Kategorier

Mens vi venter på ministerrokaden

Der sker ikke så meget i dansk politik i øjeblikket. Derfor handler det meste om spekulationerne omkring Lars Løkke Rasmussens forstående regeringsrokade, som de fleste regner med kommer i løbet af årets første 3-4 måneder. Der er næppe ingen '“ formentlig ikke engang statsministeren selv '“ der i dette øjeblik reelt aner, hvornår rokaden kommer.

Alligevel vil det være en god idé, at få rokaden overstået hurtigst muligt, sådan at regeringen kan få tilført noget tiltrængt ny energi.

I går åbnede Politiken (igen) ballet, hvor der blev diskuteret op og ned ad stolpe om, hvilke ministre, der er på vej ud.

Det er Carina Christensen, Helge Sander, Eva Kjer Hansen og Ulla Tørnæs, der ifølge avisen står på vippen. Tjah. Jeg er i hvert fald enig i vurderingen af, at Christensen og Sander ikke bliver genudnævnt.

En anden særdeles interessant diskussion er, hvad der skal ske med regeringens to gamle hanelefanter Bertel Haarder og Per Stig Møller. Problemet er, at de begge er sidst i tresserne men umådeligt kompetente og egentlig også ganske populære i befolkningen. Møller er p.t. regeringens næstmest populære minister '“ kun overgået af Søren Gade. Hvad skal man stille op med dem? Ifølge Politiken så kunne K gøre Møller til ny kulturminister. Selvom at Møller – i kraft af sit forfatterskab – selv er en kulturpersonlighed, så vil det næppe behage udenrigsministeren at flytte sig til fordel for sin partiformand. Venstrefolkene ser i øvrigt gerne, at hun overtager udenrigsministerposten.

Løkke har i den nære fremtid sat folkeskolen på dagsordenen. Det taler jo egentlig for, at lade Haarder blive siddende som undervisningsminister og gennemføre de reformer, der evt. måtte komme. Omvendt så er der ikke megen fornyelse med en Haarder, som også var undervisningsminister, dengang Løkke gik i gymnasiet i Helsinge tilbage i 1983. Havde det været i Storbritannien, så kunne man have “adlet Haarder op i Overhuset”. Desværre er der ingen post ledig som Folketingets Formand, men jeg gætter på, at venstre-veteranen efter næste valg bliver VKOs kandidat til landets fineste embede.

Men hvem skal hentes ind på ministertaburetterne? Politiken og TV2 har ladet Megafon spørge vælgerne. Og de er ikke i tvivl. Det skal først og fremmest Søren Pind og Henriette Kjær. Politiken ved allerede nu, at det ikke kan lade sig gøre. Man støtter sig op af sin egen søndagsanalyse, hvor man har interviewet nogle folk i regeringen. Her lader én sige '“ formentlig Claus Hjort Frederiksen '“ at Pind ikke kan blive minister, fordi han har talt imod Anders Fogh Rasmussens og Hjorts projekt. Det er åbenbart ikke gået op for Politiken, at landet har fået ny regeringschef. Den eneste, der har en interesse i at lade den slags overvejelser indgå ved ministerudnævnelser, er netop kun Claus Hjort. Løkke sidder ikke '“ hvad mange fejlagtigt tror '“ på skødet af finansministeren. Han lytter og lader sig rådgive af ham, men så er den heller ikke længere. Statsministeren er da udmærket klar over, at Claus Hjort på et tidspunkt under bilagssagen loddede stemningen for, om tiden nu var inde til at smide Løkke på porten. Det har Løkke naturligvis ikke glemt, men han har brug for Hjort. I hvert fald lidt endnu. I øvrigt er Løkke heller ingen større beundrer af Fogh herunder hans ledelsesstil, hvad der vist heller ikke er gået op for ret mange journalister på Christiansborg.

I øvrigt har Claus Hjort en interesse i at beskytte sine 'kyllinger', der loyalt bakkede op om 'L'ancien Regime' dvs. Troels Lund Poulsen og Inger Støjberg. Omvendt har Løkke ingen umiddelbar interesse i at samle på Foghs vraggods. Han har én chance for at vinde. Og det er ikke plads til upopulære ministre, som ikke leverer varen, hvis han skal slå Helle Thorning-Schmidt næste gang.

Derfor har både Henriette Kjær og Søren Pind, hvis denne nye måling skal tages for gode varer, fået øget deres chancer for at blive nye ministre ganske betragteligt.

