Kategorier

Led eller forsvind

Meningsmålingerne for regeringen er entydigt fornedadgående. Møgsagerne hober sig om. Der er ingen politik på hylderne og ikke engang en regeringsrokade evner Lars Løkke Rasmussen at time ordentligt. Oppositionen tager det ene nemme stik hjem efter det andet, mens regeringen fremstår rådvild, forpjusket og ude af stand til at sætte dagsordener eller gå i offensiven. VK-regeringen har aldrig stået svagere siden 2001, og den har helt indlysende for alle aldrig været så dårligt ledet som nu. Katastrofen synes uundgåelig, hvis ikke regeringschefen begynder at tage sig sammen og begynder at lede sin regering.

Nu melder selv V-kilder i regeringen, at Lars Løkke Rasmussen allerede er træt og udbrændt. I så fald: Vig pladsen for en anden. Det er et privilegium at være landets statsminister. Det kræver en umådelig fightervilje, jætteindsats og kompromisløs selvopofrelse fra tidlig morgen til sen aften. Hvis man ikke er i stand til at ville det, så er der kun én ting at gøre. Gør plads for en efterfølger.

Det borgerlige Danmark tørster efter en leder. Der har ikke været en reel borgerlig leder siden 2007-valget, hvor alt blev underlagt Anders Fogh Rasmussens udlandsambitioner.

Bevares. De konservative har deres del af skylden for, at januar ikke har været let. Men det forklarer jo ikke, at Løkke hos vælgerne fremstår som sur, indebrændt og forurettet. Det er en indstilling, som mig bekendt aldrig har vundet et valg.

Nu vælter topvenstrefolk tilsyneladende ud af skabet og kræver af Løkke, at han træder i karakter som bossen. Det er helt indlysende for alle, at der er behov for et gearskifte. Selve det at topvenstefolk begynder selvransagelsen i pressen tyder på panikstemning. Det er et faux-pas af de store. Det gør de jo kun, fordi chefen selv ikke vil erkende, at der er problemer og i øvrigt nægter at tage imod fornuftig rådgivning fra sine nærmeste.

Jeg gætter på, at fornuftige folk som Carl Holst, Kristian Jensen og Claus Hjort Frederiksen nu stiller Løkke et ultimatum: Led landet nu '“ eller forlad posten. For landets skyld, for Venstres skyld, for det borgerlige Danmarks skyld og ikke mindst af hensyn til manden selv.

Løkke kommer hjem i dag fra sin ferie på Tenerife. Det skulle ikke undre mig, at det bliver Claus Hjort, der tager snakken med ham for at høre, hvad hans fremtidsplaner egentlig er.

Min forventning er, at Løkke tager kampen op. Skulle det mod forventning ikke ske, så er spørgsmålet, hvem i Venstre, der kan overtage statsministerposten? Som jeg ser det, er det vel kun Claus Hjort Frederiksen, som p.t. kan opnå Pia Kjærsgaards støtte. Tænk engang.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

37 kommentarer til “Led eller forsvind”

Et skræmmende kollaps at der skulle være venstrefolk som mener at de har behov for at diskutere lars løkke i pressen som anonyme.

Jeg tror at når Lars kommer hjem så tager han lederskabet i regeringen og får ro på VK udmeldinger – bare truslen om at Hjort Frederiksen skulle overtage er så forstemmende efter hans fuldstændigt uantagelige præstation som finansminister og grå eminence er dyb skræmmende og vil formentligt medføre en rød sejr.

Er problemet ikke, at Løkke dybest set har nået sit niveau af inkompetence jævnfør The Peter Principle?

Han var en god nummer to, der kunne bamse rundt og være jovial udadtil men samtidig uddele skideballer og holde linjen indadtil. Som nummer et, not quite so.

Samt at Venstre bare ikke har nogen, der kan tage over – med Hjorten i spidsen vil partiet jo ende med et negativt antal mandater … 🙂

Det er så småt ved at sive ind, og panikken breder sig … så lang tid er der heller ikke til november 2011, og skal der ske noget, så er det altså ved at være nu.

