Kategorier

Stem på tirsdag

Så er det i morgen tirsdag, at danskerne går til stemmeurnerne for at vælge byråds og regionsrådsmedlemmer. Kommunalvalgkampen har efter min vurdering været den kedeligste i mange år. Formentlig fordi kommunekasserne er ekstraordinært slunkne i disse tider og at der er forbløffende lidt forskel på kommuner, der er ledet af Venstre, Socialdemokraterne og de konservative.

Jeg plejer at spille med åbne kort med hensyn til mine egne præferencer her i valgkampen, og så er der også en del kandidater, som jeg personligt kender og derfor holder øje med.

I min nye hjemkommune Gentofte regner alle med, at den konservative Hans Toft genvinder borgmesterposten trods en hård S-kampagne for forandring. I morgen stemmer jeg på min gamle ven kommunalbestyrelsesmedlem Mogens Vad (V), som jeg førte EU-kampagne for tilbage i 2004. Mogens har gjort det godt i de sidste fire år og fortjener at blive genvalgt. Han er nr. 3 på listen, så det skulle ikke være umuligt.

Til Regionsråd Hovedstaden stemmer jeg til gengæld konservativt, og det bliver på min gamle veninde Benedikte Kiær, der er nuværende viceregionsborgmester og spidskandidat for sit parti. Jeg håber hun og de øvrige borgerlige for en gang skyld evner at finde sammen og vippe Vibeke Storm Rasmussen af pinden.

Jeg vil dog også skæve til, hvordan det kommer til at gå min ven og gamle studiekammerat Bo Sandberg som er kandidat for socialdemokraterne til Region Hovedstaden.

På Frederiksberg stiger spændingen om det lykkes for den nye konservative Jørgen Glenthøj at bevare posten. Det tror jeg lykkes, selvom at der er megen fut i den socialdemokratiske udfordrer Katrine Lesters kampagne. Min anbefaling og sympati ligger imidlertid hos min gamle ven Nikolaj Bøgh, som stiller op for de konservative, selvom at jeg også håber på, at Venstres Jan E. Jørgensen får et godt valg. Endelig genopstiller en af de faste læsere til kommunalvalget på Frederiksberg, nemlig det nuværende konservative kommunalbestyrelsesmedlem Mie Harder. Held og lykke til Mie!

I København stiller en af læserne op, nemlig venstrekandidaten Lasse Grosbøll. Jeg tror, at han kan gøre en god figur i Borgerrepræsentationen. En anden fast læser Rasmus Ole Hansen er også på listen og har min sympati. Hos de konservative virker Rasmus Jarlov som en lovende kandidat og så kan man håbe for Simon Emil Ammitzbøll at LA kommer ind.

I Odense stiller min gamle VU-kammerat Peter Spenner op for Venstre. Jeg håber på et godt valg til Peter, selvom at de nok får Anker Boye tilbage ved roret.

En gammel VU-kammerat H. C. Nordahl Thomsen stiller op for Venstre i Hillerød. Han er nr. 7 på listen og fortjener et godt valg. Hos socialdemokraterne forsøger en læser Mikael Lemberg at blive valgt samme sted. Held og lykke til Mikael.

I Ã…rhus stiller en læser op for de radikale. Det er Søren Højlund Carlsen. Jeg håber for Søren, at han kommer ind i byrådet.

– Og hvorfor skal man stemme på tirsdag? Det skal man, fordi man derved opnår retten til at brokke sig de næste fire år…

Læs i øvrigt Kristian Madsens suveræne analyse af de lokale muligheder for borgmesterskift rundt om i landet.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

19 kommentarer til “Stem på tirsdag”

Det er meget godt, men jeg synes ikke rigtig, der kom noget argument for overskriftens “Stem på tirsdag”.

Tvært imod præsenteres fine argumenter for ikke at ulejlige sig ned i den lokale fugtige gymnastiksal for at sætte et fedtet kryds ud for et af de mange socialdemokratier.

Tør du komme med et bud på hvordan udfaldet af valget bliver sådan i store træk. Hvem vinder, hvem taber…

Det er jo den slags forudsigelser vi kan bruge til vurdere kvaliteten af politiske kommentatorer 🙂

1. Du har ret. Læs min tilføjelse i bunden af blogposten.

2. Nej. Der sover jeg.

3. Prøv at læse mine analyser for information.

Og læs også Information i morgen, hvor jeg har en kommentar om valget.