Mht. Kjær så bestemmer hun nærmest selv, om hun vil være minister igen. Det kræver dog, at den nuværende konservative gruppeformand og politiske ordfører forinden kan overbevise sin partiformand om, at hendes mand ikke igen risikerer at dukke op i pressen som medvirkende i kulørte forretningseventyr eller opsigtsvækkende gældsstiftelse etc. Det var jo netop dette sidste, som førte til at Kjær efter valget i 2005 selv trak sig som familie- og forbrugsminister.

I øvrigt rummer “hitlisten” andre “folkefavoritter” så som Ellen Thrane Nørby, Mads Lebech og Malou Aamund om end med noget mindre opbakning i sammenligning med Kjær og Pind.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

50 kommentarer til “Mens vi venter på ministerrokaden”

Når nu Politiken er nævnt, så var Politikens politiske redaktør Mette Østergaard i deadline for nylig. Jeg blev noget målløs over at se en så ung redaktør for en af Danmarks største aviser. Er hun kvalificeret nok til en sådan stilling? Og findes der virkelig ikke andre (og ældre) journalister, der er mere kompetente?

@ Jesper Skov

Jeg undrede mig over præcist det samme. Det forekommer at man efter endt journalist-uddannelse, tager er par år på en given avis’s christiansborgsredaktion, og derefter er man klar som “politisk redaktør” eller lignende fin titel, og under alle omstændigheder en kapacitet ud i politisk analyse og gætterier på ministerrokade.

Det er lidt som at være “seniorøkonom” (evt. senioranalytiker) i en dansk bank. Det bliver man typisk som 28-29 årig 🙂

Alt hvad pigebarnet sagde i Deadline, og alt det som Jarl her refererer fra Politiken er jo løs snak. Gætterier som enhver der følger lidt med kan komme med. Det kræver ikke megen indsigt at opremse en liste med tre-fire oplagte kandidater til at træde ud af regeringen, og da slet ikke når man har en fin meningsmåling med karakterer fra vælgerne til de enkelte ministre.
Og en tilsvarende liste over oplagte kandidater. Tjaa, enhver kan jo besøge V og K’s hjemmesider og se folketingsgrupperne igennem for fremtrædende navne.

Artiklen i Politiken må vist betragtes som fyld der var skrevet før nytår og dermed klar til de altid tynde aviser umiddelbart efter nytårsaften. Og indslaget i Deadline var vel alm. marketing for Politiken samt naturligvis pigen selv.

1,2 Altså hvis folk kan blive ministre eller borgmestre i tyverne, så kan de vel også blive politiske redaktører? Det er vel talentet, som det kommer an på?

Frk. Østergaard blev vist headhuntet af Anders Krab til Politiken fra TV2, hvor de i øvrigt også var meget glade for hende. I branchen regnes hun – efter hvad man hører – for at være blandt de største taltenter.

Østergaard står ikke på bylinen i går, så er det vel ikke rimeligt, at hun skal kritiseres for det.

Til gengæld læste jeg en analyse nytårsaftensdag i Politiken, der ret præcist beskrev, hvad Løkkes nytårstale kom til at handle om. Det er da udmærket!

Efter min vurdering er hun rimelig respekteret blandt politiske journalister, politikere mv. Så jeg kan ikke helt genkende det billede, I tegner her.

Nu har jeg ikke statistik over samtlige politiske journalister (og ministre) i Danmark gennem tiderne, men sociologer og andre mere eller mindre kloge hoveder har peget på, at der er en tendens til at karrierer bliver “front-tunge”, hvis vi sammenligner med situationen før i tiden.

Ã…rsagerne kan man diskutere, men det gælder altså ikke kun for kvinder.

Og midaldrende slipseklædte mænd kan sagtens levere snik-snak, hvis det nu er det, man er ude efter.

Det er bøvlet at give sig ind i forudsigelser, men man bør tænke på, at der dels skal tages hensyn til de ministerier, V og KF vil profilere sig på, dels talentmassen og endelig interne hensyn i partierne. Så selv vil jeg vente i spænding og bagefter forklare, hvorfor det naturligvis ikke kunne blive anderledes 😛

#3 Jeg tegnede ikke noget billede, da jeg intet kender til hende.

Men bare fordi at politikerne har startet en dårlig trend (unge chefer), så behøver medierne jo ikke at følge efter.

Jeg vil nu mene, at sådanne unge journalister fordrer den form for politisk journalistik, der fokuserer på politikernes spin og pressehåndtering, og den er der altså rigeligt af i forvejen.