Det er meget svært at se, hvordan Løkke skal komme ud af det hjørne, han er malet op i. Der er intet, der tyder på, at K vil lade sig tryne. Der er ikke noget, der indikerer talenter, der kan revitalisere regeringen ved en større eller mindre rokade. De økonomiske problemer er gigantiske, og de nødvendige løsninger har man ikke hidtil turde tage i anvendelse men indædt talt imod, og så kan ikke med nogen troværdighed vende 180 grader. Samtidig hober møgsagerne sig op, mens ministres troværdighed er i frit fald. I sandhed starten på et annus horribilis.

Sagt i al fordragelighed er Løkke nok offer for Peter princippet, og lige fra hans tiltræden har han set ud som om han selv var klar over det. En statsminister skal ville magten i ekstrem grad, og det ser ud til, at Løkke alligevel ikke vil det nok. Det er vist ikke før sket, at en statsminister bare har smidt tøjlerne og overladt dem til en anden fra samme parti undtagen ved sygdom eller død, så tanken om, at Hjort skulle tage over ligger ikke lige for. Og det vil næppe heller løse regeringens problemer – eller landets for den sags skyld. Det ligner betænkeligt en Catch-22, med mindre Løkke helt og aldeles smider håndklædet i ringen og udskriver valg.

Det er en sund optimisme du lægger for dagen der. Men jeg må indrømme jeg ikke helt deler den. Løkke vil sikkert vende hjem i lige så dårligt humør som han tog afsted. Han vil fortsat reagere med trutmund på enhver modgang. Hjorten vil tage en snak, men ikke noget jeg tror vil rykke.

Må desværre nok bare konstatere at Løkke ikke kunnne fylde skoene efter AFR. Også en svær plads at overtage.

Det er vel bare et spørgsmål om at der er en cyklus i dansk politik hvor magten skifter side hvert tiende år – og løkke kom ind på et helt forkert tidspunkt.

Det er interessant er hvorvidt de radikale efter et valg formår at udnytte deres midterstemmer, hvis den analyse i børsen forleden dag er reel. Seneste meningsmåling placerer dem jo på en tungest på vægten position.

Så kunne det jo være at en kommende regering rent faktisk ville forholde sig til den økonomiske udfordring og lave reformer af efterløn og dagpenge.

Kræver bare at de radikale ser lyset og anerkender at de ikke har nogen fremtid som vedhæng til socialdemokratiets højrefløj.

Løkke trnger til at erkende at posten som statsminister ikke er det samme som at være amtsborgmester i et borgelrigt amt, eller minister under en toppolitiker som AFR.

Tja, tanken er jo ikke fjern, men på den anden side, er der vel ikke nogen der i deres vildeste fantasi, kan forestille sig Claus Hjort på posten som Statsminister. Nå det så er sagt, så bliver det umådeligt svært for Løkke at komme igen. Og det er naturligvis ikke kun hans skyld, men både “metaltrætheden” i den borgerlige regering, og det at man fra starten af, har valgt at være en værdipolitisk regering. Men har helt bevist valgt ikke at tage fat på de emner som tidligere borgerlige regeringer har kæmpet for; skat, mindre stat, opstramning af dagpenge, privatisering etc. Regeringen har siden 2001 primært været kendetegnet ved sit virke på det værdipolitiske område, er her må man nok konstatere, at der efter 8 år, ikke er synderligt mange ubeskrevede blade tilbage, og ikke mange hvide kaniner at hive op af hatten. De fleste kender holdningerne i denne regering og ved hvad man mener om det meste. Og netop det, gør det så pokkers svært at komme med noget nyt, med mindre man rent faktisk ville begynde at føre borgerlig – liberal politik både i økonomien og overfor den offentlige sektor. For det vil i sandhed være nytænkning. Men med DF som støtteparti, og Liberal Allience som indtil videre ikke ser ud til at komme ind, er det nok yderst tvivlsomt, med mindre Løkke virkeligt ruller forhandlingsevnerne ud, og laver en underhåndsaftale med DF…

Uden at kunne komme med et decideret buder på næste statsminist, men kunne man forestille sig venstre sendte “aben” videre til DF eller Konservative og gav dem statsministerposten fordi de ikke har troen på at Løkke kan vinde valget, Hjorten ikke virker stærk nok og det er for tidligt for fx Kristian Jensen. Så kunne de stå og sige det ikke var os som tabte statsministerposten, men det var DF eller K som ikke formåede at fastholde et borgerligt flertal?

