Kategorier

Spindoktorernes hierarki på Borgen

Det er tid til rokade også af ministrenes spindoktorer. Det er dog ikke alle særlige rådgivere, der er lige interessante. For Kforum har jeg analyseret, hvem der er de største spillere på spinfronten på Borgen netop nu.

Læs mere her.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

10 kommentarer til “Spindoktorernes hierarki på Borgen”

Interessant analyse

Jeg savner dog en bedømmelse af Lars Midtiby som vel bliver meget central i den kommende valgkamp.

@1
Socialdemokraternes partisekretær Lars Midtiby er vel meget svær at kategorisere som spindoktor OG han er heller ikke på Borgen, så han vil være meget malplaceret i den analyse.

Men ellers enig, en ganske interessant artikel.

1.2. Jeg fuldstændig enig med David.

Midtiby har jeg dog kun det bedste indtryk af. Det er en mand, der sætter en stor ære i sit arbejde for sit parti, men det er slet ikke hans rolle at være særlig rådgiver/spindoktor for S-toppen.

Midtibys opgave er, at få S-kampagnen sat på skinner og sørge for at den kommer til at spille godt og effektivt, den dag Løkke trykker på knappen og folketingsvalget kommer. Efter hvad jeg kan vurdere, så er han faktisk den helt rigtige mand for Helle Thorning at have siddende i det job.

Måske har I set det og så må I virkelig undskylde. Jarl, så kan du bare slette mit indlæg

citat:

Folketingsgruppen har ansat debattøren Christopher Arzrouni, der har været aktiv i den stærkt liberale forening Libertas og er bestyrelsesmedlem i den borgerlige tænketank Cepos. Christopher Arzrouni var indtil sidste uges ministerrokade særlig rådgiver for fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) og bliver nu særlig rådgiver for Venstres folketingsgruppe.

Samtidig henter Venstre journalisten Mikael Børsting fra Politikens Christiansborg-redaktion som ny pressechef, mens den tidligere chefkonsulent i partiets politisk-økonomiske afdeling Jacob Bruun Christensen forfremmes til såkaldt udviklingschef.

http://www.information.dk/telegram/226435

Jeg var overrasket over at laese din analyse i Nordjyske i sidste weekend. Ikke at det paa nogen maade var overraskende, at analysen skulle ende paa tryk, men mere fordi du ikke paa nogen maade fik den credit for dit arbejde, som du har fortjent. Martin Heins “analyse” var jo naesten ordret dine ord fra ende til anden. Hvordan mon det haenger sammen?

7. Jeg har ikke læst analysen. Jeg ved godt at det er venligt ment fra din side, men man skal nok være påpasselig med at anklage journalister for planke andre. Det er svært når det kommer til politisk analyse. Her har alle jo lov til at komme til samme konklusion – især efter at have spurgt de samme kilder. Det er et gæt, for jeg aner det ikke.

Credit. Det får jeg hvergang at læserne læser med her – og især når de spytter i kassen, hvad 18 læsere indtil videre har gjort 😉

Jarl,
apropos denne tråd, har du kommentarer til den her historie hos Ritzau fra i fredags…

Rådgiver klar til sit tredje parti
København, fredag Af Jesper Thobo-Carlsen, Ritzau
Skatteminister Troels Lund Poulsens rådgiver skal arbejde for sin tredje minister fra lige så mange partier. Spindoktorernes rokade er ved at være på plads.

—– —– —–
Fakta udsendt – sproglige formuleringer ændret – navne tilføjet
—– —– —–
Efter den store regeringsrokade er en næsten lige så stor rokade blandt ministrenes rådgivere ved at falde på plads. Den viser, at de nye ministre ikke følger statsministerens eksempel og klarer sig uden spindoktorer. De vil stort set alle sammen ansætte såkaldt særlige rådgivere, erfarer Ritzau.
Lars Løkke Rasmussen sagde tidligere på ugen farvel til sin særlige rådgiver, Søs Marie Serup, og erklærede ved den lejlighed, at han nu vil være “selvhjulpen”. Søs Marie Serup, der nu er chef for Venstres Center for kommunikation og politik, afviser dog, at Lars Løkke Rasmussen har forsøgt at sende et signal om mindre spin til sine ministre.
– Det skal man bare tage som et udtryk for, at ministrene ønsker en god sparringspartner i det arbejde, der ligger foran dem, siger Søs Marie Serup, der konkluderer, at “mængden af spin er vist den samme, som den altid har været.”
Hvor der tidligere er hentet journalister og andre udefra ind i ministerierne, vil de fleste Venstre-ministre denne gang vælge rådgivere med tilknytning til partiet.
Det gælder for eksempel Venstres tidligere gruppeformand Hans Christian Schmidt, der tager partiets tidligere pressechef, Søren Lauridsen, med over i Transportministeriet. Udviklingsminister Søren Pind (V) tager Martin Ruby Larsen fra Venstres politisk-økonomiske afdeling med sig, mens den nye fødevareminister, Henrik Høegh, hyrer Rulle Grabow Westergaard med en fortid i Sterling Airlines og Landbrugsraadet.
Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V) ventes ifølge Ritzaus oplysninger at hente afdelingsleder i Landbrug & Fødevarer, Jakob Ullegaard, til den varme stol efter Jacob Winther, der er blevet beskyldt for at lække fortrolige oplysninger om jægersoldaters udsendelse til Irak.
– De har alle erfaring fra politisk ledede organisationer, de har alle et indgående kendskab til Venstre, og de har alle erfaring med enten at arbejde for den, de nu skal arbejde for, eller andre ministre, siger Søs Marie Serup generelt om Venstre-ministrenes kommende rådgivere.
Den, der stikker mest ud, er skatteminister Troels Lund Poulsen (V). Hans rådgiver ventes at blive Peter Arnfeldt, der tidligere har været rådgiver i Økonomiministeriet for først den daværende radikale leder Marianne Jelved og senere den konservative formand Bendt Bendtsen. Dermed bliver Peter Arnfeldt den første særlige rådgiver, der kommer til at arbejde for tre ministre fra tre forskellige partier.
En række ministre tager deres særlige rådgivere med sig til nye ministerier. Den nye kulturminister Per Stig Møller (K) og den erklærede spinmodstander integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) ventes som hidtil at leve uden særlig rådgivning.
/ritzau/

/Martin

9. Umiddelbart allesammen dygtige folk, hvor flere af dem kan/har erfaring enten noget med politik eller kommunikation og/eller begge dele.

Mest iøjnefaldende er Peter Arnfeldt, der er klart den mest erfarne af de nævnte. Arnfeldt har efter mine oplysninger længe gerne villet tilbage i sadlen som spindoktor. Det er nu lykkedes. At han har været rådgiver for Bendtsen og i en kort periode (i øvrigt samtididig med sin kone Ulla Østergaard) for LA er uden betydning. Det har aldrig hos Venstre været et must at have partibogen i orden.

Jeg ser dog ingen af disse personer, som nogen, der kommer i nærheden af prædikatet “Mørkets Fyrste”, der kan tilskrives særlige eller ligefrem overnaturlige evner udi spinkunsten. Heller ikke Arnfeldt. Han er dygtig. Synes nogen. Andre er omvendt ikke så imponerede af hans kunnen. Personligt har jeg ikke de store erfaringer med Arnfeldt og har kun truffet ham for ganske nylig.

Lukket for kommentarer.