5. “Jeg vil nu mene, at sådanne unge journalister fordrer den form for politisk journalistik, der fokuserer på politikernes spin og pressehåndtering, og den er der altså rigeligt af i forvejen”

Hvordan kan man objektivt konkludere, at der skulle være en sådan sammenhæng? Efter min vurdering er det mere end tvivlsomt, at Østergaard i særlig grad kan tages for indtægt for “den form for politisk journalistik”, som nok vel stort set alle aviser dyrker. Især Ekstra Bladet og NAVNLIG Hans Engell, som både var politisk journalist “i de gode gamle dage” i 1970erne og nu som par og tresårig ALTID i sine analyser har fokus på,om politikerne håndterer den ene sag dårligt eller ej. Så det er NÆPPE et generationsspørgsmål.

Kvinderne (især de unge) tilbage til kødgryderne! Er der slet ingen kvindelige læser af denne side, der kan sparke herrerne på plads?

😉

Egentligt ikke en særlig gennemført argumentation:

“sådan at ministrene '“ nye og gamle '“ ved, om de købt eller solgt. Usikkerheden skaber ikke overraskende en del inerti. Det er vel så som så med jobglæden og de friske initiativer, når ministre ikke rigtig er klar over, om de er på vej ned ad slisken”

Man kunne da netop sige at ministre der følte sig sikre ville optræde uden initiativ, og at truede ministre ville forsøge at profilere sig med initiativer. Det har da været mønsteret når der har været optræk til omorganiseringer og reduktioner, der hvor jeg har min dagligdag.

5. 'Jeg tegnede ikke noget billede, da jeg intet kender til hende.' sammenholdt med din kommentar i 1. 'Jeg blev noget målløs over at se en så ung redaktør for en af Danmarks største aviser. Er hun kvalificeret nok til en sådan stilling? Og findes der virkelig ikke andre (og ældre) journalister, der er mere kompetente?'

Det forekommer mig, at du netop tegner et billede af Mette Østergaard, når du insinuerer, at hun umuligt kan være kompetent, når hun er ung. Jeg skal ikke dømme hvorvidt hun er kompetent nok til at udføre sit arbejde, det vil jeg lade hendes arbejdsgiver vurdere. Men ca. 10 sekunders søgen på google fortalte mig, at hun før hun blev ansat som politisk redaktør på Politiken har været ansat som politisk reporter på TV2, redaktionssekretær og online medarbejder på Børsen og har været journalist på Jyllands-Postens politiske redaktion. Så hun har da en vis journalistisk ballast. Man må antage at når Politiken har valgt, at ansætte hende (og hun i øvrigt ikke er iraker, og hendes løn indsamlet via en tilfældig indsamling), så er det fordi de mener hun er kompetent nok til sit arbejde, og muligvis endda dygtig '“ ung eller ej. 😉

Jeg tror ikke, det har noget med ungdom at gøre, at vi ser et øget fokus ‘spin’ – for nu at bruge et højest fortærsket og misforstået ord.

Jeg tror helt simpelt, det handler om, at det virker.
Hans Engell skabte sig en politisk karriere på evnen til at manipulere, forudsige og styre sine omgivelser og til dels andres opfattelse af ham i givne situationer. Det er den rygrad, han analyserer ud fra som politisk kommentator.

Jeg er efterhånden et par gange stødt ind i politiske journalister der tror de ved alt om et parti fordi de engang var medlem af det. Eller partiets ungdomsorganisation. Det kan medføre besynderlige (omend meget stålfaste) analyser.

Jeg vælger at konkludere, at kvalitet ikke nødvendigvis kommer med alderen.

M.h.t. den forestående ministerrokade, så hørte jeg Hans Engell på TV2 News for nogle dage siden, og da han jo har en meget varm linje til sin protegé, Lene Espersen, er han nok værd at lytte til i den sammenhæng. Ifølge Engell er Carina Christensen færdig som kulturminister, og Ellen Thrane Nørby er et godt bud på hendes afløser. Som ovenstående indikerer, mener Engell dermed også, at der vil blive byttet rundt på ministerier mellem de to regeringspartier i forbindelse med rokaden.
Hvad angår Søren Pind, er jeg overbevist om, at hans farvel til Trykkefrihedsselskabets rådgivende organ, TFS-rådet, hænger direkte sammen med hans ministerdrømme, men det vil han formentlig selv benægte. Under alle omstændigheder har han i dén grad fortjent at blive minister, men jeg kan ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at Løkke har modet til at gøre ham til f.eks. integrations- eller undervisningsminister, og hvis han skulle ende som fødevareminister e.l. efter devisen: “Det er bedre, han står inde i teltet og pisser ud, end uden for og pisser ind”, ville jeg foretrække, han i stedet forblev menigt folketingsmedlem.