Lars Løkke er inde i en ond spiral, hvor det meste han gør bliver udlagt som om han famler eller ikke kan styre det. Lidt ligesom Nyrup i de sidste år.

Idéen om at at en anden overtager statsministerposten ser jeg som helt utænkelig. Der vil komme meget støj på linjen hvis Kristian Jensen pludselig skulle overtage, eller for den sags skyld Claus Hjort. Hjort tror jeg slet ikke kan vinde et valg, han er den hårde mand at have med men ingen leder.

Og hvis Lars Løkke efter kun et år giver op, er der virkelig en famlende regering at skyde på for oppositionen. Så der er intet alternativ, Løkke må tage den til den bitre ende. Men skulle han tabe eftertrykkeligt, kan der jo blive brug for en afløser, så det er klart de kæmper allerede nu.

Men Løkke må tage kampen op nu og snart komme med den ministerrokade og udstikke en kurs. Hver dag han venter med det ser det værre ud.

Er alt dette ikke blot endnu et eksempel på mediernes selvsving. I dag er det så Ritzau telegrammet der fylder i alle medier. Ritzau citerer TV’s Qvortrup, der citerer Politiken der henviser til anonyme “top”folk i venstre.

Og sådan har det været hele ugen. Lars Løkke på ferie, og så ellers en masse tom snak.

Bevares. Der har været nogle dårlige sager, men det bliver jo ikke mad-ordningen eller Burkasagen der afgør krydset på valgdagen. Den økonomiske situation taget i betragtning, og at vi er midt i valgperiode hvor også Fogh altid har været bagefter i målingerne, så er meningsmålingerne jo ganske tætte.

Der skrives meget om manglende projekt. Men hvad er Thorning og Søvndals projekt da ??

At det ikke går supergodt i de seneste to måneder kan de fleste vel blive enige om. Men der er jo ingen grund til at hverken medier eller venstrefolk bliver hysteriske. Der er over halvandet år til valg.

@Superman

Enig i man ikke skal dømme nogen ude, og Helle og Villy har heller ikke noget samlet projekt, og slet ikke sammen med Vestager.

Det ændrer dog ikke ved at det du kalder “mediernes selvsving” gør noget, da det er gennem medierne vi kender politikerne, og det slider når der kommer sure historier om Lars Løkke. Og hver gang der nævnes en dårlig måling for regeringen, vænner befolkningen sig til tanken om at Helle måske kan blive statsminister, og der måske kommer en ny regering.

For at klare det må Løkke sætte sig igennem som leder. Men det burde han også kunne, da han stadig er statsminister og kan vente længe med at udskrive valg. Men det bliver ikke nemt for ham.

@ Superman.

Det er naturligvis korrekt at Thorning og Sønvdahl heller ikke har noget egentligt projekt – selvom det vist snart skulle komme – men som oftes når folk stemmer, vælger de ikke så meget til, som de vælger fra. Og vælger man først regeringen fra, kan Helle ha en nok så dårlig sag, og stadig vinde…

Er “alle” da blevet så afhængige af Fogh`s endog meget snævre “gader og stræder”, at vi ikke kan leve uden? “3 budskaber ad gangen og ikke mere”.? Nu er der så lidt flere (selvfølgelig også negative) bolde i luften, og hele mediedanmark går i selvsving. Vent bare. Løkke kommer med 200 km/t og sætter tingene på plads.
“Han kan ikke engang time en regeringsrokade ordentligt” siger Mogensen og Kristiansen. Iflg. hvem dog?

Hvorfor er den “ene og den anden” topminister, venstremand nødt til at forsvare Løkke, spørges der??

Fordi de bliver spurgt! Forsvarer de Løkke er det “usædvanligt”. Bare se han kan ikke forsvare sig selv. Han er træt.

Siger de “ingen kommentarer”, spinnes der så lidt på det.

“Den største regeringskrise siden Nyrup”….. Tror jeg ikke på. Løkke er stadig den fighter der klarede kommunalreform og sundhedsvæsen.

Det er regeringen som sådan, der lider af en “naturlig” metaltræthed. Løkke må foretage sin rokade nu og få styr på skibet. Hvis Lene Espersen herefter synes det er nødvendigt med (alt for mange) særstandpunkter, må Løkke køre sig i stilling til et valg i utide.