Hej Jarl

Det er rigtigt dejligt at læse, at du stemmer Konservativt til regionsrådsvalget. Benedikte er en fantastisk dygtig kvinde, som har gjort det enormt godt de sidste fire år.

Personligt stemmer jeg på listens nummer fem, Christoffer Reinhardt. Benedikte er sikret et kanont valg, det interessante bliver hvem der får lov at følge hende. Her foretrækker jeg en ung og engageret kandidat som Christoffer, frem for en af borgmestrene, som har så rigeligt andet at se til.

Rigtig godt valg imorgen!

Venlgist Mette Abildgaard

Tak for din støtte Jarl!

Hvis jeg bliver valgt ind, så giver jeg en kold fadøl… 🙂

Mht. prognoser, så lægger jeg gerne hovedet på blokken hvad angår København:

A: 16
B: 4
C: 4
F: 11
I: 1
O: 5
V: 9
Ø: 5

… og jeg håber selvfølgelig at være en af Venstres medlemmer af BR efter i morgen, men der kan læserne jo hjælpe til ved at sætte krydset personligt ved mig i morgen.

På forhånd tak 🙂

mvh
Lasse Grosbøl

Hej Simon

Jeg tror godt du kan trække et mandat til Jer, selvom det måske bliver lige til øllet.

Men tror tror ihvertfald I kommer tættere på et mandat end mange tror.

Men det afgør vælgerne jo så i morgen.

Og de afgør også HVEM der kommer ind, vha. deres personlige stemmer (nudge, nudge, knowwhatImean … )

mvh
Lasse Grosbøl

Da jeg tolker “megen fut i” som positivt, siger jeg som de andre kandidater tak for at blive nævnt… selvom det nok ikke er på denne blog, at det vælter med socialdemokratiske kernevælgere 🙂

Og så bliver jeg nødt til at nævne, at DR (som jo ellers har båret sig så tåbeligt ad i diskussionen om tv-debatten tirsdag aften – http://politiken.dk/politik/article836479.ece ) her til aften har bragt en meningsmåling, der siger, at Liberal Alliance kommer i Københavns borgerrepræsentation – http://www.dr.dk/Regioner/Kbh/Nyheder/Koebenhavn/2009/11/16/171908.htm
Så kræver det bare, at ALLE liberale vælgere kommer af huse.

Mvh Simon Emil

PS til Lasse – jeg håber, at du har ret – og dit mandatgæt er MEGET tæt på Capacents…

@ Katrine

…jep, som David skriver, er vi flere end man tror. Og nogle af os er endda så heldige at have et super postnummer, der giver os mulighed for at sætte et stort kryds ved dig imorgen 🙂

Og nu jeg er godt i gang med den meget anerkendende stil: Stort tak til Jarl for byens bedste blog!

Det er utroligt, som Dansk Folkeparti undervurderes ved hvert eneste valg, siden partiet blev stiftet – uden undtagelse. Det hænger selvfølgelig sammen med, at mange mennesker håber, DF ikke vil klare sig godt, og den antipati smitter altså åbenbart af på prognoserne. Almindelige mennesker er dog én ting, men at en ekspert som Søren Risbjerg Thomsen http://kortlink.dk/763f i fulde alvor tror, DF kun vil få 6,4% af stemmerne i København, går over min forstand. I en Gallup-måling i slutningen af oktober lå partiet til ca. 11%, og når man tager de seneste års udvikling i hovedstaden: bandekrig, indvandreroptøjer, uroligheder ved Ungdomshuset, hærgen i Hyskenstræde etc. i betragning, behøver man ikke at besidde profetiske evner for at spå, DF vil få et særdeles godt valg i København. 12-13% er realistisk.
Selv stemmer jeg i øvrigt på Venstre…

Jarl – du stemmer med sympatien. Altså personligt kendskab til mennesket bag. Det er det man kan gøre i det lokale valg. Og vi kan næsten alle sammen gøre det, hvis vi har boet i vores kommune i nogle år. Det er jo derfor kommunalvalget er så meget anderledes end folketingsvalget.

Jeg stemmer for første gang i mit liv socialdemokratisk. Det havde jeg ellers forsvoret nogensinde ville ske. Men da jeg kender vores gamle vikingehøvding rimelig godt, og ovenikøbet har stor sympati for hans valgprogram og de ting han vil i kommunen, så tør jeg godt.
Det er heller ikke realistisk at skifte borgmester her i Frederikssund, og jeg har desværre ikke så meget fidus til Venstre her i kommunen. Og dem kender jeg også.

Lukket for kommentarer.