6. Det er rigtigt, at Engell ikke er bedre end Østergaard på det område, men journalister som Østergaard er vokset op med den form for journalistik som Engell og andre bedriver, så disse unge journalister vil vel fortsætte i samme ensporet spor.

8. Jeg kan godt se, at du kan læse det ud af mit indlæg, men det er nu nok at drive det lidt for vidt alligevel. Det, jeg ville udtrykke med mine spørgsmål, var mere en kritisk undren. Det er meget eftertragtet at blive Christianborg journalist og der er mange om buddet, men alligevel falder Politikens valg på en så ung journalist. Ja, det undrer altså mig.
Det er rigtigt, at hun har journalistisk ballast, men det har Thomas Larsen vel også, hvis man kigger på hans CV?

Med alt det sagt, så vil jeg ikke udelukke hun kan sit kram, jeg er bare lidt skeptisk 🙂

Mette Østergaard er altså de facto en meget dygtig journalist. Hun er god på skærmen, en god analytiker, og hun skriver også glimrende. Hun formår desuden at holde sine personlige holdninger helt væk fra sit professionelle virke, hvilket mild sagt ikke kan siges om alle journalister. Selvfølgelig ser hun også godt ud, det kan alle vist blive enige om, men det ville ikke hjælpe hende, hvis hun ikke var en god journalist.
P.S: I øvrigt kan jeg huske, d’herrer Mogensen & Kristiansen talte lidt indforstået om hendes smukke udseende i én af deres udsendelser for ca. halvandet år siden, altså før hun kom til Politiken.

En anden spændende ting er de Venstre-folk der forfremmes. Når de vil lægge skatten død de næste 10 år, må Kristian Jensen få nogle andre udfordringer (og så har han også været dum med multimedieskatten), så jeg vil tro han kan få et ministerium med mere arbejde. Søren Gade har gjort det godt i forsvarsministeriet, hvor han stadig har stor troværdighed trods bøvl i ministeriet, og tager til begravelser med værdighed. Men politisk er det ikke det hårdeste ministerie, for uanset om folk støtter Afghanistan-krigen støtter alle op om de danske soldater. Så mon ikke Gades troværdighed og runde fremtoning kan bruges et andet sted også?

Tænker Kristian Jensen som finansminister, men spørgsmålet er om Hjort allerede vil gå af efter knap et år. Ellers kunne det være sundheden, hvor der er ubehagelige beslutninger med sygehuslukninger og hårde prioriteringer. Gade kunne også være et bud på sundhedsminister, eller en indenrigsminister, hvis Ellemann kan nøjes med socialministeriet.

Hørte Peter Mogensen nævne journalisten Ole Krohn som et bud på en K-minister. Jeg har hørt hans navn men kender ikke meget til ham, nogen der kan sige om det er et godt bud eller helt i skoven?

Med Connie Hedegaards afgang til Bruxelles kunne det være oplagt at C brugte en rokade til at hente en profil der tiltaler de samme vælgere som Connie gjorde

Men hvem skulle det være og på hvilken post ?

16
Kristian Jensen er da også belastet af sagen om hans ministeries grundlovsbrud og hans indsats under kommunevalgkampen betyder vel nok at det vil være et omstridt valg i V hvis han forfremmes til finansminister

Han skal ingen steder nu og mon ikke Hjort stopper til næste valg uanset om LLR fortsætter eller ej

Ønsketænkning:

Udenrigsminister, Lene Espersen
Finans, Kristian Jensen
Skattefar, Peter Christensen
Integration, Søren Pind
Kultur, Per Stig / Ellen Trane
Kirke, Birthe Rønn
Økonomi og Erhverv, Mike Legarth
Indenrigsminister, Søren Gade
Forsvarsminister, Troels Lund
Socialminister, Henriette Kjær
Forskning, Malou Aamund
Klima og Energi, Lykke Friise
Undervisning, Karen Ellemann
Miljø, Sophie Løhde (Så har de begge beklædt den post)

16. Ole Krohn? Haha. Jeg tror nok, at du forveksler journalisten med DI-direktøren Ole KROG.

Det er ellers meget godt at sige om journalisten, som i øvrigt er tidl. SFU-landformand i sin grønne ungdom. Jeg vurderer dog Krohn – altså journalisten – som glad og tilfreds med at være erhversjournalist/redaktør? på TV2 Finans.