14. Jeg forstår ikke hvordan den der regeringsrokade skal kunne hjælpe på noget som helst. Nye ansigter javist, men politikken og problemerne vil jo være det samme.

En rokade kan sikkert garantere en uges god presse, men så er man jo tilbage ved dagligdagens trummerum igen.

Til Jarl: Det er jo fuldstændigt absurd, at tro at man ville kunne foretage en udskiftning på statsministerposten nu.

Udover det ville virke ufatteligt desperat, så er den eneste der ville kunne matche oppositionen bare nogenlunde, i øjeblikket begravet i en grim sag om lækager i hans ministerium. Ingen af de yngre kræfter har vel heller lyst til at stille op til en øretæve.

Man kan selvfølgelig lave en Lykketoft-model og lade en eller anden gammel udtjent Venstre-mand tage en for holdet, men hvem skulle det være? Thor P, H.C. Schmidt eller Bertel? Vel næppe.

Bragende godt skrevet … især kan jeg godt lide, du pointerer, at det faktisk er en ære og et privilegium at være sit lands statsminister. Hvad bilder han sig ind at gå rundt og ligne et fornærmet pat’barn. Kom så i sving.

Jarl skriver: “fornuftige folk som Carl Holst, Kristian Jensen og Claus Hjort Frederiksen”.

Hvad er der sket med Jarl? Fornuftig? Clausescu? Har du det godt, Jarl?

17. Haha.

Det kræver nok en forklaring: “Fornuftig” skal forstås i betydningen “klar over at den er gal for regeringen”

Nej, jeg mener ikke Clausescu bør være regeringschef. Han bliver aldrig populær i den brede befolkning – og han er heller ikke ligefrem morgendagens mand som nogle og tresårig.

Men hvad gør V, når?

1. Løkke er så træt at han ikke kan hænge sammen.

2. Det mest populære alternativ Søren Gade er vingeskudt og under pres

3. Venstres næstformand af mange opfattes som alt for ung og grøn

Der er vist ikke meget andet gøre for Venstre at få gang i Løkke på en eller anden måde.

Nu fik vi da gang i debatten!

Jeg takker dig for din omsorg for mit helbred, Kasper. Men jeg har det helt godt 😉

@David

Jeg giver dig ret i at hvis man bare lavede en regeringsrokade og de nye ministre fortsatte med den samme politik, hjælper det ikke en døjt. Jeg har bl.a. hørt Malou Aamund og Ellen Trane Nørby som ministeremner, og hvis vi ikke var kommet ind i februar havde dele af pressen nok gentaget “julepynt” overskrifterne, fra dengang Nyrup tog Lotte Bundsgaard og Anita Bay Bundegaard ind (hende der mente alle fattige var flygtninge).

Men en regeringsrokade er nødvendig. Løkke har taget 3 nye ministre ind, Støjberg fordi han selv og Hjort skiftede ministerie efter Fogh forsvandt, Ellemann fordi Karen Jespersen stoppede, og Lykke Friis fordi Connie Hedegaard blev kommisær. Med andre ord ingen udskiftninger fordi det var Løkke der satte sig igennem som chef. De ministre der sidder der er Foghs ministre, og så længe de bliver siddende kan Margrethe Vestager blive ved med at kalde ham “vikaren”.

En rokade kan ikke stå alene, der skal også udstikkes en kurs, findes nogle ting regeringen kan gå igang med, hvor så de nye ministre kan sættes i sving. Fx har Lykke Friis været usynlig efter klimatopmødet, hun skal da have nogle ting hvor hun kan vise hvad regeringen vil.

Nemt bliver det da ikke. Hvem kan fx rydde op efter Søren Gade i forsvarsministeriet?

Så en regeringsrokade vil ikke hjælpe i det øjeblik den bliver offentliggjort. Men den er en nødvendig del af det, hvis Løkke skal gøre sig nogen forhåbninger om at genvinde magten når han en dag trykker på valgknappen.

