger jeg gerne hovedet på blokken hvad angår København:

  A: 16
  B: 4
  C: 4
  F: 11
  I: 1
  O: 5
  V: 9
  Ø: 5

  … og jeg håber selvfølgelig at være en af Venstres medlemmer af BR efter i morgen, men der kan læserne jo hjælpe til ved at sætte krydset personligt ved mig i morgen.

  På forhånd tak 🙂

  mvh
  Lasse Grosbøl

 7. H. C.

  sagde den 16. november 2009 kl. 16:42:

  Tak Jarl for at tænke på mig som en af de særligt udvalgte.

  Jeg giver også en fadøl, hvis jeg bliver valgt;o)

  Godt valg til alle.

  HC

 8. Simon Emil Ammitzbøll

  sagde den 16. november 2009 kl. 17:35:

  Dejlig prognose, Lasse. Den kan jeg li 🙂 Det kræver bare, at de liberale vælgere går ned til valglokalerne. Og tak til Jarl for at huske Liberal Alliance!

  Mvh Simon Emil

 9. Rasmus Ole Hansen (V)

  sagde den 16. november 2009 kl. 17:48:

  Tak for de pæne ord, Jarl.

  Jeg har nu også gjort en del for, at få de borgerlige i min bydel til at stemme personligt på mig.

  Er også glad for at blive fremhævet på 180grader som det liberale valg i København.

  http://180grader.dk/Politik/vil-man-stemme-liberalt-ved-kommunalvalget-saa-skal-man-ikke-stemme-paa-liberal-alliance

 10. Mie Harder

  sagde den 16. november 2009 kl. 19:52:

  Jeg takker også for den pæne omtale, selvom anbefalingen gik til Nikolaj Bøgh. 😉

  /Mie

 11. Lasse Grosbøl (V)

  sagde den 16. november 2009 kl. 19:56:

  Hej Simon

  Jeg tror godt du kan trække et mandat til Jer, selvom det måske bliver lige til øllet.

  Men tror tror ihvertfald I kommer tættere på et mandat end mange tror.

  Men det afgør vælgerne jo så i morgen.

  Og de afgør også HVEM der kommer ind, vha. deres personlige stemmer (nudge, nudge, knowwhatImean … )

  mvh
  Lasse Grosbøl

 12. Mikael Lemberg

  sagde den 16. november 2009 kl. 22:32:

  Tak for namedropping, Jarl! 🙂

 13. Katrine Lester

  sagde den 16. november 2009 kl. 22:43:

  Da jeg tolker “megen fut i” som positivt, siger jeg som de andre kandidater tak for at blive nævnt… selvom det nok ikke er på denne blog, at det vælter med socialdemokratiske kernevælgere 🙂

 14. David Garby

  sagde den 16. november 2009 kl. 23:04:

  @Katrine. Vi er flere end man tror!

 15. Simon Emil Ammitzbøll

  sagde den 16. november 2009 kl. 23:49:

  Og så bliver jeg nødt til at nævne, at DR (som jo ellers har båret sig så tåbeligt ad i diskussionen om tv-debatten tirsdag aften – http://politiken.dk/politik/article836479.ece ) her til aften har bragt en meningsmåling, der siger, at Liberal Alliance kommer i Københavns borgerrepræsentation – http://www.dr.dk/Regioner/Kbh/Nyheder/Koebenhavn/2009/11/16/171908.htm
  Så kræver det bare, at ALLE liberale vælgere kommer af huse.

  Mvh Simon Emil

  PS til Lasse – jeg håber, at du har ret – og dit mandatgæt er MEGET tæt på Capacents…

 16. Ole Mikkelsen

  sagde den 16. november 2009 kl. 23:52:

  @ Katrine

  …jep, som David skriver, er vi flere end man tror. Og nogle af os er endda så heldige at have et super postnummer, der giver os mulighed for at sætte et stort kryds ved dig imorgen 🙂

  Og nu jeg er godt i gang med den meget anerkendende stil: Stort tak til Jarl for byens bedste blog!

 17. Jan Christensen

  sagde den 17. november 2009 kl. 01:11:

  Det er utroligt, som Dansk Folkeparti undervurderes ved hvert eneste valg, siden partiet blev stiftet – uden undtagelse. Det hænger selvfølgelig sammen med, at mange mennesker håber, DF ikke vil klare sig godt, og den antipati smitter altså åbenbart af på prognoserne. Almindelige mennesker er dog én ting, men at en ekspert som Søren Risbjerg Thomsen http://kortlink.dk/763f i fulde alvor tror, DF kun vil få 6,4% af stemmerne i København, går over min forstand. I en Gallup-måling i slutningen af oktober lå partiet til ca. 11%, og når man tager de seneste års udvikling i hovedstaden: bandekrig, indvandreroptøjer, uroligheder ved Ungdomshuset, hærgen i Hyskenstræde etc. i betragning, behøver man ikke at besidde profetiske evner for at spå, DF vil få et særdeles godt valg i København. 12-13% er realistisk.
  Selv stemmer jeg i øvrigt på Venstre…

 18. Gunnar Langemark

  sagde den 17. november 2009 kl. 08:35:

  Jarl – du stemmer med sympatien. Altså personligt kendskab til mennesket bag. Det er det man kan gøre i det lokale valg. Og vi kan næsten alle sammen gøre det, hvis vi har boet i vores kommune i nogle år. Det er jo derfor kommunalvalget er så meget anderledes end folketingsvalget.

  Jeg stemmer for første gang i mit liv socialdemokratisk. Det havde jeg ellers forsvoret nogensinde ville ske. Men da jeg kender vores gamle vikingehøvding rimelig godt, og ovenikøbet har stor sympati for hans valgprogram og de ting han vil i kommunen, så tør jeg godt.
  Det er heller ikke realistisk at skifte borgmester her i Frederikssund, og jeg har desværre ikke så meget fidus til Venstre her i kommunen. Og dem kender jeg også.

Bottom border