Mht Ole Krog – DI-direktøren – så tror jeg ikke lønnivauet som minister er tilstrækkeligt tiltrækkende til, at han føler det er besværet værd. Jeg har også svært ved at se ham som den store styrkelse af regeringen mht vælgerappel.

I den tidligere omtalte Deadline udsendelse blev Lars Liebst nævnt som et bud. Mette Østergaard mente at der var behov for at hente folk udefra.

Og så bliver det jo i sagens natur lidt sværere at gætte med, medmindre man sidder inde med insiderviden fra de to partier.

Jeg forstår stadigt ikke hvorfor Carl Holst ikke bliver nævnt som en af de mest oplagte. Louise Gade ligeså.

Med Connie’s afgang til Europa må Lene Espersen vel også tænke lidt på mand-kvinde balancen hos de Konservative. Skal det virkeligt blot være hende og så en flok gamle mænd ??
Medmindre de har et stærkt kvindeligt kort ( ala Stine Bosse) siddende udenfor, så er Henriette Kjær vist det mest oplagte ministeremne overhovedet.
Ligesom Jarl, tvivler jeg på at Ole Krog vil være nogen vælgermagnet.

@20 Brian M er da fortsat ung?

Kjær har slet ikke Hedegaards karisma, men hvem har også det? Skal Khader ikke snart have en stor post?

20. Det fremgår faktisk af målingen, at 7 pct. mener at Carl Holst bør blive minister. I sammenligning får Thrane og Lebech 8 pct.

Louise Gade står ikke på listen, men det kan hænge sammen med, at Megafon ikke direkte har spurgt vælgerne om hende.

Lars Liebst? Hvorford dog sige et godt job op i Tivoli for at blive minister? Dårligere løn og dårlig presseomtale. Hvem i erhvervslivet gider dog det? I øvrigt var Liebst muligheder måske bedre under Fogh. De netværker sammen.

21. Khader? Der er 1 pct. af vælgerne, der synes han skal være minister. Men jeg sender gerne en flaske Single malt whisky afsted til ham, hvis det sker 😉 Men jeg tror nu ikke – selv med min bedste vilje – at det bliver tilfældet.

21. Jeg tvivler på, at Khader skal have meget andet end et los i røven, hvis han ikke snart tager sig sammen. Manden er i overhængende fare for, at være en færdig mand i dansk politik, efter næste folketingsvalg. Han er endnu ikke sikker på at have en kreds, og selvom han får en, skal han ikke føle sig alt for sikker på, at blive valgt ind. Hans troværdighed blandt vælgerne kan ligge på et meget lille sted, efter hans konstante hoppen mellem forskellige partier og holdninger, samt burka sagen, som blev eklatant dårligt håndteret i efteråret.

Hvad angår Kristian Jensen og et nyt ministerium, så tror jeg han vil blive trukket væk fra skatteområdet. For det første har han ikke håndteret posten overbevisende det sidste års tid (grundlovssag i foråret og multimedieskat i efteråret), og efter regeringens skatteomlægninger er det ikke længere et højt profileret område. Personligt tror jeg at KJ vil blive sendt hen til et af de fag ministerier, hvor der traditionelt set er mange problemfyldte og upopulære sager. Det er forholdsvist velkendt, at Kristian Jensen og Lars Løkke ikke nødvendigvis kommer godt ud af det med hinanden, samt at KJ i bilags sagen havde hvæsset knivene og arbejdede for at springe over ham i arvefølgen. Så det er bestemt ikke umuligt, at Lars Løkke ville græde tørre tårer, hvis KJ skulle øge sin manglende popularitet i befolkningen, og måske endda skvatte i en bananskræl. Sundhedsministeriet ville være oplagt (hvis der rokeres mellem konservative og venstre ministerier også). Dette ville også åbne for, at en af Lars Løkkes politiske støtter Peter Christensen kunne få skatteministeriet. Han er tidligere finanspolitisk ordfører og kender stoffet, han er ikke voldsomt høj profileret i forhold til vælgerne (3 pct mener han skal være minister iflg. den måling Jarl Cordua omtaler), men han ville kunne få en god profil i befolkningen ved at lægge multimediesagen død. Et spørgsmål, der skal afklares inden et kommende folketingsvalg under alle omstændigheder, da det ganske enkelt er bad business at træde så mange folk over tæerne op til et valg, i særdeleshed siden det blot drejer sig om en halv milliard på finansloven.