19.
Du synes som mange andre at tro, at en regeringsrokade er en trylleformular. Ministerembedet er altså ikke en loppetjans. Det tager et halvt til et helt år at sætte sig ind i sagsområdet, lære samarbejdspartnere at kende, mødes med organisationer, få hold på personer og arbejdsgange for de op til mange hundrede mennesker i departement, direktorater, styrelser osv, man også er chef for. I den læreproces er det overordentlig vanskeligt at komme med nye tiltag – man skal jo lige vide, hvad der er gældende regler først – for slet ikke at tale om at optræde som skærmtrold. Man skal kort og godt klædes på. Jeg er ikke sikker på, at Løkke har tid til at have en større gruppe stående i ministeriernes påklædningsværelser.

En rokade kan ikke stå alene, der skal også udstikkes en kurs, findes nogle ting regeringen kan gå igang med, hvor så de nye ministre kan sættes i sving.

@Rasmus: Man kunne fx gå i gang med at gøre borgerlig politik, også på det økonomiske område. Men det vil så kræve, at Løkke imødekommer Kristian Thulesen Dahls ønske om lederskab og ret utvetydigt fortæller Pia & samme Kristian, at det rent faktisk er ham selv, der er statsminister og at de i øvrigt kan få en meget værdipolitisk finger in their face.

Hvad er odds på, at det sker?

Jeg sidder her med “The Long and Winding Road ” i ørerne og tænker lidt over Carl Holsts optræden i 21 Søndag her til aften.

Udover de obligatoriske falbelader om, at Løkker er den bedste statsminister i hele verden mm., synes jeg godt nok, der var nogle dystre undertoner i den gode sønderjydes kommentarer:

Den økonomiske krise er det centrale!
dvs.: Du kan bare lige vove at lade kommuner og regioner betale regningen!

Til illustration af Løkkes forhold til den konservative skrigeballon var næste nummer på mp3eren:
Hello, Goodbye: “I say high/you say low/You say why/and I say: I don’t know”
🙂

@L. Rasmussen

Nej, jeg tror ikke det er nogen trylleformular. Jeg ved godt det bliver møgsvært for Løkke, uanset hvem der styrer ministeriet.

Det jeg blot siger er, at han ikke kan lade de samme ministre blive ved. Han må sætte sit eget hold, ellers fremstår han ikke som chef. Og det vil ikke hjælpe ham i målingerne nu. Om det hjælper senere må tiden vise. Han kan måske lave rokaden om kort tid, og så kan de nye ministre komme med tiltag efter sommerferien. Han kan vente med valget indtil efteråret 2011. Hvis det sker ved jeg godt det bliver nogle meget lange måneder nu. Men noget må ske.

@The Citizen

Ja han sidder i saksen hvis han vil have DF med. Men den udfordring må han så tage op. Hvis han internt truer med at trække sig, ved de jo godt et valg vil give en rød regering hvis de ikke gør som ham.

En regeringsrokade i sig selv er jo naturligvis ikke nok. Nye ministre betyder dog HANDLING fra Løkkes side. VILJE OG EVNE til at prøve nye veje (hoveder).

Rådgiverne for de nye (og gamle) ministre må arbejde på et set-up, der kan få stemningen vendt til noget positivt for Løkke. Mange har ikke opdaget f.eks. skattelettelsernes omfang for os alle, fordi budskabet om direktørernes STORE skattelettelser har stået alene.(altså negativt).

Jeg er overbevist om, at regeringen har ventet på nogle mere positive økonomiske nøgletal (vækst,ledighedstal etc.), hvorefter man ville slå til. “Bare se vi havde ret”.

De er ikke kommet endnu, så derfor må man ændre strategi.

Se at få lukket de kedelige “sager”. Hvis man tager “sagerne” hver for sig, er der jo ikke rigtigt noget i nogen af dem. Gade har lavet èn stor bommert. Det var bemærkningen “far her”. Måske fordi han stolede for meget på sine rådgivere/medarbejdere. Resten står forsvaret vel for.

Lad os nu få det famøse bånd frem, så det kan afklares, om der er nogen “sag”. Alle mulige (og umulige) påstande fyger gennem luften. ALT er gætterier. Med hold da k… hvor den kører.

Klimatopmødet var, for mig at se, den egentlige igangsætter af den negative spiral for Løkke. I en meget lang periode handlede ALT om det møde. Conny Hedegaard meldte nogle forventninger ud, som var totalt forfejlede. Hendes forarbejde var åbenbart ikke gjort ordentligt. Hvem fik skylden? Det gjorde Løkke.

