Kategorier

Det kedeligste kommunalvalg i mands minde

Valghandlingen er i gang rundt om i landet. I aften skal jeg i byen på Københavns Rådhus mv. Det skal nok blive interessant. Vi ses på den anden side og godt valg!

Jeg har skrevet denne kommentar i dagbladet Information i dag. (Bemærk i øvrigt at der kun er 98 kommuner i Danmark.. og ikke 180, som man desværre kan få indtryk af)

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

7 kommentarer til “Det kedeligste kommunalvalg i mands minde”

Hej Jarl,
Glimrende og berettigede svinere du fik flettet ind af Bo Asmus Kjeldgaard og SF generelt 🙂
Men ifht. DF’s evige populisme, så synes jeg måske du undervurderer det realpolitiske indhold i placeringen af det midt-vejstjyske sygehus. Det er jo ikke kun DF der mener den nuværende placering er hul i hovedet, det er trods alt også en god del af de borgere der nu vil få op mod 100 km til nærmeste sygehus.
Det er jo lidt vej, uanset om man skal behandles, eller om man skal køre 1 ½ time for at besøge sine pårørende…

Underligt at de borgerlige ikke lavede en kampagne der viste overforbruget i alle kommuner

Købehavn brillere ved at hvis den var drevet ligeså effektivt som lemvig kunne der flyttes 2 ½ mia til udvalgte emner børnepasning, skole, ældre, trafik eller skattelettelser – men det vil heller ikke ske de næste 4 år suk

Bo Asmus skal nok få lov til at smadre endnu en forvaltning og igen og igen løbe fra sine aftaler – man må håbe LO er stolte og fik hvad de kom efter

Jarl, kan du forklare Pia Allerslevs spil om borgmesterposterne i København? Jeg forstår ikke hvorfor hun lader en post gå til de Radikale fremfor de Konservative? Giver det ikke blot “bad blood” på Rådhuset? DF nyder vel at ydmyge Lønborg og de Konservative, så det forstår man næsten bedre.

Det er nu ikke nemt at være politisk spåkone: De konservative fik et godt valg, og har fortsat mindst 11 borgmesterposter. Venstre og Socialdemokraterne delte ikke i porten; Socialdemokraterne jordede Venstre m.h.t. antallet af borgmestre. Endelig var der ingen der forudså, at Lyngby-Taarbæk skulle have en SFer som borgmester, at formandsposten i Region Hovedstaden skulle indtages af en 25-årig debutant fra SF, samt at Jannich Petersen, en af Venstres mest populære borgmestre, skulle styrtes i Gribskov. Endelig skal Bondam nu være integrationsborgmester på Dansk Folkepartis stemmer – og endda udføre den politik, som Pia Kjærsgaard & Co. dikterer på Christiansborg. jo, der er i sandhed ikke nemt at være politisk spåkone…..

Kan du også forklare hvad viceoverborgmester titlen, som Bondam iflg. rygterne var så lun på, handler om?

Lukket for kommentarer.