Af udefrakommende ministeremner er Louise Gade et oplagt valg, hun havde formidable personlige stemmetal ved kommunalvalget i Ã…rhus i 2005 og hun er tidligere borgmester i selvsamme by, hvilket trods alt var lidt af en præstation taget i betragtning, at det traditionelt er en socialdemokratisk højborg. Dette giver hende åbenlyst lidt af en stjerne i Venstre. Personligt mener jeg at hun er lidt af en politisk letvægter, der klarede hendes borgmesterhverv udygtigt, og jeg tror hun vil være middelmådig, i aller bedste fald som minister. Men mine personlige holdninger betyder nok ikke så forfærdeligt meget, når statsministeren foretager en rokade. 😉

Carl Holst er ligeledes et oplagt ministeremne udefra. Han har stor erfaring amtspolitisk og efterfølgende i regionerne, og han er en af Lars Løkkes gamle støtter, ligesom Søren Pind iøvrigt er det.

Khader var/er hele DKs Mr Islamisme. Han må da kunne bruge den seneste udvikling i Viby til noget?

Ja jeg hørte nok forkert med ham Oles efternavn. Historisk set har de konservative ellers ikke haft så god erfaring med at hente erhvervsfolk ind, efter hvad jeg ved. Nils Wilhjelm blev hentet ind i Schlüter-regeringen, men brød sig ikke om politik, Poul Andreassen havde en kort karriere som partiformand og også Jens Heimburger forsvandt hurtigt. Selvom det selvfølgelig hører med til de to sidste, at de kom ind i partiet i den nok mest turbulente tid de sidste 30 år. Krog kan så måske komme ind på, at der i øvrigt ikke er det store ministerpotentiale hos K, hvad vi debatterede herinde for et par måneder siden. Der fandt vi kun Henriette Kjær og Mads Lebech hvis han vil tilbage i politik.

Flere nævner Khader, men han er færdig. Han var god til at tale om muslimsk relaterede emner hos de Radikale, og da Muhammed-krisen kom fik han meget populariet, for her var en muslimsk indvandrer der var blevet dansk. Da han så fik sit eget parti sagde han, at nu glædede han sig til at snakke om andre emner. Og her sluttede det så. For det har han vist han ikke kan, og er bare blevet til grin med alt han har gjort siden. Konservative gør klogt i ikke at give ham en kreds.

#25 Søren Pind som minister er absolut ikke en joke. Han er kommet mere ind i varmen selvom Claus Hjort ikke kan lide ham, og det at han er mere liberal end gennemsnittet i Venstres folketingsgruppe, behøver jo ikke være noget problem. Pind er meget på linje med Fogh omkring hård kurs mod udlændinge og den aktivistiske udenrigspolitik, og vil sikkert også være den første til at give smagsdommerne tørt på i kulturen. Og så anser jeg generelt Pind som en mere vidende person end folk som Eva Kjer, Ulla Tørnæs og Helge Sander. Spørgsmålet er så hvad Løkke synes han har brug for, for på de spørgsmål har han ikke været så markant endnu.

Nej, bestemt ikke. Søren Pind har administrativ erfaring, og i modsætning til så mange andre, så mener han rent faktisk noget.

@Jens Espersen

“i modsætning til så mange andre, så mener han rent faktisk noget.”

Ja, men hvis det lige er oppotunt for karrieren skynder han at skifte holdning. Hvem husker ikke de ti liberale teser han og 9 andre Venstrefolk ville fremlægge på Venstres landsmøde i 2004. Alle vidste at det vill Anders Fogh og Claus Hjort absolut ikke bryde sig om, men alligevel Søren Pind på TV og svor, at INTET ville kunne få ham til ikke at fremsætte teserne på landsmødet. Et par dage efter var han til ‘kammeratlig samtale’ på Christiansborg, hvorefter han slet ikke ille kendes ved teserne.

Og den med de 10 liberale teser er langtfra den eneste gang han har skiftet holdning så hurtigt, at selv Villy Søvndal må beundre ham for hans totale principløshed. Bevares, Pind puster sig da en gang imellem op med nogle drakoniske ‘lov-og-orden’-holdninger, men det er når det kommer til stykket ikke andet end varm luft. Da han aldrig følger op på dem må det jo altså betegnes som indholdsløse markeringer.