Sikke en møg-drejebog hun må have afleveret til Løkke.(Her er det på sin plads at sige, at det var ikke sket i Foghs tid). Herefter væltede en ufortjent bølge af negativitet ind over statsministeren.

Og om ikke partifællen Lene Espersen følte trang til at følge op med nogle særstandpunkter til endnu mere skade for Løkke.

Nogle har kaldt Løkke for “lidt af en gadedreng”. Havde han været det, havde de to damer fået en røvfuld i stil med den Fogh gav Per Stig for rullende kameraer.

Nu er Løkke vist kommet hjem. Jeg er sikker på, at de nærmeste døgn bliver mindeværdige.

Fin kommentar, Toft.

Lars Løkke er – som han selv har beskrevet – et produkt af Velfærdsstaten.

Han er en Nutella-dansker.

Mens Fogh var en puritaner.

Problemet for Løkke er, at han ligner os alle for meget. Vi vil gerne have en statsmand / leder, der er mere end os. Det er han ikke. Og bliver det aldrig.

Vi vil have en statsminister, der har et ekstra gear. Det har Løkke ikke.

Den seneste uge har også bidraget med Brian Mikkelsens deltagelse eller mangel på samme i et trafikuheld oveni tinglysníngsskandalen og i sidste uge var der på MSN billeder af Sander med en hånd nede om kronprinsesse Marys bagparti.

http://msndk.starlounge.com/index.cfm?objectid=73199&imagenr=1&page=1

Det eneste lyspunkt kan være større fokus på f. eks. Vibeke Storm Rasmussens uduelige administration der har resulteret i fyringerne på hovedstandes sygehuse.

For en blogger der mener at have gode kilder i Venstre må det være muligt at få et bud på hvem kilderne er til Politikens historie.

Eller skal du ikke have noget klinket ?

For mig at se er der 4 muligheder.
Hornbech,Haarder,Sander og Kjer Hansen.

Resten er enten for tæt på Løkke eller med i ledelsen ( Hjort,Gade,Jensen ) eller for nye og kan takke Løkke for deres ministerbil ( Friis,Ellemann,Støjberg )

27. “Skal ikke have noget klinket”. Hvad mener du?

Jeg påstår ikke og har aldrig påstået at have gode kilder i Venste. 🙂

Spændende bud. Du burde starte din egen blog…

28

Det er jo spekulationer og rygter fra den politiske verden der er med til at gøre denne blog læsværdig og sjov at læse.

Har du nogen bud på hvem det kan være ?

30

Carl Holst og Kristian Jensen udtalte sig i går til TV2News om kritikken og det vil kræve noget af et pokeransigt at kommentere på en kritik man selv har været med til at fremsætte.

Hvis det er Claus Hjort der er kilden er det godt nok bemærskelsesværdigt at en så højtstående minister kritiserer statsminister.
Politiken citerer ministre så det må være flere end Hjort indblandet.

Det er skidt nyt for Thomas Larsen hvis hans faste pennefører svigter ham og ikke længere vil bruge Berlingske til at sende røgsignaler op.

Man kan ikke være uenig i, at Løkke er kommet bagud på point. Men såfremt han finder arbejdstøjet frem – og har helbredet til det – synes jeg forsat der er håb.

Min kommentar er muligvis farvet af, at jeg er borgerlig…

Men – da Helle T kom til efterlyste alle et “nyt projekt”. Nu er Løkke kommet til og igen efterlyses “et nyt projekt”.

Helle T kom aldrig med et nyt projekt – men har arbejdets sig igennem (godt støttet af Villy) ved at komme med positive udspil (på hvad hun selv vil) og kras kritik af regeringen, så snart der var det mindste.

Jeg mener opskriften for Løkke må være det samme – han skal arbejde sig igennem og ikke tænke så meget på en stor ny plan. Hans “drømmetale” er iøvrigt det tættest på et “politisk projekt” jeg mindes at have hørt i mange år. Løkke og holdet omkring ham burde begynde at producere positive politiske udspil – de bør udformes udfra følgende pejlemærker:
– de skal være positivt formuleret og offensive
– de skal være polulære hos et flertal i befolkningen
– de skal enten være således, at oppositionen umiddelbart tilslutter sig/har svært ved at være imod, eller
– de skal være således at oppositionen ikke kan være for uden at baglandet går i oprør.