@ 20: Her fra Ã…rhus er det vist efterhånden et bredt accepteret faktum, at Louise Gade faktisk mener det, når hun fra tid til anden har afvist, at hun stadig har ministerambitioner. Fra tid til anden spørger diverse lokale journalisters hende altid om netop dette spørgsmål og svaret har i stigende grad været en kraftig benægtigelse.

Men et er selvfølgelig et hypotetisk spørgsmål – noget andet er, hvis Lars Løkke en dag virkelig er i telefonen med et socialministertilbud… Men jeg ville ikke sætte mine julegaver på det.

-> #30 Søren Pind

Bevares, jeg kan ikke huske hvordan ordene præcist faldt, men fkta er, at du først pustede dig op på TV, hvor du principfast ville fremsætte teserne uanset hvad aprtiledelsen mente, hvorefter denne principfasthed falder totalt sammen efter et møde med selvsamme partiledelse. Du kommer ikke uden om, at du fremstod -skal vi sige- temmelig ‘forpjusket’ efter den affære.

31. Følgende er taget fra en artikel i tante Berlingeren den 7. august 2003, efter Pind & Co var blevet banket på plads af partiets ledelse, og teserne ikke kom til afstemning:

Anders Fogh har tidligere bedt dig om at koncentrere dig om p-problemerne i København. Har du igen haft snuden for langt fremme?

 »Jeg har tænkt mig fortsat at rejse den liberale debat i Venstre. Det bliver der ikke lavet om på. Og jeg har endnu ikke set noget, som har skabt en lige så stor diskussion om det her. «

Er teserne lige så meget et oplæg til Søren Pinds personlige folketingsvalgkamp?

 »Det er noget nonsens på den måde at nedgøre de andre i gruppen. Jeg har ikke brug for ekstra profilering for at komme i Folketinget. Københavnerne ved godt, hvem jeg er. Men jeg vil da gå til valg på de ti teser – de er en del af min ideologiske ballast. «

Citat slut. Fra: http://www.berlingske.dk/danmark/soeren-pind-vil-fortsat-broele-som-en-loeve

Søren Pind virker ikke ligefrem særlig brødebetynget i ovenstående artikel. Han vil ligefrem gå til valg på teserne, så det lader da ikke til, at der hverken tages afstand eller for den sags skyld, at han forsøger at fraskrive sig ejerskab. 😉

En omformuleret version af teserne kom da også til afstemning i 2006, hvor man forsøgte at få det med i princip programmet. Disse blev dog nedstemt.

–> Pind (#32): “Du sigter til,dengang Venstres formand og statsminister sagde, at såfremt teserne blev behandlet og vedtaget på Venstres Landsmøde ville han gå af?”

Tog du vitterligt dét alvorligt?

@34: Jeg forstår ikke spørgsmålet. Men som det udmærket fremgår af linket, så var det i hvert fald en realitet, at den pågældende udtalelse fra Fogh om at det blev uden ham som formand gjorde en behandling af teserne komplet meningsløs.

@Søren Pind

“pågældende udtalelse fra Fogh om at det blev uden ham som formand gjorde en behandling af teserne komplet meningsløs.”

Hvorfor det?? var de 10 liberale teser ikke netop et opgør med den Socialdemokratiske linje Fogh og Hjort Rasmussen havde lagt partiet på?? En linje der betød, at Venstre nærmest var mere glade for den omfattende velfærdsstat end Socialdemokratrrne. Ja, faktisk er de offentlige udgister steget mere under VK-regringen end de gjorde under Nyrup. Var Fogh gået af som partiformand havde det været den ultimative sejr for jeres liberale linje, eller hur??

@Jens: Det ville være komplet meningsløst at bede Venstres delegerede på et landsmøde vælge mellem deres formand og statsminister eller teser. Ingen ville have stemt for dem. Ikke på grund af politik, men på grund af virkeligheden.

I det hele taget synes jeg min gamle helt Reagan har sagt det så udmærket om den kristne højrefløj i USA. Han forstod simpelthen ikke, at deres forlangende var, at han hver gang skulle kaste sig ud fra klippen med vajende flag for at lade sig knuse mod bunden. Men sådan kan vi jo se så forskelligt på tingene.

Hej Jarl

Er du inviteret med i den nye kult for venstresnoede-kommentatorer (+Krause-Kjær) ??

@ Søren Pind:

Dejligt du deltager og siger fra i denne debat.

Men hvis vi skal tilbage til emnet, har du nogen kommentarer til en eventuel ministerrokade, og hvilket ministerium der passer dig bedst, hvis nu? Jeg ser dig som en oplagt Integrationsborgmester, saglig med kant.

@Jarl:

Kan du ikke lave en gyser-time her på din blog: Et eventuelt ministerhold hvis magten bliver rød?

Mvh

Henning

@Søren Pind

“komplet meningsløst at bede Venstres delegerede på et landsmøde vælge mellem deres formand og statsminister eller teser. Ingen ville have stemt for dem”

Ã…rh, du og de øvrige ni forslagsstillere havde vel stemt for teserne, eller hur?? Selvfølgelig var de faldet, men i det mindste havde man på landsmødet fået debatten om Venstres (dis)kurs i den økonomiske politik. I havde da fået vist de borgerligt-liberale vælgere, at der i partiet trods alt stadig er mennesker, der ønsker en liberal politik, fremfor den socialdemokratiske man har ført siden 2001. Det er da meget muligt det ikke ligefrem havde været ‘karriere-fremmende’ for jer 10 forslagsstillere, men nu er det vel ‘sagen’ der tæller højest, ikke sandt??

38. Nej – og det er jeg i øvrigt meget sur og fornærmet over! 😉

Pjat. Jeg skal i øvrigt til et meget mere interessant arrangement samme aften, hvor vi skal drikke os fulde i øl og spise synnejysk kålpølse (hvad det så end er?). Værten har også en fantastisk vinkælder, som vi sikkert senere skal udplyndre. Desværre for ham, så har han så megen vin, at hver fjerde flaske “smager af prop”. Han kan tilsyneladende ikke nå at drikke det. Men så kommer vi da og hjælper ham! 😉

Det kunne da være fedt at sidde og høre, hvad Lars Løkke vil fortælle ved bordet. Det har jeg jo selv prøvet nogle gange, men desværre siger han efter min mening aldrig noget rigtigt interessant. Faktisk har det været lidt kedeligt, uanset hvor mange øl, der er blevet drukket. Og nu tør han jo slet ikke slå sig løs længere. Så ud over alm. selvfedme ved at sidde til bords i Spindoktor-netværket, så tror jeg nu ikke man får så meget nyt at vide. Jeg hører formentlig mere om, hvad der rører sig, der hvor jeg skal hen. Nu får vi at se, hvor fulde vi bliver! 😀

@Jens: Nej, hele pointen var jo netop, at selv vi – i den situation – ikke kunne have stemt for teserne. For det havde været det samme som at tilkendegive et ønske om Anders Foghs afgang. Og det nærede ingen af os.

@Søren Oind

Jaja, vi bliver jo nok ikke enige om hvordan ‘sagen’ om de 10 liberale teser, men tak for dine svar.

@ 27 – Jarl Cordua

Du nævner at Carl Holst har fået 7 % i tilslutning som eventuel minister i Megafons måling.
Hvor har du fået det tal fra?
I alle omtaler af målingen fremgår kun top 5, og altså ikke Carl Holst.
Det skulle vel aldrig være fra Søren Pind?
I TV2-Nyhederne kunne man se reporteren give Pind den komplette liste med alle navne på.
Hmm…

@44

Espersens tid som justitsminister er der ikke meget glans over. Er det hele ikke bare Skrap Moster retorik og generel inkompetence på de indre linier i ministeriet? Politireform anyone?

44. Det er da en dårlig sag for Brian Mikkelsen og justitsministeriet. Det bærer da til den stigende opfattelse, at der ikke er styr på tingene.

MEN om det flytter VÆLGERE mellem blokkene. Det tvivler jeg stærkt på.

Politiken, Information, DR, de politiske partier i den røde blok plus hele striben af forsvarsadvokater og andre venstreorienterede meningsdannere vil naturligvis bruge sagen til at fremstille Danmark som et juridisk galehus og at regeringen alene af POLITISKE grunde, har efterkommet amerikanernes krav om udlevering.

Det tror jeg dog preller af på befolkningen. Der er jo intet, der tyder på et egentlig justitsmord. Sagen handler om forældelsesregler og andet teknik. Det er jo galt nok, ja faktisk ret pinligt. Men om det er grund nok til at stemme på Helle Thorning fremfor Pia K eller Lars Løkke. Det tror jeg ikke.

Lukket for kommentarer.