Det bør være ministre og ledende FT medlemmer fra VK der kommer med politik udspil ud fra ovenstående – det er ikke nemt, men så sæt for helvede nogle fuldmægtige i ministerierne igang!

De lidt mere tilbagetrukne FT medlemmer (der pt ikke laver andet end at forberede tiden i opposition?) bør sættes til at angribe oppositionen og deres regeringsduelighed – og der burde være områder nok at angribe på…

Endelig må regeringen prøve at genvinde momentum – det bliver ikke nemt, men bør heller ikke være umuligt. Medierne svinger konstant – så er de regerings positive – så er de negative – så er de igen positive. Oppositionen håber pt på at den negative dækning holder frem til valget…regeringen bør kunne vende dette billede på 6-12 måneder. Første skridt må være at lukke for selvskabte dårlige sager – næste skridt må være en rokade om ikke andet så for at skabe ny luft og få lidt medvind.

En rokade kunne iøvrigt også være et sted at vise noget “magt” – fjern en tung minister/ordfører, vis hvem der bestemmer…

Til slut en kommentar omkring Løkke – han bliver simpelthen nødt til at optræde mere positivt og overskudsagtig om det så kræver, at han sover mindst 8 timer hver nat – så må de omkring ham hjælpe til.

Tilbage er der vist bare at sige held og Løkke :o)

vh
Anders K

Holsts og Jensens evt. “skjulte” kritik af Løkke er da torskedumt. De bekræfter så bare, at de “heller ikke” er egnede ledere. I krisetider står man sammen. Måske vil de to herrer gerne tabe næste valg, bare de får snuden stukket frem?

Nyrup snigløb Auken. I mine øjne har Nyrup aldrig været leder.

Var det ikke Holst der ville på orlov kort efter regionsrådsvalget?

Hvis Løkke er træt, hvad er Holst så 🙂 Han fik jo ikke orlov. 🙂

Politik er ofte de små marginers spil. Havde Per Sig Møller ikke haft dødsfald i den nære familie, var rokaden kommet, og så var det blevet en offensiv rokade. Siden har der været for mange halvdårlige historier, og rokaden får nu mere karaktér af damage control. Derfor synes modus for Løkke at være at vente lidt med rokaden, så den ikke ses som en del af løsningen på de aktuelle problemer, men en mere langsigtet løsning. De andre problemer må han handle sig ud af, gerne med eftertryk a la “nu sætter far tingene på plads”… og så en rokade om en måned eller så. Det største problem er forsvarsministeriet, her skal der tydelig handling til. Problemet er bare, at hvis lækagen ikke er Winther – og det tror jeg personligt ikke, for så havde han allerede trukket sig af hensyn til V og regeringen – hvem står så for denne læk? Og hvordan vise handling, når man ikke kender målet for sin handling? Og så lige en vinkel mere: Guderne skal vide, at jeg ikke har ondt af statsministre – de er sku selv ude om det- men pressen er nu inde i et typisk forløb, hvor Løkke angribes for alt – det minder aller mest om den berømte nedskydning i the O.K Corall. Fx angribes han for: 1. Tage på ferie 2 at tage på ferie uden for skoleferien. 3 for ikke at skovle sne uden for bopælen. Med andre ord: Intet er for småt, og det rejser endnu en gang spørgsmålet om dansk politisk presses habitus, og i øvrigt også hvornår man “dækker” en krise og hvornår man mevirker til at skabe den. Vi så det også med Nyrup i den mest kritiske fase i SR-regeringens tid.

Løkke kunne jo vende krisen til noget positivt, bruge den konstruktivt, til at gennemføre liberale reformer og borgerlig politik efter 9 års ulidelig socialdemokratisk ørkenvandring.
Nye hoveder fra CEPOS bør tages ind og den faste klikke inklusive opportunisten Kristian Jensen, sendes på pension.
Schlütter vandt jo på at love blod sved tårer og kartoffelkure, og det vat gode tider for borgerlige, ikke 10 års ørkenvandring som vi har været vidne til.
Men man fortsætter sporet med velfærdsfascisme, overbud og populisme og bestikker vælgerne med flere ydelser.

Lukket for kommentarer.